Houtworm bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Houtworm bestrijden? Neem contact op voor effectieve bestrijding!

Bestrijden van houtworm Houtwormen kunnen een ware nachtmerrie zijn voor huishoudens. Deze kleine, vervelende beestjes kunnen grote schade veroorzaken aan houten vloeren, houten balken en houten meubels. Wanneer je ziet dat je van dit beestje last hebt, wacht vooral niet af en laat houtworm bestrijden over aan een professional. Met onze uitgebreide kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jouw huis of pand verlost wordt van de houtworm. Wij bestrijden de houtworm op een effectieve en duurzame manier, zodat je binnen de kortste keren verlost bent van dit beestje.

 • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
 • Ontvang een offerte op maat
 • Geen voorrijkosten

Voor professionele houtworm bestrijding zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat zijn houtwormen?

Houtwormen zijn kleine beestjes die zich voeden met hout. In Nederland zijn er drie soorten:

 • Gewone houtworm (Anobium Punctatum): op het menu van dit type staat naaldhout en loofhout.
 • Bonte houtworm (Xestobium Rufovillosum): op het menu van dit type staan voornamelijk oudere, vochtige houtsoorten.
 • Huisboktor (Hylotrupes Bajulus): op het menu van dit type staat naaldhout.

De houtworm behoort tot de familie van kevers. Ze richten de grootste schade aan wanneer ze nog larven zijn. De houtworm verwijderen kan snel en effectief gebeuren mits bekend is om welke van bovenstaande soorten het gaat.

Kan ik de houtworm zelf bestrijden?

Je kunt eventueel proberen om de houtworm zelf te bestrijden, maar let op; de houtworm bestrijden is niet eenvoudig en zeer giftig. Daarom doe je er verstandig aan om het direct goed te laten doen door een professionele bestrijdingsdienst. Je moet er voor zorgen dat elke houtworm zelf, de eitjes en de larven doodgaan. Je kunt de houtworm bestrijden met:

 • Gif: het gif dat gebruikt wordt, is op basis van permetrine. Wij raden af om zelf gif te gebruiken, omdat dit gif zeer slecht is voor je gezondheid.
 • Petroleum: dit kun je zelf kopen en het aangetaste hout insmeren, wanneer de houtworm met het petroleum in aanraking komt, gaan ze dood. Het nadeel van petroleum is dat het niet bij alle houtwormen komt en niet door hout heen sijpelt (petroleum blijft op de oppervlakte van het hout zitten). Hierdoor gaan de eitjes van de houtworm niet dood en blijf je er last van hebben.
 • Kou of hitte: de houtworm kan niet tegen kou en hitte. Om de houtworm te bestrijden, dien je aangetaste voorwerpen tenminste een halfuur in de oven te zetten op 55 graden. Echter heeft een oven een bepaalde grootte, waardoor het lastig wordt om grote voorwerpen in de oven te zetten. Anders zou je nog angetaste voorwerpen twee weken in de vriezer kunnen leggen. Ook dit is lastig, omdat je vriezer niet al te groot is. Wij hebben grote vriezers in ons pand staan, zodat we jouw spullen twee weken in de vriezer kunnen leggen. Bel ons op voor de mogelijkheden.

Zoals je hebt kunnen lezen, is het bestrijden van de houtworm een moeilijke en lastige klus als je dit zelf wilt gaan doen. Voor kleine plagen kun je één van bovenstaande methodes proberen, maar in de meeste gevallen zit de houtworm al op meerdere plekken in het huis wanneer je hier achter komt. Voor een effectief resultaat kun je het beste een professional inschakelen, zoals de specialisten van Bestrijdingsdienst.nl.

Houtworm bestrijden? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van je houtwormplaag.

