Muizen bestrijden? Wij maken een einde aan elke muizenplaag!
Muizen, een ware nachtmerrie wanneer je dit ongedierte in huis hebt. Ze knagen aan eten, kabels, isolatiemateriaal en kunnen ziektes verspreiden. Wanneer je erachter komt dat je last hebt van deze beestjes, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Dit kun je zelf proberen, maar mocht het niet lukken? Dan kunnen wij je helpen met de muizen bestrijden! Wacht niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding – jouw lokale muizenbestrijder.
- Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
- Binnen 24 uur nemen we contact met op
- Ontvang een offerte op maat
- Geen voorrijkosten!
Voor professionele muizenbestrijding zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.
Direct naar:
- Wanneer krijg ik last van muizen?
- Heb ik een muizenplaag? Dit zijn de signalen
- 5 tips om te proberen om zelf muizen te bestrijden
- Wat voor soorten muizen zijn er in Nederland?
- Wat kost muizenbestrijding?
- Veelgestelde vragen over muizen bestrijden in huis
Laat onze experts jouw helpen met het bestrijden van muizen.
Heb je een muis in huis zien lopen of zie je ergens muizenkeutels liggen? Dan kun je ervan uit gaan dat je meerdere muizen hebt! Muizen zijn namelijk familiedieren en kunnen in grote getale voorkomen. Ondanks dat deze dieren vrij klein zijn, kunnen ze veel schade aanrichten. Denk aan kapotte bekabeling, isolatie en meubels. Hoog tijd dus om zo snel mogelijk de muizenplaag te bestrijden! Je kunt zelf maatregelen nemen door muizenvallen te plaatsen, maar om écht van dit ongedierte af te komen, kun je muizenbestrijding het beste overlaten aan onze experts. Wij hebben de benodigde kennis in huis en zorgen dat de muizenplaag snel is verholpen. Hoe wij ons onderscheiden van andere bestrijders? Door het probleem écht aan te pakken bij de oorzaak!
Muizen bestrijden; professioneel en snel geregeld.
Wanneer krijg ik last van muizen?
In de zomer leven muizen meestal buiten. ’s Winters trekken ze naar binnen en zorgen ze voor de meeste overlast. De piek in de vraag naar muizen bestrijden is in de maanden januari en februari. Ook in andere delen van het jaar kun je last van muizen ondervinden.
Waar kom je muizen tegen?
Muizen staan bekend als cultuurvolgers. Overal waar de mens zich bevindt, is de muis ook. Muizen worden het meest gezien in en rondom de keuken. De reden hiervoor is duidelijk: eten. De huismuis is dol op de etensresten die wij als mensen gemerkt en ongemerkt laten liggen. Ook voorraadkasten met eten zijn populair onder muizen. Het nadeel hiervan is dat muizen jouw etensvoorraad beschadigen en dat je dit eten vervolgens moet weggooien.
Heb ik een muizenplaag? Dit zijn de signalen
Muizen worden beschouwd als ongedierte. Ze dragen ziektes bij zich, laten uitwerpselen achter, en laten overal urine lopen. Muizen zijn daarom geen welkome gasten in een huis en zodra je er één ziet, moet je de muizen bestrijden. Toch komen muizen meer voor in huizen dan je denkt. Ze verstoppen zich onder de vloer en tussen de muren. Een muizenplaag kan zich om die rede snel ontwikkelen. Maar hoe herken je een muizenplaag als je de beestjes zelf niet vaak ziet? Je kunt een muizenplaag herkennen aan de volgende kenmerken:
- Muizen in huis – Wanneer je muizen in huis ziet, is dit een duidelijk signaal dat je last hebt van een muizenplaag.
- Muizenkeutels – Muizenkeutels zien eruit als kleine zwarte pitten en liggen vaak in de hoek van de kamer of op het aanrecht. Wanneer je de keutels weghaalt en ze binnen een paar dagen weer verschijnen, is dit een duidelijk signaal van muizen in huis.
