My Blog

Boktor bestrijden

Alles over boktorren

U zit rustig in uw kamer maar u hoort ergens zacht geknaag. Waar komt dat vandaan? Opeens ziet u zaagsel liggen in uw raamkozijn en ligt er verderop ook een klein beetje zaagsel. Grote kans dat u boktorren in uw woning hebt! Boktorren behoren tot de houtkevers en zijn helemaal gek van hout. Ze voeden zich vooral met onbewerkt hout en leggen eitjes met larven. De larven van de boktor richten de grootste schade aan. Hoewel ze klein en onschuldig ogen zijn ze dat absoluut niet. Ze kunnen namelijk onherstelbare schade aan uw woning aanrichten. In dit blog leest u alles over de boktor en hoe Bestrijdingsdienst Van der Velden kan helpen bij boktor bestrijden!

Hoe komen boktorren in mijn huis

Boktorren kunnen op verschillende manieren uw huis binnenkomen. Aangezien ze gek zijn op hout kunnen ze in diverse houtproducten zitten die u in huis haalt. Bijvoorbeeld in tweedehands meubelen die u via Marktplaats koopt. Een andere manier waarop boktorren uw huis kunnen binnendringen is via het hout voor de openhaard. Dit is vaak ongecontroleerd hout waarvan u zeker niet verwacht dat er weleens boktorren of andere houtkevers in kunnen zitten. Controleer dus altijd hout en houtproducten die u in huis haalt. En heeft u al een aangetaste houten meubel dat niet meer te redden is? Vernietig deze dan zo snel mogelijk!

Waar kan ik boktorren aan herkennen?

De boktor is te herkennen, bij de houtworm is dat een lastiger verhaal. Toch kunt u houtwormen aan een aantal kenmerken herkennen. Hoewel u natuurlijk geen complete gangenstelsels kunt zien laat een boktorrenplaag zich wel op andere manieren zien. Boktorlarven kunt u bijvoorbeeld vinden in zogeheten uitvliegopeningen. Zodra een larve voldoende heeft gegeten maakt hij een gat in het hout zodat hij uit kan vliegen. Deze gaten zijn voor u waarneembaar. Daarnaast maken de larven van de boktor geluid wanneer zij in het hout bewegen. U kunt dan heel zacht geknaag horen. Tot slot kunt u boktorren herkennen aan boormeel. Bij het aanvreten van hout komt er namelijk boormeel vrij.

Hoe verspreiden boktorren zich?

Om eitjes te kunnen leggen gaan volwassen boktorren op zoek naar hout. Hier leggen zij eitjes in. Ze leggen deze vooral in scheuren en gaatjes. Per keer legt een boktor vrouwtje ongeveer 200 eitjes in deze openingen. En wanneer deze eitjes uitkomen en de houtwormen naar buiten komen banen ze zich al etend een weg door het hout. Dit kan desastreuze gevolgen hebben!

Boktorren in huis: waar kunnen ze zitten?

Zoals hierboven al beschreven zitten boktorren en de houtwormen in hout en houtproducten. Dit kan in vensterbanken, meubels en ander hout zijn. Het ergst is als ze in de fundering van uw huis gaan zitten. Hoewel de boktor zelf niet te bestrijden is, is het in het geval van de fundering van uw huis noodzakelijk om een professional in te schakelen. Heeft u dus bewijs van boktorren en houtwormen in huis? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bestrijdingsdienst Van der Velden!

Hoe kan ik boktorren voorkomen?

Hoewel het lastig is om van een boktorrenplaag af te komen, kunt u genoeg doen om boktorren in huis te voorkomen. Het insmeren van hout en houtproducten met boenwas, beits, lak, verf, vernis of olie kan helpen. Verder is het belangrijk om tweedehands meubelen en brandhout voor uw openhaard goed te inspecteren voor u het in huis haalt.

Boktorren en houtwormen in huis, en nu?

