Eikenprocessierups bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Eikenprocessierups bestrijden

snel eikenprocessierups bestrijden Ben je in aanraking gekomen met de brandharen van de eikenprocessierups of heb je een eikenboom gesignaleerd met de eikenprocessierups? Wacht vooral niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Onze professionals zullen snel en effectief de eikenprocessierups bestrijden.

 • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Binnen 24 uur nemen we contact met u op
 • Ontvang een offerte op maat

Tijdens het eikenprocessierups seizoen, bestrijden wij dagelijks de eikenprocessierups in, o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Zeist, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Blaricum, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel en efficiënt de eikenprocessierups bestrijden

Rode ogen, zwellingen, jeuk en geen beestjes of insecten in de buurt te bekennen? Dan heb je waarschijnlijk in je directe omgeving te maken met de eikenprocessierups. De Nederlandse winter is tegenwoordig een stuk zachter en dit is in het voordeel van de eikenprocessierups. Zachte winters zorgen er namelijk voor dat er meer en langere overlast is van de eikenprocessierups brandhaartjes. Gelukkig hebben de specialisten van der Velden Ongediertebestrijding veel ervaring met de processierups bestrijden en zijn zij snel er plaatsen om samen met je een oplossing te vinden voor het probleem.

Hoe kan ik de eikenprocessierups herkennen?

Een eerste stap in de eikenprocessierups bestrijden is de aanwezigheid van de eikenprocessierups opmerken. De nesten van de eikenprocessierups zijn gemakkelijk te herkennen. Het zijn namelijk dichte (witte) spinsels van vervellingshuidjes en uitwerpselen. Een plaag van de eikenprocessierups herken je als er bij één of meerdere eikenbomen grote trossen van de processierups te vinden zijn. Ze nestelen zich voornamelijk op de zonnige zuidkant van eikenbomen. Je vindt de eikenprocessierups ook in eikenlanen, op een landgoed, vakantieparken, bij de oprit van een kantoorpand of in jouw eigen tuin.

Waarom is de eikenprocessierups laten bestrijden nodig?

De eikenprocessierups bestrijden is van zeer groot belang voor jouw gezondheid en de gezondheid van jouw hond en/of paard. Elke processierups draagt 700.000 tot 800.000 brandhaartjes met zich mee en laat het nu juist deze brandhaartjes zijn waardoor je overlast ervaart. De brandhaartjes van de eikenprocessierups zijn voorzien van een giftige stof en weerhaken. Daarnaast zijn ze zo licht dat ze gemakkelijk door wind en/of vogels worden verspreid.

Wanneer je in contact komt met de brandhaartjes hechten deze zich aan jouw huid, de slijmvliezen van jouw mond, neus of ogen, en aan je kleding. Hierdoor kun je last krijgen van huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. Mensen die gevoelig zijn voor de brandharen kunnen in shock raken en bij contact met de ogen kunnen zij zelfs blind worden. Bij een eikenprocessierups verwijderen is het dan ook van belang dat u dit absoluut niet zelf doet. Heb je last van jeuk of heb je een eikenprocessierups nest gezien? Neem dan direct contact met ons op en wij helpen je bij het vinden van de juiste oplossing voor het eikenprocessierups probleem.

Eikenprocessierups bestrijding bedrijf

De processierups bestrijden moet snel en effectief gebeuren. Jouw veiligheid staat hierbij voorop. Probeer daarom niet zelf de eikenprocessierups te verwijderen. Doe je dit wel, dan kunnen de brandharen in de ogen komen met alle gevolgen van dien. Ons advies is om tijdig de eikenprocessierups te herkennen, minstens 30 meter bij de nesten uit de buurt te blijven en direct een eikenprocessierups bestrijding bedrijf in te schakelen.
Onze specialisten hebben jarenlange ervaring opgedaan in het eikenprocessierups bestrijden. Hierdoor kunnen we dit veilig, snel en op een natuurlijke manier doen. Onze specialisten hanteren de volgende werkwijze:

 • Je neemt contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier;
 • We nemen samen met je de situatie door en bepalen of een hoogwerker nodig is om de processierups te bestrijden;
 • Onze specialisten hebben bij het bezoek beschermende kleding aan tegen de brandhaartjes;
 • De nesten van de processierups worden verwijderd middels een specialistische stofzuiger met microfilter;
 • De bomen worden na het verwijderen van de processierups beneveld met een speciale biologische bacterie, waardoor de laatste rupsen worden gedood.

Eikenprocessierups bestrijden particulier

Ben je geen bedrijf, maar een particulier? Geen probleem. Naast dat wij bedrijven en gemeentes helpen. Helpen wij ook particulieren met de bestrijding van de eikenprocessierups. Neem contact, zoals hierboven staat beschrijven of bel ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wat kost het bestrijden van de eikenprocessierups?

