Boktor bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Boktor bestrijden? Wij maken snel een einde aan de boktorplaag

boktorren bestrijding

De boktor is een houtaantastend insect. Het beestje zelf is niet het grootste probleem, maar het zijn de larven van de boktor die grote schade kunnen veroorzaken aan houten constructies door middel van meterslange gangenstelsels. Kom je erachter dat je last hebt van dit insect en wil je de boktor bestrijden? Wacht vooral niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Onze professionals helpen je effectief en duurzaam met de bestrijding van boktorren.

 • Bel 085 029 0770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
 • Ontvang een offerte op maat
 • Geen voorrijkosten

*Wij bestrijden dagelijks Boktor in de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Direct naar;

Waarom kiezen voor Bestrijdingsdienst.nl voor effectieve boktorbestrijding

Bestrijdingsdienst.nl is jouw lokale bestrijder in Midden-Nederland. Waarom wij de beste keuze zijn, lees je hieronder:

 • Jarenlange ervaring in het bestrijden van boktorren: wij bestaan al ruim 35 jaar en het bestrijden van dit type ongedierte is dagelijkse kost. Al onze bestrijders hebben uitgebreide kennis over dit houtaantastende insect. Wij kennen hun gewoontes en gedrag en doen een uitgebreide inspectie om de omvang van het probleem vast te stellen. Daarnaast vereist elke boktorplaag een unieke aanpak en een behandelingsplan op maat.
 • Veilige, duurzame en effectieve bestrijdingsmethoden: wij maken gebruik van geavanceerde technieken om een boktorrenplaag te bestrijden. Anti-boktormiddelen die je in de winkel kunt kopen, zijn niet effectief genoeg en de plaag wordt niet aangepakt bij de oorzaak. Ook kunnen deze middelen giftig zijn voor mens en dier. De bestrijdingsmethoden die wij gebruiken zijn veilig voor jou, je gezin en eventuele huisdieren.
 • Preventieve maatregelen: wij geven altijd advies om een toekomstige plaag te voorkomen. Komen de torren binnen een afzienbare tijd terug? Dan bieden wij hier garantie op.
 • Transparant en snelle bestrijding: kom je erachter dat je last hebt van de boktor? Dan begrijpen wij dat dit een urgent probleem is en dat je zo spoedig mogelijk van dit type ongedierte verlost wilt zijn. Neem vandaag nog contact met ons op en in de meeste gevallen staan wij al binnen 24 uur voor je deur.

Boktor bestrijden? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van je boktorplaag

Wat je nog niet wist over de boktor

Je zit rustig in je woonkamer, maar je hoort ergens zacht geknaag. Waar komt dat vandaan? Opeens zie je zaagsel liggen in het raamkozijn en ligt er verderop ook een klein beetje zaagsel. Grote kans dat je de boktor in jouw woning hebt! De boktor behoort tot de houtkevers en is helemaal gek van hout. Ze voeden zich vooral met onbewerkt hout en leggen eitjes met larven. Eén boktor legt ongeveer 200 eitjes per keer en het duurt ongeveer 10 jaar voordat een larf zich ontpopt tot boktor. De larven van de boktor richten de grootste schade aan. Hoewel ze klein en onschuldig ogen, zijn ze dat absoluut niet. Ze kunnen namelijk onherstelbare schade aan je woning aanrichten. Op deze pagina lees je alles over de boktor en hoe Bestrijdingsdienst Van der Velden kan helpen bij het bestrijden van de boktor!

Hoe komen boktorren in mijn huis?

Boktorren kunnen op verschillende manieren je huis binnenkomen. Aangezien ze gek zijn op hout, kunnen ze in diverse houtproducten zitten die je in huis haalt of koopt. Bijvoorbeeld in tweedehands meubelen die je via Marktplaats koopt. Een andere manier waarop de boktor jouw huis kan binnendringen, is via het hout voor de open haard. Dit is vaak ongecontroleerd hout waarvan je niet verwacht dat er weleens boktorren of andere houtkevers in kunnen zitten. Controleer dus altijd hout en houtproducten die je in huis haalt. Zie je een blok hout met gaatjes erin, dan kan dit betekenen dat de boktor hier in zit. En heb je al een aangetast houten meubel dat niet meer te redden is? Vernietig deze dan zo snel mogelijk!

