Muizen bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Muizen bestrijden? Wij maken een einde aan elke muizenplaag!

Heeft u last van muizen en wil u snel van uw muizen af zijn? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Voor professioneel muizen bestrijden. muizen bestrijden in huis

Onze professionals helpen u snel en professioneel af van uw muizenplaag.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met u op
  • Ontvang een offerte op maat

Voor professionele muizen bestrijding zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Laat onze experts uw muizen bestrijden.

Heeft u een muis zien lopen in huis? Of ziet u muizenkeutels liggen? Dan kunt u ervan uit gaan dat er meer zijn. Muizen zijn namelijk familiedieren en leven over het algemeen niet alleen. Ondanks dat deze dieren vrij klein kunnen ze grote schade aanrichten. Denk aan kapotte bekabeling, isolatie en meubels. Hoog tijd dus om zo snel mogelijk uw muizenplaag te bestrijden! U kunt zelf maatregelen nemen door muizenvalletjes te plaatsen. Om écht van dit ongedierte af te raken kunt u muizenbestrijding het beste overlaten aan onze experts. Zij hebben de benodigde kennis in huis en zorgen dat de muizenplaag snel is verholpen. Wij pakken dit probleem aan bij de oorzaak!

Muizen bestrijden; professioneel en snel geregeld.

Wanneer krijgt u last van muizen?

In de zomer leven muizen meestal buiten. ’s Winters trekken ze naar binnen en zorgen ze voor de meeste overlast. De piek in de vraag naar muizen bestrijden is in de maanden januari en februari. Ook in andere delen van het jaar kunt u last ondervinden van muizen. Ook in de andere maanden van het jaar kunnen wij u helpen met muizen bestrijden.

Waar komt u muizen tegen?

Muizen staan bekend als cultuurvolgers. Overal waar de mens zich bevindt, daar is de muis ook. Muizen worden het meest gezien in en rondom de keuken. De reden hiervoor is duidelijk: voedsel. De huismuis is dol op de etensresten die wij als mensen gemerkt en ongemerkt achterlaten. Ook voorraadkasten met eten zijn populair bij muizen. Het nadeel hiervan is dat muizen uw voedselvoorraden beschadigen. U zult het eten dan ook weg moeten gooien.

Muizenplaag: dit zijn de signalen

Muizen worden beschouwd als ongedierte. Ze dragen ziektes bij zich, laten uitwerpselen achter en laten overal urine lopen. Muizen zijn daarom een niet graag geziene gast in een huis en zodra u er één ziet, moet u de muizen bestrijden. Toch komen muizen meer voor in huizen dan u denkt. Ze verstoppen zich onder de vloer en tussen de muren. Een muizenplaag kan zich om die reden snel ontwikkelen. Maar hoe herkent u een muizenplaag als u de beesten zelf niet vaak ziet? Een muizenplaag is te herkennen aan het volgende:

  • Muizen in huis – Als u muizen in huis ziet, is dit een duidelijk signaal dat u last heeft van een muizenplaag.
  • Muizenkeutels – Muizenkeutels zien eruit als kleine zwarte pitten en liggen vaak in de hoek van de kamer of op het aanrecht. Wanneer u deze keutels weghaalt en ze binnen een paar dagen weer verschijnen is dit een duidelijk signaal van muizen in huis.
  • Stankoverlast – Muizen stinken. De huismuis laat een karakteristieke geur achter die zorgt voor overlast.
  • Kieren en gaten – De muis is een knaagdier. Het is daarom niet verwonderlijk dat ze hun weg banen door het knagen van gaten. Ziet u een gat in de muur of in het keukenkastje en heeft u last van de eerdergenoemde signalen? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een muizenplaag.

Soorten Muizen

De wereld kent veel verschillende soorten muizen. Hoewel ze allemaal op elkaar lijken, verschillen de kenmerken van iedere muizensoort enorm. In Nederland hebben we over het algemeen te maken met vier verschillende soorten muizen: de reguliere huismuis, de spitsmuis, de bosmuis en de veldmuis. We zetten hun kenmerken voor u op een rijtje:

Huismuis bestrijden

De meeste meldingen die wij als muizenbestrijder binnenkrijgen zijn voor de reguliere huismuis (Mus musculus). Kenmerkend voor deze muizensoort is dat hij, de naam zegt het al, vaak voorkomt in huizen en zich vrijwel over de hele wereld heeft verspreid. De huismuis heeft een lange staart en kan zich gemakkelijk door kieren en gaten wurmen. Daarnaast kan hij zich snel voortplanten en leeft hij in familieverband. Ziet u één huismuis in huis, dan kunt u ervan uitgaan dat er meerdere rondlopen. Het dieet van deze muizensoort bestaat uit vrijwel alles wat eetbaar is. Van granen tot brood en van koekjes tot rijst, niks is veilig. Huis muizen bestrijden is geen enkel probleem voor ons.