- Stankoverlast – Muizen stinken. De huismuis laat een karakteristieke geur achter die zorgt voor overlast.
- Kieren en gaten – De muis is een knaagdier. Het is daarom niet verwonderlijk dat ze hun weg banen door het knagen van gaten. Zie je een gat in de muur of in het keukenkastje, of heb je last van de eerdergenoemde signalen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een muizenplaag.
5 tips om te proberen zelf muizen te bestrijden
- Om muizen buiten de deur te houden, is het het allerbelangrijkste om geen etensresten op de tafel of op het aanrecht te laten liggen. Vergeet ook niet om de kruimels van de vloer te stofzuigen of te vegen. Een schoon huis is één van de belangrijkste zaken om muizen buiten de deur te houden.
- Zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten, vooral als er etensresten inzitten (zelfs in verpakkingen). Muizen worden hierdoor aangetrokken.
- Het helpt om eten op te bergen in luchtdichte potjes en bakjes.
- Bescherm je huis tegen muizen door kleine openingen en kieren zorgvuldig af te dichten. Dit maakt het voor muizen moeilijker om binnenshuis te komen.
- Denk eventueel na over een kat! Katten kunnen effectieve muizenvangers zijn, maar je hebt katten die geen muizenjagers zijn. Dit weet je helaas niet van tevoren.
Let op! Hoewel bovenstaande tips het proberen waard zijn, is het geen garantie tegen overlast van muizen. Voor de beste oplossingen heb je de expertise van een professionele ongediertebestrijder nodig, zoals de specialisten van Bestrijdingsdienst.nl.
Onlangs hadden we last van een vervelende muizenplaag in ons huis in Amsterdam. Na enkele pogingen om het probleem zelf op te lossen, besloten we om hulp in te schakelen van Bestrijdingsdienst.nl. Bedankt Rick voor je professionele aanpak, tips en adviezen. De muizenplaag is verdwenen!| Maasstraat – Amsterdam
Wat voor soorten muizen zijn er in Nederland?
De wereld kent veel verschillende soorten muizen. Hoewel ze allemaal op elkaar lijken, verschillen de kenmerken van elke muizensoort enorm. In Nederland hebben we over het algemeen te maken met vier soorten muizen: de reguliere huismuis, de spitsmuis, de bosmuis, en de veldmuis. We zetten hun kenmerken op een rijtje:
Huismuis bestrijden
De meeste meldingen die wij als muizenbestrijder binnenkrijgen zijn voor de reguliere huismuis (Mus musculus). Kenmerkend voor deze muizensoort is dat hij, de naam zegt het al, vaak voorkomt in huizen en zich vrijwel over de hele wereld heeft verspreid. De huismuis heeft een lange staart en kan zich gemakkelijk door kieren en gaten wurmen. Daarnaast kan hij zich snel voortplanten en leeft hij in een familieverband. Zie je één huismuis in huis, dan kun je ervan uitgaan dat er meerdere rondlopen. Het dieet van deze muizensoort bestaat uit vrijwel alles wat eetbaar is. Van granen tot brood en van koekjes tot rijst, niks is veilig. Huismuizen bestrijden is voor ons (bijna) dagelijkse kost en geen enkel probleem.
Bosmuis
De bosmuis (Apodemus sylvaticus) zien we het minst in de stedelijke gebieden. Deze muis (ook hier verraadt de naam het al) komt veel voor in bosrijke omgevingen. De bosmuis fungeert als een voedselbron voor andere dieren zoals uilen en andere roofvogels. Bosmuizen zijn gravers en maken holen waarin zij zich kunnen nestelen. Het dieet is veelzijdig en bestaat uit insecten, wormen, groene planten, noten, zaden, en gedroogde vruchten. De bosmuis is veelal groter dan andere muizensoorten en kan meer dan 10 cm lang worden. Leuk detail: deze muis kan springen.
