My Blog

Schimmel verwijderen hout

Dit is het verhaal van Cees (32 jaar). Cees is bestrijder bij Van der Velden Ongediertebestrijding en hij verteld over zijn ervaring met schimmel in hout verwijderen.
Mijn naam is Cees en ik werk momenteel 4 jaar bij Van der Velden Ongediertebestrijding. Mijn specialisme is op het gebied van schimmel. Er zijn veel verschillende soorten schimmel, waarbij schimmel uit hout verwijderen het meest lastig is en echt vakmanschap vereist. Hout schimmel behandelen vraagt namelijk meer van een specialist dan alleen het schimmel verwijderen op hout. Wanneer we schimmel verwijderen hout, dan moeten we ook rekening houden met de staat waarin het hout zich bevindt. Schimmels zoals de Kelderzwam tast namelijk het hout slechts inwendig aan en zorgt er dus voor dat de bewoner of pandeigenaar de schimmel pas in een veel later stadium herkent. Het late inschakelen van de professional om schimmel verwijderen hout zorgt ervoor dat de schimmel ervoor kan zorgen dat het hout week wordt en het pand en/of de woning onbegaanbaar worden. Wanneer we schimmel op hout behandelen houden we dus altijd rekening met de staat van het hout en in hoeverre dit hout al niet vervangen moet worden om voor de veiligheid van de bewoner/pandeigenaar te waarborgen.

Schimmel verwijderen hout

Het is dus erg lastig om schimmel in hout te herkennen. Toch zijn er signalen die erop duiden dat uw houten meubel of constructie lijdt wordt aangetast door schimmel, namelijk: zwarte vlekjes, oranje poeder, weker wordend of verkleurend hout, muffe oude geur en benauwdheidsklachten. Denkt u een van deze signalen te herkennen? Neem dan direct contact met ons op! Onze specialisten, zoals Cees, zorgen er dan voor dat zij binnen 24 uur een afspraak met u maken om de situatie in kaart te brengen.

bestrijdingsdienstSchimmel verwijderen hout