Bosmuis

De bosmuis (Apodemus sylvaticus) zien we het minst in de stedelijke gebieden. Deze muis (ook hier verraadt de naam het al) komt veel voor in bosrijke omgevingen. De bosmuis fungeert als een voedselbron voor andere dieren zoals uilen en andere roofvogels. Bosmuizen zijn gravers en maken holen waarin zij zich kunnen nestelen. Het dieet is veelzijdig en bestaat uit insecten, wormen, groene planten, noten, zaden en gedroogde vruchten. De bosmuis is veelal groter dan andere muizensoorten en kan meer dan 10 cm lang worden. Leuk detail: deze muis kan springen.

Veldmuis

De veldmuis (Microtus arvalis) is het meest in het nieuws. Hij leeft op open vlakten met voldoende lage beschutting. Velden, akkers, grasland en braakliggende stukken grond zijn de meest voorkomende leefgebieden. De veldmuis haalt met regelmaat het nieuws omdat hij zich snel kan voortplanten. Met vijf tot zes worpen per jaar van 5 tot 6 jongen kan één muizenstel binnen een jaar 25 tot 36 nakomelingen voorbrengen. Als u zich voorstelt dat er op een stuk grasland enkele honderden muizenstellen voorkomen, dan is een muizenplaag bij ideale omstandigheden niet ver weg. Het gevolg hiervan is aangevreten grasland of oogsten die mislukken.

Spitsmuis bestrijden

De spitsmuis (Crocidura russula) behoort tot een ander soort muis en komt minder voor in en rondom woningen. De spitsmuis is een soort die zich voedt met insecten in plaats van zaden en ander voedsel. Als het kouder wordt, verhuist deze muizensoort vaak naar warmere locaties rondom zijn habitat. Het kan dus voorkomen dat u in de winter een spitmuis in huis tegenkomt. Geheel onwenselijk is deze muis niet. De spitmuis eet in huis namelijk kakkerlakken, spinnen en andere insecten op. Spits muizen bestrijden is geen enkel probleem voor ons

Zelf muizen bestrijden in huis

De vraag “Wat te doen tegen muizen in huis?” wordt ons regelmatig gesteld. Er zijn een aantal zaken die u zelf kunt doen om te voorkomen dat er muizenbestrijding aan te pas moet komen. Het schoonhouden van uw woning is natuurlijk erg belangrijk. Een schoon huis is voor een muis veel minder aantrekkelijk dan wanneer het vies is.

professioneel muizen bestrijden in huis

Muizen bestrijden in uw huis

Daarnaast is het verstandig om voedselbronnen niet aangebroken te laten liggen. Dit geldt bijvoorbeeld voor rijst en granen. Laat u deze in de open kartonnen verpakking zitten, dan kan de huismuis er gemakkelijk bij. Stop dit voedsel daarom in een glazen pot. Zo heeft de muis geen schijn van kans.

Een derde mogelijke oplossing is een kat in huis nemen. Een kat kan een echte muizen bestrijder zijn. Hoewel dit geen garantie biedt dat er geen muizen meer zullen zijn kan een kat zeer goed muizen verjagen.

Professioneel muizen bestrijden

U kunt natuurlijk zelf muizen bestrijden volgens bovenstaande methoden. Echter ontbreekt het u vaak aan de nodige kennis. Daar ligt onze kracht. Door onze jarenlange ervaring met muizen bestrijding weten wij de gaatjes en kiertjes te vinden waar ze vandaan komen. Deze had u wellicht niet zelf kunnen ontdekken. Ook kunnen we direct de geursporen herleiden waardoor we kunnen achterhalen waar ze vandaan komen. Muizen bestrijding en muizen bestrijden is dus echt vakmanschap. Op deze manier wordt uw muizenplaag bij de oorzaak aangepakt.
Wanneer u ons inschakelt bekijken we de huidige situatie en bepalen op basis daarvan welke bestrijdingsmethode (biociden, inloopvallen etc.) geschikt is. Dit is afhankelijk van het soort muis, de grootte van de woning of bedrijfspand, de technische staat en de omvang van de overlast.

Muizen bestrijden kosten

De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en daarom stellen wij dit eerst vast wanneer we bij u langskomen. Op basis hiervan kunnen we u een nauwkeurige indicatie geven van de kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Goed om te weten: wij zullen bij onze werkzaamheden, zoals bij het muizen bestrijden nooit voorrijkosten in rekening brengen.

Muizen bestrijden door Van der Velden

Denkt u last te hebben van een muizenplaag? Daar wilt u zo snel mogelijk van af zijn. Met professionele muizen bestrijding kunnen we dit snel voor u regelen. Twijfel niet als u één of meerdere eerder genoemde symptomen herkend. Neem in dat geval contact op en klik op Bel mij terug. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bestrijding muizen doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminMuizen bestrijden