Mierennest bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Mierennest bestrijden? Wij maken een einde aan elke mieren plaag

mierennest en mieren bestrijden

Heb je in je huis of tuin last van mieren en wil je het mierennest bestrijden. Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Onze professionals helpen je snel en effectief de bestrijding van het mierennest.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
  • Ontvang een offerte op maat

Voor professionele mierennest bestrijding zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Mierennest bestrijden? Snel én efficiënt

Heb je last van mieren in of rondom het huis? Dan is ons advies is om deze zo snel mogelijk te laten bestrijden. Deze diertjes verspreiden zich namelijk zeer snel en kunnen schade aanrichten aan jouw tuin en veel overlast veroorzaken in huis. Mieren bestrijden kun je het beste rond het voorjaar laten doen. Rond deze tijd komen de mieren namelijk massaal tevoorschijn, op zoek naar zoet voedsel. Een mierenplaag begint meestal in de tuin. Het hoeft dan niet lang te duren, voordat de eerste mieren in je huis verschijnen. In dat geval kun je een mierennest bestrijden beter vandaag dan morgen laten doen. Wanneer de eerste mieren hun weg naar binnen gevonden hebben, volgt de rest namelijk al gauw.

Mieren in huis?

Wij van Van der Velden Ongediertebestrijding begrijpen hoe vervelend het is om mieren in huis te hebben rondlopen. Het geeft een vies gezicht en mieren komen vaak af op zoet voedsel, zoals fruit. Een mierennest bestrijden doen we daarom zo snel mogelijk. Dankzij onze zeer effectieve methodes voor mierenbestrijding ben je voor eens en altijd van deze beestjes af. Full service Ongediertebestrijding is onze kracht en we staan binnen 24 uur al voor je deur. Mieren bestrijden is ons dagelijkse werk. We nemen dit dan ook uiterst serieus.

Hoe herken je een mierenplaag?

Met het bestrijden van een mierennest wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen. Het is daarom van belang, dat als je een mierenplaag herkent – je snel overgaat tot mierennest bestrijding. Een mierenplaag in je tuin herken je aan hoopjes zand die door de beestjes omhoog gewerkt worden. Heb je schade aan houten vloeren? Dan kan het zijn dat houtmieren zich in je tuin verscholen houden. Vervolgens zijn er nog de faraomieren. Deze mieren zijn schadelijk voor mensen en dieren. Ze verbergen zich in holle ruimtes zoals kabelgoten. Wanneer je deze mieren opmerkt, is het zaak om zo snel mogelijk over te gaan op het bestrijden van mieren.

Mierennest bestrijden – dit is waar je op moet letten

Eén mier vormt nog geen mierenplaag, maar wanneer je er enkele tientallen door je keuken of op het aanrecht ziet lopen, dan wordt het een ander verhaal. Meestal willen mensen snel van dit ongedierte af omdat ze in grote aantallen aanwezig zijn. Gelukkig zijn mieren niet zo hardnekkig als bijvoorbeeld kakkerlakken of bedwantsen. Het mierennest bestrijden is vaak de enige oplossing. Wil je weten of het tijd is om de ons te bellen? Lees dan de onderstaande punten goed door en bepaal of de mierennest bestrijder langs kan komen.

  • Je ziet mieren – De meest logische reden om de ongediertebestrijder te bellen is wanneer je mieren ziet. Uiteraard bel je niet wanneer dit er maar één is, maar wanneer het gaat om meerdere mieren. Mieren hebben de eigenschap om elkaar te volgen. Wanneer je last hebt van een mierenplaag, dan zie je vaak een karakteristieke slinger van mieren die naar éénzelfde plek heen en weer gaan. De plek waar ze naartoe gaan is vaak een voedselbron. Kleine kruimels en andere voedselbronnen worden door de mieren naar het nest gebracht.
  • Dode mieren – Een symptoom dat minder vaak voor komt, maar wel degelijk wijst op een mierenplaag is wanneer je grote aantallen dode mieren aantreft in bijvoorbeeld een keukenla of een kast.
  • Verzakking – Mieren kunnen ervoor zorgen dat er verzakkingen ontstaan. Stoeptegels of zelfs delen van een weg kunnen door een mierennest verzakken. In dit geval heb je echt een probleem, alleen grote nesten kunnen dit veroorzaken. Een bijkomend probleem is dat de koningin vaak diep verscholen zit wat het bestrijden minder makkelijk maakt.
  • Mierenbeet – Zwarte mieren zijn gelukkig relatief onschuldig en bijten meestal niet of nauwelijks. De rode mier daarentegen staat bekend om haar sterke kaken en pijnlijke beet. Met name kinderen kunnen hier wanneer zij in de tuin spelen veel last van krijgen.
  • Schade aan jouw tuin – Mieren eten eigenlijk alles wat organisch is. Het zijn de opruimers van de natuur. Maar wanneer er weinig op te ruimen valt, dan vergrijpt de mier zich veelal aan verse groene planten en struiken. Gras, bloemen, groente in jouw moestuin, uiteindelijk is niks veilig voor de mier.

