Boktor bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Boktor bestrijden? Binnen 24 uur een afspraak! Wij maken snel een einde aan de boktor plaag

hoe boktor bestrijden?

Heb je last van de boktor en wil je de boktor bestrijden? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Onze professionals helpen je effectief en duurzaam met de boktor bestrijding.

* Wij bestrijden dagelijks Boktor in de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Boktor bestrijden? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van je boktor plaag

Alles over boktor bestrijding

Je zit rustig in je woonkamer, maar je hoort ergens zacht geknaag. Waar komt dat vandaan? Opeens zie je zaagsel liggen in het raamkozijn en ligt er verderop ook een klein beetje zaagsel. Grote kans dat je de boktor in jouw woning hebt! De boktor behoort tot de houtkevers en zijn helemaal gek van hout. Ze voeden zich vooral met onbewerkt hout en leggen eitjes met larven. Eén boktor legt ongeveer 200 eitjes per keer en het duurt ongeveer 10 jaar, voordat een larf zich ontpopt tot boktor. De larven van de boktor richten de grootste schade aan. Hoewel ze klein en onschuldig ogen, zijn ze dat absoluut niet. Ze kunnen namelijk onherstelbare schade aan je woning aanrichten. Op deze pagina lees je alles over de boktor en hoe Bestrijdingsdienst Van der Velden kan helpen bij boktor bestrijden!

Hoe komen boktorren in mijn huis?

Boktorren kunnen op verschillende manieren je huis binnenkomen. Aangezien ze gek zijn op hout kunnen ze in diverse houtproducten zitten die je in huis haalt. Bijvoorbeeld in tweedehands meubelen die je via Marktplaats koopt. Een andere manier waarop de boktor jouw huis kunt binnendringen, is via het hout voor de open haard. Dit is vaak ongecontroleerd hout waarvan je zeker niet verwacht dat er weleens boktorren of andere houtkevers in kunnen zitten. Controleer dus altijd hout en houtproducten die je in huis haalt. Wanneer je een blok hout ziet met gaatjes erin, kan dit betekenen dat de boktor hier in zit. En heb je al een aangetaste houten meubel dat niet meer te redden is? Vernietig deze dan zo snel mogelijk!

Waar kan ik boktorren aan herkennen?

De boktor is gemakkelijk te herkennen, bij de houtworm is dat een lastiger verhaal. Lees op de volgende pagina alles over: houtworm bestrijden. De boktor kun je aan een aantal kenmerken herkennen. Hoewel je natuurlijk geen complete gangenstelsels kunt zien laat een boktorren plaag zich wel op andere manieren zien. Boktor larven kun je bijvoorbeeld vinden in zogeheten uitvliegopeningen. Zodra een larve voldoende heeft gegeten, maakt hij een gat in het hout, zodat hij uit kan vliegen. Deze gaten zijn met het blote oog waarneembaar. Daarnaast maken de larven van de boktor geluid wanneer ze in het hout bewegen. Je kunt dan heel zacht geknaag horen. Tot slot kun je boktorren herkennen aan boormeel. Bij het aanvreten van hout komt er namelijk boormeel vrij. Kom je dit tegen in je huis, schakel dan zo snel mogelijk een ongediertespecialist in, zodat ze de boktor kunnen bestrijden.

Hoe verspreidt de boktor zich?

Om eitjes te kunnen leggen gaan volwassen boktorren op zoek naar hout. Hier leggen zij eitjes in. Ze leggen deze vooral in scheuren en gaatjes. Per keer legt een boktor vrouwtje ongeveer 200 eitjes in deze openingen. En wanneer deze eitjes uitkomen en de houtwormen naar buiten komen banen ze zich al etend een weg door het hout. Dit kan desastreuze gevolgen hebben!

Boktorren in huis: waar kunnen ze zitten?

Zoals hierboven al beschreven zitten boktorren en de houtwormen in hout en houtproducten. Dit kan in vensterbanken, meubels en ander hout zijn. In het meest erge geval kunnen ze ze in de fundering van je huis zitten. Hoewel de boktor zelf niet te bestrijden is, is het in het geval van de fundering van jouw huis noodzakelijk om een professional in te schakelen. Heb je dus bewijs van boktorren en houtwormen in huis? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bestrijdingsdienst Van der Velden! Wij komen vrijblijvend bij je langs om de situatie te beoordelen

Hoe kan ik de boktor bestrijden of voorkomen?

