Ratten bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Ratten bestrijden? Binnen 24 uur een afspraak! Wij maken snel een einde aan de ratten plaag

Hoe ratten bestrijden?

Heb je last van ratten en wil je de rat bestrijden? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Onze professionals helpen je snel en effectief met de ratten bestrijding.

* Wij bestrijden wekelijks ratten in de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Ratten bestrijden? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van de ratten plaag

Ratten bestrijden

Veel Gemeenten, bedrijven en ook particulieren ervaren ongemak van ratten. Denk hierbij aan kapotte bekabeling, lekkages of het overbrengen van de ziekte van Weil. Het ongemak groeit des te meer wanneer de ratten de kans krijgen om zichzelf te nestelen en vermenigvuldigen. Aangezien het zelfstandig ratten bestrijden vaak niet het gewenste effect oplevert, brengen we je graag in contact met een van onze specialisten. Onze specialisten en vakmannen van Bestrijdingsdienst.nl hebben de juiste kennis en kunde om de rattenbestrijding tot een succes te brengen. Hoe we te werk gaan en hoe je tijdig een rattenplaag herkent, lees je op deze pagina.

Rattenbestrijding: wat zijn de signalen?

Rattenbestrijding is zeer belangrijk, maar hoe herken je een rattenplaag? Ratten geven de voorkeur aan plekken die voor ons lastiger begaanbaar zijn. Denk hierbij aan kruipruimtes, spouwmuren, leidingen enzovoorts. Deze plekken staan in direct contact met andere ruimtes in je woning en maken het voor ratten gemakkelijk om zich ongezien door je woning te verplaatsen. Ratten zijn schuw en leven meestal ’s nachts. De gewoontes van de rat maken de kans dat je hen overdag tegenkomt niet groot, maar er zijn natuurlijk wel duidelijke signalen die je helpen om een rattenplaag te herkennen:

 • Uitwerpselen – Ratten laten een spoor achter van rattenkeutels in hun woongebied. Zie je bijvoorbeeld zwarte pitten achter je kast, in je schuur of achter de plint? Dan is de kans groot dat er ratten aanwezig zijn.
 • Stank – De geur van een rat lijkt op de geur van ammonia en muskus. Het is een sterke geur die je direct herkent!
 • Gaten in de vuilniszak en rommel – Ratten zijn continu op zoek naar voedsel en ze eten zichzelf overal doorheen om bij dit voedsel te komen. Gaten in plastic vuilniszakken is dan ook een sterk signaal dat duidt op de aanwezigheid van ratten. Daarnaast zijn ratten erg onhygiënisch om in huis te hebben. Wanneer ratten hun voedsel hebben gevonden, laten zij de restanten vaak verspreid over de ruimte liggen.
 • Geluiden – Hoor je gepiep, gekrabbel of loop geluiden? Ratten worden vaak aan het begin van de avond actief, waarbij dit de meest voorkomende geluiden zijn die op een ratten duiden.

Ratten bestrijden: waarom is dat nodig?

Door de geschiedenis heen kennen we de rat als het knaagdier dat de meeste ziektes onder mensen heeft verspreid. Je loopt ziektes afkomstig van ratten veelal op door direct contact met hun ontlasting in stilstaand water en/of modder. Rattenbestrijding is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat bepaalde ziektes zoals de ziekte van Weil, de Pest en het Hantavirus niet door ratten onder de mens worden verspreid. Daarnaast zorgen ratten ook voor grote materiële overlast. Hierbij kun je denken aan het doorknagen van kabels en leidingen wat voor lekkages en kortsluiting kan zorgen.

Hoe ratten bestrijden voorkomen?

Op het moment dat ratten zich al hebben genesteld in je woning of pand is het essentieel om de ratten te bestrijden samen met een professional of vakman. Er zijn echter zaken die je, samen met je buurtgenoten, voorafgaand aan de professionele rattenbestrijding zelf kunt doen om te voorkomen dat ratten zich nestelen in je woning of pand. Denk hierbij aan:

 • Het schoonhouden van de buurt. Gooi vuilniszakken in de stort, laat geen rondslingerend afval op straat liggen en voer de vogels niet met broodkruimels of ander eten.
 • Het schoonhouden van je woning. Stofzuig regelmatig, zorg dat je etensresten in een afgesloten prullenbak liggen en dat deze tijdig wordt geleegd.