Waar kan ik boktorren aan herkennen?

De boktor is gemakkelijk te herkennen, bij de houtworm is dat een lastiger verhaal. De boktor kun je aan een aantal kenmerken herkennen. Hoewel je natuurlijk geen complete gangenstelsels kunt zien, laat een boktorplaag zich wel op andere manieren zien. Boktorlarven kun je bijvoorbeeld vinden in zogeheten uitvliegopeningen. Zodra een larve voldoende heeft gegeten, maakt het een gat in het hout, zodat het beestje uit kan vliegen. Deze gaten zijn met het blote oog te herkennen. Daarnaast maken de larven van de boktor geluid wanneer ze in het hout bewegen. Je kunt dan heel zacht geknaag horen. Tot slot kun je boktorren herkennen aan boormeel. Bij het aanvreten van hout komt er namelijk boormeel vrij. Kom je dit tegen in je huis, schakel dan zo snel mogelijk een ongediertespecialist in.

Tim van Bestrijdingsdienst heeft mij uitstekend geholpen om de boktorplaag te verhelpen. Dit bedrijf biedt een snelle respons, een professionele aanpak & weten waar ze het over hebben. Er is nu geen spoor van boktorren meer in mijn huis. Een absolute aanrader! | Schutsluis – Amstelveen

Hoe verspreidt de boktor zich?

Om eitjes te kunnen leggen, gaan volwassen boktorren op zoek naar hout. Hier leggen ze eitjes in. Ze leggen deze vooral in scheuren en gaatjes. Elke keer legt een vrouwtjesboktor ongeveer 200 eitjes in deze openingen. Wanneer deze eitjes uitkomen, eet elke larve elk een gangenstelsel door het hout. Dit leidt tot verzwakte balken en constructies in woningen en gebouwen, wat kan leiden tot instabiliteit en gevaar voor het gebouw. Het is dus essentieel om snel in te grijpen wanneer je vermoedt dat boktorren aanwezig zijn.

Kan ik zelf boktorren bestrijden? Het 4-stappenplan

Je kunt een poging wagen, maar dit brengt wel enige risico’s met zich mee. Wij raden aan om altijd een ongediertespecialist in de arm te nemen. Je weet dan zeker dat dit ongedierte op de juiste manier wordt bestreden. Mocht je toch zelf aan de slag willen gaan, hanteer dan de volgende methode:

 1. Aangetast hout voorbereiden: boktorren komen vaak voor in kelders en op zolders, omdat op deze plekken het meeste hout aanwezig is. Kom je er zelf achter dat hier het houtaantastende insect in zit, dan kun je zelf actie ondernemen door de volgende stappen te ondernemen.
 2. Maak het hout vochtvrij.
 3. Schuur het hout goed op en maak deze stofvrij.
 4. Breng het boktor bestrijdingsmiddel aan dat je hebt gekocht.

Let op! Lees altijd de bijsluiter, omdat het gekochte bestrijdingsmiddel giftig kan zijn. Al deze de bestrijdingsmiddelen zijn niet net zo effectief als die van een professionele bestrijder. Daarnaast loop je het riscio dat het bestrijdingsmiddel niet bij alle larven terecht komt, omdat deze te diep in het hout zitten. Hierdoor blijf je dus last hebben van boktorren. De larven van de boktor gaan pas dood bij extreme hitte of extreme kou. Wil je zeker weten dat je van dit type insect af komt? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Wat kost boktor bestrijden?

De boktor bestrijden is een lastige klus en dient op speciale wijze te gebeuren. Wanneer je de boktor ontdekt en deze wil laten bestrijden, neem dan contact met ons op. Bestrijdingsdienst.nl komt altijd eerst vrijblijvend bij je langs, waar geen kosten aan verbonden zijn. Op deze manier kunnen wij op locatie de situatie bekijken en beoordelen en weet je direct waar je aan toe bent.

