Wespennest verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Effectief een wespennest laten verwijderen?

wespennest bestrijding Kun je niet meer lekker in de tuin zitten en ben je op zoek naar een professionele oplossing voor het verwijderen van een wespennest? Dan ben je bij Bestrijdingsdienst.nl aan het juiste adres. Wij zijn dé specialist op het gebied van wespennesten bestrijden. Met onze uitgebreide kennis, ervaring en professionele aanpak zijn wij een betrouwbare partner. Wij staan voor je klaar om je te helpen bij het effectief en veilig verwijderen van wespennesten. Of het nu gaat om een klein nest in de tuin of een groter nest in een woning, schuur of bedrijfspand, wij zorgen voor een snelle en doeltreffende oplossing. Wacht niet af en neem vandaag nog contact met ons op! In de meeste gevallen staan wij al binnen 24 uur voor je deur.

 • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
 • Ontvang een offerte op maat
 • Geen voorrijkosten!

Tijdens het wespenseizoen verwijderen wij dagelijks wespennesten in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zaandam, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar;

Let op! Zelf wespen bestrijden is gevaarlijk! Wanneer ze zich bedreigd voelen, kunnen ze gaan steken.

Professionele wespennest verwijdering door Bestrijdingsdienst

Het verwijderen van een wespennest is een taak die je het beste aan professionals kunt overlaten. Onze ervaren ongediertebestrijders hebben de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur om deze klus veilig en effectief uit te voeren. Lees hieronder hoe wij te werk gaan:

Inspectie en identificatie van het nest

Onze ongediertebestrijders beginnen met een grondige inspectie van het wespennest en de omgeving. Hierbij identificeren we de soort wesp en bekijken we de omvang van het probleem. Wanneer de situatie duidelijk is, bepalen we de aanpak en kiezen we de juiste bestrijdingsmethode. Ook geven we direct een indicatie van de kosten.

Veilige en effectieve bestrijdingsmethoden

Veiligheid staat bij ons voorop. We maken gebruik van professionele bestrijdingsmethoden die zowel effectief als milieuvriendelijk zijn. Ook dragen onze bestrijders de juiste beschermende kleding en volgen we veiligheidsprotocollen om ervoor te zorgen dat het bestrijdingsproces zonder risico’s verloopt.

Bestrijding van het wespennest

Zodra de juiste bestrijdingsmethode is gekozen, gaan we over op de bestrijding van het wespennest. Ook bekijken en bestrijden we de aanvliegroute van de wespen. Wanneer de aanvliegroute wordt aangepakt, zal het nest vervolgens dood gaan. In de meeste gevallen is het verwijderen van een verlaten wespennest niet nodig. Wespen hergebruiken oude nesten niet, waardoor het in de toekomst geen gevaar vormt.

Preventieve maatregelen

Na het succesvol bestrijden van het wespennest geven wij preventieve maatregelenen om herhaling te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het afdichten van openingen en scheuren van je woning of bedrijfspand. Zodoende hebben wespen geen toegang meer.

Professioneel advies en service op maat

Bij ons kun je rekenen op professioneel advies en service op maat. Onze bestrijders staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van gedetailleerde informatie over het verwijderen van wespennesten. We begrijpen dat elke situatie uniek is en daarom bieden we oplossingen die zijn afgestemd op elk wespenprobleem.

Waarom kiezen voor onze diensten?

Ervaring en expertise

Wij hebben jarenlange ervaring wanneer het gaat om veilig wespennesten verwijderen. Om deze reden zijn wij één van de beste lokale bestrijders. Wij verwijderen al 35+ jaar wespennesten en hebben talloze klanten geholpen om van een wespenplaag af te komen. Wij zijn trots op onze succesvolle bestrijdingsmethoden.

Professionele aanpak

Wij hanteren een effectieve en veilige aanpak bij de bestrijding en verwijdering van de wespennesten. Ook gebruiken wij de nieuwste bestrijdingsmethodes, zodat we kunnen garanderen dat het wespenprobleem grondig wordt aangepakt.