Wat is onze werkwijze voor rattenbestrijding

Je kan dus de nodige maatregelen nemen om ratten bestrijding te voorkomen. Heb je wel al last van ratten? Dan is het raadzaam om direct over te gaan op professionele rattenbestrijding. Een ratten bestrijding vereist vakmanschap en de juiste middelen om de ratten duurzaam uit de woning te verdrijven. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om de situatie met ons door te nemen. De ratten bestrijden doen we altijd via een vaste werkwijze:

 1. Nadat je contact met ons hebt opgenomen voor ratten bestrijding plannen we een afspraak met je in voor een inspectie.
 2. Tijdens de inspectie onderzoeken we de specifieke situatie, waarbij we letten op de oorzaak van de ratten en de hoeveelheid overlast. Aan de hand hiervan bepalen we welke maatregelen en bestrijdingsmiddelen we moeten nemen om de ratten te bestrijden.
 3. Nadat we een plan van aanpak gemaakt hebben, geven we je een indicatie van de kosten om de ratten te bestrijden.

Waar kunnen ratten niet tegen?

Wat werkt nou echt tegen ratten? En hoe kun je ratten bestrijden? Zoals je hebt kunnen lezen, begint het bij het huis schoonhouden en er op letten dat je nergens afval hebt liggen waar ratten gemakkelijk bij kunnen. Wanneer je de vraag Googelt, waar ratten echt niet tegen kunnen, dan lees je dat je verschillende (huis)middeltjes kunt gebruiken die ratten zouden verjagen, maar in de praktijk is dit niet altijd even effectief. Hieronder staan vijf ratten bestrijden tips beschreven om ze te bestrijden en te verjagen, maar let op! Het is geen garantie:

 • Huiskatten: een kat is net zoals met muizen bestrijden één van de beste oplossingen tegen het rattenprobleem. Dit komt omdat katten een aangeboren jachtinstinct hebben en onmiddellijk op jacht gaan. Let op: sommige katten zijn geen echte jagers. Je moet een beetje gelukt hebben.
 • Terpentine: dit wordt gedaan door doeken in terpentine te weken en vervolgens deze doeken tegen de openingen van de rattenholen te drukken. Een ander middel dat je zou kunnen gebruiken is cayennepeper. Strooi dit bij de uitgang van het rattenhol. Peper wordt geabsorbeerd door de vacht van de rat.
 • Een laag kalk in de kelder en kruipruimtes waar ratten leven.
 • Kamille, pepermunt en munt: ook dit zou helpen om ratten te verjagen en weg te houden. Andere specerijen die je kunt gebruiken zijn: chilipepers, kruidnagels en oleander bladeren.
 • Gebruikte kattenbakvulling: wanneer je geen kat hebt of wilt, zou je je gebruikte kattenbakvulling kunnen gebruiken. Niet heel fris, maar door de geur is de rat zich van bewust dat er katten in de buurt zijn.
 • Vallen kopen om zelf de rat te vangen. Leg vervolgens een beetje pindakaas of een stukje chocolade als lokaas neer. Deze etenswaren staan hoog op de lijst van de rat.

Ratten afschieten

Naast de technieken die vaak in de woningen en panden worden gebruikt, is er ook een andere effectieve manier om van de rattenproblematiek af te komen, namelijk professioneel ratten bestrijden door ze af te schieten. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt in grotere (open) ruimtes. Denk hierbij onder andere aan landelijke omgevingen, grote schuren en onder bruggen in de stad. Daarbij wordt de techniek ratten afschieten alleen gebruikt in de latere uren, wanneer de ratten actief zijn en er minder mensen op straat zijn. Ratten afschieten is absoluut iets wat alleen door een gecertificeerd specialist gedaan dient te worden. De specialist weet namelijk precies waar de rat geraakt dient te worden en heeft kennis van alle veiligheidsnormen die met de techniek gepaard gaan. Ratten afschieten wordt gezien als de meest diervriendelijke manier van rattenbestrijding. Dit komt doordat ratten met afschieten in vrijwel alle gevallen direct dood zijn. Ben je ook benieuwd of we deze techniek ook in uw situatie kunnen toepassen? Neem dan vooral contact met ons op.

Wat kost ratten bestrijden?

De kosten van de ratten bestrijden zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Daarom bekijken we tijdens de eerste inspectie de grootte van je woning of bedrijfspand, de technische staat en de omvang van de overlast. Op basis hiervan bieden we je een nauwkeurige indicatie van de kosten die nodig zijn om duurzaam de ratten te bestrijden. Zo weet je direct waar u aan toe bent. Daarnaast staan wij in de meeste gevallen al binnen 24 uur voor de deur.

ratten snel bestrijden

Professioneel ratten bestrijden door Van der Velden

Ratten, ze zorgen voor hevige overlast in huis en zijn de veroorzakers van veel ziektes. Helaas zien we dit ongedierte steeds vaker in onze leefomgeving. Heb je ook last van ratten en wil je de ratten bestrijden? Neem dan direct contact op met een van onze professionals.

adminRatten bestrijden