Het is onmogelijk om boktorren en houtwormen zelf te bestrijden. En als u één houtkever of houtworm in huis heeft dan zitten er vaak nog meer op andere schuilplaatsen. Bij boktorren is het belangrijk dat u snel een professionele insectenbestrijder inhuurt. Boktorren leggen namelijk snel eitjes waar larven uitkomen. Deze larven kunnen bij te lang wachten onherstelbare schade aanrichten aan uw woning. Schakel daarom een ongediertebestrijder in zoals Van der Velden voor boktor bestrijden. Pas dan weet u zeker dat u van deze vervelende plaag afkomt!

Boktor bestrijden door Van der Velden

Boktor bestrijden vereist een speciale aanpak. Een aanpak die eigenlijk alleen door een professionele ongediertebestrijder uitgevoerd kan worden. De larven van de boktor worden met een sterk middel bestreden. Het hout, zoals bijvoorbeeld de houten balken van de fundering van uw woning, worden geïmpregneerd. Het middel is zo sterk dat het giftige vocht uit de balken kan sijpelen. Onze medewerkers herhalen het impregneren totdat de plaag bestreden is. U krijgt minimaal 5 jaar garantie op deze behandeling.

Een andere manier om boktorren te bestrijden is door uw meubels bij ons langs te brengen op het hoofdkantoor. Wij kunnen hier namelijk houtobjecten voor 48 uur invriezen. Op deze behandeling krijgt u geen garantie. Uiteraard adviseren wij u wat voor u de beste bestrijdingsmethode is.

Meer weten over het bestrijden van boktorren? Neem contact op met Van der Velden!

Meer weten over het bestrijden van boktorren en houtwormen? Neem contact op met Van der Velden! Heeft u thuis last van een boktor en houtworm plaag? En wilt u deze door een professioneel bedrijf laten bestrijden? Neem dan contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen u dus ook helpen bij het bestrijden van boktorren. Heeft u dus overlast thuis? Bel direct naar Van der Velden Ongediertebestrijding, 085 – 029 0760! Wij kunnen u dan direct aan de telefoon helpen. Ook kunt u ons per e-mail bereiken op info@bestrijdingsdienst.nl.

Van der VeldenBoktor bestrijden
read more

Bedwantsen: waar herken je ze aan en hoe kom je er van af?

Bed bug: lastig te bestrijden

Het is van iedereen één van de grootste nachtmerries. U ligt heerlijk in bed te slapen, maar het voelt alsof u niet alleen bent… U heeft jeuk maar het zal toch allemaal wel meevallen? De volgende dag staat u op en ziet u allemaal rode bultjes en andere kleine wondjes. Hoe kan dat? We hebben het over bedwantsen, ook wel bed bugs genoemd. Deze vervelende insecten verlaten 1x in de zes weken hun schuilplaats om zich te voeden, ze komen op uw bloed af! Het vervelende? Ze komen steeds vaker voor in Nederland, verstoppen zich in grote getalen in uw huis, zijn enorm lastig om te vinden én te bestrijden.

Hoe komen bedwantsen in mijn huis

Bedwantsen ontstaan vaak in vieze omgevingen maar kunnen ook prima voorkomen in schone omgevingen. Ook kunt u ze mee terug nemen van vakantie. De eitjes van bedwantsen zitten in uw kleding en koffer zonder dat u het in de gaten heeft. Daarnaast kunnen bedwantsen ook voorkomen in tweedehands meubilair. U weet immers niet wat u in huis haalt en hoe hygiënisch het in de huis van de verkoper is.

Waar kan ik bedwantsen aan herkennen?

Bedwantsen zijn erg lastig te zien én te herkennen, zeker als het nog eitjes of larven zijn. Ze zijn dan met het blote oog te klein om echt duidelijk waar te nemen. De volwassen bedwants is 5 mm groot. Hij is donkerbruin van kleur en heeft een geschubde huid. Op zijn kop heeft hij twee voelsprieten en in totaal 6 poten. Ze verstoppen zich op warme plekken in uw huis. Plekken waar u zelf niet veel komt. Heeft u een bedwants in huis gezien? Vaak is het dan al te laat. Ze zitten dan vaak in grote getalen al in uw huis!

