Processierups bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Van der Velden Ongediertebestrijding klaar voor de eikenprocessierups ondanks coronavirus


  • Bel 085 – 0290 760 of neem direct contact op
  • Binnen 24 uur heeft u een afspraak
  • ontvang een offerte op maat voor de processierupsbestrijding

* De eikenprocessierups bestrijden wij dagelijks in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel en efficiënt eikenprocessierups verwijderen

Rode ogen, zwellingen, jeuk en geen beestjes of insecten in de buurt te bekennen? Dan heeft u waarschijnlijk in uw omgeving te maken met de eikenprocessierups. De Nederlandse winter is tegenwoordig een stuk zachter en dit is in het voordeel van de eikenprocessierups. Zachte winters zorgen er namelijk voor dat er meer en langere overlast is van de eikenprocessierups brandhaartjes. Gelukkig hebben de specialisten van der Velden Ongediertebestrijding veel ervaring met de processierups bestrijden en zijn zij snel er plaatse om samen met u een oplossing te vinden voor uw probleem.

Hoe kan ik de eikenprocessierups herkennen?

Een eerste stap in de eikenprocessierups bestrijden is de aanwezigheid van de eikenprocessierups opmerken De nesten van de eikenprocessierups zijn gemakkelijk te herkennen. Het zijn namelijk dichte (witte) spinsels van vervellingshuidjes en uitwerpselen. Een plaag van de eikenprocessierups herkent u als er bij één of meerdere eikenbomen grote trossen van de processierups te vinden zijn. Ze nestelen zich voornamelijk op de zonnige zuidkant van eikenbomen. U vindt de eikenprocessierups ook in eikenlanen, op een landgoed, vakantieparken, bij de oprit van een kantoorpand of in uw eigen tuin.

Waarom is de eikenprocessierups laten verwijderen nodig?

De eikenprocessierups bestrijden is van zeer groot belang voor uw gezondheid en de gezondheid van uw hond en/of paard. Elke processierups draagt 700.000 tot 800.000 brandhaartjes met zich mee en laat het nu juist deze brandhaartjes zijn waardoor u overlast ervaart. De brandhaartjes van de eikenprocessierups zijn voorzien van een giftige stof en weerhaken. Daarnaast zijn ze zo licht dat ze gemakkelijk door wind en of vogels worden verspreid. Wanneer u in contact komt met de brandhaartjes hechten deze zich aan uw huid, de slijmvliezen van uw mond, neus of ogen, en aan kleding. Hierdoor kunt u last krijgen van huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. Mensen die gevoelig zijn voor de brandharen kunnen in shock raken en bij contact met de ogen kunnen zij zelfs blind worden. Bij een eikenprocessierups verwijderen is het dan ook van belang dat u dit absoluut niet zelf doet. Heeft u last van jeuk of heeft u een eikenprocessierups nest gezien? Neem dan direct contact met ons op en wij helpen u bij de juiste oplossing voor uw probleem.

Eikenprocessierups Bestrijding Bedrijf

De processierups bestrijden moet snel en effectief gebeuren. Uw veiligheid staat hierbij voorop. Probeer daarom niet zelf de eikenprocessierups te verwijderen. Doet u dit wel, dan kunnen de brandharen in uw ogen komen met alle gevolgen van dien. Ons advies is om tijdig de eikenprocessierups te herkennen, minstens 30 meter bij de nesten uit de buurt te blijven en direct een eikenprocessierups bestrijding bedrijf in te schakelen.
Onze specialisten hebben jarenlange ervaring opgedaan in het eikenprocessierups bestrijden. Hierdoor kunnen we dit veilig, snel en op een natuurlijke manier doen. Onze specialisten hanteren de volgende werkwijze:

  • U neemt contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier;
  • We nemen samen met u de situatie door en bepalen of een hoogwerker nodig is om de processierups te bestrijden;
  • Onze specialisten hebben bij het bezoek beschermende kleding aan tegen de brandhaartjes;
  • De nesten van de processierups worden verwijderd middels een specialistische stofzuiger met microfilter;
  • De bomen worden na het verwijderen van de processierups beneveld met een speciale biologische bacterie, waardoor de laatste rupsen worden gedood.

Processierups bestrijden kosten

De eikenprocessierups bestrijden is erg belangrijk voor uw gezondheid en de gezondheid van de mensen in uw omgeving. Afhankelijk van de omvang van het probleem maken we voor zowel de eikenprocessierups bestrijding particulieren kosten als zakelijke bestrijding kosten een offerte op maat. Neem vooral contact met ons op om de processierups te bestrijden en ter plaatse bepalen we de ernst van de situatie. Op basis van dit bezoek geven we u een nauwkeurige indicatie van de kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Voor onze werkzaamheden rekenen we geen voorrijkosten.

Eikenprocessierups herkennen en bestrijden

Eikenprocessierups verwijderen- Van der Velden is snel op locatie

Heeft u last van huiduitslag, rode ogen, zwellingen of jeuk? Bent u niet in aanraking geweest met beestjes of insecten of ziet u een processierups nest in de boom hangen? Zorg voor uw eigen gezondheid en blijf vooral uit de buurt van de eikenbomen. Onderneem actie en laat de eikenprocessierups vakkundig en snel verwijderen. De eikenprocessierups laten verwijderen door onze specialisten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

adminProcessierups bestrijden