Muggen bestrijden

085 0290 770

Muggenplaag bestrijden: zo pakken wij het aan!

Muggen. Met hun zachte gezoem verstoren ze onze nachtrust en drijven ze ons soms tot waanzin. En met hun beten zorgen ze voor jeukende rode bulten waar we dagenlang last van kunnen hebben. Daarmee is dit ongedierte misschien wel één van de meest gehate insectsoorten die er zijn. En als je de mug midden in de nacht gaat zoeken lijken ze zich altijd op plekken te verstoppen waar u ze niet kan vinden. Heeft u hem eenmaal gevonden? Dan wordt u nog weleens verrast door meerdere muggen in uw slaapkamer. Wat nu? Muggen bestrijden en muggen verdrijven kunt u laten doen door een expert. Bestrijdingsdienst Van der Velden legt het uit!

Muggen: welke soorten zijn er eigenlijk?

In Nederland zijn er vijf soorten muggen te onderscheiden, namelijk: steekmuggen, tijgermuggen, motmuggen, langpootmuggen en danspootmuggen. De muggen die in Nederland actief zijn kunnen gelukkig geen nare ziektes verspreiden. Het bijzondere aan muggen is dat de steekmuggen altijd vrouwelijk zijn. Dit doen zij enkel wanneer ze bevrucht zijn door een mannetje. In ons bloed zitten namelijk extra voedingsstoffen die voor de voortplanting van muggen erg belangrijk zijn. Doordat wij natuurlijk allemaal bloed in ons lichaam hebben is het extra lastig om muggen op afstand te houden.

Muggenplaag: waar zitten ze in huis?

Muggen kunt u overal in huis tegenkomen. Toch hebben ze wel een voorkeur voor bepaalde plekken. Denk aan plekken met een hoge vochtigheidsgraad zoals de badkamer of bij de spoelbak in de keuken. Vanuit deze plekken trekken ze naar andere kamers in uw huis. Ze worden namelijk aangetrokken tot lichaamswarmte, lichaamsgeuren en kooldioxide. Geen wonder dat u ze ’s nachts in de slaapkamer hoort.

Muggen bestrijden: niet alleen in de zomer

Over het algemeen denkt iedereen dat muggen enkel in de zomer voor overlast kunnen zorgen. Dit is echter niet het geval. Hoewel muggen in de winter aanzienlijk minder zullen stekken kan er ook tijdens de winterperiode een muggenplaag ontstaan. Gelukkig kunt u genoeg doen om in de zomer én in de winter een muggenplaag te voorkomen:

  • Zorg voor zo min mogelijk stilstaand water in huis of op kantoor. Bevruchte muggen leggen hun eitjes in dit water.
  • Voorzie uw ramen en deuren van goed aansluitende horren. Zo komen muggen slechts beperkt binnen.
  • Zorg voor ‘bewegende’ lucht in huis. Dit kan met een airco of ventilator.
  • Goten en waterafvoeren zijn bij uitstek goede schuilplaatsen voor muggen. Zorg dat deze niet verstopt raken.

Muggen bestrijden door Van der Velden: binnen 24 uur contact!

Een muggenplaag bestrijden is zelf heel lastig. Het is vaak onduidelijk waar de muggen vandaan komen. De professionele ongediertebestrijders van Bestrijdingsdienst Van der Velden komen dan ook graag bij u langs om de situatie te evalueren, de bron op te sporen en de muggenplaag te bestrijden. Bij een muggenplaag kunnen wij snel op locatie zijn:

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op;
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak;
  • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op;
  • Wij helpen u snel van uw muggen af;
  • U bent weer vrij van ongedierte!

Meer weten over muggen of muggenplaag bestrijden? Neem contact op met Van der Velden!

Meer weten over het bestrijden van een muggenplaag? Neem contact op met Van der Velden! Heeft u thuis last van muggen? En wilt u deze door een professioneel bedrijf laten bestrijden? Wij hebben jarenlange ervaring in muggen verdrijven en kunnen u dus ook goed helpen bij het bestrijden van alle soorten muggen. Bel direct naar Van der Velden Ongediertebestrijding, 085 0290 770! Wij kunnen u dan direct aan de telefoon helpen. Ook kunt u ons per e-mail bereiken op info@bestrijdingsdienst.nl.

adminMuggen bestrijden