Houtworm bestrijden

030 3040 124

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Houtworm bestrijden? Binnen 24 uur contact!

  • Bel 085 – 0290 760 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
  • Wij helpen u snel van uw houtwormplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks houtworm in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht en Hilversum.

Houtworm bestrijden

houtworm bestrijdenHoutworm bestrijden kunt u het beste overlaten aan professionals. Schade aan antieke meubelen, daken en vloeren die instorten, kruipruimten die vergaan en zelf hele huizen die uiteenvallen. Dit alles wordt veroorzaakt door minuscuul kleine houtwormen, die zich een weg vreten door allerlei soorten hout. Wanneer u houtworm in uw huis ontdekt, is het logisch dat u hier per direct vanaf wilt. Dat kan. Houtworm bestrijden doen wij snel en professioneel. Zodat u weer met een gerust hart in uw huis kan wonen.

De houtworm of boktor wordt vaak pas in een laat stadium ontdekt. Dit komt omdat ze over het algemeen verborgen zitten. Doordat deze beestjes zich door het hout heen vreten, brengen ze enorme schade aan. In het geval van houten daken of houten huizen kan dit zelfs catastrofaal worden. Het is dan ook belangrijk dat houtworm bestrijden altijd door professionals gedaan wordt. Het bestrijden van houtworm is een ingewikkeld en nauwkeurig proces waarvoor het belangrijk is een deskundige in te huren.

Houtworm behandelen

De meest effectieve vormen van houtwormbestrijding zijn het hout injecteren met speciale anti houtworm chemicaliën en de houtworm vergassen (dit gebeurt tegenwoordig middels een airless behandeling). Voor beide methoden zijn speciale certificaten nodig. De mensen die bij ons houtworm bestrijden beschikken over die certificaten. U bent dan ook zeker van een effectieve houtwormbestrijding. Houtworm behandelen hoeft, wanneer het door ons grondig gedaan wordt, dan ook maar eenmalig te gebeuren.

Houtworm bestrijden kosten

De kosten voor houtworm bestrijden worden duidelijk op het moment dat de aard en de omvang van de houtwormschade duidelijk is. Daarom zullen wij altijd eerst een nauwkeurige indicatie van de kosten voor u maken, voordat we tot ons werk overgaan. Eén ding is in ieder geval zeker. De kosten voor houtworm bestrijden komen altijd lager uit dan de schade die houtworm in uw huis kan aanrichten.

Houtworm vergassen kosten

Houtworm vergassen is een optie als het gaat omhet bestrijden van dit insect. Heeft u hier interesse in en wilt u van uw houtwormprobleem af? Neem dan contact met ons op middels het telefoonnummer 085 – 029 0760

Houtwormbestrijding

Wij van Van der Velden Ongediertebestrijding bieden snelle en effectieve houtwormbestrijding. Wanneer u contact met ons opneemt, maken we voor u een indicatie van de kosten. We begrijpen dat u liefst zo snel mogelijk van de houtwormplaag verlost bent. Onze bestrijders zijn gecertificeerd en zorgen voor een effectieve en grondige houtwormbestrijding. Bel direct 085 – 0290 760 of neem nu contact met ons op via de website.

Houtworm Verwijderen

Houtworm verwijderen is een lastige zaak. De houtworm of larve nestelt zich vaak diep in het hout en is daardoor moeilijk uit te roeien. Alleen met de juiste houtwormbestrijdingsmiddelen en de daarbij behorende bestrijdingsmethoden zorgt u ervoor dat dit insect echt niet meer terugkomt.

Waar komt Houtworm voor?

houtwormHoutworm is gek op hout. Bij voorkeur nestelt dit zich insect in relatief droog en poreus hout waar het zich goed een weg in kan banen. Eikenhout, grenen maar ook vurenhout zijn daarom dé houtsoorten waar de houtworm vaak in te vinden is.

Houtworm in Meubels

Aangezien meubels meestal van hout zijn, of deels van hout worden gemaakt is een object waarin we regelmatig houtworm bestrijden. Ons wordt met regelmaat gevraagd of we (vaak oude) stoelen, banken maar ook krukjes willen ontdoen van houtworm. Meestal doen we dit door het gehele meubel te behandelen. Afhankelijk van de ernst van de schade kiezen we hiervoor de juiste methode.

