Schimmel laten verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Schimmel-bestrijding-hout Schimmel verwijderen? Binnen 24 uur contact voor Schimmel bestrijden!

 • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
 • Stuur foto’s van de situatie en ontvang een vrijblijvende offerte!
 • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
 • Houtschimmel bestrijden en zwarte schimmel bestrijden? Wij verwijderen schimmel uit hout, muren én plafonds binnen 24 uur een offerte

Dagelijks bestrijden wij schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel en effectief schimmel bestrijden

U herkent het wel, die zwarte plekjes in de badkamer. En die muffe geur die in bepaalde ruimtes zorgt dat de lucht op uw longen slaat. De kans is groot dat u last heeft van schimmel in huis. Schimmels kunnen voor nare gezondheidsklachten zorgen, waaronder het verergeren van luchtwegklachten . Gelukkig heeft Van der Velden specialisten die snel en veilig schimmel verwijderen. Op deze pagina leest u alles over schimmel en hoe we u helpen om hier zo snel en veilig mogelijk vanaf te komen.

Wat is schimmel?

Schimmel is een organisme wat leeft van vocht. En wanneer vocht gecombineerd wordt met een slecht geventileerde ruimte, dan groeit schimmel het snelst. U zal dan merken dat de schimmel zich in een rap tempo verspreidt op de badkamermuren en het plafond. Ook zullen houten constructies en meubelen in een vochtige en slecht geventileerde ruimte aangetast worden. Kortom, geen pretje. Maar hoe zorgt u er nu voor dat het niet zover komt?

Hoe herken ik schimmel?

Allereerst moet u de schimmel kunnen herkennen. Dit kan op verschillende manieren.

 • Zien – Schimmels komen vaak voor op vochtige plekken, zoals in de badkamer. U herkent deze schimmel aan de kleine zwarte plekjes tussen de voegen. Hoe meer vocht in de muren, hoe groter de schimmelplekken zullen worden. Naast de zwarte plekjes kan u schimmel ook herkennen aan een oranje poeder. Dit poeder is afkomstig van de ‘huiszwam’.
 • Ruiken – De geuren die schimmel achterlaten worden veelal als muf en scherp omschreven.
 • Voelen – Natuurlijk is schimmel in huis niet goed voor uw gezondheid. Wanneer u een ruimte betreedt waar schimmel aanwezig is, dan zal u snel genoeg merken dat de lucht op uw longen slaat. Schimmel verergert vaak luchtwegklachten zoals astma, maar zorgt ook voor een pijnlijke keel en veel hoesten.

Welke soorten schimmel zijn er?

Voordat u de schimmel laat verwijderen, is het handig om een idee te hebben van het soort schimmel waarmee u te maken heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten en deze hebben weij voor u op een rijtje gezet.

 • De Kelderzwam. Kleurt het hout in uw kelder bruin en voelt het vochtig aan? Dan heeft u te maken met de kelderzwam. De donkere kleur zorgt ervoor dat deze zwam vaak niet goed te herkennen is. Hierdoor zorgt deze zwam onopgemerkt voor veel schade aan het hout in uw woning of pand.
 • De huiszwam. Ziet u een rood-/bruinkleurig ovaal met een witte rand in uw huis? Bijvoorbeeld op of rondom houten balken of op de grens van de muur en het plafond. Dan heeft u te maken met de huiszwam. Deze zwam zorgt naast schade aan huizen en panden ook voor gezondheidsklachten.
 • Zwarte schimmel. Zwarte schimmel is de meest herkenbare vorm van de schimmel. Het zijn de zwarte stipjes die veel voorkomen in vochtige ruimtes.
 • Houtschimmel. Houtschimmel komt u vaak pas tegen op het moment dat u gaat verbouwen of wanneer u een muffe geur ruikt in een bepaalde ruimte. U herkent houtschimmel aan de schimmelsporen die de schimmel op het hout achterlaat.

Heeft u een van bovengenoemde signalen opgemerkt? Dan is het belangrijk om de schimmel te laten verwijderen. Waarom dit nodig is vertellen we u in de volgende alinea.

Waarom is schimmelbestrijding nodig?

Inmiddels weet u wat de meest voorkomende schimmels zijn en hoe u deze kan herkennen. Maar waarom zou u bijvoorbeeld houtschimmel laten bestrijden? Het antwoord is simpel, voor uw gezondheid. Een schimmel plant zich namelijk voort door sporen aan te maken die schadelijke stoffen bevatten: mycotoxinen. Deze sporen verspreiden zich via de lucht door het huis en zorgen bij contact met de huid voor jeuk en een branderig gevoel. Echter is jeuk en een branderig gevoel niet het enige symptoom van schimmel. Mensen die ziek worden van schimmel kunnen ook last hebben van allergische reacties, vermoeidheid, hoofdpijn, longproblemen, netelroos en soms zelfs chronische ontstekingen.

Herkent u een van deze klachten bij uzelf? Lees dan nog even verder, dan vertellen we u hoe onze specialisten veilig schimmel verwijderen

Schimmel bestrijdingsbedrijf – Professioneel schimmel laten verwijderen

Veilig schimmel verwijderen is een lastige klus en vereist vakmanschap. Voornamelijk wanneer de schimmel hardnekkiger is en de welbekende middelen zoals Soda, Bleek en HG niet meer werken. Schimmel is namelijk vaak een gevolg van een onderliggend probleem. Optrekkend vocht, een slecht geventileerd huis of lekkages zijn veel voorkomende oorzaken van schimmel in huis. Schimmel laten verwijderen kan u dus het beste overlaten aan een professioneel schimmel bestrijdingsbedrijf. Onze specialisten hanteren een duidelijke werkwijze om de oorzaak en de schimmel vakkundig te lijf te gaan, zodat u hier binnen de kortste keren geen last meer van heeft.

 • U neemt contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier;
 • Binnen 24 uur nemen we contact met u op, waarin u ons telefonisch uitlegt welke signalen u heeft opgemerkt en direct een afspraak met ons inplant voor een inspectie;
 • Tijdens de inspectie onderzoeken we uw specifieke situatie, waarbij we letten op de oorzaak van de schimmel en het soort schimmel. Aan de hand hiervan bepalen we onze werkwijze en welke schimmelbestrijding we inzetten; Nadat we een plan van aanpak gemaakt hebben, geven we u een indicatie van de kosten van het schimmel verwijderen;
 • Schimmelbestrijding doen we altijd in beschermende kleding.

Kosten schimmel verwijderen

De uiteindelijke kosten van de schimmelbestrijding zijn afhankelijk van uw specifieke omstandigheden. Heeft u last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen uw situatie. Op basis van de informatie die u ons geeft, kunnen we u een indicatie geven van de kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Het kan echter voorkomen er extra kosten voor het schimmel verwijderen worden gemaakt. Dit komt dan door de (onvoorziene) schade die de schimmel heeft aangericht. U kan hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in uw wanden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit bij u het geval is, bespreken we de opties en kosten samen goed door.

Van der Velden is snel op locatie

Ruikt u een sterke muffe geur in bepaalde ruimtes? Ziet u zwarte stipjes of juist grotere bruin/oranje vlekken op de muur? Dan is de kans groot dat u schimmel in huis heeft. Ga vooral niet zelf aan de slag, maar schakel direct een professioneel Schimmel bestrijdingsbedrijf in die de schimmel veilig voor u verwijdert. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord en zorgen dat onze specialist snel bij u op locatie aanwezig is!

adminSchimmel laten verwijderen