Kakkerlakken bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Effectief kakkerlakken laten bestrijden: voor een schone omgeving

kakkerlakken laten bestrijden Kakkerlakken, misschien wel het meest vieze ongedierte dat je in je huis kunt hebben, dat zich ook nog eens razendsnel voortplant. Dit beestje heeft helaas de reputatie om vies en eng te zijn en wanneer je er één ziet, kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat er meerdere kakkerlakken aanwezig zijn in jouw huis of restaurant. Je kunt er voor kiezen om de kakkerlak zelf te bestrijden. Echter, om gegarandeerd van dit vieze ongedierte af te komen, raden wij aan om een professionele kakkerlakbestrijder in te schakelen, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Wij zijn de specialist als het gaat om effectieve kakkerlakbestrijding in West-Nederland. Wacht vooral niet af en neem vandaag nog contact met ons op! In de meeste gevallen staan wij al binnen 24 uur voor je deur.

 • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
 • Ontvang een offerte op maat
 • Geen voorrijkosten.

* Wij bestrijden dagelijks kakkerlakken in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Snel naar:

Professionele kakkerlakbestrijding: waarom kiezen voor Bestrijdingsdienst.nl

Kakkerlakken behoren tot de meest hardnekkige plagen om zelf te bestrijden. Hier zijn drie redenen waarom je het beste kunt kiezen voor ons om de kakkerlak te elimineren:

Grondige inspectie om de grootte van de kakkerlakplaag vast te stellen

Wij zitten al ruim 35 jaar in het vak en onze experts hebben uitgebreide ervaring in het bestrijden van kakkerlakken. Hierdoor weten zij precies waar ze moeten zoeken en waar de eitjes zich mogelijk bevinden.

Doeltreffende aanpak met de modernste bestrijdingsmethoden

Doe-het-zelf-middeltjes werken niet goed. Wij maken gebruik van gecertificeerde en duurzame bestrijdingsmethoden om de kakkerlak te bestrijden.

Preventiemaatregelen nemen

Naast de bestrijding nemen onze specialisten ook diverse preventievemaatregelen en geven wij advies om een herhaling van de plaag te voorkomen. Het blijft essentieel om alert te blijven, vooral als je eerder te maken hebt gehad met kakkerlakken.

Kakkerlakken bestrijden: snel en effectief

Kakkerlakken kunnen voor veel overlast zorgen doordat ze zich razendsnel vermenigvuldigen. Ruik je een ondraaglijke stank in de keuken of tref je dode beestjes aan? In het ergste geval kan je ze ook overdag zien lopen. Dit duidt op de aanwezigheid van een kakkerlakkenplaag. Omdat ze zich snel voortplanten en ziekten, astma en eczeem kunnen veroorzaken is het noodzakelijk om direct in actie te komen. Bestrijd de beestjes daarom zo snel mogelijk. Ga echter niet zelf aan de slag met kakkerlakkenbestrijding, aangezien de beestjes resistent zijn tegen vrijwel alle bestrijdingsmiddelen die je kunt kopen in de winkel. Laat dit over aan professionals. Wij van Bestrijdingsdienst Van der Velden gaan snel en effectief te werk en helpen je direct van jouw kakkerlakkenplaag af.

Welke soorten kakkerlakken zijn er?

Wereldwijd zijn er vele soorten kakkerlakken. Grote soorten zoals de sissende reuzenkakkerlak van Madagaskar (Gromphadorhina portentosa) en de Surinaamse kakkerlak (Pycnoscelus surinamensis) komen gelukkig niet voor in Europa of Nederland. Wel hebben we hier te maken met:

 • De Duitse kakkerlak (Blattella germanica)
 • De Amerikaanse kakkerlak (Periplaneta americana)
 • De Oosterse kakkerlak (Blatta orientalis)

Deze soorten zorgen met regelmaat voor overlast in huizen en restaurants. Het vervelende aan kakkerlakken is dat ze zeer hardnekkig zijn als het gaat om de bestrijding ervan. De kakkerlakken die in Nederland voorkomen zijn vaak klein en weten zich in de vele gaten, kieren en gaten te verstoppen. Wanneer je één kakkerlak aantreft, kun je ervan uitgaan dat je al meer dan 100 kakkerlakken in je huis of restaurant hebt.

