Wespennest bestrijden

030 3040 124

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Bestrijding wespennest en wespennest verwijderen: binnen 24 uur contact!

 • Bel 085 – 0290 760 of neem direct contact op
 • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
 • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
 • Wij helpen u snel van uw wespenplaag af
 • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks wespennesten in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Wespennest bestrijden en mogelijk wespennest verwijderen: snel en effectief

wespennest-dakrand
Heeft u continu last van wespen, bijvoorbeeld wanneer u in de tuin zit? En zijn deze met geen mogelijkheid op afstand te houden? Waarschijnlijk heeft u dan te maken met een wespennest in of rondom uw huis. Wacht niet te lang met het bestrijden of weghalen ervan, het wespennest zal groeien en de overlast en/of schade neemt hierdoor toe. Laat wespennest bestrijding over aan onze experts en ga vooral niet zelf aan de slag, dan bent u nog verder van huis. Onze ervaren medewerkers hebben de benodigde kennis en middelen in huis en zorgen dat de overlast snel is verholpen. Zo kunt u weer zorgeloos genieten van heerlijke zomeravonden in de tuin.

Wat is een wespennest?

Ieder jaar worden er nieuwe wespennesten gebouwd, meestal in het voorjaar. Dit wordt gedaan door de koningin omdat ze de sterkste is. Wanneer het nest af is legt ze haar eitjes hierin. In het jaar daarvoor heeft ze namelijk al met de mannelijke wespen gepaard. Het nest is gemaakt van fijngekauwd hout en ziet er door het speeksel van de koningin uit als een soort papier. Het bevat verschillende raten en cellen en vormt hiermee een stad voor de wespenkolonie.

Waar komt u een wespennest tegen?

Wespen bouwen hun nesten vaak op een plek dat bescherming biedt tegen verschillende weersinvloeden. U vindt de nesten daarom vaak in en rondom het huis in de kleinste gaten en spleten. Denk bijvoorbeeld aan boomstammen of struiken. Ook komt u ze tegen onder de dakgoot, in schuurtjes of in spouwmuren.

Wespennest en de gevolgen

Wespen kunnen voor vervelende klachten zorgen, ze kunnen namelijk akelig steken. Een wespensteek leidt tot pijnlijke en opgezwollen plekjes op uw lichaam. Ook kunnen de luchtwegen opzetten en in het ergste geval leidt dit tot verstikking.

Wespenplaag herkennen

Het herkennen van een wespenplaag is niet moeilijk. Er zijn verschillende duidelijke signalen die duiden op een wespenplaag. Een wespenplaag herkent u aan het volgende:

 • Wespen – Klinkt logisch, maar het gaat vooral op het aantal wespen die zich in het directe gebied rondom uw huis bevinden. Eten en drinken dat buiten op tafel staat is niet veilig voor dit insect. Worden zoetigheden aangevallen en breidt het aantal wespen zich in een korte tijd uit van één tot enkele tientallen? Dan is er hoogstwaarschijnlijk een wespennest in de buurt. In dat geval komt u ook op onverwachte plekken (dode) wespen tegen.
 • Gezoem – Het gezoem van een wespennest is uniek. Een lage bromtoon uit de hoek van uw schuurtje of op zolder verraad de aanwezigheid van een wespennest.
 • Papieren Bal – Een duidelijke papieren bal duidt op de aanwezigheid van een wespennest. ’s Avonds zitten de wespen binnen en vormen ze het minste gevaar. Overdag kunt u beter uit de buurt blijven.

Bestrijding van een wespennest

Indien u een wespennest geconstateerd heeft, kom dan niet te dichtbij en laat het nest met rust. De wespen kunnen agressief worden als u het nest aanraakt. Ze kunnen u dan steken! Per wesp kunnen dat er maar liefst 6 à 7 zijn. Dicht ook nooit het gat af van het nest. De westen zullen zich door de wand heen vreten en in uw huis komen. Zeker wanneer zij zich aan het einde van de zomer (september) gaan vervelen.

Om meer overlast en/of schade te voorkomen dient er snel actie ondernomen te worden. Om de risico’s van pijnlijke wespensteken en nog meer overlast te reduceren raden wij het af om zelf aan de slag te gaan. Schakel altijd een professionele wespenbestrijder in voor bestrijden wespennest. Het verwijderen en bestrijden van een wespennest in namelijk niet zonder risico’s.

Wespennest bestrijden en wespennest verwijderen: onze werkwijze

De wespennest bestrijding dient op de juiste manier gedaan te worden en vraagt om vakkennis. Door onze jarenlange ervaring met wespennesten verwijderen kunt u dit gerust aan ons overlaten. Voor wespennest bestrijding volgen wij de volgende stappen:

 1. Bepalen waar het wespennest zich bevindt (hoog of laag).
 2. Is er wel of geen invliegroute zichtbaar?
 3. Afwegen of het staande bestreden kan worden of m.b.v. een ladder.
 4. Onze inspecteur komt op locatie om het wespennest te verdelgen met beschermende kleding.
 5. De invliegroute wordt door middel van een 3 bar druk ingespoten met een bestrijdingsmiddel. Daarna zal het nest sterven.

Het weghalen van een nest is niet per se nodig. Wespen hergebruiken hun oude nesten namelijk nooit en vormen dus geen gevaar meer voor toekomst.

Wespennest bestrijden kosten

wespennest verwijderen
Professioneel een wespennest verwijderen brengt kosten met zich mee. Deze zijn afhankelijk van de locatie en het nest zelf. Voor een indicatie van kosten wespennestbestrijding kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 085 – 0290 760. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Goed om te weten: wij zullen bij onze werkzaamheden nooit voorrijkosten in rekening brengen.

Het kan voorkomen dat er achteraf extra kosten moeten worden gemaakt. Zo kan het zijn dat we niet bij het nest kunnen en er een deel van een muur of vloer moet worden opengebroken om goed bij het nest te kunnen. Dit gebeurt gelukkig vrijwel nooit, maar we willen u hier toch graag van tevoren over inlichten.Wilt u meer weten over onze werkwijze en de kosten? Klik dan hier.

Wespennest bestrijden en wespennest verwijderen: Van der Velden komt snel langs!

Heeft u last van een wespennest en wilt u hier zo snel mogelijk vanaf? Wij zorgen dat u snel van uw wespenplaag af bent. Neem in dat geval contact op en bel ons gerust op 085 – 0290 760. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Wespennesten bestrijden doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Ongediertebestrijding Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminWespennest bestrijden