Eikenprocessierups bestrijding? Binnen 24 uur een afspraak!

030 3040 124

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Processierups bestrijden: snel en efficiënt

Eikenprocessierups bestrijdenHeeft u last van huiduitslag, rode ogen, zwellingen of jeuk maar bent u niet in aanraking geweest met insecten of andere beestjes? Dan heeft u in uw omgeving waarschijnlijk te maken met de eikenprocessierups. Hoewel er geen direct contact met de processierups hoeft plaats te vinden kunt u toch klachten krijgen. Wanneer er niet tijdig actie wordt ondernomen planten de rupsen zich snel voort. Bovendien komen de eitjes sneller uit bij temperaturen van 21 graden of warmer. Ga vooral niet zelf aan de slag met bestrijding processierups. Hierdoor is de kans op klachten zeer groot. Schakel hiervoor onze deskundige ongediertebestrijders in, zij zorgen dat de plaag van de vervelende processierups snel is verholpen.

Let op: De dennenprocessierups is in opkomst. Ook voor dennenprocessierups bestrijding kunt u contact met ons opnemen.

Wat is een processierups?

De processierups of eikenprocessierups is een nachtrups die de laatste jaren veel in België en Nederland voorkomt. Zoals de naam al zegt komt de eikenprocessierups op eiken voor. Het is een nachtrups die uiteindelijk tot een nachtvlinder uit kan groeien. De eitjes komen uit in het voorjaar maar vormen dan nog geen gevaar voor onze gezondheid. De risico’s ontstaan als de rupsen brandharen krijgen, dit is in de periode half mei t/m juni. In de periode daarna (juli t/m september) worden de brandharen verder verspreid en kunnen de volgroeide rupsen voor veel overlast zorgen.

Waar komt u de processierups tegen?

De processierups zit vooral aan de zonnige zuidkant van de eikenstammen. De nesten herkent u gemakkelijk: het is een dicht spinsel van vervellingshuidjes en uitwerpselen. U vindt ze vooral in eikenlanen, op een landgoed, vakantieparken, bij de oprit van een kantoorpand of in uw eigen tuin.

Processierupsplaag en de klachten

Een plaag van de processierups is te herkennen als er bij één of meerdere eikenbomen grote trossen van de processierups te vinden zijn. Ze kruipen vooral ’s nachts in lange stroken dicht bij elkaar vooruit. Overdag keren ze terug naar hun nesten.

De processierups heeft voor de mens gevaarlijke brandharen die voor veel overlast kunnen zorgen. Een eikenprocessierups heeft gemiddeld 700.000 tot 800.000 haartjes. Om klachten te krijgen hoeft er geen direct contact plaats te vinden. De brandharen kunnen zich bijvoorbeeld verspreiden doordat ze door de wind worden meegenomen, tijdens een harde storm of wanneer een Koolmees in een nest pikt. De haren (met giftige stof) hebben weerhaakjes en hechten zich aan de huid, slijmvliezen van mond, neus of ogen, en aan kleding. Vervolgens kan men last krijgen van huiduitslag die op een allergische reactie lijkt, zwellingen, rode ogen en jeuk. Mensen die gevoelig zijn voor brandharen kunnen in shock raken en wanneer het in uw oog komt kunt u zelfs blind worden.

Niet alleen mensen kunnen klachten krijgen. Ook honden en paarden zijn gevoelig voor de klachten die door deze rupssoort veroorzaakt worden. Zorg dat u een eikenprocessierups plaag snel herkent en kies voor professioneel processierups bestrijden door ongediertebestrijding.nl!

Bestrijden processierups: zo gaan wij te werk

Het is belangrijk om processierups bestrijding zo snel mogelijk te laten plaatsvinden omdat dit ongedierte een echte plaag kan worden. Dit kunt u echter niet zelf. Doet u dit wel, dan kunnen de brandharen in uw ogen komen, met alle gevolgen van dien. Het afzetten van een besmette boom is goed bedoeld maar heeft helaas geen zin. De brandharen worden meegenomen door de wind en daarom moet u er minstens 30 meter vandaan blijven.

De bestrijding dient op de juiste manier gedaan te worden zodat zo veel mogelijk rupsen verwijderd worden en er geen brandharen in de lucht terecht komen. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van het processierups bestrijden kunnen wij dit voor u uit handen nemen. Dit doen we met behulp van specialistische stofzuigers met microfilters. Hiermee worden de rupsen en nesten verwijderd. Daarna nevelen we de bomen in met een speciale bacterie zodat de laatste rupsen worden gedood.

Processierups bestrijden kosten

Wanneer u contact met ons opneemt over processierupsbestrijding, komen wij eerst ter plaatse om de ernst van de situatie te bepalen. Op basis hiervan kunnen we u een nauwkeurige indicatie geven van de kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Goed om te weten: wij zullen bij onze werkzaamheden nooit voorrijkosten in rekening brengen.

Binnen 24 uur contact voor processierups bestrijden

Heeft u last van een processierupsplaag en wilt u hier zo snel mogelijk vanaf? Wij zorgen dat u snel van uw plaag af bent. Neem in dat geval contact op via Bel mij terug. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Processierupsen bestrijden doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht en ’t Gooi. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminEikenprocessierups bestrijding? Binnen 24 uur een afspraak!