Houtworm bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Houtworm bestrijden? Binnen 24 uur een afspraak!

hoe de houtworm bestrijden? Heb je last van houtwormen en wil je de houtworm bestrijden? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Onze professionals helpen je professioneel en duurzaam met de houtworm bestrijding.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
  • Ontvang een offerte op maat

Voor professionele houtworm bestrijding zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel en effectief houtwormen bestrijden

Wanneer je last hebt van dit ongedierte is het in de meeste gevallen al te laat. Meubels, vloeren, daken en andere houten voorwerpen zijn niet veilig voor deze beestjes. Ongemerkt vreten ze meterslange tunnels in het hout waardoor de draagkracht in gevaar komt, met alle gevolgen van dien. Bestrijdingsmethoden voor particulieren zijn niet doeltreffend. Laat het bestrijden van de houtworm daarom over aan professionals. Onze ervaren specialisten hebben de benodigde kennis en middelen in huis en zorgen dat het probleem bij de oorzaak wordt aangepakt.

Kun je de houtworm zelf bestrijden?

Je kunt eventueel proberen om de houtworm zelf te bestrijden, maar let op; de houtworm bestrijden is niet eenvoudig en zeer giftig. Daarom doe je er verstandig aan om het direct goed te laten doen door een professionele bestrijdingsdienst. Je moet er namelijk voor zorgen dat elke houtworm zelf, de eitjes en de larven doodgaan. Je kunt de houtworm bestrijden met:

  • Gif: het gif wat meestal gebruikt wordt is op basis van permetrine, dit raden wij echter af om het zelf dit gif te gebruiken omdat het zeer slecht is voor je gezondheid.
  • Petroleum: dit kun je zelf kopen en het hout ermee insmeren, wanneer de houtworm met het petroleum in aanraking komt gaan ze dood. Het nadeel van petroleum is dat het niet bij alle houtwormen komt en niet door het gehele hout heen gaat (blijft op de oppervlakte). De ervaring leert dat je last blijft houden van de houtworm.
  • Kou of hitte: de houtworm kan niet tegen kou en hitte. Om de houtworm te bestrijden dien je voorwerpen tenminste een halfuur in de oven te zetten op 55 graden, maar je kan moeilijk een bank of tafel in de oven zetten. Daarom maakt bestrijdingsdienst gebruik van speciale vriezers om de houtworm te bestrijden. Het product moet dan minimaal twee weken in de vriezer liggen.

Houtworm bestrijden? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van je houtworm plaag.

Wat zijn houtwormen?

Er zijn verschillende soorten. De houtworm verwijderen kan snel en effectief mits bekend is om welke soort het gaat. Wanneer we het hebben over de houtworm, dan worden de larven bedoeld. Het zijn namelijk de larven die zich door het hout vreten en niet de volwassen houtwormkevers. De meest voorkomende houtwormkevers in Nederland zijn de gewone houtwormkever, de grote houtwormkever en de boktor.

Gewone houtwormkever

Deze houtworm is donkerbruin van kleur, heeft een dekschild met groeven en is 3 tot 4 millimeter lang. De larven zijn iets groter (ongeveer 6 millimeter lang) en hebben een crèmeachtige kleur.

Grote houtwormkever

Beter bekend als de bonte knaagkever of bonte klopkever. Deze soort kan 6 tot 8 millimeter lang worden en heeft een harig, donkerbruin dekschild met gele vlekken. Ook deze larven zijn crèmekleurig en worden ongeveer 11 millimeter lang. De grote houtwormkever geeft de voorkeur aan eikenhout, waarbij hij zich voornamelijk richt op kernhout in plaats van spinthout. Uniek voor deze kever is dat hij zijn eitjes, en daarmee larven, op vochtig hout achterlaat. Bij het bestrijden houtworm van deze soort is een veel voorkomend probleem dat tevens schimmel- of vochtproblemen in huis aanwezig zijn.

Boktor

Net als bij de houtworm zijn het de larven van de boktor die schade aanrichten. De grijswitte larf is vrij dik en kan tot wel 30 millimeter groot worden. Hij kan wel 12 jaar lang gangenstelsels in het hout vreten voordat hij zich ontpopt tot een volwassen kever. Per jaar kan hij maar liefst 1,5 meter aan hout wegvreten! Klik op de volgende link om meer te weten te komen over boktor bestrijden.

Waar komt de houtworm voor?

De houtworm is, zoals de naam al doet vermoeden, gek op hout. Eikenhout, grenen en ook vurenhout zijn dé houtsoorten waar het beestje vaak te vinden is. De boktor beschadigt naast spinthout ook kernhout. je kunt de beestjes op allerlei plekken tegenkomen, zoals in meubels in het hout van je huis en in de vloeren van je huis.

In huis

Houtworm kan zich nestelen in onderdelen van het huis. Wanneer ze worden geconstateerd is het beestje al enige tijd aanwezig en in de meeste gevallen moeten er drastische maatregelen genomen worden met de houtwormbestrijding. (Vaak gaat dit gepaard met het vervangen van balken, vloerdelen en andere houten onderdelen van het huis).

In vloeren

Houtworm kan zich ook in de vloer nestelen of in de balken waar de vloer op rust. Deze overlast wordt echter pas vaak te laat ontdekt, hierdoor kunnen de gevolgen voor de bewoner erg groot.