Heb je last van één van de bovenstaande symptomen, dan raden we je aan om een professionele mierenbestrijder te bellen.

Fabels rondom mierennesten bestrijden

Er bestaan heel veel verhalen rondom hoe je het beste mieren kunt bestrijden. Kokend water, azijn, koffiedik, peper, koper en vele andere remedies worden op het internet aangeboden als de oplossing. De waarheid is dat al deze oplossingen, maar deels helpen en uiteindelijk de mierenkolonie of het mierennest niet doen verdwijnen. Dit gebeurt alleen wanneer de koningin wordt gedood. Wanneer zij wordt weggenomen dan sterft het nest. Dit is vaak de enige oplossing om een mierenprobleem op te lossen.

Wat werkt echt tegen mieren?

Zoals je hebt kunnen lezen, is het enige dat echt werkt: de koningin bestrijden en zorgen dat deze dood gaat. Wanneer de koningin dood is, gaat het nest vanzelf dood, omdat de mieren het nut niet meer inzien. Anderen zeggen dat lavendel, gist, kaneel of nootmuskaat werkt, maar dit werkt niet, want dan weet je niet of de koningin dood is. Je moet mieren bestrijden aanpakken bij de oorzaak en dat is de koningin.

Wat maakt mieren dood?

Wij van bestrijdingsdienst.nl, gebruiken alleen professionele bestrijdingsmiddelen die je normaal niet in de winkel kunt kopen. Het bestrijdingsmiddel is hardnekkiger en daarom gaan de mieren en de mieren koningin dood. Zelf kun je ook proberen om de mieren dood te krijgen, door bijvoorbeeld een plantenspuit met afwasmiddel te vullen en op de mieren te spuiten, maar dat zorgt ervoor dat een aantal mieren dood gaan en niet allemaal. Het belangrijkste is om de koningin aan te pakken, maar deze kan ver onder de grond zitten.

Wat te doen tegen mierennesten tussen tegels?

Mieren lopen waar ze zelf willen, maar er zijn een aantal zaken die je kunt doen, zodat de mier minimaal onder je tegels in de tuin kruipen:

  • Plaats kruiden naast het terras: mieren hebben over het algemeen een hekel aan sterk geurende kruiden, zoals nootmuskaat, munt en rozemarijn.  Wanneer je deze kruiden in potjes op het terras zet of naast het terras legt, is de kans groot dat de mier op afstand blijft.
  • Ruim je etensresten op: mieren zijn de gehele dag op zoek naar zoet, zeker wanneer in de lente en zomer lekker in de tuin aan het genieten bent met bijvoorbeeld een bbq, dan vallen er wel eens etensresten op de grond. Ruim deze etensresten direct op.

Wat kost een mierennest bestrijden?

Een mierennest bestrijden brengt kosten met zich mee en zijn afhankelijk van de situatie. Wanneer je van het mierennest af wil, kun je ons bellen op: 085 – 0290 770. Naar aanleiding van een telefonisch consult kunnen wij een nauwkeurige indicatie van de kosten aan je geven. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Vliegende mieren

Een andere veel voorkomende plaag die wij terugzien in de zomermaanden is die van de vliegende mier. Het gaat hier om de Alate. Dit zijn de vruchtbare mannetjes en vrouwtjes die op zoek gaan naar een locatie om een nieuwe kolonie te stichten. Hieronder een voorbeeld van hoe dit eruit ziet:

Mierennest bestrijding door Van der Velden Ongediertebestrijding

Mieren bestrijden in jouw huis doen we graag voor je. Dit geldt voor elk soort mieren, ook wanneer je last heeft van vliegende mieren. Of je nu woont in Noord- of Zuid-Holland, Utrecht of Almere. Bestrijdingsdienst Van der Velden staat voor je klaar om de taak van het mieren bestrijden van jouw schouders te halen en je definitief van dit ongedierte te verlossen. De kosten van mierenbestrijding zijn gegarandeerd lager dan de kosten die een mierenplaag kan aanrichten. Daarnaast nemen wij onze voorrijkosten op eigen rekening. Neem contact met ons op om te ontdekken wat de kosten zijn om jouw mierenplaag te bestrijden. Dankzij onze nauwkeurige inschatting weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Bel 085 – 0290 770 of gebruik ons contactformulier. Kies voor Bestrijdingsdienst.nl voor professionele mierennest bestrijden.

adminMierennest bestrijden