Ratten bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Rattenbestrijding? Binnen 24 uur nemen wij contact op!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur nemen wij contact op
  • Wij helpen u snel van uw rattenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks ratten in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Snel en effectief ratten bestrijden

Heeft u rattenkeutels aangetroffen? Of hoort u ’s nachts ratten lopen over de vliering of op zolder? Grote kans dat er sprake is van een rattenplaag. Daar zit u niet op te wachten. Ratten kunnen namelijk voor grote materiele schade en gezondheidsrisico’s zorgen. Denk aan kapotte bekabeling, lekkages en het overbrengen van de ziekte van Weil. Ratten bestrijden is daarom noodzakelijk. Zelf maatregelen nemen door ratten vangen of het ratten verjagen met rattengif heeft niet het gewenste effect. Om écht van dit ongedierte af te raken kunt u rattenbestrijding het beste overlaten aan onze experts. Zij hebben de benodigde kennis in huis en zorgen dat de overlast snel is verholpen. Wij pakken dit probleem aan bij de oorzaak!

Wanneer krijgt u last van ratten?

Tijdens de koude wintermaanden gaan ratten op zoek naar een warme schuilplaats waar voedsel te vinden is. Om die reden dringen ze woningen en bedrijfspanden binnen. Ratten zijn echte nachtbrakers en daarom zult u vooral ’s nachts geluiden horen.

De oorzaak van een rattenplaag

Last van ratten in uw woning of bedrijfspand krijgt u niet zomaar. Een rattenplaag kan meerdere oorzaken hebben. We zullen ze hieronder toelichten.

Seizoen
Ratten houden niet van kou. Ook kunnen ze in de winter minder goed voedsel vinden. Om te kunnen overleven verplaatsen ze daarom in de winterperiode van het platteland naar woningen of bedrijven. Daar vinden ze onderdak, warmte en voedsel.

Transport
Wanneer ratten zich verstoppen in goederen of grondstoffen op schepen, kunnen ze op de plek van bestemming een plaag veroorzaken. 

Riool
Een bekende plek waar ratten leven is het riool, daar kunnen ze genoeg voedsel vinden. Wanneer er in uw buurt aan het riool wordt gewerkt kan dit voor grote overlast zorgen. Normaal gesproken zitten de ratten vast in het riool doordat de putten zijn afgesloten met roosters. Worden deze opengebroken voor onderhoud, dan kunnen ze gemakkelijk naar buiten. Na de werkzaamheden kunnen ze er niet meer terug in en zijn ze gedwongen om nieuwe huisvesting te zoeken. Hierdoor kunnen ratten bijvoorbeeld in uw kruipruimte gaan zitten. 

Voedsel
Ratten zijn gek op voedsel en eten in principe alles wat ze voor hun neus krijgen. Om die reden plunderen ze keukens in woningen. Ook magazijnen en loodsen zijn niet veilig voor deze hongerige beesten. Het is dus raadzaam om uw woning of pand goed schoon te houden. Denk aan vuilniszakken, restjes vogelvoer in de tuin of veevoer op boerderijen. 

Dichte begroeiing
In hoog gras en dicht begroeide velden kunnen ratten zich goed verstoppen en ongemerkt toeslaan. Woont of werkt u naast een groot veld? Dan is de kans op ratten zeker aanwezig. 

Vuilstort
Plekken waar vuil gestort wordt zijn paradijzen voor ratten. Wanneer ze er genoeg van hebben kan de rattenkolonie zich verplaatsen naar gebouwen in de omgeving.

Waar komt u ratten tegen?

Net als muizen geven ratten de voorkeur aan bepaalde plekken binnen woningen of bedrijfspanden. Zolders, kruipruimtes en onder de vloer zijn geliefde plekken omdat ze zich hier ongestoord kunnen nestelen. Via deze ruimtes kunnen ze gemakkelijk naar de spouwmuren omdat de draagbalken hiermee in verbinding staan. Wanneer ze de leidingen volgen komen ze terecht in andere ruimtes. Bijvoorbeeld van de kruipruimte, via de gasleiding, naar de plinten in de keuken. Dit gebeurt ook bij magazijnen of loodsen. Vanuit hier kunnen ratten zich verplaatsen naar kantoorruimtes waar ze de inrichting en bedrading vernielen.

