Muizen bestrijden

030 3040 124

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgaaf en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Muizen Bestrijden? Binnen 24 uur komen wij langs!

  • Bel 085 – 0290 760 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur komen wij langs
  • Wij helpen u snel van uw muizenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

Muizen bestrijden? Wij maken een einde aan uw muizenplaag!

muizenbestrijding
Wat te doen tegen muizen in huis? Laat het muizen bestrijden over aan experts! Zij hebben er verstand van en hebben veel ervaring in het muizen bestrijden. Loopt er één muis in uw huis en heeft u enkele keutels zien liggen? Dan kunt u ervan uit gaan dat er meer zijn. Muizen zijn namelijk familiedieren en leven over het algemeen niet alleen.

In de zomer leven muizen meestal buiten. ’s Winters trekken ze naar binnen en zorgen ze voor de meeste overlast. De piek in de vraag naar muizen bestrijden is in de maanden januari en februari. Het is overigens niet ongewoon dat u in andere delen van het jaar overlast van muizen ondervindt. Is dit het geval en bent u op zoek naar een professionele muizen verdelger? Neem dan direct contact op met onze meldkamer voor een afspraak!

Last van muizen in huis?

Muizen staan bekend als cultuurvolgers. Overal waar de mens zich bevindt, daar is de huismuis ook. Het meest worden muizen gezien in en rondom de keuken. De reden hiervoor is duidelijk: voedsel. De huismuis is dol op de etensresten die wij als mensen gemerkt en ongemerkt achterlaten. Het nadeel hiervan is dat muizen voedselvoorraden beschadigen en voor overlast zorgen. Heeft u last van een muis in huis? Laat het muizen bestrijden dan over aan de muizenbestrijders van Bestrijdingsdienst.nl. Zij helpen u snel van uw muis af!

Signalen van een muizenplaag

Muizen worden beschouwd als smerige beesten. Ze dragen ziektes bij zich, laten uitwerpselen achter en laten overal urine lopen. Muizen zijn dan ook niet een graag geziene gast in een huis, want een muis in huis is vies. Toch komen muizen meer voor in huizen dan u denkt. Ze verstoppen zich onder de vloer en tussen de muren. Een muizenplaag kan zich om die reden snel ontwikkelen. Maar hoe herken je een muizenplaag eigenlijk en hoe kan je deze muizen bestrijden?

Een muizenplaag herkent u aan de volgende punten:

  • Muizen in huis – Als u muizen in huis ziet is dit een duidelijk signaal dat u last heeft van een muizenplaag.
  • Muizenkeutels – Muizenkeutels zien eruit als kleine zwarte pitten en liggen vaak in de hoek van de kamer of op het aanrecht. Een duidelijk signaal dat u muizen heeft is wanneer u deze keutels weghaalt en ze binnen een paar dagen weer verschijnen. Een duidelijk signaal van muizen in huis!
  • Stankoverlast – We hoeven u niet ui te leggen dat muizen stinken. De huismuis laat een karakteristieke geur achter die zorgt voor overlast.
  • Kieren en gaten – De muis is een knaagdier. Het is om deze reden niet verwonderlijk dat ze hun weg banen door het knagen van gaten. Ziet u ineens een gat in uw muur of in het keukenkastje en heeft u last van de eerdergenoemde signalen. Dan heeft u waarschijnlijk last van muizen.

Soorten Muizen

De wereld kent vele verschillende soorten muizen. Hoewel ze allemaal op elkaar lijken, verschillen de kenmerken van iedere muizensoort enorm. In Nederland hebben we over het algemeen te maken met vier verschillende soorten muizen te noemen de reguliere huismuis, de spitsmuis, de bosmuis en de veldmuis. Hieronder vindt u van iedere soort een korte omschrijving:

Huismuis

De meeste meldingen die wij als muizenbestrijder binnenkrijgen zijn voor de reguliere huismuis(Mus musculus). Een kenmerk van deze muizensoort is dat hij, de naam zegt het al, vaak voorkomt in huizen en zich vrijwel over de hele wereld heeft verspreid. De huismuis heeft een lange staart en kan zich vrij eenvoudig door kieren en gaten wurmen. Een andere eigenschap is dat hij zich vrij snel kan voortplanten en in familieverband leeft. Zie je één huismuis in huis, dan kan je ervan uitgaan dat er meerdere zijn. Het dieet van deze muizensoort bestaat uit vrijwel alles dat je eetbaar kan noemen. Van granen tot brood en van koekjes tot rijst, niks is veilig.