Professionele hulp bij het bestrijden van houtworm? Duurzaam en snel

Wanneer je last hebt van dit ongedierte, is het in de meeste gevallen al te laat. Meubels, vloeren, daken en andere houten voorwerpen in huis zijn niet veilig voor deze beestjes. Ongemerkt vreten deze beestjes meterslange tunnels in het hout. Zeker bij oude huizen kan dit een groot probleem zijn, omdat de draagkracht van het huis in gevaar kan komen. Bestrijdingsmiddelen die je zelf kunt kopen in de winkel zijn niet doeltreffend. Laat het bestrijden van de houtworm daarom over aan professionals. Onze ervaren specialisten hebben de benodigde kennis en middelen in huis en zorgen dat het probleem bij de oorzaak wordt aangepakt.

Recentelijk had ik te maken met een houtwormprobleem in mijn woning. Na het inschakelen van Bestrijdingsdienst.nl, kan ik met overtuiging zeggen dat ik zeer tevreden ben. Tim was professioneel, aardig en pakte het probleem grondig aan. Bedankt Tim! Mijn huis nu weer vrij van houtworm, en ik voel me weer gerust | koninginneweg – Hilversum

Waar komt de houtworm voor?

De houtworm is, zoals de naam al doet vermoeden, gek op hout. Eikenhout, grenen en ook vurenhout zijn dé houtsoorten waar het beestje vaak te vinden is. De boktor beschadigt naast spinthout ook kernhout. Je kunt de beestjes op allerlei plekken tegenkomen, zoals in houten meubels en in de vloeren van je huis.

 • In huis: houtworm kan zich nestelen in elementen van het huis. Wanneer ze worden geconstateerd, is het beestje al enige tijd aanwezig en in de meeste gevallen moeten er drastische maatregelen genomen worden met de houtwormbestrijding. (Vaak gaat dit gepaard met het vervangen van balken, vloerdelen en andere houten onderdelen van het huis).
 • In vloeren: houtworm kan zich ook in de vloer nestelen of in de balken waar de vloer op rust. Deze overlast wordt echter meestal te laat ontdekt, waardoor de gevolgen voor de bewoner groot zijn.
 • In meubels: wanneer er houtworm in je vloer zit, kan het beestje zich verplaatsen naar de houten poten van een tafel of zelfs de houten poten van je bank. Wanneer dit het geval is, heb je een groot probleem en heb je waarschijnlijk (bijna) overal in je huis houtworm zitten. Je dient dan drastische maatregelen te nemen om de houtworm te bestrijden.

Waarom zorgt de houtworm voor overlast

Een volwassen houtworm legt haar eitjes op het hout waar het zelf ook is geboren. Om te groeien hebben larven hout nodig, dus zodra de eitjes uitkomen storten zij zich direct op de bovenste zachte lagen van het hout. Echter vreet dit ongedierte zich steeds dieper in de kern van het hout. Larven boren lange gangen en kunnen hier tot 10 jaar lang blijven zitten, waarna zij zich verpoppen en als volgroeide kever tevoorschijn komen. Dit verpoppen en uitvliegen laat bij de houtworm een rond gaatje en bij de boktor een ovaal gaatje achter in het hout. Op hun beurt paren de volwassen kevers en leggen ze hun eitjes op of nabij hetzelfde hout waar ze zijn opgegroeid. Zo ontstaat binnen de kortste keren een plaag en is het hoog tijd voor effectieve houtwormbestrijding.

Hoe weet ik dat ik last heb van houtworm?

Hoewel de houtwormenlarven zich verstoppen in het hout, zijn er enkele signalen waarop je kunt letten om de aanwezigheid van houtwormen te herkennen:

 • Gaatjes in het hout. Zie je kleine, ronde of ovale gaatjes in het hout van enkele millimeters breed? Dit zijn de ‘uitvliegopeningen’. Deze ontstaan nadat de larven zich hebben ontpopt tot volwassen kevers en uitvliegen.
 • Boormeel, actieve houtwormen zijn te herkennen aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Ze maken gaatjes om hun uitwerpselen kwijt te kunnen. Dit zaagsel blijft ook achter wanneer de uitvliegopeningen worden gemaakt.
 • Eitjes, larven of kevers. Vanzelfsprekend heb je last van houtwormen wanneer je deze in levenden lijve aantreft. Hoewel de larven zich niet snel laten zien, duidt de aanwezigheid op een plaag en dien je dit zo snel mogelijk te bestrijden.

