Zwambestrijding

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Zwam bestrijden in huis? Neem contact op voor effectieve zwambestrijding!

zwam in huis bestrijden Wanneer je erachter komt dat je een zwam in huis hebt, moet je direct een professioneel bellen en over gaan tot zwambestrijding. Een zwam is namelijk niet alleen slecht voor je gezondheid, maar kan ook ernstige schade aan jouw huis veroorzaken. In de ergste gevallen kan zelfs je vloer verzakken, omdat de zwam de houten constructie zo erg heeft aangepast dat het alle draagkracht heeft verloren. Een zwam laten verwijderen is altijd goedkoper dan de gevolgen van het niet laten weghalen. Met onze uitgebreide kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat jouw huis of pand verlost wordt van de zwam. Wij bestrijden de zwam op een effectieve en duurzame manier.

 • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Stuur foto’s mee
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
 • Ontvang een offerte op maat
 • Geen voorrijkosten

Voor professionele zwam bestrijding in huizen zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Waarom kiezen voor Bestrijdingsdienst.nl voor professionele zwambestrijding?

Een zwam kan zich in de juiste omstandigheden snel verspreiden en aanzienlijke schade aanrichten aan de draagconstructie van jouw huis of een gebouw. Naast de schade die ze veroorzaken, is een zwam ook slecht voor je gezondheid. Soms horen we dat iemand eerst zelf heeft geprobeerd om de zwam te bestrijden, maar uiteindelijk is het het beste om een professionele zwambestrijdingsdienst in te schakelen, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Jarenlange ervaring: wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om de zwam in jouw huis te verwijderen. Een zwam kan lange sporen/strengen achterlaten die je zelf wellicht niet hebt gezien. Wij brengen de hele zwam in kaart en zorgen dat deze op de juiste manier wordt weggehaald, zodat deze niet meer terugkomt.
 • Effectieve behandeling: een zwam voor 100% zelf bestrijden lukt niet met bestrijdingsmiddelen die je in de winkel kunt kopen. Wij maken gebruik van geavanceerde middelen en technieken, zodat de zwam op een veilige en duurzame manier wordt verwijderd.
 • Garantie: wanneer wij een zwam bij je hebben weggehaald en deze binnen aanzienlijke tijd weer terugkomt (wat nooit het geval is), komen we deze zonder extra kosten voor je weghalen.
 • Kostenbesparend op de lange termijn: hoewel elke zwambestrijding een unieke aanpak vereist, is het niet weghalen van de zwam op lange termijn altijd duurder. Wanneer je de eventuele herstelwerkzaamheden van je vloer gaat meetellen, wanneer deze niet door een vakkundig bedrijf wordt verwijderd, kun je schrikken van de kosten.

Wat is een zwam?

In elke woning is schimmel aanwezig. Vaak herken je schimmel aan de welbekende zwarte plekjes in de badkamer, maar er zijn ook schimmels die je vaak pas in een later stadium herkent. Dit zijn zwammen. Zwammen zijn hardnekkige schimmels die zowel schadelijk zijn voor jouw gezondheid als voor jouw woning of pand. Zwammen groeien het best bij een hoge luchtvochtigheid. Vocht, wat doorslaat in de muren en hout, is dan ook de ideale voedingsbron voor zwammen en zorgt ervoor dat de zwammen zich in een rap tempo door jouw huis kunnen verspreiden. Maar hoe kan je er voor zorgen dat je zwammen tijdig herkent als je deze normaal gesproken pas in een later stadium ontdekt? In de volgende alinea’s laten we je kennismaken met de verschillende soorten zwammen en geven we je tips om de eerste signalen van deze zwammen te herkennen. Schimmelbestrijding vereist een andere aanpak dan zwambestrijding.

Zwammen: welke soorten zijn er?

Net als elk organisme zijn ook zwammen er in verschillende soorten. De meest voorkomende zwammen zijn de huiszwam en de kelderzwam.