Welke effectieve bestrijdingstechnieken gebruiken wij tegen boktorren?

Boktor bestrijden vereist een speciale aanpak en in de meeste gevallen kan er gekozen worden voor drie verschillende bestrijdingstechnieken:

  • De hetelucht methode
  • Een oppervlaktebehandeling methode
  • De injectie methode

Wat is de hete lucht methode?

De larven van een boktor gaan dood bij hitte of kou. Aangezien wij niet je gehele huis naar -18 graden kunnen brengen, kiezen wij voor de hete luchtmethode. Onze specialisten sluiten in dat geval de ruimte af waar de boktor en de larven zich bevinden. Vervolgens wordt er een warmtepomp in de kamer gezet om de temperatuur te verhogen. De volwassen boktorren, maar ook de larven zullen dood gaan, omdat ze niet tegen hoge temperaturen kunnen. Het voordeel van deze methode is dat er geen gif gebruik wordt en dat je niet je huis hoeft te verlaten tijden het bestrijden van de boktor.

Wat is de oppervlaktebehandeling methode?

Wanneer er gekozen wordt voor de oppervlaktebehandeling, pakken onze specialisten het hout aan waar de boktor en de larven zich bevinden. Vervolgens smeren wij het aangetaste hout in met een bestrijdingsmiddel dat je niet kunt kopen in de winkel. Dit bestrijdingsmiddel trekt helemaal in het hout en in de gaten, zodat de boktor en de larven worden gedood. Het fijne aan dit bestrijdingsmiddel is dat de boktor +/- vijf jaar niet meer terugkomt in dit hout, omdat het is aangetast. Heraantasting is dus niet mogelijk.

Wat is de injectiemethode?

Wanneer er gekozen wordt voor de injectiemethode, zullen wij bestrijdingsmiddel/gif in de gangen van het aangetaste hout spuiten. Op deze manier worden alle gangenstelsels geïnjecteerd en zullen de boktorlarven dood gaan. Wanneer de boktor en de boktorlarf in aanraking komen met dit bestrijdingsmiddel, overleven ze het niet.

Ook bieden wij aan om bijvoorbeeld een meubelstuk bij ons op kantoor langs te brengen. Wij kunnen hier namelijk houtobjecten voor 48 uur invriezen. Op deze behandeling krijg je geen garantie. Uiteraard adviseren wij wat voor jou de beste bestrijdingsmethode is.

de larven van een boktor kever

Meer weten over het boktor bestrijden? Neem contact op met Van der Velden!

Meer weten over het bestrijden van boktorren? Neem contact op met Van der Velden! Heb je thuis last van een boktorrenplaag? En wil je deze door een professioneel bedrijf laten bestrijden? Neem dan contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen je dus ook helpen bij het bestrijden van de boktor. Bel 085 – 029 0770! Wij kunnen je direct aan de telefoon helpen en in de meeste gevallen staan wij al binnen 24 uur bij je voor de deur om de situatie te beoordelen. Ook kun je ons per e-mail bereiken op info@bestrijdingsdienst.nl.

Veelgestelde vragen over boktorbestrijding

Wat is erger; boktor of houtworm?

Beide zijn erg, maar de boktor kan meer schade veroorzaken. Dit komt doordat de larven van de boktor groter zijn en diepere gangenstelsels maken in vergelijking met de houtworm.

Hoe kom ik van boktor af?

Kies voor een professionele bestrijder. Ongediertebestrijders hebben speciale en effectieve bestrijdingsmiddelen en -methodes die je niet zelf kunt kopen of toepassen.

Hoe weet ik of ik boktor heb?

Je kunt boktorren herkennen door uitvliegopeningen, zacht geknaag, boormeel en gaten in hout. Wanneer je deze signalen herkent, heb je zeer waarschijnlijk last van de boktor en dien je z.s.m. actie te ondernemen door deze te laten bestrijden.

adminBoktor bestrijden