Ratten bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Effectief ratten laten bestrijden? Wij maken snel een einde aan elke rattenplaag

effectieve ratten laten bestrijden

Ratten, een nachtmerrie wanneer je deze in jouw huis, snackbar, restaurant of bedrijfspand hebt! Deze nieuwsgierige knaagdieren kunnen schade aan jouw eigendommen veroorzaken, eten aantasten, kabels door knagen, en ziektes met zich meenemen. Heb je last van ratten en lukt het jou niet om van dit ongedierte af te komen? Dan raden wij aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Wij zijn dé specialist als het gaat om effectieve ratten bestrijding in West-Nederland. Wacht vooral niet af en neem contact met ons op.

 • Bel 085 029 0770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
 • Ontvang een offerte op maat
 • Geen voorrijkosten

Wij bestrijden wekelijks ratten in de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Professionele rattenbestrijding: waarom kiezen voor Bestrijdingsdienst.nl?

Ratten kunnen een hardnekkig ongedierte zijn om zelf te bestrijden. Daarnaast plant de rat zich onwijs snel voort, wat ervoor kan zorgen dat je binnen de kortste keren last hebt van een plaag. Wanneer je zelf ratten gaat bestrijden, is de kans groter dat ze weer terugkomen. Na het zelf bestrijden of professioneel laten bestrijden van de rat is het de sleutel tot succes om ook preventieve maatregelen te nemen en je hier aan vast te houden (zeker voor restaurant- en snackbareigenaren). Zodoende houd je de rat buiten de deur en is de bestrijding het effectiefst. Wij hebben drie redenen opgeschreven waarom het beter is om de ratten te laten bestrijden dan om ze zelf te bestrijden.

Grondige inspectie om de rattenplaag in kaart te brengen

Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ratten en elke soort plaag al een keer gezien. Een rat heeft maar een heel klein gaatje nodig om zichzelf erdoorheen te wurmen. Elke plaag vereist een unieke aanpak en wij weten precies naar wat we moeten kijken om een goede indicatie te geven van het probleem. Daarnaast zitten ratten vaak in kruipruimtes en niet iedereen wil graag deze ruimte in om het probleem in kaart te brengen.

Effectieve behandeling met de nieuwste bestrijdingstechnieken

Ratten met gif doden is verboden. Wanneer je zelf aan de slag gaat, mag je alleen nog vallen gebruiken, waarvan het slagingspercentage niet al te groot is. Wij gebruiken verschillende bestrijdingstechnieken die je niet zelf in de winkel kunt kopen om de rat op een effectieve manier te bestrijden of te verjagen.

Voorkomen dat ratten terugkeren door preventieve maatregelen te nemen

Naast het bestrijden nemen onze specialisten verschillende preventiemaatregelen en geven wij handige tips om de terugkeer van de rat te minimaliseren. Wanneer je last hebt gehad van ratten, dien je echter altijd waakzaam te blijven, zodat dit dit beestje niet terugkeert. De belangrijkste preventievemaatregel is het goed opbergen van voedselwaren en geen eten (buiten) laten slingeren.

Ratten latten bestrijden door een specialist? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van de ratten plaag

Hoe weet ik dat ik last heb van ratten?

Rattenbestrijding is zeer belangrijk, maar hoe herken je een rattenplaag? Ratten geven de voorkeur aan plekken die voor ons lastiger begaanbaar zijn. Denk hierbij aan kruipruimtes, spouwmuren, leidingen, enzovoorts. Deze plekken staan in direct contact met andere ruimtes in je woning en maken het voor ratten gemakkelijk om zich ongezien door je woning te verplaatsen. Ratten zijn schuw, maar ook nieuwsgierig en leven voornamelijk nachts. Deze gewoontes zorgen ervoor dat je niet zo snel een rat overdag tegenkomt. Je kunt wel op een aantal signalen letten om erachter te komen of je te maken hebt met een rattenplaag:

 • Uitwerpselen: ratten laten een spoor achter van rattenkeutels in hun woongebied. Zie je bijvoorbeeld zwarte pitten achter je kast, in je schuur of achter de plint? Dan is de kans groot dat er ratten aanwezig zijn.
 • Stank: de geur van een rat lijkt op de geur van ammonia en muskus. Het is een sterke geur die je direct herkent!
 • Gaten in de vuilniszak en rommel: ratten zijn continu op zoek naar voedsel en ze eten zichzelf overal doorheen om bij dit voedsel te komen. Gaten in plastic vuilniszakken is dan ook een sterk signaal dat duidt op de aanwezigheid van ratten. Daarnaast zijn ratten erg onhygiënisch om in huis te hebben. Wanneer ratten hun voedsel hebben gevonden, laten zij de restanten vaak verspreid over de ruimte liggen.
 • Geluiden: hoor je gepiep, gekrabbel of loop geluiden? Ratten worden vaak aan het begin van de avond actief, waarbij dit de meest voorkomende geluiden zijn die kunnen duiden op ratten.

Ratten bestrijden: waarom is dat nodig?

Door de geschiedenis heen kennen we de rat als het knaagdier dat de meeste ziektes onder mensen heeft verspreid. Je kunt te maken krijgen met deze ziektes door veelal direct contact te hebben met hun ontlasting in stilstaand water en/of modder. Rattenbestrijding is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat bepaalde ziektes, zoals de ziekte van Weil, de Pest en het Hantavirus niet door ratten onder de mens wordt verspreid. Daarnaast zorgen ratten ook voor grote materiële overlast. Hierbij kun je denken aan het doorknagen van kabels en leidingen wat voor lekkages en kortsluiting kan zorgen.

Hoe kun je rattenbestrijding voorkomen?

Op het moment dat ratten zich al hebben genesteld in je woning of pand, is het essentieel om de ratten te bestrijden samen met een professional of vakman. Er zijn echter zaken die je samen met je buurtgenoten zelf kunt doen om te voorkomen dat ratten zich nestelen in of rondom je woning of pand. Denk hierbij aan:

 • Het schoonhouden van de buurt. Gooi vuilniszakken in de stort, laat geen rondslingerend afval op straat liggen en voer de vogels niet met broodkruimels of ander eten.
 • Het schoonhouden van je woning. Stofzuig regelmatig, zorg dat je etensresten in een afgesloten prullenbak liggen en dat deze tijdig wordt geleegd.

Wat is onze werkwijze voor rattenbestrijding

Je kan dus de nodige maatregelen nemen om rattenbestrijding te voorkomen. Heb je wel al last van ratten? Dan is het raadzaam om direct over te gaan op professionele rattenbestrijding. Ratten op een effectieve manier bestrijden vereist vakmanschap en de juiste middelen om de ratten duurzaam uit je woning of restaurant te verdrijven. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om de situatie met ons door te nemen. Voor het bestrijden van ratten hanteren we altijd de volgende werkwijze:

 1. Nadat je contact met ons hebt opgenomen voor rattenbestrijding, plannen we een afspraak met je in voor een inspectie.
 2. Tijdens de inspectie onderzoeken we de specifieke situatie, waarbij we letten op de oorzaak van de ratten en de hoeveelheid overlast. Aan de hand hiervan bepalen we welke maatregelen en bestrijdingsmiddelen we moeten nemen om de ratten te bestrijden.
 3. Nadat we een plan van aanpak hebben gemaakt, geven we je een indicatie van de kosten om de ratten te bestrijden.

5 tips waar ratten niet tegen kunnen

Wat werkt nou echt tegen ratten? En hoe kun je ratten bestrijden? Zoals je hebt kunnen lezen, begint het bij het huis schoonhouden en er op letten dat je nergens afval hebt liggen waar ratten gemakkelijk bij kunnen. Online kun je lezen dat je verschillende (huis)middeltjes kunt gebruiken die ratten zouden verjagen, maar in de praktijk is dit niet altijd even effectief. Hieronder staan vijf tips beschreven om zelf ratten te bestrijden en te verjagen, maar let op! Het is geen garantie en je kunt het beste een vakman professioneel ratten laten bestrijden. Bel naar 085 029 0770 of vul het contactformulier in!

