My Blog

Franse Veldwesp

Heeft u last van de Franse veldwesp en wilt u de Franse veldwesp bestrijden? Ga dan vooral niet zelf aan de gang, maar neem contact met ons op.

Onze professionals helpen u vakkundig en duurzaam van de Franse veldwesp af.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met u op
  • Ontvang een offerte op maat

Dagelijks bestrijden we de Franse Veldwesp in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Wespen, ze zijn niet van u af te slaan tijdens het eten. En wanneer het hen niet zint, dan steken ze u ook nog eens! Door het warme weer hebben we steeds meer last van wespen en signaleren we ook steeds vaker nieuwe soorten. Zo ook de Franse Veldwesp. Deze ‘lieve’ wesp steekt een stuk minder snel dan het agressieve soort dat we zijn gewend. Toch kan ook een Franse veldwesp nest voor overlast zorgen. Ervaart u overlast van wespen en wil u weten of het om de Franse Veldwesp gaat? Neem dan contact op met een van onze professionals. Zij staan u graag te woord en vinden samen met u een passende oplossing.

Wat is een Franse veldwesp?

Als het voorjaar aanbreekt zien we steeds meer insecten, waaronder wespen. Echter is er een speciaal soort wesp die steeds vaker wordt gezien in ons land, namelijk de Franse veldwesp. Wat maakt de Franse veldwesp nu anders dan de welbekende limonadewesp? Allereerst is het uiterlijk van de Franse veldwesp anders. Deze wesp heeft lange poten, een slanker lichaam, oranje voelsprieten en is overwegend zwart met gele dwarsstrepen. Daarnaast is de Franse veldwesp niet geïnteresseerd in uw frisdrank of fruit zoals haar agressievere familie. Deze wesp heeft voldoende voeding aan insecten en nectar uit bloemen, maar als u houten tuinmeubelen hebt knabbelt de wesp hier wel stukjes af. De Franse veldwesp komt dus het terras op, maar vallen mensen niet lastig.

Franse veldwesp nest

Naast haar uiterlijk is ook het Franse veldwesp nest anders. Deze maakt namelijk niet één groot, maar 10-50 kleine nestjes. De nestjes worden gemaakt door meerdere vrouwtjes die vaak uit hetzelfde nest komen. Nadat de nestjes zijn gebouwd, wordt het dominantste vrouwtje de nieuwe koningin en zal zij de meeste eitjes leggen. In de nestjes leven maar liefst 15 tot 200 wespen.

Franse veldwesp steek

De Franse veldwesp staat erom bekend dat zij mensen met rust laat en wordt hierdoor als minder agressief gezien dan de welbekende limonadewesp. De Franse veldwesp steekt pas op het moment dat er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld wanneer u bij het Franse veldwesp nest in de buurt komt. Net als de limonadewesp kan de steek van de Franse veldwesp zorgen voor een allergische reactie. Denk hierbij aan zwellingen, heftige hoofdpijn, sterke bloeddrukdaling en bij een heftige reactie zelfs een hartstilstand.

Franse veldwesp bestrijden

Het bestrijden van de Franse veldwesp is niet per se nodig, maar wordt wel gedaan wanneer de nestjes op plekken zitten waar zij duidelijk overlast veroorzaken. Doordat de Franse veldwesp meerdere en goed verscholen kleine nestjes maakt, is zij niet gemakkelijk te bestrijden. Daarbij zal ook de Franse veldwesp steken op het moment dat u te dichtbij het nest komt. Ga dus vooral niet zelf aan de slag en schakel de hulp in van een van onze professionals.

Vakkundige bestrijding door Van der Velden

De Franse veldwesp is de meest lieve en onschuldige wesp in haar soort. Toch kan deze wesp gemeen steken wanneer zij het gevoel heeft dat haar territorium wordt bedreigd. Het is dan ook raadzaam om de nestjes die de Franse veldwesp maakt professioneel te laten verwijderen. Wil u ook de Franse veldwesp verwijderen? Neem gerust contact met ons op.

bestrijdingsdienstFranse Veldwesp