Fruitvliegjes bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Fruitvliegjes bestrijden: binnen 24 uur een afspraak!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur heeft u een afspraak
  • Wij helpen u snel van uw fruitvliegjesplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks fruitvliegjes in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Snel en effectief fruitvliegjes bestrijden

Heeft u continu last van vervelende fruitvliegjes op en rondom uw etenswaren? Ook lang nadat u alle verdachte groenten en fruit heeft weggegooid kunnen fruitvliegjes nog overlast geven. De beestjes planten zich razendsnel voort, zeker wanneer de temperatuur stijgt. Wacht daarom niet te lang met fruitvliegjes bestrijding. Zelf aan de slag gaan geeft echter niet het gewenste resultaat. Het probleem moet namelijk bij de oorzaak aangepakt worden. Laat fruitvliegjes bestrijden daarom over aan professionals. Onze ervaren medewerkers hebben de benodigde kennis en middelen in huis en zorgen dat de overlast snel is verholpen.

Soorten fruitvliegjes

Er zijn ontzettend veel soorten fruitvliegjes, maar de meest bekende is de ‘Drosophilia Melanogaster‘. Deze wordt ook wel als de ‘gewone fruitvlieg’ gezien. Een andere benaming is de bananenvlieg of fruitvlieg omdat het vliegje vooral te vinden is bij overrijpe bananen.

Wanneer veroorzaken ze overlast?

De levenscyclus van de fruitvlieg hangt af van de temperatuur en daarmee ook van de verschillende seizoenen. Fruitvliegjes die de winter hebben overleefd worden in de lente weer actief als de temperatuur stijgt. De vrouwtjes leggen hun eitjes op rijp fruit en deze ontwikkelen zich vervolgens tot volwassen fruitvliegjes. De zomer is de warmste periode, dan zijn ze het meest actief. Ze zijn continu op zoek naar voedsel en blijven zich voortplanten. Hoe warmer het is, hoe sneller de levenscyclus verloopt. In het najaar daalt de temperatuur en is er minder voedsel beschikbaar, hierdoor sterven veel fruitvliegjes. In de winter zijn ze niet actief en sterven de meesten. Fruitvliegjes die een warm plekje in uw huis hebben gevonden met voldoende voedsel kunnen wel overleven.

Waar komt u fruitvliegjes tegen?

Fruitvliegjes komen af op rottend materiaal. Daarom zijn ze te vinden in het riool of op rijp of overrijp fruit. Hierbij is een gistingsproces aan de gang waardoor alcohol vrijkomt. Daar zijn ze dol op! Wanneer u ramen en deuren open heeft staan ruiken ze het van veraf en komen ze gemakkelijk binnen. Fruitvliegjes zijn bovendien erg klein. Met hun lengte van ongeveer 3 mm passen ze overal doorheen en kruipen ze overal tussendoor. Een bord eten dat u zorgvuldig hebt ingepakt met vershoudfolie is daardoor niet veilig. Beter is het om het bord in te koelkast te bewaren. Omdat de eitjes worden gelegd op de schil kan het ook zijn dat u de fruitvliegjes meeneemt als u fruit en groenten koopt. Voor u het in de gaten heeft, kan er een fruitvliegjes plaag in uw woning of bedrijfspand ontstaan.

Fruitvliegjes en de gevolgen

Hoewel fruitvliegjes onschuldig lijken, kunnen ze wel degelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Doordat ze in het riool te vinden zijn en daarna op ons fruit gaan zitten verspreiden ze net als grotere vliegen eenvoudig schimmels, bacteriën en gistcellen waardoor we ziek kunnen worden. Daarnaast laten ze graag hun eitjes achter op ons rijpe fruit. Daarom is het belangrijk om fruit goed te wassen.

Signalen van een fruitvliegjes plaag

Fruitvliegjes planten zich razendsnel voort, vooral wanneer de temperatuur stijgt. Voordat u het in de gaten heeft kan er een hele plaag ontstaan. U herkent het bestaan van een fruitvliegjes plaag als:

  • Er steeds maar weer vervelende kleine vliegjes rondom het fruit op de fruitschaal cirkelen;
  • Er fruitvliegjes verschijnen als u bijvoorbeeld de prullenbak opent.

Hoe bestrijd ik fruitvliegjes?

Er zijn verschillende doe-het-zelfproducten te koop voor fruitvliegjes bestrijden in huis. Echter zijn niet alle middelen even effectief. Belangrijk is dat het probleem bij de oorzaak aangepakt wordt. Om de fruitvliegjes permanent te verwijderen is het inschakelen van een professionele ongediertebestrijding een beter idee. Fruitvliegjes verdelgen gebeurt in dat geval op een effectieve en efficiënte wijze.

Professionele fruitvliegjes bestrijding

Als u te maken heeft met een fruitvliegjes plaag dan gaan onze professionele ongediertebestrijders slagvaardig voor u aan het werk. Zij hebben veel ervaring op het gebied van fruitvliegjes bestrijden en zorgen ervoor dat u binnen afzienbare tijd verlost bent van die vervelende beestjes. Zij gaan eerst op zoek naar de ontwikkelplaats van de fruitvliegjes en maken daarna de omgeving goed schoon om zinvol van start te gaan met het fruitvliegjes verdelgen.

Bestrijding fruitvliegjes kosten

Voor een juiste prijsopgaaf komen wij graag eerst bij u langs om de situatie te bekijken. Zo kunnen we voor u een nauwkeurige inschatting maken van de te verwachten kosten. Voor een globale indicatie van de kosten kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 085 019 3800. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Na akkoord op de kosten gaan wij direct aan de slag. Voorrijkosten nemen wij voor eigen rekening

Laat professioneel fruitvliegjes bestrijden

Heeft u last van fruitvliegjes en wilt u hier zo snel mogelijk vanaf? Wij zorgen dat u snel van uw fruitvliegjes plaag af bent. Neem in dat geval contact op en bel ons gerust op 085 019 3800. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bestrijding fruitvliegjes doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminFruitvliegjes bestrijden