De eikenprocessierups bestrijden is erg belangrijk voor jouw gezondheid en de gezondheid van de mensen in jouw omgeving. Afhankelijk van de omvang van het probleem maken we voor zowel de eikenprocessierups bestrijding particulieren kosten als zakelijke bestrijding kosten een offerte op maat. Neem vooral contact met ons op om de processierups te bestrijden en ter plaatse bepalen we de ernst van de situatie. Op basis van dit bezoek geven we je een nauwkeurige indicatie van de kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent! Voor onze werkzaamheden rekenen we geen voorrijkosten.

bestrijden van de eikenprocessierups

Eikenprocessierups verwijderen – Van der Velden is snel op locatie

Heb je last van huiduitslag, rode ogen, zwellingen of jeuk? Ben je niet in aanraking geweest met beestjes of insecten of zie je een processierups nest in de boom hangen? Zorg voor jouw eigen gezondheid en blijf vooral uit de buurt van de eikenbomen. Onderneem actie en laat de eikenprocessierups vakkundig en snel verwijderen. De eikenprocessierups laten verwijderen door onze specialisten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Waarom bestaat dit probleem?

Sinds een aantal jaar is de eikenprocessierups echt met een opmars bezig. De rupsen komen in groten getale voor op bomen na een aantal warme voorjaarsmaanden. Deze warme voorjaarsmaanden en zachte winters komen helaas door de opwarming van de aarde en de klimaatverandering. Daarnaast heeft de eikenprocessierups niet voldoende natuurlijke vijanden. Er zijn wel volgens die de eikenprocessierups eten, maar lang niet alle vogels. Door deze twee factoren, kan er al snel een plaag ontstaan in een eikenboom en ben je genoodzaakt om de eikenprocessierups te bestrijden, doe je dit niet, dan kan dat serieuze gevolgen met zich meebrengen.

Wanneer laten de brandharen van de eikenprocessierups los?

De brandharen laten lost in de maanden mei en juni. De brandharen van een eikenprocessierups zijn zeer hardnekkig. Dit komt omdat de brandharen weerhaken hebben. Deze weerhaken blijven in je huid en op je kleding zitten. De brandharen zitten niet direct op de eikenprocessierups, maar komen tevoorschijn wanneer de processierups twee keer is verveld. Deze brandharen laten los en kunnen door de wind of verkeerde bestrijding tot wel wel 100 meter vanaf de eikenboom terechtkomen. Je hebt in de maanden mei en juni het meeste last van de eikenprocessierups. Het beste is om de eikenprocessierups te bestrijden voordat de rupsen vervellen. Na deze maanden zullen de rupsen zich ontpoppen tot vlinder.

Wat moet je doen wanneer je aanraking bent gekomen met de brandharen?

Helaas zijn (nog) te weinig zalfjes of middelen om de brandharen te verwijderen. Ze blijven door de weerhaken echt in je huid zitten. Wanneer je hele erge klachten hebt, neemt dan contact op met de huisarts. Wij raden het volgende aan:

 • Trek voorzichtig je kleding uit en was de kleding vervolgens op tenminste 60 graden.
 • De brandharen moeten uit je huid. Doe dit bijv. met plakband of schilderstape. Steeds een stukje van de geïrriteerde huid.
 • Spoel vervolgens je huid af met lauw water.
 • Ga absoluut niet wrijven of krabben en smeer kalmerende zalf op de huid, dit helpt enigszins.

Eikenprocessierups bestrijden? 5 tips

 1. Zie je eikenprocessierupsen? Blijf uit de buurt. De brandharen kunnen tot wel meter ver komen. Houd ook je huisdieren uit de buurt. Ook je huisdieren kunnen last krijgen van de eikenprocessierups.
 2. Wanneer je toch in een gebied komt waar de eikenprocessierups actief is, bedek dan je ogen en je huid. Wanneer je aanraking komt met de brandharen leidt dat tot vervelende bulten en irritatie.
 3. Zie je een boom waar het krioelt met de eikenprocessierups en hangt er nog geen rood/wit lint? Meld dat bij de gemeente of een ongediertebestrijder, zoals bestrijdingsdienst.nl.
 4. Zorg voor natuurlijke vijanden. De koolmees eet de eikenprocessierups. Zorg voor bijvoorbeeld mezenballen of plaats een vogelnesten kast
 5. Ga absoluut niet zelf de eikenprocessierups zelf bestrijden, verwijderen of vernietigen. Schakel een professionele bestrijdingsdienst in, die met de juiste bestrijdingsmiddelen de eikenprocessierups bestrijdt.
adminEikenprocessierups bestrijden