Tip 1: huiskatten

Een kat is, net zoals met muizen bestrijden, één van de beste oplossingen tegen het rattenprobleem. Dit komt omdat katten een aangeboren jachtinstinct hebben en onmiddellijk op jacht gaan. Let op: sommige katten zijn geen echte jagers. Je moet een beetje geluk hebben.

Tip 2: terpentine

Dit wordt gedaan door doeken in terpentine te weken en vervolgens deze doeken tegen de openingen van de rattenholen te drukken. Een ander middel dat je zou kunnen gebruiken is cayennepeper. Strooi dit bij de uitgang van het rattenhol. Dit wordt namelijk geabsorbeerd door de vacht van de rat.

Tip 3: kamille, pepermunt en munt

Ook dit zou helpen om ratten te verjagen en weg te houden. Andere specerijen die je kunt gebruiken zijn: chilipepers, kruidnagels en oleander bladeren.

Tip 4: gebruikte kattenbakvulling

Wanneer je geen kat hebt of wilt, zou je je gebruikte kattenbakvulling kunnen gebruiken. Niet heel fris, maar door de geur is de rat zich van bewust van katten in de buurt.

Tip 5: vallen kopen om zelf de rat te vangen.

Of leg een beetje pindakaas of een stukje chocolade als lokaas neer. Deze etenswaren staan hoog op de lijst van de rat.

Ratten afschieten

Naast de technieken die vaak in de woningen en panden worden gebruikt, is er ook een andere effectieve manier om van de rattenproblematiek af te komen, namelijk professioneel ratten bestrijden door ze af te schieten. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt in grotere (open) ruimtes. Denk hierbij onder andere aan landelijke omgevingen, grote schuren en onder bruggen in de stad. Daarbij wordt de techniek ratten afschieten alleen gebruikt in de latere uren, wanneer de ratten actief zijn en er minder mensen op straat zijn. Ratten afschieten is absoluut iets wat alleen door een gecertificeerd specialist gedaan dient te worden. De specialist weet namelijk precies waar de rat geraakt dient te worden en heeft kennis van alle veiligheidsnormen die met de techniek gepaard gaan. Ratten afschieten wordt gezien als de meest diervriendelijke manier van rattenbestrijding. Dit komt doordat de ratten in vrijwel alle gevallen direct dood zijn. Ben je benieuwd of we deze techniek ook in uw situatie kunnen toepassen? Neem dan vooral contact met ons op.

Wat kost ratten bestrijden?

De kosten van de ratten bestrijden zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Daarom bekijken we tijdens de eerste inspectie de grootte van je woning of bedrijfspand, de technische staat, en de omvang van de rattenoverlast. Op basis hiervan bieden we je een nauwkeurige indicatie van de kosten die nodig zijn om duurzaam de ratten te bestrijden. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

rattenbestrijding op maat

Veelgestelde vragen over ratten bestrijden

Hoe kom ik snel van ratten af?

Je komt het snelst van ratten af door een professionele bestrijder in te schakelen.

Is het zelf bestrijden van ratten effectief?

Zelf ratten bestrijden is over het algemeen niet zo effectief. Hoewel er huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zijn, is de kans groter dat ratten terugkomen na zelfbestrijding. Professionele bestrijders kunnen grondig inspecteren, effectieve bestrijdingstechnieken gebruiken, en advies geven over preventie.

Hoe herken ik een rattenplaag in mijn huis of bedrijf?

Signalen van een rattenplaag kunnen zijn: uitwerpselen (zwarte pitten achter bijvoorbeeld kasten), een sterke geur die lijkt op ammonia en muskus, gaten in vuilniszakken, achtergelaten voedselresten, en geluiden zoals gepiep of gekrabbel, vooral in de avond.

adminRatten bestrijden