Schimmel laten verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Professioneel schimmel verwijderen? Binnen 24 uur contact voor Schimmel bestrijden!

schimmel laten bestrijden Heb je last van schimmels in je huis? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Het is voor je gezondheid en welzijn van belang dat je de schimmel laat verwijderen en bestrijden.

Onze professionals verwijderen snel en effectief de schimmels.

 • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
 • Stuur foto’s van de situatie en ontvang een vrijblijvende offerte!
 • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
 • Houtschimmel bestrijden en zwarte schimmel bestrijden? Wij verwijderen schimmel uit hout, muren én plafonds binnen 24 uur een offerte

Dagelijks bestrijden wij schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel, professioneel en effectief schimmel bestrijden

Je herkent het wel, die zwarte plekjes in de badkamer. En die muffe geur die in bepaalde ruimtes zorgt dat de lucht op je longen slaat. De kans is groot dat je last hebt van schimmel in huis. Schimmels kunnen voor nare gezondheidsklachten zorgen, waaronder het verergeren van luchtwegklachten. Gelukkig heeft Bestrijdingsdienst.nl specialisten die snel en veilig schimmel verwijderen. Op deze pagina lees je alles over schimmel en hoe we je helpen om hier zo snel en veilig mogelijk vanaf te komen.

Wat is schimmel?

Schimmel is een organisme wat leeft van vocht. En wanneer vocht gecombineerd wordt met een slecht geventileerde ruimte, dan groeit schimmel het snelst. Je zult dan merken dat de schimmel zich in een rap tempo verspreidt op de badkamermuren en het plafond. Ook zullen houten constructies en meubelen in een vochtige en slecht geventileerde ruimte aangetast worden. Kortom, geen pretje. Maar hoe zorg je er nu voor dat het niet zover komt?

Hoe herken ik schimmel?

Allereerst moet je de schimmel kunnen herkennen. Dit kan op verschillende manieren.

 • Zien – Schimmels komen vaak voor op vochtige plekken, zoals in de badkamer. Je herkent deze schimmel aan de kleine zwarte plekjes tussen de voegen. Hoe meer vocht in de muren, hoe groter de schimmelplekken zullen worden. Naast de zwarte plekjes kan je schimmel ook herkennen aan een oranje poeder. Dit poeder is afkomstig van de ‘huiszwam’.
 • Ruiken – De geuren die schimmel achterlaten worden veelal als muf en scherp omschreven.
 • Voelen – Natuurlijk is schimmel in huis niet goed voor je gezondheid. Wanneer je een ruimte betreedt waar schimmel aanwezig is, dan zal je snel genoeg merken dat de lucht op je longen slaat. Schimmel verergert vaak luchtwegklachten zoals astma, maar zorgt ook voor een pijnlijke keel en veel hoesten.

Welke soorten schimmel zijn er?

Voordat je de schimmel laat verwijderen, is het handig om een idee te hebben van het soort schimmel waarmee je te maken hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten en deze hebben wij voor je op een rijtje gezet.

 • De Kelderzwam. Kleurt het hout in je kelder bruin en voelt het vochtig aan? Dan heb je te maken met de kelderzwam. De donkere kleur zorgt ervoor dat deze zwam vaak niet goed te herkennen is. Hierdoor zorgt deze zwam onopgemerkt voor veel schade aan het hout in je woning of pand.
 • De huiszwam. Zie je een rood-/bruinkleurig ovaal met een witte rand in je huis? Bijvoorbeeld op of rondom houten balken of op de grens van de muur en het plafond. Dan heb je te maken met de huiszwam. Deze zwam zorgt naast schade aan huizen en panden ook voor gezondheidsklachten.
 • Zwarte schimmel. Zwarte schimmel is de meest herkenbare vorm van de schimmel. Het zijn de zwarte stipjes die veel voorkomen in vochtige ruimtes.
 • Houtschimmel. Houtschimmel kom je pas tegen op het moment dat je gaat verbouwen of wanneer je een muffe geur ruikt in een bepaalde ruimte. Je herkent houtschimmel aan de schimmelsporen die de schimmel op het hout achterlaat.

Heb je een van bovengenoemde signalen opgemerkt? Dan is het belangrijk om de schimmel te laten verwijderen. Waarom dit nodig is vertellen we je in de volgende alinea.

Waarom is schimmel bestrijding nodig?

Inmiddels weet je wat de meest voorkomende schimmels zijn en hoe je deze kunt herkennen. Maar waarom zou je bijvoorbeeld houtschimmel laten bestrijden? Het antwoord is simpel, voor je gezondheid. Een schimmel plant zich namelijk voort door sporen aan te maken die schadelijke stoffen bevatten: mycotoxinen. Deze sporen verspreiden zich via de lucht door het huis en zorgen bij contact met de huid voor jeuk en een branderig gevoel. Echter is jeuk en een branderig gevoel niet het enige symptoom van schimmel. Mensen die ziek worden van schimmel kunnen ook last hebben van allergische reacties, vermoeidheid, hoofdpijn, longproblemen, netelroos en soms zelfs chronische ontstekingen.

Herken je een van deze klachten bij jezelf? Lees dan nog even verder, dan vertellen we je hoe onze specialisten veilig schimmel verwijderen.

Schimmel bestrijdingsbedrijf – Professioneel schimmel laten verwijderen

Veilig schimmel verwijderen is een lastige klus en vereist vakmanschap. Voornamelijk wanneer de schimmel hardnekkiger is en de welbekende middelen zoals Soda, Bleek en HG niet meer werken. Schimmel is namelijk vaak een gevolg van een onderliggend probleem. Optrekkend vocht, een slecht geventileerd huis of lekkages zijn veel voorkomende oorzaken van schimmel in huis. Schimmel laten verwijderen kun je dus het beste overlaten aan een professioneel schimmel bestrijdingsbedrijf. Onze specialisten hanteren een duidelijke werkwijze om de oorzaak en de schimmel vakkundig te lijf te gaan, zodat je hier binnen de kortste keren geen last meer van heeft.

 • Je neemt contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier;
 • Stuur van tevoren altijd een aantal foto’s van de schimmel, zodat onze specialisten de schimmel kunnen beoordelen.
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op, waarin je ons telefonisch uitlegt welke signalen je hebt opgemerkt en direct een afspraak met ons inplant voor een inspectie;
 • Is het heel erg? Dan komen wij langs voor een inspectie en onderzoeken we de specifieke situatie, waarbij we letten op de oorzaak van de schimmel en het soort schimmel. Aan de hand hiervan bepalen we onze werkwijze en welke schimmelbestrijding we inzetten; Nadat we een plan van aanpak gemaakt hebben, geven we je een indicatie van de kosten van het schimmel verwijderen;
 • Schimmelbestrijding doen we altijd in beschermende kleding.

Kosten schimmel verwijderen

De uiteindelijke kosten van de schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen er extra kosten voor het schimmel verwijderen worden gemaakt. Dit komt dan door de (onvoorziene) schade die de schimmel heeft aangericht. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit bij je het geval is, bespreken we de opties en kosten samen goed door.

professioneel schimmel verwijderen

Van der Velden is snel op locatie

Ruik je een sterke muffe geur in bepaalde ruimtes? Zie je zwarte stipjes of juist grotere bruin/oranje vlekken op de muur? Dan is de kans groot dat je schimmel in huis hebt. Ga vooral niet zelf aan de slag, maar schakel direct een professioneel schimmel bestrijdingsbedrijf in die de schimmel veilig voor je verwijdert. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord en zorgen dat onze specialist snel bij je op locatie aanwezig is!

adminSchimmel laten verwijderen