Schimmel laten verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Professioneel schimmel verwijderen? Binnen 24 uur contact voor schimmel bestrijden!

schimmel laten bestrijden Heb je last van schimmels in je huis? Wacht vooral niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Het is voor je gezondheid en welzijn van belang dat je snel de schimmel laat verwijderen en bestrijden.

Onze professionals verwijderen snel en effectief de schimmels.

Dagelijks bestrijden wij schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Snel, professioneel en effectief schimmel bestrijden

Je herkent het wel, die zwarte plekjes in de badkamer of de muffe geur die in bepaalde ruimtes hangt. De kans is dan groot dat je last hebt van schimmel in huis. Schimmels kunnen voor nare gezondheidsklachten zorgen, waaronder het verergeren van luchtwegklachten. Gelukkig heeft Bestrijdingsdienst.nl specialisten die snel en veilig schimmel verwijderen. Op deze pagina lees je alles over schimmel en hoe we je helpen om hier zo snel en veilig mogelijk vanaf te komen.

Waarom kiezen voor Bestrijdingsdienst.nl voor effectieve schimmelbestrijding?

Schimmel in huis of jouw bedrijf kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk dat je een professioneel schimmelbestrijdingsbedrijf kiest voor je gezondheid en welzijn. Wij zijn betrouwbaar, hebben jarenlange ervaring en zijn de expert als het gaat om het verwijderen van schimmels

 • Ervaring: aan ervaring ontbreekt het niet. Wij bestaan ruim 35 jaar en beschikken over de juiste kennis om de schimmel aan te pakken bij de oorzaak. Pak je het probleem niet aan bij de oorzaak, dan is de kans groot dat deze weer teruggroeit.
 • Juiste bestrijdingsmethoden: wij maken gebruik van de nieuwste bestrijdingstechnieken om de schimmel te verwijderen. Zo weet je zeker dat de schimmel niet meer terugkomt.
 • Klantgerichte benadering: elk schimmel uitbraak is uniek en vereist een andere aanpak. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen aan die nodig zijn om voor eens en voor altijd van het probleem te zijn verlost.
 • Nazorg: wij garanderen dat wij de schimmel voor je verwijderen. Daarnaast geven wij advies en tips om er voor te zorgen dat er niet nogmaals een schimmel groeit in jouw huis. Zo weet je zeker dat je huis op lange termijn schimmelvrij blijft.

Schimmel laten verwijderen? Bestrijdingsdienst.nl is jouw lokale partner als het gaat om effectieve, veilige en duurzame schimmelbestrijding.

Wat is schimmel?

Schimmel is een organisme dat leeft van vocht. En wanneer vocht gecombineerd wordt met een slecht geventileerde ruimte, dan zijn dit de ideale omstandigheden voor een schimmel om te groeien. Je zult merken dat de schimmel zich in een rap tempo verspreidt op de badkamermuren en het plafond. Ook zullen houten constructies en meubelen in een vochtige en slecht geventileerde ruimte aangetast worden. Kortom, geen pretje. Maar hoe zorg je er nu voor dat het niet zover komt?

Hoe herken ik schimmel?

Allereerst moet je de schimmel kunnen herkennen. Dit kan op verschillende manieren.

 • Zien – Schimmels komen vaak voor op vochtige plekken, zoals in de badkamer. Je herkent deze schimmel aan de kleine zwarte plekjes tussen de voegen. Hoe meer vocht in de muren, hoe groter de schimmelplekken zullen worden. Naast de zwarte plekjes kan je schimmel ook herkennen aan een oranje poeder. Dit poeder is afkomstig van de ‘huiszwam’.
 • Ruiken – De geuren die schimmel achterlaten, worden veelal als muf en scherp omschreven.
 • Voelen – Natuurlijk is schimmel in huis niet goed voor je gezondheid. Wanneer je een ruimte betreedt waar schimmel aanwezig is, dan zal je snel genoeg merken dat de lucht op je longen slaat. Schimmel verergert vaak luchtwegklachten zoals astma, maar kan ook zorgen voor een pijnlijke keel en veel hoesten.

Welke soorten schimmel zijn er?

Voordat je de schimmel laat verwijderen, is het handig om een idee te hebben van het soort schimmel waarmee je te maken hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten:

 • De Kelderzwam: kleurt het hout in je kelder bruin en voelt het vochtig aan? Dan heb je te maken met de kelderzwam. De donkere kleur zorgt ervoor dat deze zwam vaak niet goed te herkennen is. Hierdoor zorgt deze zwam onopgemerkt voor veel schade aan het hout in je woning of pand.
 • De huiszwam: zie je een rood-/bruinkleurig ovaal met een witte rand in je huis? Bijvoorbeeld op of rondom houten balken of op de grens van de muur en het plafond? Dan heb je te maken met de huiszwam. Deze zwam zorgt naast schade aan huizen en panden ook voor gezondheidsklachten.
 • Zwarte schimmel: zwarte schimmel is de meest herkenbare vorm van de schimmel. Het zijn de zwarte stipjes die veel voorkomen in vochtige ruimtes.
 • Houtschimmel: houtschimmel kom je pas tegen op het moment dat je gaat verbouwen of wanneer je een muffe geur ruikt in een bepaalde ruimte. Je herkent houtschimmel aan de schimmelsporen die de schimmel op het hout achterlaat.
 • Witte schimmel: witte schimmel groeit net zoals zwarte schimmel in vochtige ruimtes, maar is wit van kleur en heeft een pluizige en poederachtige structuur
 • Roze schimmel, deze schimmel wordt ook wel roze slijm genoemd. Daarnaast is het eigenlijk geen schimmel, maar een type bacterie die Serratia marcescens heet. Deze bacterie heeft een roze tot roodachtige kleur. Je komt het vaak tegen in vochtige ruimtes, maar met name in badkamers en douches.
 • Gele schimmel: dit is een bepaalde schimmel dat vaak in huizen voorkomt, met de wetenschappelijke naam ‘Aspergillus’. Deze schimmel groeit goed in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders, en kan zowel felgeel als goudgeel van kleur zijn.
 • Bruine schimmel: ook wel bekend als Serpula Lacrymans, is een veelvoorkomende vorm van schimmel die hout aantast. Naast dat het hout aantast, kan deze schimmel ook voorkomen in badkamers, kelders en kruipruimtes.
 • Oranje schimmel is een type schimmel die, zoals de naam al aangeeft, een opvallende oranje kleur heeft. Deze soort komt vaak voor op voedsel, hout, of andere organische materialen en kan zowel in binnenshuis als buitenshuis gevonden worden.
 • Groene schimmel: deze schimmelsoort heeft een groenachtige kleur en komt veel voor op vochtige plaatsen, zoals muren, voedsel en planten en kunnen verschillende soorten zoals Aspergillus, Penicillium of Cladosporium omvatten.

