Kakkerlakken bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Kakkerlakken bestrijden? Binnen 24 uur een afspraak!

 • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
 • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
 • Binnen 24 uur heeft u een afspraak
 • Wij helpen u snel van uw kakkerlakplaag af
 • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks kakkerlakken in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Kakkerlakken bestrijden: snel en effectief

Kakkerlakken kunnen voor veel overlast zorgen doordat ze zich razendsnel vermenigvuldigen. Ruikt u een ondraaglijke stank in de keuken, of treft u dode beestjes aan? In het ergste geval ziet u ze overdag lopen. Dit duidt op de aanwezigheid van een kakkerlakkenplaag. Omdat ze zich snel voortplanten en ziekten, astma en eczeem kunnen veroorzaken is het noodzakelijk om direct in actie te komen. Bestrijd de beestjes daarom zo snel mogelijk. Ga echter niet zelf aan de slag met kakkerlakken verdelgen, aangezien de beestjes resistent zijn tegen vrijwel alle bestrijdingsmiddelen. Laat dit over aan professionals. Wij van Bestrijdingsdienst Van der Velden gaan snel en effectief te werk en helpen u zo direct van uw kakkerlakkenplaag af.

Soorten kakkerlakken

Wereldwijd zijn er vele verschillende soorten kakkerlakken. Grote soorten zoals de sissende reuzenkakkerlak van Madagaskar (Gromphadorhina portentosa) en de Surinaamse kakkerlak (Pycnoscelus surinamensis) komen gelukkig niet voor in Europa of Nederland. Wel hebben we hier te maken met de Duitse (Blattella germanica) kakkerlak, de Amerikaanse kakkerlak (Periplaneta americana) en de oosterse kakkerlak (Blatta orientalis). Deze soorten zorgen met regelmaat voor overlast in huizen en restaurants. Het vervelende aan kakkerlakken is dat ze zeer hardnekkig zijn als het gaat om de bestrijding ervan. De kakkerlakken die in Nederland voorkomen zijn vaak klein van stuk en weten zich in de vele gaten en kieren en gaten te verstoppen. Daarbij komt dat de kakkerlak zich heel snel weet te vermenigvuldigen. Wanneer u één kakkerlak in huis ziet heeft u er meestal meer dan honderd.

Kakkerlakken eten in feite alles: van voedsel dat bestemd is voor menselijke consumptie tot smerig afval zoals rot voedsel en uitwerpselen van mensen en dieren. Ze voeden zich met hetgeen dat beschikbaar is. Als er geen eten aanwezig is gaan ze over op papier, karton, rubber etc.

Wanneer veroorzaken ze overlast?

Het kan even duren voordat u kakkerlakken ontdekt. De beestjes kunnen zich namelijk erg goed verstoppen. Overdag houden ze zich schuil en ’s nachts komen ze tevoorschijn. Als u ook overdag kakkerlakken ziet is dat geen goed teken. Dan is er sprake van zeer veel kakkerlakken, aangezien ze meestal alleen ’s nachts actief zijn.

Waar komt u kakkerlakken tegen?

Kakkerlakken overleven al meer dan 200 miljoen jaar omdat ze goede schuilplaatsen weten te vinden. Ze hebben slechts een minuscuul spleetje nodig om te kunnen overleven. Denk aan gaatjes in de muren of het plafond, of de ruimte achter elektrische apparaten. De ideale omgeving is warm en vochtig. Vandaar dat kakkerlakken vaak te vinden zijn in restaurants, keukens, badkamers, buizen, rioleringen of in de buurt van apparaten die warmte produceren (koelkasten en fornuis). Ook in meubels of achter plinten kunt u ze aantreffen. Kortom, bijna iedere plek komt in aanmerking.

Kakkerlakken en de gevolgen

Kakkerlakken kunnen op verschillende manieren voor schade zorgen:

 • Net als sommige insecten dragen kakkerlakken bacteriën en schimmels met zich mee. Hiermee besmetten ze ons voedsel en dat van dieren.
 • Kakkerlakken kunnen ook astma, allergische reacties en huidziektes opwekken.
 • Ook kunnen de beestjes via hun rugklieren een vreselijke stank verspreiden. Dit kan als zeer hinderlijk worden ervaren.

