Duiven bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Duivenoverlast? Duiven bestrijding: binnen 24 uur een afspraak!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur heeft u een afspraak
  • Wij helpen u snel van uw duivenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks duiven in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Snel en effectief duiven bestrijden

Duivenontlasting op de stoep, uitwerpselen op uw auto, verstopte dakgoten, poep op uw kleding en nare bacteriën. Duiven kunnen voor flink wat overlast zorgen. Vooral wanneer ze in grote groepen neerstrijken. De voortplanting gaat snel en daarom kunt u beter niet te lang wachten met duiven bestrijden. Het resultaat van uw eigen oplossingen is echter van korte duur. Duiven laten zich namelijk niet gek maken door neppe roofdieren of een vijandig geluid. Laat duiven bestrijden daarom over aan professionals. Onze ervaren medewerkers hebben de benodigde kennis en middelen in huis en zorgen dat de duivenoverlast snel is verholpen.

Soorten duiven

In Nederland komen verschillende duiven voor die we zowel in de stad als op het platteland zien. Het gaat om de stadsduif, houtduif, holenduif en de Turkse tortel. De stadsduif, de naam zegt het al, komt veel voor in dorpen en steden. Het hele jaar door broeden ze eieren uit, waardoor het aantal en de overlast snel kan toenemen. De houtduif zien we vooral terug in tuinen, parken en bossen, maar ook in steden en op het platteland komen ze voor. U herkent ze aan de witte vlek in hun nek en de witte band op hun vleugels. Waar u ook komt, de holenduif kunt u overal tegenkomen. Ze zijn net als de andere soorten grijs van kleur, maar in hun nek zitten glanzende groene vlekken. De Turkse tortel geeft de voorkeur aan het platteland. Ze zijn beige tot lichtgrijs van kleur en hebben een zwarte streep in hun nek. Vooral agrarische bedrijven hebben duivenoverlast omdat de beesten dol zijn op zaden, granen en peulvruchten.

Wanneer is er duivenoverlast?

Duiven zijn de hele dag op zoek naar voedsel. Dat doen ze niet alleen, vaak strijken in een groep neer. Daar ontstaat het probleem. Van één duif ondervindt men niet snel hinder, maar wanneer ze met een grote groep langskomen kunnen ze flink wat overlast veroorzaken.

Het hele jaar door kunnen duiven ons tot last zijn. Zolang er maar genoeg voedsel in de buurt is, en ze een beschut en warm plekje hebben om hun eieren uit te broeden. In de zomerperiode ondervinden we de meeste overlast. Het is dan lekker warm en er is veel voedsel te vinden. Bovendien kan een koppel stadsduiven tot 16 jongen per jaar voortbrengen. Het aantal duiven kan dus snel toenemen.

Waar komt u duiven tegen?

Duiven eten in steden of dorpen alles wat eetbaar is. Hierbij kunt u denken aan brood- en andere etensresten, vogelvoer, vruchten, insecten, jonge plantjes en nog veel meer. U komt ze dus vaak tegen bij prullenbakken, snackbars, restaurants, pleinen en op andere plekken waar afval wordt achtergelaten. Op het platteland storten ze zich op zaden, granen, peulvruchten en de oogstresten.

Ze bouwen hun nesten op plekken waar genoeg voedsel te vinden is. Daarbij geven ze de voorkeur aan een harde ondergrond. Denk aan daken, dakgoten, balkons, schoorstenen, torens, bruggen en terrassen. Via een gat in het dak dringen ze zelfs leegstaande panden binnen of veroveren ze een plekje op uw zolder. Hoe hoger duiven hun nest kunnen bouwen, hoe veiliger ze zich voelen.