Houtworm in Huis

Houtworm in huis is vaak van een hele andere orde. Op het moment dat er houtworm wordt geconstateerd is het beestje al enige tijd aanwezig. Meestal betekent dit dat we drastische maatregelen moeten nemen om het houtworm probleem op te lossen. Vaak gaat dit gepaard met het vervangen van balken, vloerdelen en andere houten onderdelen van een huis. Daarnaast behandelen we de woning met bijvoorbeeld gas of een andere houtwormbestrijdingsmiddel om er zeker van te zijn dat het niet terugkeert.

Houtworm in Kast

Een andere locatie waar we regelmatig houtworm tegenkomen zijn kasten. Het gaat hier vaak om oude kasten die al jaren op een droge plek staan. Dit kan bijvoorbeeld op zolder of in een schuur zijn. Door de omvang van het object zijn bepaalde behandelingen niet mogelijk.

Houtworm in Vloer

Houtworm in de vloer betekent vaak dat je verder van huis bent. Meestal wordt dit ontdekt als het te laat is. Naast de vloer zijn vaak de balken waarde vloer op rust ook aangetast en moeten er ingrijpende maatregelen genomen worden om van de houtworm af te komen. Uiteraard kunnen wij hier als ongediertebestrijder bij helpen. Heb jij houtworm in je huis, vloer, kast of meubels, neem dan contact met ons op. Houtworm bestrijden is een vak en we helpen je er graag mee!

Soorten Houtwormen

Boktor

De boktor (Latijnse naam: Cerambycidae) staat bekend als een hout aantastend insect. NU is het niet zo dat het insect op zichzelf schade kan aanrichten. Het is de larve die uiteindelijk voor de grootste schade zorgt. De larve voedt zich met dood hout en vreet een baan door het houten object heen. Dit kunnen uiteraard dode bomen zijn maar kunnen ook meubelen, houten palen, vloeren of dakdelen zijn.

Bonte Knaagkever

De tweede bekende soort die wordt gezien als een hout aantastend insect is de Bonte Knaagkever (Xestobium rufovillosum) ookwel de bonte klopkever of de grote houtkever genoemd. Ook hier richt niet zozeer de kever zelf maar eerder de larve veel schade aan houten objecten. De Bonte Knaagkever heeft hierbij de een voorkeur voor eikenhout maar wordt is ook niet vies van andere soorten loofhoutsoorten. Een andere eigenschap van de bonte knaagkever is dat hij zich voornamelijk richt op kernhout. Andere soorten eten voornamelijk het spinhout. Ook is het uniek voor deze kever dat hij zijn eitjes en daarmee larven op vochtig hout achterlaat. Een vaak voorkomend probleem bij de bestrijding van deze houtworm is dat we ook een schimmel,, zwam of vochtprobleem zien in het huis.

Spinthoutkever

De laatste van de drie bekende houtaantastende insecten is de bruine spinthoutkever (Lyctus brunneus). In tegenstelling tot de Boktor en de Bonte Knaagkever is het bij deze keversoort zo dat niet de larve maar de kever zelf hout eet. Hij wordt dan ook met regelmaat omschreven als de parketkever of de houtboorder en kan hardnekkiger zijn om te bestrijden.

Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden is niet een behandeling die altijd in één keer kan worden voltooid. Met name als het gaat om grote woningen, dan kan een houtworm behandeling ingrijpend zijn en een langere periode duren. Soms moeten we terugkomen om de behandeling te herhalen omdat de houtworm te hardnekkig aanwezig is. Neemt niet weg dat de meeste behandelingen in één keer succesvol zijn. Om die reden komen wij altijd eerst langs voor een visuele inspectie om de ernst van de situatie op te nemen. De locatie van het aangetaste hout en de omvang van de schade zijn hierbij factoren waar in de behandeling rekening mee gehouden moet worden. Heeft bijvoorbeeld een buitenschuur, dan is de behandeling heel anders dan wanneer het een gaat om een kruipruimte. Hoe dan ook, we helpen u graag houtworm bestrijden uit uw woning of bedrijfspand. Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.

adminHoutworm bestrijden