Signalen van een rattenplaag

Omdat ratten behoorlijk schuw zijn, en meestal alleen ’s nachts leven, is de kans niet groot dat u de ratten zelf zal tegenkomen. Er zijn echter wel een aantal signalen waardoor u weet dat u last heeft van een rattenplaag.

Uitwerpselen – Allereerst laten ratten een spoor achter van rattenkeutels in hun woongebied. Wanneer u zwarte pitten vindt in uw besteklade of achter een kast of bank, dan is de kans groot dat u last heeft van ratten.

Stank – Vervolgens is er de stank die ratten achterlaten. De geur van een rat lijkt op de geur van ammonia en muskus. Wanneer u de geur van ratten kent, zal u deze geur ook direct herkennen. Zeker in kleine, afgesloten ruimtes zoals schuurtjes en keukenkastjes is de geur van een rat duidelijk op te merken.

Gaten in vuilniszakken – Ratten eten overal doorheen in hun zoektocht naar eten. Ook door vuilniszakken of plastic zakken. Gaten in een vuilniszak wijzen sterk op de aanwezigheid van ratten.

Geluiden – Aan het begin van de avond wordt een rat actief. Dan is vaak gepiep, gekrabbel en geloop te horen. Dit soort geluiden zijn ook een signaal dat u hoogstwaarschijnlijk ratten in huis heeft.

Viezigheid – Naast uitwerpselen en stank laten ratten ook half opgegeten voedselresten achter. Meestal verspreid over de hele ruimte.

Schade door een rattenplaag

Ratten kunnen op verschillende manieren schade aanrichten. Omdat het knaagdieren zijn zullen ze in allerlei zaken gaan knagen, niet alleen voedsel. Denk aan leidingen, kabels en meubilair. Dit kan lekkage en kortsluiting tot gevolg hebben. Daarnaast laten ze overal uitwerpselen en urine achter. Doen ze dit voor een langere tijd op één plek, dan kan een zeer onhygiënische ophoping van ontlasting ontstaan. Tot slot brengen ratten ook ziektes met zich mee, bijvoorbeeld de ziekte van Weil. Vooral in de ontlasting zitten veel bacteriën. De kans op besmetting is daarom het grootst als u in contact komt met (stilstaand) water of modder waar ratten ontlasting in zit.

Wat te doen tegen ratten?

Hoewel voorkomen beter is dan genezen ontkomt u niet altijd aan een rattenplaag. Herkent u één of meerdere van de eerdergenoemde signalen? Dan is het hoog tijd om over te gaan op rattenbestrijding. Ratten bestrijden wordt vaak door mensen zelf geprobeerd. Meestal met rattengif. Dit is echter geen effectieve manier om ratten te bestrijden. Ratten worden namelijk al snel resistent tegen bepaalde soorten rattengif. Ook is ratten vangen moeilijk. Ratten zijn namelijk neofoob en zijn daarom bang voor nieuwe objecten in hun omgeving. Ze zijn erg voorzichtig en daardoor moeilijk in de val te lokken.

Professionele ratten bestrijding

Wanneer u te maken heeft met een rattenplaag, kunt u het beste direct overgaan tot professionele rattenbestrijding. Van der Velden Ongediertebestrijding ratten heeft professionele bestrijders in dienst en kan daarom snel en efficiënt ratten bestrijden. Uit uw huis, kantoorpand, bedrijfsruimte of een andere ruimte waar u last heeft van ratten.

Ratten bestrijden kosten

De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en daarom bekijken we eerst de grootte van de woning of bedrijfspand, de technische staat en de omvang van de overlast. Op basis hiervan kunnen we u een nauwkeurige indicatie geven van de kosten. Wij maken na telefonisch contact een all-in prijs voor u, zodat u direct weet waar u aan toe bent, al voordat we begonnen zijn. Daarnaast brengen we geen voorrijkosten in rekening.

Binnen 24 uur contact voor ratten bestrijden

Denkt u last te hebben van een rattenplaag? Ga vooral niet zelf ratten verjagen. De professionele rattenbestrijding van Van der Velden Ongediertebestrijding regelt dat u daar zo snel mogelijk vanaf bent. Met professionele ratten bestrijding kunnen we dit snel voor u regelen. Twijfel niet als u één of meerdere eerder genoemde symptomen herkend. Neem in dat geval contact op en bel ons gerust op 085 – 0290 770. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bestrijding ratten doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht en ’t Gooi. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte! 

adminRatten bestrijden