Schimmel bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Schimmel-bestrijding-houtSchimmel verwijderen? Binnen 24 uur contact voor Schimmel bestrijden!

 • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
 • Stuur foto’s van de situatie en ontvang een vrijblijvende offerte!
 • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
 • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
 • Houtschimmel bestrijden en zwarte schimmel bestrijden? Wij verwijderen schimmel uit hout, muren én plafonds binnen 24 uur een offerte
 • U bent weer vrij van schimmeloverlast

Schimmel verwijderen doen wij dagelijks in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Het ontstaan van schimmel

Schimmel is een organisme wat leeft van vocht. Schimmel ontkiemt zich het snelst wanneer vocht gecombineerd wordt met een slecht geventileerde ruimte. Je zal dan merken dat de schimmel dan snel de badkamermuren, plafonds en houten constructies of meubelen erg aantasten.
Meest voorkomende soorten
De twee meest voorkomende schimmelsoorten in huis zijn de kelderzwam en de huiszwam.

 • De Kelderzwam is een schimmelsoort die onopgemerkt veel schade aan hout in woningen en panden veroorzaakt. Doordat mensen deze schimmel pas laat ontdekt zorgt de Kelderzwam ervoor dat het hout week wordt en zijn draagkracht verliest.
 • De Huiszwam zorgt naast de schade aan huizen en panden ook voor gezondheidsklachten.

Het herkennen van schimmel

Vaak wordt schimmel pas in een later stadium ontdekt, omdat het niet altijd direct te herkennen is. Helaas is het zo dat schimmel veel vaker aanwezig is dan men aanvankelijk denkt. Schimmel kan je op de volgende manier herkennen:

 • Zien – Schimmels komen vaak voor op vochtige plekken, zoals in de badkamer. U herkent deze schimmel vaak aan de kleine zwarte plekjes tussen de voegen. Hoe meer vocht in de muren, bijvoorbeeld optrekkend vocht, hoe groter de schimmelplekken zullen zijn. Naast de zwarte plekjes die veelal in de badkamer te zien zijn, is ook oranje poeder een zichtbaar kenmerk van schimmel. Deze oranje poeder is afkomstig van de Huiszwam. De Huiszwam laat ook het hout verkleuren en/of zachter worden. Wanneer u kenmerken van de Huiszwam tegenkomt is het raadzaam om zo snel mogelijk een schimmel verwijderen bedrijf in te schakelen. Door het weker worden van het hout door de schimmel verliest het hout zijn kracht en kunnen vloeren doorzakken. Helaas is de schimmel die veroorzaakt wordt door de Kelderzwam lastiger met het oog te herkennen. Deze schimmel tast namelijk het hout voornamelijk inwendig aan.
 • Ruiken – Schimmel is te herkennen als een oude muffe geur in een vochtig aanvoelende ruimte.
 • Voelen – Schimmel is zoals veel mensen al weten niet goed voor de gezondheid. Een veel voorkomend symptoom wat optreed wanneer schimmel zich in een bepaalde ruimte bevindt is benauwdheid. Je voelt direct dat de lucht op je longen slaat.

Schimmel slecht voor de gezondheid

De meeste mensen weten wel dat schimmel niet bijdraagt aan de gezondheid. Helaas laten mensen de schimmels vaak toch te lang in de ruimte zitten. Het begint vaak met kleine zwarte plekjes op de muur, maar na verloop van tijd weet de schimmel zich snel te vermenigvuldigen. Vaak gaat dit gepaard met een hoge mate van vocht in de muren. De ideale broedplek voor zwarte schimmel is bijvoorbeeld achter een grote kast. Direct zwarte schimmel verwijderen is dan ook zeer aan te raden.

Professioneel verwijderen schimmel

Zwarte schimmel verwijderen is een lastige klus en vereist vakmanschap. Voordat de specialist de schimmel professioneel verwijderd dient eerst het aangetaste hout en de zwamresten verwijderd te worden. Ziet of ruikt u schimmel? Neem dan direct contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Onze professionals weten precies hoe dit in zijn werk gaat en zijn u graag van dienst.

Kosten verwijderen schimmel

De prijs voor het verwijderen van schimmel is afhankelijk van de grote van de aangetaste ruimte en de schimmel. Wij komen dan ook graag bij u langs om de situatie te beoordelen en u te voorzien van een eerlijke offerte. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Shimmel verwijderen bedrijf

Ervaart u problemen in uw woning of bedrijfspand door schimmel? Zoekt u naar een partner in het professioneel verwijderen van schimmel? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085-0890760 of vul uw contactgegevens in op de contactpagina en wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

adminSchimmel bestrijden