Veldmuis
De veldmuis (Microtus arvalis) is het meest in het nieuws. Hij leeft op open vlakten met voldoende lage beschutting. Velden, akkers, grasland en braakliggende stukken grond zijn de meest voorkomende leefgebieden. De veldmuis haalt met regelmaat het nieuws omdat hij zich snel kan voortplanten. Met vijf tot zes worpen per jaar van vijf tot zes jongen kan één muizenstel binnen een jaar 25 tot 36 nakomelingen voortbrengen. Op een stuk grasland van de boer kunnen enkele honderden muizenstellen voorkomen, en dan is een muizenplaag bij ideale omstandigheden niet ver weg. Aangevreten grasland of oogsten die mislukken kunnen hiervan de gevolgen zijn.
Spitsmuis bestrijden
De spitsmuis (Crocidura russula) behoort tot een ander soort muis en komt minder voor in en rondom woningen. De spitsmuis is een soort die zich voedt met insecten in plaats van zaden en ander voedsel. Als het kouder wordt, verhuist deze muizensoort vaak naar warmere locaties rondom zijn habitat. Het kan dus voorkomen dat je in de winter een spitmuis in huis tegenkomt. Geheel onwenselijk is deze muis niet. De spitmuis eet in huis namelijk kakkerlakken, spinnen en andere insecten op.
Professioneel muizen laten bestrijden door een specialist
Je kunt natuurlijk zelf muizen bestrijden volgens de bovenstaande methoden. Echter ontbreekt het vaak aan de nodige kennis en daar ligt onze kracht. Door onze jarenlange ervaring in muizenbestrijding weten wij de gaatjes en kiertjes te vinden waar ze vandaan komen. Ook kunnen we direct de geursporen herleiden, waardoor we kunnen achterhalen waar ze vandaan komen. Muizenbestrijding is dus echt vakmanschap.
Wanneer je ons inschakelt bekijken we de huidige situatie en bepalen op basis daarvan welke bestrijdingsmethode (biociden, inloopvallen of andere duurzame methoden) geschikt zijn. Dit is afhankelijk van het soort muis, de grootte van de woning of bedrijfspand, de technische staat, en de omvang van de overlast.
Wat kost muizenbestrijding?
De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en daarom stellen wij dit eerst vast wanneer we bij je langskomen. Hier brengen wij geen voorrijkosten voor in rekening. Op basis hiervan kunnen we je een nauwkeurige indicatie geven van de kosten. Op deze manier weet je direct waar je aan toe bent.
Muizen bestrijden door Van der Velden
Denk je last te hebben van een muizenplaag? Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af zijn. Met onze professionele muizen bestrijding kunnen we dit snel voor je regelen. Twijfel niet wanneer je één of meerdere van de genoemde symptomen herkent. Neem in dat geval contact op of klik op Bel mij terug. Ook kun je ons bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bestrijding muizen doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden ben je snel weer vrij van ongedierte!
Veelgestelde vragen over muizen bestrijden in huis
Hoe herken ik een muizenplaag?
Een muizenplaag kun je herkennen aan muizen die je in huis ziet lopen, muizenkeutels die lijken op kleine zwarte pitten, stankoverlast die muizen achterlaten, en kieren en gaten in muren of keukenkastjes.
Hoe kan ik muizen voorkomen?
Het afdichten van toegangspunten, eten bewaren in luchtdichte bakjes en geen eten achterlaten in de keuken zijn effectieve en preventieve maatregelen.
Zijn muizenlokazen veilig voor huisdieren?
Sommige muizen lokmiddelen kunnen gevaarlijk zijn voor huisdieren, dus zorg ervoor dat je de juiste producten kiest en het buiten het bereik van huisdieren plaatst.
Hoe weet ik of ik een professionele muizenbestrijder nodig heb?
Wanneer de muizenplaag niet afneemt ondanks herhaalde pogingen, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.
Muizen bestrijden