Heb je een van bovengenoemde signalen opgemerkt? Dan is het belangrijk om de schimmel te laten verwijderen. Waarom dit nodig is vertellen we je in de volgende alinea.

Onlangs heb ik Bestrijdingsdienst.nl ingeschakeld voor een hardnekkig schimmelprobleem in mijn woning. Ik was aangenaam verrast door hun efficiëntie en professionaliteit. Vanaf het eerste contact tot aan de afronding van de klus waren ze zeer behulpzaam en leverden ze goed werk af. Bedankt Mark en Rick! | Uilebomen – Den Haag

Waarom is schimmelbestrijding nodig?

Inmiddels weet je wat de meest voorkomende schimmels zijn en hoe je deze kunt herkennen. Maar waarom zou je bijvoorbeeld houtschimmel laten bestrijden? Het antwoord is simpel: voor je gezondheid. Een schimmel plant zich namelijk voort door sporen aan te maken die schadelijke stoffen bevatten: mycotoxinen. Deze sporen verspreiden zich via de lucht door het huis en zorgen bij contact met de huid voor jeuk en een branderig gevoel. Echter zijn jeuk en een branderig gevoel niet de enige symptomen van schimmels. Mensen die ziek worden van schimmel kunnen ook last hebben van allergische reacties, vermoeidheid, hoofdpijn, longproblemen, netelroos en soms zelfs chronische ontstekingen.

Herken je een van deze klachten bij jezelf? Laat de schimmel verwijderen door een vakman.

Beste schimmelbestrijder

Schimmel bestrijdingsbedrijf – Professioneel schimmel laten verwijderen

Veilig schimmel verwijderen is een lastige klus en vereist vakmanschap. Voornamelijk wanneer de schimmel hardnekkiger is en de welbekende middelen zoals soda, bleek en HG niet meer werken. Schimmel is namelijk vaak een gevolg van een onderliggend probleem. Optrekkend vocht, een slecht geventileerd huis of lekkages zijn veel voorkomende oorzaken van schimmel in huis. Schimmel laten verwijderen kun je dus het beste overlaten aan een professioneel schimmel bestrijdingsbedrijf. Onze specialisten hanteren een duidelijke werkwijze om de oorzaak en de schimmel vakkundig te lijf te gaan, zodat je hier binnen de kortste keren geen last meer van hebt.

 • Je neemt contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier.
 • Stuur van tevoren een aantal foto’s van de schimmel. Onze specialisten kunnen de schimmel dan beoordelen.
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op, waarin je ons telefonisch uitlegt welke signalen je hebt opgemerkt en direct een afspraak kunt maken voor een inspectie.
 • Is het heel erg? Dan komen wij langs voor een inspectie en onderzoeken we de specifieke situatie, waarbij we letten op de oorzaak van de schimmel en het soort schimmel. Aan de hand hiervan bepalen we onze werkwijze en welke schimmelbestrijding we inzetten. Nadat we een plan van aanpak gemaakt hebben, geven we je een indicatie van de kosten van het schimmel verwijderen.
 • Schimmelbestrijding doen we altijd in beschermende kleding.

Wat kost een schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten voor het schimmel verwijderen worden gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die de schimmel heeft aangericht. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit het geval is, bespreken we de opties en kosten samen eerst goed door.

professioneel schimmel verwijderen

Van der Velden is snel op locatie

Ruik je een sterke muffe geur in bepaalde ruimtes? Zie je zwarte stipjes of juist grotere bruin/oranje vlekken op de muur? Dan is de kans groot dat je schimmel in huis hebt. Ga vooral niet zelf aan de slag, maar schakel direct een professioneel schimmel bestrijdingsbedrijf in die de schimmel veilig voor je verwijdert. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord en zorgen dat onze specialist snel bij je op locatie aanwezig is!

Veelgestelde vragen over schimmel laten verwijderen

Kun je zwarte schimmel zelf verwijderen?

Wij raden niet aan om zwarte schimmel zelf te verwijderen vanwege de mogelijke gezondheidsrisico’s. Schakel een professioneel schimmelbestrijdings bedrijf in, zodat je zeker weet dat het op de juiste manier gebeurt en dat de zwarte schimmel wordt aangepakt bij de oorzaak.

Kun je over schimmel heen schilderen?

Ja, je kunt over schimmel heen schilderen, maar dit raden wij af. Belangrijk is dat je eerst de schimmel behandelt en weghaalt, voordat je gaat schilderen. Wanneer je direct over schimmel schildert, zal de schimmel uiteindelijk door de verf heenkomen en zich verder verspreiden

adminSchimmel laten verwijderen