 • De kelderzwam – De kelderzwam heeft zijn naam te danken aan de plek waar hij het meest voorkomt, namelijk in jouw kelder of kruipruimte. Door de plek waar de kelderzwam zit, signaleer je deze het minst snel. De kelderzwam zorgt met name bij muuropeningen, deuren, balken, houten vloeren, en plafonds snel voor schade. Wacht je met de kelderzwam bestrijden, dan zal het hout gaan rotten en het uiteindelijk begeven. Het is dus noodzakelijk om direct over te gaan tot zwambestrijding.
 • De huiszwam – De huiszwam vind je terug op plekken waar het donker, warm en vochtig is. Deze zwam kan ontstaan in de kelder, maar zal zich onder de juiste omstandigheden snel verspreiden naar andere plekken in huis. Daarnaast is de huiszwam ook de grootste veroorzaker van houtrot. Deze zwam groeit snel en verplaatst zich door de schimmeldraden via de muren, wat voor grote overlast kan zorgen. Zo kunnen de draagbalken van jouw huis of zelfs de houten fundering worden aangetast. Het is dus noodzakelijk om de huiszwam snel te bestrijden. De huiszwam is het meest schadelijk voor je gezondheid, omdat deze zich bevindt in je directe leefomgeving.

Zwammen herkennen: hoe doe ik dat?

Net als elke schimmel laten ook zwammen sporen achter. Je herkent deze door je zintuigen te gebruiken:

• Zien – De kelderzwam heeft een donkere en vochtige uitstraling. Door de donkere kleur is de kelderzwam lastig te signaleren. Het zijn de strengen van de kelderzwam die hem verraden. De strengen verspreiden zich als een waaier over je muur of het hout en zijn net als de zwam zelf donker van kleur. De huiszwam is een stuk makkelijker te signaleren. Je herkent de huiszwam aan zijn rode kleur, ovale vorm met witte rand en de vochtdruppels die aan de zwam hangen. In een vroeg stadium is de huiszwam te herkennen aan zijn netwerk van witte draden op je muur, dit wordt ook wel de zwamvlok genoemd.
• Ruiken – Zwammen zijn schimmels en net als de zwarte schimmel of houtschimmel, zijn zwammen te herkennen aan hun sterke muffe geur.
• Voelen – De huiszwam en kelderzwam hebben grote nadelige gevolgen voor jouw gezondheid. Met name de huiszwam zorgt ervoor dat je (extra) last krijgt van je luchtwegen of allergieën. Overmatig niezen, last van je ogen, het opkomen van ontstekingen en zelfs het ontwikkelen van astma zijn gevolgen die de huiszwam kan veroorzaken.

De huiszwam laten bestrijden loont dus enorm voor jouw gezondheid en het beperken van schade aan jouw woning. Merkt u een van bovenstaande signalen op? Neem dan direct actie door contact op te nemen met de specialist.

Kelderzwam bestrijden door een specialist

Zoals al eerder benoemd is het lastig om de kelderzwam te herkennen. Echter, wanneer je de signalen van de kelderzwam herkent, is het belangrijk om de kelderzwam te laten bestrijden. Net als de huiszwam, voedt de kelderzwam zich met vocht. Vocht in de kelder of kruipruimte is vaak een gevolg van lekkage, condens, of optrekkend vocht in de muren. In de ergste gevallen kan dit vochtprobleem zich verspreiden tot in de badkamer of keuken.

Huiszwam bestrijden door een professioneel bedrijf

De meest voorkomende oorzaak van de huiszwam is een hoog vochtgehalte in huis. Een kapotte buitenmuur waardoor regenwater zijn weg naar binnen vindt, lekkages, en opstijgend vocht zijn voorbeelden van veel voorkomende oorzaken van vochtproblemen in huis. Vocht in combinatie met een warmere temperatuur vormt de ideale voedingsbron voor de huiszwam. Je woning of pand goed ventileren kan ervoor zorgen dat de huiszwam niet de kans krijgt om zich te verspreiden. Wanneer de zwam zich wel al heeft genesteld in uw woning, is tijdig contact opnemen met de specialist belangrijk om de huiszwam te bestrijden.

