Wespennest verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Wespen: van wespenplaag tot wespen bestrijden| Alles over wespen

Hoe kan ik een wespennest verwijderen?

Van der Velden helpt u snel en doelgericht van uw wespennest af.

 • Bel 085 0290 760 of neem contact met ons op via ons contactformulier.
 • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
 • Ontvang een offerte op maat

Een wespennest verwijderen doen wij dagelijks in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel en effectief wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen in uw tuin? Ze zoemen om u heen wanneer u lekker in de tuin zit, reageren vaak agressief en laten ook nog eens pijnlijke bulten achter met hun angel. Het zijn lastige insecten die met geen mogelijkheid bij u uit de buurt te houden zijn als zij een nest hebben gebouwd. Gelukkig heeft Van der Velden specialisten die snel en effectief wespen bestrijden. Een wespennest verwijderen kan snel en effectief, neem hiervoor vrijblijvend contact op.

Wat houdt wespen bestrijden in?

Voordat we uitleggen wat wespenbestrijding inhoudt, drukken wij u op het hart om nooit zelfstandig een wespennest te verwijderen en altijd een professional in te schakelen. Wespen worden namelijk agressief als u het nest aanraakt en zullen hun nest verdedigen door u te steken. Elke wesp kan u wel zes of zeven keer steken, en dat is geen pretje! Daarnaast raden we u af wespen te bestrijden door het gat van het wespennest af te dichten. De wespen vreten zich dan namelijk door de wand en komen op die manier in uw huis terecht. Wespen bestrijden vraagt om vakkennis en dient altijd door een specialist gedaan te worden. De specialist is bekend met wespen bestrijding en kan het wespennest vakkundig verwijderen. Hiervoor dragen zij speciale pakken, gebruiken zij speciaal bestrijdingsmiddel om het wespennest te bestrijden en hebben zij de middelen om op hoogte te werken. Dit gezegd hebbende, is de eerste stap in een wespennest bestrijden het herkennen van een wespennest.

Hoe herken ik een wespenplaag

U kan een wespennest of wespenplaag gemakkelijk
herkennen aan de volgende signalen:

 • Wespen – Het gaat hier voornamelijk om het
  aantal wespen die zich in uw directe omgeving bevinden. Is eten en drinken niet veilig op tafel, worden zoetigheden aangevallen en
  breidt het aantal wespen zich in een korte tijd uit? Dan is er waarschijnlijk een wespennest in de buurt.
 • Papieren bal – Een papieren bal duidt op de aanwezigheid van een wespennest. .
 • Gezoem – Het gezoem van een wespennest is uniek. Een lage bromtoon uit de hoek van uw schuurtje of op zolder verraad de aanwezigheid van een wespennest.
  Elk voorjaar bouwt de sterkste wesp, de koningin, een nieuw nest en hierin legt zij haar eitjes. Het nest is gemaakt van fijngekauwd hout en ziet er door het speeksel van de koningin uit als een soort papier. Het nest bevat verschillende raten en cellen en vormt hiermee een stad voor de wespenkolonie. .

Waar vind ik een wespennest?

De tweede stap om een wespennest te bestrijden is het lokaliseren van het wespennest. Wespen bouwen hun nesten vaak op een plek die hen beschermt tegen het weer. Denk aan plekken zoals:

 • In gaten en spleten in en rondom uw huis;
 • Boomstammen en struiken;
 • Onder de dakgoot, in schuurtjes of in spouwmuren.

Heeft u een wespennest gevonden? Blijf hier dan vooral bij uit de buurt en probeer niet om zelf het wespennest weg te halen. Vooral overdag zullen wespen er alles aan doen om hun nest te verdedigen. Neem direct contact op met een specialist om het wespennest te verwijderen.

Waarom is een wespennest bestrijden nodig?

Wespen zijn agressieve insecten die er alles aan doen om hun nest te verdedigen. De steek van een wesp levert veel ongemak op en soms zelfs ernstige gezondheidsklachten. Denk hierbij aan pijnlijke en opgezwollen plekjes op uw lichaam, opgezette luchtwegen en in het ergste geval verstikking. Een wespennest bestrijden zorgt voor een zorgvrije en veilige zomer. Om meer overlast en/of schade te voorkomen is het belangrijk dat u bij een wespenplaag snel een specialist inschakelt. De specialisten van Van der Velden nemen jarenlange ervaring en de juiste bestrijdingsmiddelen met zich mee om het wespennest te bestrijden.

Onze werkwijze in wespen bestrijden

Onze specialisten gaan vakkundig te werk, zodat u binnen de kortste keren geen last meer heeft van de wespen.
We hanteren de volgende werkwijze:

 • U neemt contact met ons door te bellen naar 085 0290 760 of via ons contactformulier;
 • We nemen samen met u de situatie door, welke wespenbestrijding we inzetten en geven u een indicatie van de kosten;
 • Tijdens ons bezoek bepalen we de ernst van de situatie, welke middelen we moeten inzetten (ladder, bestrijdingsmiddel etc.) en we bekijken of de aanvliegroute zichtbaar is;
 • Het wespennest bestrijden doen we in beschermende kleding;
 • De aanvliegroute wordt ingespoten met bestrijdingsmiddel, waarna het nest dood zal gaan.

Het wespennest verwijderen is niet nodig. Wespen hergebruiken hun oude nesten namelijk niet, waardoor de nesten in de toekomt geen gevaar meer vormen.

Kosten van een Wespennest verwijderen

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van uw specifieke situatie en het nest zelf. Heeft u last van een wespenplaag? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen uw situatie. Op basis van de informatie die u ons geeft, kunnen we u een indicatie geven van de kosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent. In de wespen bestrijding kan het voorkomen dat er extra kosten gemaakt moeten worden om het wespennest te verwijderen. Zo kan het gebeuren dat we een muur of vloer open moeten breken om het wespennest te bestrijden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit bij u het geval is, bespreken we de opties en kosten samen goed door.

Van der Velden is snel op locatie

Heeft u last van continu gezoem? Weet u de wespen met geen mogelijkheid op afstand te houden en worden het er ook steeds meer? Dan is de kans groot dat er in uw buurt een wespennest aanwezig is. Ga vooral niet zelf aan de slag, maar schakel direct een specialist in die het wesppennest vakkundig voor u verwijdert. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord!

Met Ongediertebestrijding Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

De 25 meest gestelde vragen over wespen

adminWespennest verwijderen