Bedwantsen in huis: waar ze zitten

Bedwantsen verschuilen zich overal in huis. Niet alleen in bed, al zullen de meesten zich daar verschuilen. Bedwantsen gaan vooral op warmte af. Ze zitten dan ook vaak in:

 • Matrassen, kussens en dekbedden;
 • Tussen lattenbodems en in kieren van een bedombouw;
 • In vloerbekleding en tapijten;
 • Achter behang, schilderijen en posters;
 • In je auto en autobekleding;
 • In meubels en zelf lampen;
 • In elektronica zoals laptops en televisies.

Zijn bedwantsen gevaarlijk? En hoe zit het met huisdieren?

Bedwantsen zijn vooral vervelend. Vooralsnog is er nog geen bewijs dat ze met hun beten ook ziektes kunnen verspreiden. Deze insecten kunnen wel dragers zijn van bepaalde ziektes, maar of die ziektes zich dan ook kunnen doorontwikkelen in mensen of dieren is nog onduidelijk.

Hoe kan ik bedwantsen voorkomen?

Bedwantsen voorkomen is vrij lastig. Dit ongedierte komt vaak ongemerkt het huis is en nestelt zich op een warme donkere plek. Vaak uit het directe zicht. Bovendien is de bedwants een nachtdier. Op het moment dat het donker wordt en afkoelt zal hij pas tevoorschijn komen en zich tegoed doen aan het bloed van mens en dier. Kortom, bedwantsen worden pas ontdekt in een vrij laat stadium als zich al een grote kolonie heeft ontwikkeld.

Bedwantsen in huis, en nu?

Het zelf bestrijden van bedwantsen is niet aan te raden. De kans is namelijk groot dat ze resistent zijn tegen de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die hiervoor in de omloop zijn. Bovendien is de kans groot dat u plekken mist waar bedwantsen zich verschuilen aangezien ze zo klein zijn. Bovendien laten bedwantsen zich over het algemeen slechts 1x in de 6 weken ‘zien’ om zich te voeden. Ook dan is de kans groot dat u ze niet in huis tegenkomt. Schakel daarom een professionele ongediertebestrijder in voor bedwantsen bestrijden! Pas dan weet u zeker dat u van deze vervelende plaag afkomt.

Bedwantsen bestrijden door Van der Velden

Bedwantsen zijn bijzonder vervelend en zorgen voor veel overlast. Om er 100% zeker van te zijn dat dit ongedierte wordt uitgeroeid is één van de oplossingen het invriezen van kledingstukken, schoeisel en andere producten die regelmatig worden gebruikt. Het bestrijden van bedwantsen is goedkoper dan u denkt. Wanneer u contact met ons opneemt controleren we allereerst de ernst van de situatie. Op basis daarvan kunnen we een nauwkeurige offerte opstellen voor het bedwantsen bestrijden. Wij rekenen in elk geval geen voorrijkosten bij onze werkzaamheden.

Naast de bestrijdingswerkzaamheden in uw huis kunt u ook bij Van der Velden Ongediertebestrijding kleding invriezen. U kunt uw kleding, die niet op 60 graden gewassen kan worden, aanbieden in stevige plastic zakken van maximaal 4 kilo. Uw kleding wordt vooraf gewogen en kunt u na 2 dagen weer ophalen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Meer weten over het bestrijden van bedwantsen? Neem contact op met Van der Velden!

Heeft u thuis last van een bedwantsen plaag? En wilt u deze door een professioneel bedrijf laten bestrijden? Neem dan contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen u dus ook helpen bij het bestrijden van bedwantsen. Heeft u dus overlast thuis? Bel direct naar Van der Velden Ongediertebestrijding, 085 – 029 0760! Wij kunnen u dan direct aan de telefoon helpen. Ook kunt u ons per e-mail bereiken op info@bestrijdingsdienst.nl.

Van der VeldenBedwantsen: waar herken je ze aan en hoe kom je er van af?
read more

Grauwe schildwants bestrijden: steeds vaker in Nederland

Onschuldig insect, maar pas wel op!

De grauwe schildwants is slechts 1,5 centimeter groot en komt steeds vaker voor in Nederland. Dit insect, ook wel veldwants genoemd, ziet er onschuldig en ongevaarlijk uit. Toch moet u wel oppassen! Wanneer de grauwe schildwants bang is laat hij een enorme stank vrij. Zijn ze gevaarlijk en is die stank alleen vervelend? En kan hij ook andere problemen veroorzaken? Bestrijdingsdienst Van der Velden legt het uit!