Hoewel het lastig is om van een boktorplaag af te komen, kun je het één en ander doen om om boktorren in huis te voorkomen. Het insmeren van hout en houtproducten met boenwas, beits, lak, verf, vernis of olie kan helpen. Verder is het belangrijk om tweedehands meubelen en brandhout voor je open haard goed te inspecteren voordat je het in huis haalt.

Boktorren en houtwormen in huis, en nu?

Het is onmogelijk om boktorren en houtwormen zelf te bestrijden. En als je één houtkever in huis hebt, dan zitten er vaak nog meer op andere schuilplaatsen. Bij de boktor het belangrijk dat je snel een professionele insectenbestrijder inhuurt, zodat ze de boktor kunnen bestrijden. Een boktor legt namelijk snel eitjes waar larven uitkomen. Deze larven kunnen bij te lang wachten onherstelbare schade aanrichten aan de woning.

Wat kost boktor bestrijden?

De boktor bestrijden is een lastige klus en dient op speciale wijze te gebeuren. Wanneer je de boktor ontdekt en deze wil laten bestrijden, neem dan contact met ons op. Bestrijdingsdienst.nl komt altijd eerst vrijblijvend bij je langs, hier zijn geen kosten aan verbonden. Op deze manier kunnen wij op locatie de situatie bekijken en beoordelen en weet je direct waar je aan toe bent.

Boktor bestrijden door Van der Velden

Boktor bestrijden vereist een speciale aanpak en in de meeste gevallen kan er gekozen voor drie verschillende bestrijdingstechnieken:

    • de hete lucht methode
    • een oppervlaktebehandeling methode
    • de injectie methode

Wat is de hete lucht methode?

De larven van een boktor gaan dood bij hitte of kou. Aangezien wij niet van je gehele huis naar -18 graden kunnen brengen, kiezen wij voor de hete luchtmethode. Onze specialisten sluiten in dat geval de ruimte af waar de boktor en de larven zich bevinden. Vervolgens wordt er een warmtepomp in de kamer gezet om de temperatuur te verhogen. De volwassen boktorren, maar ook de larven zullen dood gaan, want ze kunnen niet tegen hoge temperaturen. Het voordeel van deze methode is dat er geen gif gebruik wordt en dat je niet je huis hoeft te verlaten tijden het bestrijden van de boktor.

Wat is de oppervlaktebehandeling methode?

Wanneer er gekozen wordt voor de oppervlakte behandeling, pakken onze specialisten het hout aan waar de boktor en de larven zich bevinden. Vervolgens smeren wij het aangetaste hout in met een bestrijdingsmiddel die je niet kunt kopen in de winkel. Dit bestrijdingsmiddel trekt helemaal in het hout en in de gaten, zodat de boktor en de larven worden gedood. Het fijne aan dit bestrijdingsmiddel is dat de boktor +/- vijf jaar niet meer terugkomt in dit hout, omdat het is aangetast. Her-aantasting is dus niet mogelijk.

Wat is de injectiemethode?

Wanneer er gekozen wordt voor de injectiemethode, zullen wij met een special tutje – bestrijdingsmiddel/gif in de gangen van het aangetaste hout spuiten. Op deze manier worden alle gangenstelsels geïnjecteerd en zullen de boktorlarven dood gaan.  Wanneer de boktor en de boktor larf in aanraking komt met dit bestrijdingsmiddel overleven ze het niet.

Ook bieden wij aan om bijvoorbeeld een meubelstuk bij ons op kantoor langs te brengen. Wij kunnen hier namelijk houtobjecten voor 48 uur invriezen. Op deze behandeling krijgt je geen garantie. Uiteraard adviseren wij je wat voor jou de beste bestrijdingsmethode is.

de larven van een boktor kever

Meer weten over het boktor bestrijden? Neem contact op met Van der Velden!

Meer weten over het bestrijden van boktorren? Neem contact op met Van der Velden! Heb je thuis last van een boktorren plaag? En wil je deze door een professioneel bedrijf laten bestrijden? Neem dan contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen je dus ook helpen bij het bestrijden van de boktor. Bel 085 – 029 0770! Wij kunnen je direct aan de telefoon helpen en in de meeste gevallen staan wij al binnen 24-uur bij je voor de deur om de situatie te beoordelen. Ook kun je ons per e-mail bereiken op info@bestrijdingsdienst.nl.

Froukje Van der LeedenBoktor bestrijden