Duivenoverlast en de gevolgen

Twee duiven op de vensterbank die elkaar kopjes geven zien er misschien schattig uit, tot er op een gegeven moment een hele kolonie ontstaat. Vervolgens kunnen ze grote schade aanrichten:

  • Ziektes. Duiven verspreiden bacteriën, virussen en schimmels door hun ontlasting, huidschilfers en veren overal achter te laten. Wanneer mensen hiermee in aanraking komen kunnen ze ziek worden of een allergische reactie krijgen. Ook in de duivennesten zitten veel insecten en ander ongedierte die ons kunnen besmetten.
  • Schade aan gebouwen en huizen. In duivenpoep zit salpeterzuur. Dit kan o.a. gebouwen, standbeelden, kunstwerken en de lak van uw auto aantasten. Ook kunnen ze de dakpannen van uw woning verschuiven om binnen te dringen.
  • Verstoppingen. Duiven gebruiken takjes en bladeren om hun nesten te bouwen. Samen met hun veren en pluisjes kan dit de dakgoot ernstig verstoppen. 
  • Schade aan gewassen. Duiven die voorkomen in agrarische gebieden bevuilen en eten de gewassen. Dit resulteert in grote financiële schade voor de boeren.
  • Stankoverlast. Duiven dragen een onaangename geur met zich mee. Ook hun nesten en uitwerpselen verspreiden een nare stank.
  • Geluidsoverlast. Het geluid dat duiven maken heet ‘koeren’. Van één duif is dit nog te accepteren, maar duiven die groepsgewijs koeren kunnen erg irritant zijn. Zeker wanneer het nog vroeg in de ochtend is.

Signalen van een duivenplaag

Enkele duiven vormen niet direct een probleem. Wanneer ze langer blijven hangen en zich gaan voortplanten kan er een duivenplaag ontstaan. In dat geval hebben ze een broedplek gevonden en voldoende eten. Zo herkent u een plaag:

  • Uw auto, ramen, kozijnen, tuin etc. worden bevuild met uitwerpselen. Heeft u last van duiven op balkon? Dan ziet u waarschijnlijk veel poep op de reling en ramen. 
  • Aanzienlijke geluidsoverlast dat duidelijk veroorzaakt wordt door een groep duiven.
  • De dakgoten en afvoerpijpen raken verstopt door het materiaal dat duiven gebruiken voor hun nesten (bladeren, takjes, pluisjes etc.)
  • U heeft last van ander ongedierte zoals mijten of motten. Deze worden aangetrokken door de nesten.

Hoe duiven verjagen?

Veel mensen vragen zich af: ‘Wat te doen tegen duiven op het balkon?’ Om duiven te verjagen kunt u zelf verschillende maatregelen nemen. Omdat de beesten bang zijn voor roofdieren worden er weleens plastic roofdieren geplaatst. De eerste twee dagen zullen de duiven worden afgeschrikt. Het zijn echter slimme beesten waardoor deze methode maar zeer kort werkt. Andere manieren, zoals het verjagen d.m.v. geluid, zijn ook niet effectief. Duiven zullen snel wennen aan uw oplossing en daarom is het beter om professionele duiven bestrijding in te schakelen.

Professionele duiven bestrijding

Als u te maken heeft met een duivenplaag gaan de professionele ongediertebestrijders van Van der Velden Ongediertebestrijding voor u aan de slag. Zij hebben veel ervaring op het gebied van duiven bestrijden en zorgen ervoor dat u snel verlost bent van deze beesten.

Duiven bestrijding betekent niet dat we de duiven doden, dit is verboden. In plaats daarvan wordt er wering aangebracht. Ongediertebestrijding duiven kan op verschillende manieren:

  • Duivenwering. Dit is bestrijding in de vorm van speciale pinnen en netten. Dit zorgt ervoor dat de duiven niet meer in of op uw pand kunnen landen, rusten of een nestje bouwen. Daarnaast helpt het ook om andere vogels als spreeuwen en meeuwen te weren.
  • Optische wering. Hierbij worden reflecterende schaaltjes op relingen of randen geplaatst waardoor het lijkt alsof er brand is. 
  • Elektrische systemen. Er wordt schrikdraad aangebracht, Bijvoorbeeld voor duiven bestrijden balkon of op het dak. Als duiven dit aanraken krijgen ze een schok. Dit is niet hetzelfde als prikkeldraad, hier kunnen duiven zich aan verwonden.

Bestrijding duiven kosten

Wilt u een einde maken aan de overlast van duiven en wilt u weten wat de kosten van duivenoverlast bestrijden zijn? Dat is afhankelijk van de grootte van het pand waar u gevestigd bent en de hoeveelheid duiven die er bij uw pand aanwezig zijn. Hoe groter het aantal duiven is, hoe meer duivenweringen er door ons geplaatst moeten worden. We komen daarom altijd eerst de situatie opnemen waar Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminDuiven bestrijden