In meubels

Wanneer er houtworm in je vloer zit, kan het beestje zich verplaatsen naar de houten poten van een tafel of zelfs de houten poten van je bank. Wanneer dit het geval is, heb je een groot probleem en heb je waarschijnlijk (bijna) overal in je huis houtworm zitten. Je dient dan drastische maatregelen te nemen om de houtworm te bestrijden.

Houtworm overlast

Een volwassen houtworm legt haar eitjes op het hout waar hij zelf ook is geboren. Om te groeien hebben larven hout nodig, dus zodra de eitjes uitkomen storten zij zich direct op de bovenste zachte lagen van het hout. Echter vreet dit ongedierte zich dieper in de kern van het hout. Larven boren lange gangen en kunnen hier tot 10 jaar lang blijven zitten, waarna zij zich verpoppen en als volgroeide kever tevoorschijn komen. Dit verpoppen en uitvliegen laat bij de houtworm een rond gaatje en bij de boktor een ovaal gaatje achter in het hout. Op hun beurt paren de volwassen kevers en leggen hun eitjes op of nabij hetzelfde hout als waar zij zijn opgegroeid. Zo ontstaat binnen de kortste keren een plaag en is het hoog tijd voor houtwormbestrijding.

De houtworm wordt vaak in een laat stadium ontdekt, omdat ze over het algemeen verborgen zitten in het hout. Doordat deze beestjes zich door het hout heen vreten, wordt de draagkracht van het houtwerk aangetast. De constructies (balken, vloeren, etc.) worden hierdoor onbetrouwbaar en instortingsgevaar ligt op de loer. Delen van het huis kunnen instorten, met alle gevolgen van dien. Ook meubels kunnen gammel worden en voor vervelende situaties zorgen. Bovendien zijn de herstelkosten vaak erg hoog wanneer er niet op tijd wordt ingegrepen

Hoe herken je een plaag?

Hoewel de houtwormenlarven zich verstoppen in het hout, duiden een aantal signalen op de aanwezigheid van een houtwormplaag. Je kunt dit type kever als volgt herkennen:

  • Gaatjes in het hout. Zie je kleine, ronde of ovale gaatjes in het hout van enkele millimeters breed? Dit worden ook wel ‘uitvliegopeningen’ genoemd. Deze ontstaan nadat de larven zich hebben ontpopt tot volwassen kevers en uitvliegen.
  • Boormeel, actieve houtwormen zijn te herkennen aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Ze maken gaatjes om hun uitwerpselen kwijt te kunnen. Dit zaagsel blijft ook achter wanneer de uitvliegopeningen worden gemaakt.
  • Eitjes, larven of kevers. Vanzelfsprekend heb je last van houtwormen wanneer je deze in levenden lijve aantreft. Hoewel de larven zich niet snel laten zien, duidt de aanwezigheid toch echt op een plaag. En dien je dit zo snel mogelijk te bestrijden.

Heb je laast van één van de genoemde punten? Kies dan voor professionele houtworm bestrijden.

Houtwormen behandelen op professionele en effectieve manier

De meest effectieve vorm van houtwormbestrijding is het hout injecteren met speciale anti-houtworm chemicaliën. Bij reguliere houtwormen is een behandeling aan de oppervlakte van het hout voldoende (airless methode), waarbij de chemicaliën op het hout wordt geneveld. De boktor vreet zich echter dieper in het hout. Er wordt hierom gekozen voor een injectietechniek, waarbij de chemicaliën in het hout worden geïnjecteerd zodat het probleem gericht wordt aangepakt. Beide behandelingen hebben bovendien een preventieve werking van 5 tot 10 jaar. Voor deze periode bieden we je een garantie waar we je graag meer informatie over kunnen vertellen.

Houtworm bestrijden kosten?

Houtwormen laten bestrijden is een lastige klus en dient op speciale wijze te gebeuren. Wanneer je dit beestje ontdekt en deze wil laten bestrijden, neem dan contact met ons op. Bestrijdingsdienst.nl komt altijd eerst vrijblijvend bij je langs, hier zijn geen kosten aan verbonden. Op deze manier kunnen wij op locatie de situatie bekijken en beoordelen en weet je direct waar je aan toe bent.

De kosten voor houtworm bestrijden worden met je besproken nadat er is vastgesteld hoe groot het probleem is. Samen maken we alvorens de bestrijding een nauwkeurige indicatie van de kosten. Mocht de schade onverhoopt toch groter zijn dan we hadden verwacht? Dan laten we dit zo snel mogelijk aan je weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Één ding is zeker: de houtworm bestrijden kosten vallen altijd lager uit dan de schade die het beestje op langere termijn in jouw huis zal aanrichten.

Meubels invriezen kosten

Het kan zijn dat je alleen houtworm aantreft in kleine houten meubels of objecten. Denk hierbij onder andere aan (oude) stoelen, banken en krukjes. Voor de bestrijding van houtworm in deze meubels kan gebruik gemaakt worden van onze speciale vrieskist. De meubels en objecten worden vaak in zijn geheel behandeld. Voor meer informatie over het invriezen neem contact op of laat direct een foto toesturen voor een prijsopgave.

professionele houtworm bestrijding

Binnen 24 uur houtwormen bestrijden

Heb je last van houtwormen en wil je zo snel mogelijk houtworm verwijderen? Neem vooral contact met ons op.

adminHoutworm bestrijden