Bosmuis

De bosmuis (Apodemus sylvaticus) zien we het minst in de stedelijke gebieden. Een kenmerk van deze muizensoort is dat hij (ook hier verraad de naam het al) veel voorkomt in bosrijke omgevingen. De bosmuis fungeert wat dat betreft ook als een voedselbron voor andere dieren zoals uilen en andere roofvogels. Bosmuizen zijn gravers en maken holen waarin zij zich nestelen. Het dieet is veelzijdig en bestaat uit insecten, wormen, groene planten, noten, zaden en gedroogde vruchten. De bosmuis is veelal groter dan andere muizensoorten en kan meer dan 10 cm lang worden. Leuk detail: de bosmuis kan springen.

Veldmuis

De veldmuis (Microtus arvalis) is het meest in het nieuws. Een kenmerk van deze muizensoort is hij leeft op open vlakten met voldoende lage beschutting. Velden, akkers, grasland en braak liggende stukken grond zijn de meest voorkomende leefgebieden. De veldmuis haalt met regelmaat het nieuws omdat hij zich vrij snel kan voorplanten. Met vijf tot zes worpen per jaar van 5 tot 6 jongen kan één muizenstel binnen een jaar 25 tot 36 nakomelingen voorbrengen. Als je je dan voorstelt dat er op een stuk grasland enkele honderden muizenstellen kunnen voorkomen, dan is een muizenplaag bij ideale omstandigheden niet ver weg. Aangevreten grasland of oogsten die mislukken door deze soort zijn niet ongewoon.

Spitsmuis

De spitsmuis (Crocidura russula) behoort tot een ander soort muis en komt minder voor in en rond woningen. De spitsmuis is een soort die zich voedt met insecten in plaats van zaden en ander voedsel. Als het kouder wordt verhuisd deze muizensoort vaak naar warmere locaties rondom zijn habitat. Het kan dus voorkomen dat je in de winter een spitmuis in huis tegenkomt. Bijkomend voordeel van een spitmuis in huis is dat hij kakkerlakken, spinnen en andere insecten opeet. Een muis in huis is dus niet altijd onwenselijk.

Wat te doen tegen muizen in huis

De vraag “wat te doen tegen muizen in huis” wordt ons regelmatig gevraagd. Logischerwijs is er een aantal zaken die u zelf kunt doen om te voorkomen dat er muizenbestrijding aan te pas moet komen. Zo is het schoon houden van uw woning van groot belang. Voor een schoon huis is een muis veel minder aantrekkelijk dan wanneer het vies is.

Daarnaast is het verstandig om voedselbronnen niet open en bloot te laten liggen. Dit geldt bijvoorbeeld voor rijst en granen. Laat u deze in de kartonnen verpakking zitten, dan kan de huismuis er gewoon bij. Stopt u dit voedsel bijvoorbeeld in een glazen pot dan heeft de muis geen schijn van kans.

Een laatste antwoord op “wat te doen tegen muizen in huis” is een kat nemen. Hoewel een huisdier geen garantie is dat er geen muizen meer zullen zijn is het nemen van een kat vrij effectief om de muizen te verjagen. Bijkomend voordeel is dat een kat gezellig is en de muizen voor u vangt. Wilt u geen kat? Dan is de muizenbestrijding van bestrijdingsdienst.nl dé oplossing.

Muizen bestrijding

Zijn de signalen voor een muizenplaag meer dan aanwezig of herkent u één van de hierboven genoemde soorten? Wilt u af van dit vieze ongedierte en bent u op zoek naar een ? Bel dan met Bestrijdingsdienst.nl! Onze professionals hebben jaren ervaring in het bestrijden van muizen en staan binnen 24 uur bij u op de stoep. Wij raden aan het muizen bestrijden Amsterdam over te laten aan onze experts voor het beste en langdurig resultaat!

Bel voor het professioneel muizen bestrijden Bestrijdingsdienst.nl. Bel direct 085 – 0290 760 of neem contact op via ons contactformulier

Muizen bestrijden binnen 24 uur!

adminMuizen bestrijden