Klantgerichte service

Bij ons staat de klant centraal. We bieden een uitstekende service die voldoet aan je verwachtingen. Onze professionele bestrijders helpen je tijdens het gehele proces, van de inspectie tot aan de nazorg.

Wespennest verwijderen? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van de wespenplaag.

Belangrijk om te weten over wespennesten verwijderen

Bij het bestrijden van een wespennest wordt het nest zelf niet verwijderd. Een wespenkoningin gebruikt geen oud wespennest. Wij zorgen ervoor dat het wespennest niet meer gebruikt wordt, zodat het verwijderen van een wespennest niet nodig is. Mocht je er wel voor willen kiezen dat wij het wespennest verwijderen, dan is dat uiteraard geen probleem.

Hoe herken ik een wespenplaag?

Je kunt een wespennest of wespenplaag gemakkelijk herkennen aan de volgende signalen:

 • Veel rondvliegende wespen – Het gaat hier voornamelijk om het aantal wespen dat zich in je directe omgeving bevindt. Is eten en drinken niet veilig op tafel, worden zoetigheden aangevallen en breidt het aantal wespen zich in een korte tijd uit? Dan is er waarschijnlijk een wespennest in de buurt.
 • Papieren bal – Een papieren bal in een boom, dak of schuur? Dit kan een wespennest zijn.
 • Gezoem – Het gezoem van een wespennest is uniek. Een lage bromtoon uit de hoek van de schuur of op zolder verraadt de aanwezigheid van een wespennest.
 • Elk voorjaar bouwt de sterkste wesp, de koningin, een nieuw nest en hierin legt zij haar eitjes. Het nest is gemaakt van fijngekauwd hout en ziet er door het speeksel van de koningin uit als een soort papier. Het nest bevat verschillende raten en cellen en vormt hiermee een stad voor de wespenkolonie.

Wanneer je één van bovenstaande signalen in je direct omgeving opmerkt, heb je zeer waarschijnlijk een wespennest in de buurt. Bel ons op, zodat onze specialisten het wespennest kunnen verwijderen.

Waar vind ik een wespennest?

De tweede stap om een wespennest te bestrijden is het lokaliseren van het wespennest. Wespen bouwen hun nesten vaak op een plek die hen beschermt tegen het weer. Denk aan plekken zoals:

 • In gaten en spleten in en rondom uw huis;
 • Boomstammen en struiken;
 • Onder de dakgoot, in schuurtjes of in spouwmuren.

Heb je een wespennest gevonden? Blijf hier dan vooral bij uit de buurt en probeer niet om zelf het wespennest weg te halen. Vooral overdag zullen wespen er alles aan doen om hun nest te verdedigen. Neem direct contact op met een specialist om het wespennest te laten verwijderen.

Waarom is een wespennest verwijderen nodig?

Wespen zijn agressieve insecten die er alles aan doen om hun nest te verdedigen. De steek van een wesp levert veel ongemak op en soms zelfs ernstige gezondheidsklachten of allergische reacties. Denk hierbij aan pijnlijke en opgezwollen plekjes op je lichaam, opgezette luchtwegen en in het ergste geval verstikking. Een wespennest verwijderen zorgt voor een zorgvrije en veilige zomer. Om meer overlast en/of schade te voorkomen, is het belangrijk dat je bij een wespenplaag een ongediertebestrijder inschakelt. De specialisten van Van der Velden hebben jarenlange ervaring en kiezen de juiste bestrijdingsmiddelen om het wespennest effectief te bestrijden.

Wat zijn de kosten van een wespennest verwijderen?

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de specifieke situatie en het wespennest zelf. Heb je last van een wespenplaag? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je direct een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Tijdens de wespenbestrijding kan het voorkomen dat er extra kosten gemaakt moeten worden om het wespennest te verwijderen. Zo kan het gebeuren dat we een muur of vloer open moeten breken om het wespennest te bestrijden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit het geval is, bespreken we de opties en kosten samen altijd goed door.

Wat zijn de meest voorkomende wespen in Nederland?

