Hommelnest Verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Onze professionals helpen u snel en duurzaam van het hommelnest af.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met u op
  • Ontvang een offerte op maat

Hommels, ze verzamelen zich voornamelijk rondom uw mooiste bloemen en zijn enorm nuttig voor het milieu. Hoewel steeds meer mensen deze ‘vriendelijke’ en harige zoemers uitnodigen in hun tuin, kunnen ze ook voor overlast zorgen. Door bijvoorbeeld te steken wanneer u te dicht bij het nest komt. Zelf het hommelnest verwijderen bij overlast is dan ook niet de beste optie. Gelukkig werkt Van der Velden Ongediertebestrijding samen met ervaren imkers. Samen verplaatsen we voor u het hommelnest naar een plek waar ze ongestoord verder kunnen leven zodat u geen last meer van de insecten heeft.

Wat zijn hommels en wat doen ze?

Het komt regelmatig voor dat mensen ons bellen met de vraag om bijen, wespen of hommels te bestrijden. Bij aankomst merken we vaak dat het niet om het insect gaat waarvoor in eerste instantie is gebeld. Maar hoe kunt u deze insecten dan van elkaar onderscheiden? Het grootste verschil tussen deze drie insecten zit hem in de grote, de kleur en de vorm. Hommels zijn relatief dik en harig en staan er vaak om bekend dat ze veel zachtaardiger zijn dan wespen en bijen. Daarnaast bevatten de angels van hommels, in tegenstellen tot bijen, geen weerhaken. Hoewel een hommel alleen uit zelfverdediging zal steken, kan hij wel meerdere keren steken. Daarbij kan de steek ook zorgen voor een allergische reactie. Probeer dus niet zelfstandig de hommels te verjagen, maar neem contact met een professional op.

Hommels zijn nuttig

Hommels weghalen doen we niet zomaar, want hommels zijn uiterst nuttige insecten. Veel van de bloemen en gewassen hebben hommels nodig om stuifmeel over te brengen. Zeker 80 procent van de bestuiving op aarde is te danken aan deze insecten.

Dat hommels zo uitblinken in hun werk als bestuiver komt onder andere door hun omvang en behaarde lichaam. Deze combinatie zorgt ervoor dat zij grote hoeveelheden stuifmeel met zich meedragen. Daarnaast zijn hommels ook nog eens de hele dag actief en bereiken hierdoor een groot aantal bloemen. Vanwege hun nuttige functie bestrijden we hommels niet door middel van gif, maar door middel van het verplaatsen van de nesten.

Waarom hommels bestrijden door middel van verplaatsen?

Omdat hommels een grote rol spelen in ons ecosysteem wordt hommels weghalen uit de natuur sterk afgeraden. Ondanks dat hommels erg nuttig zijn en steeds vaker wordt aangeraden om hommels uit te nodigen in uw tuin, kunnen we ons voorstellen dat u bij vervelende situaties de hommels wil verjagen. Bijvoorbeeld wanneer hommels hebben besloten een nest te bouwen in of rondom uw huis. Vooral als u bijvoorbeeld kinderen heeft die veel buitenspelen. De hommels verwijderen is dan vaak de enige oplossing. Hommels bestrijden doen we bij Van der Velden door het gehele hommelnest samen met een imker te verplaatsen. Dit doen we naar een plek in de natuur waar u geen overlast van hommels ervaart.

Hommels bestrijden: nest verplaatsen in plaats van verdelgen

Hommels zijn nuttige insecten en essentieel voor de kwaliteit van ons milieu. Dit vraagt om een vakkundige en duurzame aanpak, waarbij we rekening moeten houden met een aantal zaken voordat we de hommels verwijderen.
Allereerst moeten we zeker weten dat het niet om een ander insect gaat, zoals bijvoorbeeld een wesp. Een wespennest verwijderen kunnen we zonder tussenkomst van een imker doen, waarin we bij hommels bestrijden de imker nodig hebben om het nest op gepaste wijze te verplaatsen.
Daarnaast is de tijd waarop we hommels weghalen enorm van belang. Het ideale moment om hommels te bestrijden is aan het einde van de dag. De hommels worden namelijk rustiger wanneer de avond valt en het kouder wordt.

Kosten hommels bestrijden door middel van verplaatsen

De kosten van hommels weghalen zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daarom bekijken we tijdens de eerste inspectie de aard van het probleem. Hierin nemen we onder andere het aantal hommelnesten en de plek(ken) waar deze zich bevinden mee. Hier opvolgend bieden we u een nauwkeurige indicatie van de kosten die nodig zijn om veilig de hommels te verwijderen. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Professioneel hommelnest verwijderen door Van der Velden

Hommels zijn onmisbaar voor onze natuur en worden gezien als de meest sociale angeldragende insecten. Toch kunnen ook deze ‘vriendelijke’ zoemers meermaals steken wanneer ze zich bedreigd voelen. Heeft u toch last van hommels en wil u het hommelnest verwijderen? Probeer dan niet zelf de hommels te bestrijden, maar neem direct contact op met een van onze professionals.

adminHommelnest Verwijderen