Waar komt de grauwe schildwants vandaan?

Voordat de grauwe schildwants in Nederland terechtkwam, was hij vooral actief in Midden-Europa. Door het veranderende klimaat is hij bezig te verhuizen naar het noorden van Europa, waaronder dus Nederland. De grauwe schildwants kan bij iedereen in de tuin zitten. En als het kouder wordt gaan ze op zoek naar een warmere plek en proberen ze om uw huis binnen te komen.

Waar kunt u de grauwe schildwants aan herkennen

De grauwe schildwants is vooral in parken en tuinen te vinden. Hij is zoals gezegd zo’n 1,5 centimeter groot en heeft zwart-witte antennes op zijn kop. Daarnaast heeft hij een grijzige kleur en is hij aan de zijkant zwart-wit geblokt. De grauwe schildwants heeft een steeksnuit waar hij overigens niet mee steekt. Hij valt geen mensen aan en u kunt er ook niet ziek van worden. Wanneer hij bang is laat hij een enorm vervelende lucht vrij. Dus probeer hem niet dood te slaan!

Wat gebeurt er als de schildwants zijn vieze geur vrijlaat?

Wanneer de grauwe schildwants bang wordt verspreidt hij zoals gezegd een enorm vervelende en vieze lucht. Het goede nieuws is dat u hier niet ziek van kan worden of er andere vervelende klachten van krijgt. Het slechte nieuws is dat deze lucht andere wantsen aantrekt die ook uw huis proberen binnen te dringen. Ook lieveheersbeestjes en cluster vliegen komen op deze geur af. Een insectenplaag is dus een goede mogelijkheid.

Waar nestelt de grauwe schildwants zich?

In tegenstelling tot wespen en bijen heeft de grauwe schildwants geen nest. Om soortgenoten aan te trekken scheiden ze een waarschuwing feromoon uit. Hiermee laat de schildwants weten dat hij een plek heeft ontdekt waar ze veilig kunnen overwinteren. Dat betekent dat als u één schildwants in huis ontdekt dat er waarschijnlijk veel meer te vinden zijn!

Hoe kunt u de grauwe schildwants bestrijden?

Mocht u de grauwe schildwants in huis herkennen moet u hem absoluut niet doodslaan. Dat zorgt niet alleen voor een enorme stank, het zorgt ook dat andere insecten zich uw in huis proberen te nestelen. U kunt ze dus beter buiten uw huis zetten. De schildwantsen zitten in deze tijd van het jaar het liefst binnen en hebben maar een minimale opening genoeg. Laat ze daarom bestrijden door Bestrijdingsdienst Van der Velden! Wij kunnen u bovendien van tips voorzien om het voor schildwantsen moeilijker te maken weer bij u naar binnen te komen.

De kosten van grauwe schildwants bestrijden

Wilt u weten wat schildwantsen bestrijden via ons kost? Of wilt u ons inhuren voor andere ongediertebestrijding? Neem dan contact met ons op. De behandeling is meestal afhankelijk van de grootte van de ruimte waar ze zitten en de ernst van de plaag. Laat ons vooraf een prijsopgaaf doen zodat u weet waar u aan toe bent. Wij rekenen in elk geval geen voorrijkosten bij onze werkzaamheden.

Schildwants en andere wantsen bestrijden: binnen 24 uur komen wij langs!

 • Bel direct 085 – 029 760 terug of Neem Direct Contact Op;
 • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak;
 • Wantsen bestrijding binnen 24 uur;
 • Grauwe schildwants in huis? Wij helpen u snel van uw plaag af!;
 • U bent weer vrij van ongedierte.

Meer weten over wantsen bestrijden? Neem contact op met Van der Velden!

Heeft u thuis ook last van de grauwe schildwants? En bent u bang dat de schildwants andere insecten aantrekt? Neem dan contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen u dus ook helpen bij grauwe schildwants bestrijden. Heeft u dus overlast thuis? Stuur dan een mail naar info@bestrijdingsdienst.nl.

Van der VeldenGrauwe schildwants bestrijden: steeds vaker in Nederland
read more