Rattenbestrijding

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Rattenbestrijding? Binnen 24 uur nemen wij contact op!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Binnen 24 uur nemen wij contact op
  • Wij helpen u voor een professionele rattenbestrijding

*Dagelijks bestrijden we ratten in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken

Ratten bestrijden

Veel Gemeenten, bedrijven en ook particulieren ervaren ongemak van ratten. Denk hierbij aan kapotte bekabeling, lekkages of het overbrengen van de ziekte van Weil. Het ongemak groeit des te meer wanneer de ratten de kans krijgen om zichzelf te nestelen en vermenigvuldigen. Aangezien het zelfstandig ratten bestrijden vaak niet het gewenste effect oplevert, brengen we u graag in contact met een van onze specialisten. Onze specialisten hebben de juiste kennis en kunde om de rattenbestrijding tot een succes te brengen. Hoe we te we

rk gaan en hoe u tijdig een rattenplaag herkent, leest u op deze pagina.

Rattenbestrijding: wat zijn de signalen?

 

Rattenbestrijding is zeer belangrijk, maar hoe herkent u een rattenplaag? Ratten geven de voorkeur aan plekken die voor ons lastiger begaanbaar zijn. Denk hierbij aan kruipruimtes, spouwmuren, leidingen enzovoorts. Deze plekken staan in direct contact met andere ruimtes in uw woning en maken het voor ratten gemakkelijk om zich ongezien door uw woning te verplaatsen. Ratten zijn schuw en leven meestal ’s nachts. De gewoontes van de rat maken de kans dat u hen overdag tegenkomt niet groot, maar er zijn natuurlijk wel duidelijke signalen die u helpen om een rattenplaag te herkennen:

Uitwerpselen – Ratten laten een spoor achter van rattenkeutels in hun woongebied. Ziet u bijvoorbeeld zwarte pitten achter uw kast, in uw schuur of achter de plint? Dan is de kans groot dat er ratten aanwezig zijn.

Stank – De geur van een rat lijkt op de geur van ammonia en muskus. Het is een sterke geur die u direct herkent!

Gaten in de vuilniszak en rommel – Ratten zijn continu opzoek naar voedsel en ze eten zichzelf overal doorheen om bij dit voedsel te komen. Gaten in plastic vuilniszakken is dan ook een sterk signaal dat duidt op de aanwezigheid van ratten. Daarnaast zijn ratten erg onhygiënisch om in huis te hebben. Wanneer ratten hun voedsel hebben gevonden, laten zij de restanten vaak verspreid over de ruimte liggen.

Geluiden – Hoort u gepiep, gekrabbel of loop geluiden? Ratten worden vaak aan het begin van de avond actief, waarbij dit de meest voorkomende geluiden zijn die op een ratten duiden.

Ratten bestrijden: waarom is dat nodig?

Door de geschiedenis heen kennen we de rat als het knaagdier dat de meeste ziektes onder mensen heeft verspreid. U loopt ziektes afkomstig van ratten veelal op door direct contact met hun ontlasting in stilstaand water en/of modder. Rattenbestrijding is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat bepaalde ziektes zoals de ziekte van Weil, de Pest en het Hantavirus niet door ratten onder de mens worden verspreid. Daarnaast zorgen ratten ook voor grote materiële overlast. Hierbij kunt u denken aan het doorknagen van kabels en leidingen wat voor lekkages en kortsluiting kan zorgen.

Ratten bestrijden voorkomen

Op het moment dat ratten zich al hebben genesteld in uw woning of pand is het essentieel om de ratten te bestrijden samen met een professional. Er zijn echter zaken die u, samen met uw buurtgenoten, voorafgaand aan de professionele rattenbestrijding zelf kunt doen om te voorkomen dat ratten zich nestelen in uw woning of pand. Denk hierbij aan:

  • Het schoonhouden van uw buurt. Gooi vuilniszakken in de stort, laat geen rondslingerend afval op straat liggen en voer de vogels niet met broodkruimels of ander eten.
  • Het schoonhouden van uw woning. Stofzuig regelmatig, zorg dat uw etensresten in een afgesloten prullenbak liggen en dat deze tijdig wordt geleegd.

Werkwijze rattenbestrijding

U kan dus de nodige maatregelen nemen om ratten bestrijding te voorkomen. Heeft u wel al last van ratten? Dan is het raadzaam om direct over te gaan op professionele rattenbestrijding. Een ratten bestrijding vereist vakmanschap en de juiste middelen om de ratten duurzaam uit uw woning te verdrijven. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw situatie met ons door te nemen. De ratten bestrijden doen we altijd via een vaste werkwijze:

  1. Nadat u contact met ons hebt opgenomen voor rattenbestrijding plannen we een afspraak met u in voor een inspectie.
  2. Tijdens de inspectie onderzoeken we uw specifieke situatie, waarbij we letten op de oorzaak van de ratten en hoeveelheid overlast. Aan de hand hiervan bepalen we welke maatregelen en bestrijdingsmiddelen we moeten nemen om de ratten te bestrijden.
  3. Nadat we een plan van aanpak gemaakt hebben, geven we u een indicatie van de kosten van de rattenbestrijding.

Ratten afschieten

Naast de technieken die veelal in de woningen en panden worden gebruikt is er ook een andere effectieve manier om van de rattenproblematiek af te komen, namelijk professioneel ratten afschieten. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt in grotere (open) ruimtes. Denk hierbij onder andere aan landelijke omgevingen, grote schuren en onder bruggen in de stad. Daarbij wordt de techniek ratten afschieten alleen gebruikt in de latere uren, wanneer de ratten actief zijn en er minder mensen op straat zijn. Ratten afschieten is absoluut iets wat alleen door een gecertificeerd specialist gedaan dient te worden. De specialist weet namelijk precies waar de rat geraakt dient te worden en heeft kennis van alle veiligheidsnormen die met de techniek gepaard gaan. Ratten afschieten wordt gezien als de meest diervriendelijke manier van rattenbestrijding. Dit komt doordat ratten met afschieten in vrijwel alle gevallen direct dood zijn. Bent u ook benieuwd of we deze techniek ook in uw situatie kunnen toepassen? Neem dan vooral contact met ons op.

Ratten bestrijden kosten

De kosten van de rattenbestrijding zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daarom bekijken we tijdens de eerste inspectie de grootte van uw woning of bedrijfspand, de technische staat en de omvang van de overlast. Op basis hiervan bieden we u een nauwkeurige indicatie van de kosten die nodig zijn om duurzaam de ratten te bestrijden. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Professioneel ratten bestrijden door Van der Velden

Ratten, ze zorgen voor hevige overlast in huis en zijn de veroorzakers van veel ziektes. Helaas zien we dit ongedierte steeds vaker in onze leefomgeving. Heeft u ook last van ratten en wil u de ratten bestrijden? Neem dan direct contact op met een van onze professionals.

adminRattenbestrijding