Heb je last van één van de genoemde punten? Kies dan voor professionele houtwormbestrijding.

Professionele bestrijder nodig? Zo gaan wij te werk

De meest effectieve vorm van houtwormbestrijding is het hout injecteren met speciale anti-houtworm chemicaliën, maar voordat we overgaan tot het bestrijden van dit beestje is het belangrijk om erachter te komen om welk soort het gaat.

Bij reguliere houtwormen is een behandeling aan de oppervlakte van het hout voldoende (airless methode), waarbij de chemicaliën op het hout wordt geneveld. De boktor vreet zich echter dieper in het hout. Daarom wordt er hier gekozen voor een injectietechniek, waarbij de chemicaliën in het hout worden geïnjecteerd zodat het probleem gericht wordt aangepakt. Beide behandelingen hebben een preventieve werking van 5 tot 10 jaar. Voor deze periode bieden we je een garantie, waar wij je graag meer informatie over willen geven.

Houtworm bestrijden kosten?

Houtwormen laten bestrijden is een lastige klus, omdat het op een speciale wijze gedaan dient te worden. Wanneer je dit beestje ontdekt en deze wil laten bestrijden, neem dan contact met ons op. Wij komen eerst altijd vrijblijvend bij je langs. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Op deze manier kunnen wij op locatie de situatie bekijken en beoordelen. Vervolgens ontvang je een offerte op maat en weet je direct waar je aan toe bent.

De kosten voor houtworm bestrijden worden met je besproken nadat er is vastgesteld hoe groot het probleem is. Samen maken we alvorens de bestrijding een nauwkeurige indicatie van de kosten. Mocht de schade onverhoopt toch groter zijn dan we hadden verwacht? Dan laten we dit zo snel mogelijk aan je weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Één ding is zeker: de kosten van het bestrijden van de houtworm vallen altijd lager uit dan de schade die het beestje op langere termijn in jouw huis zal aanrichten.

Meubels invriezen kosten

Het kan zijn dat je alleen houtworm aantreft in kleine houten meubels of objecten. Denk hierbij onder andere aan (oude) stoelen, banken en krukjes. Voor de bestrijding van houtworm in deze meubels kan gebruik gemaakt worden van onze speciale vrieskist. De meubels en objecten worden vaak in zijn geheel behandeld. Voor meer informatie over het invriezen, neem je contact op of stuur je een foto op voor een prijsopgave.

professionele houtworm bestrijding

Veelgestelde vragen over houtworm bestrijden

Kan ik de houtworm zelf bestrijden?

Je kunt proberen houtworm zelf te bestrijden, maar dit is niet eenvoudig en vereist giftige stoffen. Het is verstandiger om een professionele bestrijdingsdienst in te schakelen voor effectieve en veilige bestrijding.

Hoe weet ik dat ik last heb van houtworm?

Tekenen van aanwezigheid van houtworm zijn kleine gaatjes in het hout of boormeel dat op stoelen of op de grond ligt. Zie je deze signalen? Dan is het aan te raden om over te gaan op professionele houtwormbestrijding.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van houtworm?

De kosten voor het bestrijden van houtworm worden bepaald na een inspectie. Je ontvangt een offerte op maat en wordt vooraf op de hoogte gesteld van eventuele extra kosten als de schade groter blijkt te zijn. Over het algemeen zijn de kosten voor de bestrijding van houtworm lager dan de schade die dit beestje op lange termijn kan veroorzaken.

adminHoutworm bestrijden