Valse wolfspin steeds vaker in Nederland

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Valse wolfspin bestrijden: steeds vaker in Nederland! Wolfspin bestrijden in huis

De valse wolfspin wordt helaas, maar waar – steeds vaker gespot in Nederland. Het ongedierte werd voor het eerst in 2007 gezien, maar wint elk jaar meer terrein. Dit komt mede doordat de Nederlandse winters niet meer zo koud zijn. De mannetjes worden tussen de 10 en 13 mm, terwijl de vrouwtjes tussen de 10 en 19 mm kunnen worden. Met gestrekte poten kan het dier tot wel 5 cm worden. Dat is wel even schrikken als de valse wolfspin in huis jou zit aan te kijken vanaf het laminaat of vanaf de hoek van de kamer. De valse wolfspin (Zoropsis spinimana) is een spin die behoort tot de Zoropsidae familie. De term ‘vals’ is niet omdat het beestje vals is, maar omdat ze lijken op ‘echte’ wolfspinnen (Lycosidae familie).

Kan een valse wolfspin bijten?

Wat ook minder leuk is aan de valse wolfspin – is dat ze kunnen bijten. Deze beet kan op zich weinig kwaad, maar de gevolgen van een beet zijn verschillend en afhankelijk van gevoeligheid van het slachtoffer en de hoeveelheid gif dat werd binnengebracht. Ket kan bijvoorbeeld heftig zijn wanneer je een zwakke gezondheid hebt. Alle spinnen zijn in principe giftig, omdat ze gif nodig hebben om hun eten te verteren. Zoals gezegd is het gif relatief zwak en in bijna alle gevallen ongevaarlijk. Er is wereldwijd nog nooit goed onderzoek gedaan naar de complicaties van een beet. Mocht deze spin jou bijten, dan kun je dit qua pijn vergelijken met een wespen- of bijensteek. Benieuwd naar meer informatie over de valse wolfspin? Bestrijdingsdienst Van der Velden legt het uit!

Waar komt de valse wolfspin vandaan?

Oorspronkelijk komt de valse wolfspin uit Zuid-Europa, maar door de klimaatverandering en minder koudere winters, kunnen deze spinnen steeds beter overleven in Nederland. In de meeste gevallen komen ze door middel van transport in Nederland terecht. Denk hierbij aan vrachtwagens of vakantiegangers die vanuit Spanje en Italië terugrijden naar Nederland. Vervolgens laten de beestjes zich vallen en beginnen ze met settelen.

Hoe herken je een valse wolfspin?

Je kunt het beestje herkennen aan de volgende punten:

  • Helaas is het een vrij grote spin (slecht nieuws voor de mensten met arachnofobie)
  • De kleur van de spin is geel – grijsbruin
  • Het achterlijf heeft een zwarte vlek, zoals te zien is op de foto
  • De spin heeft geringde poten
  • Maken geen web

Waar kun je deze spin tegen komen?

Valse wolfspinnen die in huis leven verstoppen zich graag op warme, donkere en nauwe plekjes waar ook insecten komen. Denk aan kieren in muren, hoeken van het plafond, ventilatieopeningen en achter spullen of meubilair. Ook vochtproblemen en lekkages kunnen een oorzaak zijn. Andere spinnen leven buiten en maken hun web in de tuin, bij de tuinverlichting, onder de dakgoot of in de schuur. Wanneer er een valse wolfspin in huis zit, dan kun je er voor 99% vanuit gaan dat het niet om een echte wolfspin gaat, deze worden (bijna) nooit in huis aangetroffen.

Wat is de levenswijze van het insect?

Een valse wolfspin is een dier dat net zoals andere insecten voornamelijk ‘s nachts actief is. De valse wolfspin maakt niet zoals een kruisspin een web om insecten te pakken, maar jacht op de grond op zoek naar insecten. Ook andere spinnen, zoals een huisspin staat op het menu. Overdag schuilt het dier in huis, onder stenen of boombast. Omdat ze niet kunnen overleven in een ruw klimaat, zoekt het dier vaak zijn toevlucht in woningen en wordt hij vaak aangetroffen in huizen waar de temperatuur constanter is en er meer voedsel is.

Preventief de valse wolfspin bestrijden

Wanneer je het dier ziet, is het raadzaam om deze niet dood te maken, maar naar buiten te brengen in bijv. een glas met een kartonnetje eronder. Je kunt er voor kiezen om de valse wolfspin preventief te bestrijden. Dan is het raadzaam om in het voorjaar te starten met de eerste behandeling. Over het algemeen is er tijdens de zomermaanden weinig overlast van spinnen. Vervolgens herhalen we de behandeling in het najaar, zodat ze geen eitjes kunnen leggen in je woning. Op deze manier kunnen spinnen preventief bestreden worden. Vooral bij woningen of panden aan het water is dit zeer effectief.

  • Bel direct 085 – 029 760 terug of neem direct contact op
  • Ontvang een offerte op maat en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur een afspraak
  • Wij helpen je snel van de plaag af

Wat kost het om de valse wolfspin te bestrijden?

Wil je weten wat de valse wolfspin bestrijden in huis via ons kost? Of wil je ons inhuren voor andere ongediertebestrijding? Neem dan contact met ons op. De behandeling is meestal afhankelijk van de grootte van de ruimte waar ze zitten en de ernst van de plaag. Laat ons vooraf een offerte maken, zodat je weet waar je aan toe bent. Wij rekenen in elk geval geen voorrijkosten bij onze werkzaamheden. Let op dat wij niet door heel Nederland de valse wolfspin bestrijden, wij doen dit in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken!

bestrijden van de valse wolfspin

Priscilla KimberlyValse wolfspin steeds vaker in Nederland