Wij hadden in ons huis binnen de kortste keren een zwam en zijn hier gelukkig op tijd gekomen. Na contact te hebben gezocht met Bestrijdingsdienst.nl, stond Mark de volgende dag al bij ons voor de deur om de zwam snel en effectief te verwijderen. Bedankt Mark voor de tips en het adequaat handelen. | Nieuwe Gracht – Haarlem

4 tips tegen zwammen en hoe je deze moet voorkomen

Voorkomen is beter dan bestrijden. Heb je een vochtig huis, dan kun je zelf een aantal maatregelen nemen, zodat er geen zwam ontstaat. Wij hebben ze voor je opgeschreven.

Tip 1: zorg ervoor dat jouw huis niet vochtig is

een zwam kan snel groeien in een vochtige omgeving. Om deze reden is het belangrijk om tijdens de koudere maanden vocht buitenshuis te houden. Dit kun je doen door een luchtontvochtiger aan te schaffen en zorg voor voldoende ventilatie in jouw huis of zorg ervoor dat lekkages in jouw huis worden gerepareerd.

Tip 2: houd je huis schoon

Zorg ervoor dat jouw huis schoon en droog is. Door jouw huis regelmatig schoon te maken, kun je eventuele sporen van schimmels en zwammen opsporen en verwijderen voordat ze de kans krijgen om te groeien. Check met extra aandacht vochtige ruimtes in huis zoals de keuken en badkamer.

Tip 3: koop schimmelwerende producten

Schimmelwerende producten die je in de winkel kunt kopen, zijn niet net zo effectief als de anti-schimmel-producten die wij tot onze beschikking hebben. Toch helpen deze middelen om de schimmel in een begin stadia te verwijderen en voorkomen dat ze kunnen opnieuw kunnen groeien. Let wel op dat deze producten giftig zijn en lees daarom altijd de bijsluiter voordat je begint.

Tip 4: zorg voor voldoende isolatie

Het is sowieso belangrijk om jouw huis goed te isoleren. Naast dat het schimmels voorkomt, scheelt goede isolatie ook op jouw maandelijkse energierekening. Check je huis op plaatsen waar vocht eventueel naar binnen kan dringen, zoals ramen, deuren en het dak. Repareer eventuele schades en verbeter de isolatie om vocht buiten te houden.  zwam in huis laten bestrijden

De specialist van Midden-Nederland

Zwammen die pas in een later stadium worden ontdekt hebben vaak al de nodige schade veroorzaakt. Veilig een zwam bestrijden vereist dan ook vakmanschap door een zwambestrijder. Onze specialisten gaan vakkundig te werk, zodat je binnen de kortste keren geen last meer hebt van de zwammen. Neem contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier. Binnen de kortste keren staan wij bij je voor de deur. Vervolgens inspecteert onze specialist de zwam en geeft je in de meeste gevallen direct een offerte op maat en een indicatie van de kosten. Bij akkoord trekken wij onze beschermende kleding aan en gaan we over tot effectieve zwambestrijding.

Wat zijn de kosten van zwambestrijding

De uiteindelijke kosten van de zwambestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van zwammen? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten worden gemaakt voor het bestrijden van de zwam. Dit komt dan vaak door de (onvoorziene) schade die de zwam heeft aangericht. Denk hierbij onder andere aan houtrot, bruinrot, en aangetaste draagbalken. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit het geval is, bespreken we de opties en kosten samen goed door.

Veel gestelde vragen over zwambestrijding

Kan ik een zwam zelf bestrijden?

Ja, in sommige gevallen kan dat, maar wij raden aan om zwam weg te laten door een specialist. Zodoende weet je zeker dat het op de juiste manier gebeurt.

Is zwam schadelijk voor mijn gezondheid?

Ja, sommige zwammen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Met name de huiszwam zorgt ervoor dat je (extra) last kunt krijgen van je luchtwegen of allergieën. Daarnaast zijn overmatig niezen, last van je ogen, het opkomen van ontstekingen en zelfs het ontwikkelen van astma gevolgen van de huiszwam.

Is zwambestrijding duur?

Dit hangt af van de grootte van de zwam en de plek waar het zich bevindt. Elke huiszwam vereist een specifieke aanpak, maar investeren in effectieve bestrijding kan op de lange termijn kosten besparen.

adminZwambestrijding