In Nederland zijn ongeveer 25 soorten wespen, wij hebben de vijf bekendste voor je opgesomd:

 1. Gewone wesp: dit is de meest voorkomende wesp in Nederland. Je kunt ze herkennen aan hun zwarte en gele gestreepte lichaam. Ze leven in grote nesten die meestal onder de grond of in holle bomen worden gebouwd, zijn agressief en kunnen steken als ze zich bedreigd voelen.
 2. Duitse wesp: de Duitse wesp lijkt erg op de gewone wesp, maar heeft iets grotere gele vlekken op het lichaam. Ze leven ook in grote nesten die zich bevinden in bomen, struiken, of de grond. Deze wespen zijn ook agressief en kunnen steken als ze zich bedreigd voelen.
 3. Hoornaar: dit is de grootste wespensoort in Nederland. Ze hebben een donkerbruin met geel gestreept lichaam en bouwen hun nesten in holle bomen, gaten in de muur of onder daken. Hoornaars zijn minder agressief dan de gewone wesp en de Duitse wesp, maar kunnen steken als ze zich bedreigd voelen.
 4. Graafwesp: graafwespen komen in verschillende soorten voor en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals zwart, rood en geel. Ze bouwen hun nesten in de grond en zijn niet agressief. Graafwespen zijn roofdieren en voeden zich met insecten zoals spinnen en rupsen.
 5. Papierwesp: papierwespen hebben een langgerekt lichaam met een smalle taille en zijn meestal rood, bruin of geel van kleur. Ze bouwen hun nesten van papier en hangen deze op beschutte plaatsen zoals onder daken en luifels. Papierwespen zijn niet agressief, tenzij ze zich bedreigd voelen. Ze eten nectar en fruit, maar ook insecten zoals rupsen en vliegen.

Vraag naar de mogelijkheden voor wespennest bestrijden

Heb je last van continu gezoem? Weet je de wespen met geen mogelijkheid op afstand te houden en worden het er ook steeds meer? Dan is de kans groot dat er in jouw buurt een wespennest aanwezig is. Ga vooral niet zelf aan de slag om het wespennest te bestrijden, maar schakel een specialist in die het wespennest vakkundig voor je verwijdert. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of 085-0290770. We staan je graag te woord en binnen de meeste gevallen staan wij al binnen 24 uur bij je voor de deur om het nest te verwijderen

Met Ongediertebestrijding Van der Velden ben je snel weer vrij van ongedierte!

Veelgestelde vragen over wespennest verwijderen

1. Wat zijn de risico’s van een wespennest in de buurt?

Een wespennest in de buurt kan verschillende risico’s met zich meebrengen. Denk hierbij aan wespensteken, gevaarlijke situaties en schade aan je eigendommen.

2. Wat moet ik doen als ik een wespennest in mijn huis heb?

Wanneer je erachter komt dat je een wespennest in huis hebt, is het van belang om kalm te blijven. Schakel vervolgens een professionele ongediertebestrijder in zoals bestrijdingsdienst.nl en blokkeer de uitgang van het nest niet.

3. Is het verwijderen van een wespennest gevaarlijk?

Ja, het verwijderen van een wespennest kan gevaarlijk zijn. Dit kan komen door bijvoorbeeld agressieve wespen die steken, doordat het nest zich bevindt op een moeilijke locatie of wanneer je niet de juiste middelen hebt, zoals beschermende kleding.

4. Kan ik zelf een wespennest verwijderen?

Wij raden aan om niet zelf het wespennest te verwijderen. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Gebrek aan expertise: je dient de juiste wespensoort te identificeren. Daarnaast vergt het veilig verwijderen van nesten speciale kennis en ervaring.
 • Gezondheidsrisico’s: zonder de juiste veiligheidsuitrusting en technieken kan het verwijderen van een wespennest leiden tot wespensteken en mogelijk ernstige allergische reacties.
 • Nieuwe locatie: het verwijderen van een wespennest vereist ook de juiste maatregelen, zodat de wespen een andere locatie vinden.

5. Hoeveel kost het verwijderen van een wespennest?

De kosten voor het verwijderen van een wespennest kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van het nest en de omvang van het wespenprobleem. Neem contact met ons op zodat wij kunnen binnen de kortste keren een goede inschatting kunnen geven van wat het verwijderen van het wespennest kost.

wespennest bestrijden en verwijderen

adminWespennest verwijderen