Wespennest verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Wespennest verwijderen? Wij maken snel een einde aan elke wespenplaag!

wespennest snel bestrijden Heeft u last van wespen en wilt u het wespennest verwijderen, zodat u snel van uw wespenplaag af bent? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Onze professionals verwijderen snel en effectief het wespennest.

 • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Binnen 24 uur nemen we contact met u op
 • Ontvang een offerte op maat

Tijdens het wespenseizoen verwijderen wij dagelijks wespennesten in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel en effectief uw wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen in uw tuin? Ze zoemen om u heen wanneer u lekker in de tuin zit, reageren vaak agressief en laten ook nog eens pijnlijke bulten achter met hun angel. Het zijn lastige insecten die met geen mogelijkheid bij u uit de buurt te houden zijn wanneer zij een nest hebben gebouwd. Het is daarom van belang voor uw buitenplezier om tijdig het wespennest te verwijderen. Gelukkig heeft Van der Velden specialisten die snel en effectief wespen bestrijden. Een wespennest verwijderen kan snel en effectief, neem hiervoor vrijblijvend contact op.

Wespennest verwijderen? Van der Velden ongediertebestrijding helpt u snel af van uw wespenplaag.

Belangrijk om te weten over wespennesten verwijderen

Bij het bestrijden van een wespennest wordt het nest zelf niet verwijderd. Een wespenkoningin gebruikt geen oud wespennest. Wij zorgen ervoor dat het wespennest niet meer gebruikt wordt, zodat het verwijderen van een wespennest niet nodig is.

Wat zijn de meeste voorkomende wespen in Nederland

In Nederland zijn ongeveeer 25 soorten wespen, wij hebben de vijf bekendste voor je opgesomd:

 1. Gewone wesp: dit is de meest voorkomende wesp in Nederland. Ze hebben een zwarte en gele gestreepte lichaam. Ze leven in grote nesten die meestal onder de grond of in holle bomen worden gebouwd. Ze zijn agressief en kunnen steken als ze zich bedreigd voelen.
 2. Duitse wesp: de Duitse wesp lijkt erg op de gewone wesp, maar heeft iets grotere gele vlekken op het lichaam. Ze leven ook in grote nesten, vaak in bomen, struiken, of in de grond. Deze wesp is ook agressief en kan steken als ze zich bedreigd voelen.
 3. Hoornaar: dit is de grootste wespensoort in Nederland. Ze hebben een donkerbruine en gele gestreepte lichaam en bouwen hun nesten in holle bomen, gaten in de muur of onder daken. Hoornaars zijn minder agressief dan de gewone wesp en Duitse wesp, maar kunnen steken als ze zich bedreigd voelen.
 4. Graafwesp: graafwespen komen in verschillende soorten voor en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals zwart, rood en geel. Ze bouwen hun nesten in de grond en zijn niet agressief. Graafwespen zijn roofdieren en voeden zich met insecten zoals spinnen en rupsen.
 5. Papierwesp: papierwespen hebben een langgerekt lichaam met smalle taille en zijn meestal rood, bruin of geel van kleur. Ze bouwen hun nesten van papier en hangen deze op beschutte plaatsen zoals onder daken en luifels. Papierwespen zijn niet agressief, tenzij ze zich bedreigd voelen. Ze eten nectar en fruit, maar ook insecten zoals rupsen en vliegen.

Wat houdt wespen bestrijden in?

Voordat we uitleggen wat wespenbestrijding inhoudt, drukken wij u op het hart om nooit zelfstandig een wespennest te verwijderen en altijd een professional in te schakelen. Wespen worden namelijk agressief als u het nest aanraakt en zullen hun nest verdedigen door u te steken. Elke wesp kan u wel zes of zeven keer steken en dat is geen pretje! Daarnaast raden we u af wespen te bestrijden door het gat van het wespennest af te dichten. De wespen vreten zich dan namelijk door de wand en komen op die manier in uw huis terecht. Wespen bestrijden en een wespennest verwijderen vraagt om vakkennis en dient altijd door een specialist gedaan te worden. De specialist is bekend met wespen bestrijding en kan het wespennest vakkundig verwijderen. Hiervoor dragen wij speciale pakken, gebruiken wij een speciaal bestrijdingsmiddel om het wespennest te verwijderen en hebben wij de middelen om op hoogte te werken. Dit gezegd hebbende, is de eerste stap in een wespennest verwijderen het herkennen van een wespennest.

Hoe herken ik een wespenplaag?