Wat eet een kakkerlak?

Kakkerlakken eten in feite alles: van voedsel dat bestemd is voor menselijke consumptie tot smerig afval zoals rot voedsel en uitwerpselen van mensen en dieren. Ze voeden zich met hetgeen dat beschikbaar is. Wanneer er geen eten aanwezig is, gaan ze over op papier, karton, rubber etc.

Wanneer veroorzaken ze voor overlast?

Het kan even duren voordat je kakkerlakken ontdekt. De beestjes kunnen zich namelijk erg goed verstoppen. Overdag houden ze zich schuil en ’s nachts komen ze tevoorschijn. Wanneer je ook overdag een kakkerlak ziet, is dat geen goed teken. In de meeste gevallen betekent dit dat je te maken hebt met heel veel kakkerlakken, aangezien ze meestal alleen ’s nachts actief zijn.

Waar kom je kakkerlakken tegen?

Kakkerlakken overleven al meer dan 200 miljoen jaar omdat ze goede schuilplaatsen weten te vinden. Ze hebben slechts een minuscuul spleetje nodig om te kunnen overleven. Denk aan gaatjes in de muren, in het plafond, of de ruimte achter elektrische apparaten. De ideale omgeving is warm en vochtig. Vandaar dat kakkerlakken vaak te vinden zijn in restaurants, keukens, badkamers, buizen, rioleringen, of in de buurt van apparaten die warmte produceren (koelkasten en fornuis). Ook in meubels of achter plinten kun je ze aantreffen. Kortom, bijna elke plek komt in aanmerking voor de kakkerlak.

Wat zijn de gevolgen als je kakkerlakken niet bestrijdt?

Kakkerlakken kunnen op verschillende manieren voor schade zorgen:

 • Net als sommige insecten dragen kakkerlakken bacteriën en schimmels met zich mee. Hiermee besmetten ze ons eten en het voedsel van dieren.
 • Kakkerlakken kunnen astma, allergische reacties en huidziektes opwekken.
 • Ook kunnen de beestjes via hun rugklieren een vreselijke stank verspreiden. Dit kan als zeer hinderlijk worden ervaren.

Hoe herken je een kakkerlakkenplaag?

Wil je weten of je te maken heb met een kakkerlakkenplaag? Hieronder volgen enkele punten waaraan een plaag te herkennen is:

 • Beestjes in de keuken: kakkerlakken vind je over het algemeen als eerste in de keuken. Ze zijn vaak te vinden in de buurt van warmtebronnen zoals een koelkast of vaatwasmachine. Je kunt ze in levende lijve aantreffen wanneer je het licht aandoet of wanneer je dode kakkerlakken ziet liggen.
 • Uitwerpselen: deze zien eruit als kleine zwarte streepjes van ongeveer 1 millimeter groot.
 • Kakkerlakken vervellen geregeld: deze velletjes en huidschilfers kun je overal aantreffen.
 • Stank: de geur van een kakkerlak wordt omschreven als een bedorven of rottende geur. Deze geur wordt sterker op het moment dat de kakkerlak al langere tijd in de keuken zit. Als dat het geval is, dan kan het zijn dat er inmiddels al een behoorlijke plaag is ontstaan.
 • Schade: zoals eerder gezegd eten kakkerlakken alle organische dingen. Zowel leer als rubber en bijvoorbeeld papier. Merk je dus dat voorwerpen van deze materialen plotseling aangetast worden? Dan is waarschijnlijk een kakkerlakkenplaag actief.
 • Allergie: Wanneer je een allergie hebt voor kakkerlakken die telkens opspeelt wanneer je in de keuken staat, dan is de kans aanwezig dat jouw keuken een kakkerlakkenplaag bevat.

Herken je één van deze signalen en lukt het of wil je niet zelf de kakkerlak bestrijden? Neem dan contact met ons op via contactformulier of bel: 085-0290770.