Signalen van een kakkerlakkenplaag

Wilt u weten of u te maken heeft met een kakkerlakkenplaag? Hieronder volgen enkele punten waaraan een plaag te herkennen is:

 • Beestjes in de keuken. Kakkerlakken vindt u over het algemeen als eerste in de keuken. Ze zijn vaak te vinden in de buurt van warmtebronnen zoals een koelkast of vaatwasmachine. U kunt ze in levende lijven aantreffen als u het licht aandoet of u ziet dode exemplaren liggen.
 • Uitwerpselen. Dit ziet eruit als kleine zwarte streepjes van ongeveer 1 millimeter groot.
 • Kakkerlakken vervellen geregeld. Deze velletjes en huidschilfers kunt u overal aantreffen.
 • Stank. De geur van een kakkerlak wordt vaak omschreven als een bedorven of rottende geur. Deze geur wordt sterker op het moment dat de kakkerlak al langere tijd in de keuken zit. Als dat het geval is, dan kan het zijn dat er inmiddels al een behoorlijke plaag is ontstaan.
 • Schade. Zoals eerder gezegd eten kakkerlakken alle organische dingen. Zowel leer, als rubber en bijvoorbeeld papier. Merkt u dus dat voorwerpen van deze materialen plotseling zomaar aangetast worden? Dan is waarschijnlijk een kakkerlakkenplaag actief.
 • Allergie. Als u een allergie hebt voor kakkerlakken die telkens opspeelt wanneer u in de keuken staat, dan is de kans aanwezig dat uw keuken een kakkerlakkenplaag bevat.

Zelf kakkerlakken bestrijden

Overlast van kakkerlakken kunt u voorkomen door ruimtes vocht- en voedselvrij te houden. Deze twee factoren zijn essentieel voor het bestaan van een kakkerlak. Zonder vocht en voedsel is een kakkerlak snel verdwenen. Helaas is dit in de meeste huizen en restaurants zeer moeilijk te bewerkstelligen.

Krijgt u toch last van kakkerlakken? Dan heeft het geen zin om zelf aan de slag te gaan met kakkerlakken in huis bestrijden. De beestjes zijn namelijk tegen de meeste middelen resistent. Professionele ongediertebestrijders beschikken daarentegen over producten waartegen kakkerlakken geen weerstand hebben opgebouwd.

Professionele kakkerlakken bestrijding

Een kakkerlakkenplaag kan het beste bestreden worden door professionals. Zowel de kakkerlakken als hun ei pakketjes moeten worden uitgeroeid, anders is de kans groot dat het ongedierte terugkomt. Onze gecertificeerde ongediertebestrijders hebben extra krachtige insecticiden, om zelfs de meest hardnekkige kakkerlakkenplaag te kunnen bestrijden. Wij bieden full service kakkerlakken bestrijding. Wanneer u ons belt, zijn we zo snel mogelijk ter plaatse. We begrijpen tenslotte dat u zo snel mogelijk van dit ongedierte verlost wilt zijn.

Kakkerlakken bestrijden kosten

Kakkerlakkenbestrijding is altijd goedkoper dan de schade die deze beestjes veroorzaken. Hoeveel het voor u precies gaat kosten kunnen wij u vertellen wanneer we een beeld hebben van hoe groot de kakkerlakkenplaag in kwestie is. We geven een duidelijke inschatting voor aanvang van ons werk. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 085 019 3800. U weet dus precies waar u aan toe bent. Voorrijkosten nemen wij voor eigen rekening.

Kakkerlakken bestrijden door Van der Velden Ongediertebestrijding

Heeft u last van kakkerlakken en wilt u hier zo snel mogelijk vanaf? Wij zorgen dat u snel van uw kakkerlakkenplaag af bent. Neem in dat geval contact op en bel ons gerust op 085 019 3800. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bestrijding kakkerlakken doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminKakkerlakken bestrijden