U kan een wespennest of wespenplaag gemakkelijk herkennen aan de volgende signalen:

 • Wespen – Het gaat hier voornamelijk om het aantal wespen die zich in uw directe omgeving bevinden. Is eten en drinken niet veilig op tafel, worden zoetigheden aangevallen en breidt het aantal wespen zich in een korte tijd uit? Dan is er waarschijnlijk een wespennest in de buurt.
 • Papieren bal – Een papieren bal duidt op de aanwezigheid van een wespennest.
 • Gezoem – Het gezoem van een wespennest is uniek. Een lage bromtoon uit de hoek van uw schuurtje of op zolder verraadt de aanwezigheid van een wespennest.
  Elk voorjaar bouwt de sterkste wesp, de koningin, een nieuw nest en hierin legt zij haar eitjes. Het nest is gemaakt van fijngekauwd hout en ziet er door het speeksel van de koningin uit als een soort papier. Het nest bevat verschillende raten en cellen en vormt hiermee een stad voor de wespenkolonie.

Wanneer u één van bovenstaande signalen in uw direct omgeving hebt, duidt dat zeer waarschijnlijk op een wespennest in de buurt. Bel ons op, zodat onze specialisten het wespennest verwijderen.

Waar vind ik een wespennest?

De tweede stap om een wespennest te bestrijden is het lokaliseren van het wespennest. Wespen bouwen hun nesten vaak op een plek die hen beschermt tegen het weer. Denk aan plekken zoals:

 • In gaten en spleten in en rondom uw huis;
 • Boomstammen en struiken;
 • Onder de dakgoot, in schuurtjes of in spouwmuren.

Heeft u een wespennest gevonden? Blijf hier dan vooral bij uit de buurt en probeer niet om zelf het wespennest weg te halen. Vooral overdag zullen wespen er alles aan doen om hun nest te verdedigen. Neem direct contact op met een specialist om het wespennest te verwijderen.

Waarom is een wespennest verwijderen nodig?

Wespen zijn agressieve insecten die er alles aan doen om hun nest te verdedigen. De steek van een wesp levert veel ongemak op en soms zelfs ernstige gezondheidsklachten. Denk hierbij aan pijnlijke en opgezwollen plekjes op uw lichaam, opgezette luchtwegen en in het ergste geval verstikking. Een wespennest verwijderen zorgt voor een zorgvrije en veilige zomer. Om meer overlast en/of schade te voorkomen is het belangrijk dat u bij een wespenplaag snel een specialist inschakelt. De specialisten van Van der Velden nemen jarenlange ervaring en de juiste bestrijdingsmiddelen met zich mee om het wespennest te bestrijden.

Onze werkwijze in wespen bestrijden

Onze specialisten gaan vakkundig te werk, zodat u binnen de kortste keren geen last meer heeft van de wespen.
We hanteren de volgende werkwijze:

 • U neemt contact met ons door te bellen naar 085 0290 760 of via ons contactformulier;
 • We nemen samen met u de situatie door, welke wespenbestrijding we inzetten en geven u een indicatie van de kosten;
 • Tijdens ons bezoek bepalen we de ernst van de situatie, welke middelen we moeten inzetten (ladder, bestrijdingsmiddel etc.) en we bekijken of de aanvliegroute zichtbaar is;
 • Het wespennest verwijderen doen we in beschermende kleding;
 • De aanvliegroute wordt ingespoten met bestrijdingsmiddel, waarna het nest dood zal gaan.

Het wespennest verwijderen is niet nodig. Wespen hergebruiken hun oude nesten namelijk niet, waardoor de nesten in de toekomst geen gevaar meer vormen.

Kosten van een wespennest verwijderen

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van uw specifieke situatie en het wespennest zelf. Heeft u last van een wespenplaag? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen uw situatie. Op basis van de informatie die u ons geeft, kunnen we u een indicatie geven van de kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. In de wespen bestrijding kan het voorkomen dat er extra kosten gemaakt moeten worden om het wespennest te verwijderen. Zo kan het gebeuren dat we een muur of vloer open moeten breken om het wespennest te bestrijden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit bij u het geval is, bespreken we de opties en kosten samen goed door.

Van der Velden is snel op locatie

Heeft u last van continu gezoem? Weet u de wespen met geen mogelijkheid op afstand te houden en worden het er ook steeds meer? Dan is de kans groot dat er in uw buurt een wespennest aanwezig is. Ga vooral niet zelf aan de slag, maar schakel direct een specialist in die het wespennest vakkundig voor u verwijdert. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord!

Met Ongediertebestrijding Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

snel een wespennest verwijderen

adminWespennest verwijderen