Hoe kan ik kakkerlakken zelf bestrijden? 4 tips

Wil je eerst zelf proberen om de kakkerlak te bestrijden? Dan kun je het proberen aan de hand van de 4 onderstaande tips:

Tip 1: spuit met kakkerlakkenspray

Dit kun je kopen in de meeste supermarkten of online bestellen. Probeer om zoveel mogelijk gaten, naden en kieren in te spuiten met dit spul. Echter, in de meeste gevallen helpt dit maar voor even, omdat het kwaad al is geschied en je te maken hebt met een kakkerlakken plaag

Tip 2: koop een kakkerlak val

Dit kun je net zoals de spray online kopen. Het is een klein doosje gevuld met een lokstof. Wanneer de kakkerlak in het doosje komt, blijft de kakkerlak erin plakken. Denk je dat je te maken hebt met een kakkerlakplaag? Dan is dit doosje perfect om er achter te komen. Plaats het doosje bij plekken waar ze vaak zitten (koelkasten, fornuizen etc.) en kijk of er na 24 uur een kakkerlak inzit. In dat geval geval heb je te maken met kakkerlakken.

Tip 3: laat geen eten rondslingeren

Kakkerlakken houden van etensresten. Laat je afval binnenshuis rondslingeren? En heb je ook afval in je tuin liggen? Ruim dit op om een kakkerlakkenplaag te voorkomen.

Tip 4: laat de kakkerlak bestrijden door een professional

Een kakkerlakprobleem dient grondig aangepakt te worden, zodat je voor eens en voor altijd van dit vieze beestje bent verlost. Wij zijn van mening dat de drie bovenstaande tips nauwelijks tot niet helpe, omdat je op deze manier niet 100% van dit ongedierte afkomt.

Professionele kakkerlakkenbestrijding door Bestrijdingsdienst.nl

Een kakkerlakkenplaag kan het beste bestreden worden door professionals. Zowel de kakkerlakken als hun ei pakketjes moeten worden uitgeroeid, anders is de kans groot dat het ongedierte terugkomt. Onze gecertificeerde ongediertebestrijders hebben extra krachtige en duurzame bestrijdingsmethodes, om zelfs de meest hardnekkige kakkerlakkenplaag te kunnen bestrijden. Wij bieden full service kakkerlakkenbestrijding. Dat betekent dat wij na een belletje in de meeste gevallen al binnen 24 uur ter plaatse zijn om je te helpen met dit hardnekkige ongedierte. Wij begrijpen tenslotte dat je zo snel mogelijk van dit ongedierte verlost wilt zijn.

Wat kost het om kakkerlakken te bestrijden?

Kakkerlakkenbestrijding is altijd goedkoper dan de schade die deze beestjes veroorzaken. Omdat elke kakkerlakkenplaag uniek is en een andere aanpak vereist, is het lastig om te zeggen hoeveel het bestrijden van kakkerlakken kost. Wij kunnen vertellen hoeveel het precies gaat kosten, wanneer we een beeld hebben van hoe groot de kakkerlakkenplaag in kwestie is. We geven een duidelijke inschatting voor aanvang van ons werk. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice op 085 019 3800. Zodoende weet je precies waar je aan toe bent. Voorrijkosten nemen wij voor eigen rekening.
bestrijding van kakkerlakken

Veelgestelde vragen over kakkerlakken bestrijden

Zijn er manieren om zelf kakkerlakken te bestrijden?

Ja, enkele tips zijn het gebruik van kakkerlakkenspray, het plaatsen van kakkerlakvallen en het vermijden van rondslingerend voedsel. Echter, doe-het-zelf-methoden zijn vaak niet 100% effectief en wij raden altijd aan om een professional in te schakelen.

Welke soorten kakkerlakken komen voor in Nederland?

In Nederland komen vooral de Duitse kakkerlak (Blattella germanica), de Amerikaanse kakkerlak (Periplaneta americana) en de Posterse kakkerlak (Blatta orientalis) voor.

Waarom is het belangrijk om kakkerlakken snel te bestrijden?

Kakkerlakken zijn vies en onhygiënisch. Bovendien vermenigvuldigen zich razendsnel en kunnen ze ziekten, astma en eczeem veroorzaken.

adminKakkerlakken bestrijden