Bijennest verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Bijennest verwijderen? Wij maken een einde aan elke bijen plaag

bijen nest laten verwijderen

Heb je last van bijen, heb je een bijennest gevonden en wil je deze laten verwijderen? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Onze professionals helpen u professioneel en duurzaam met de bijen bestrijding.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
  • Ontvang een offerte op maat

Voor professionele bijennest bestrijding zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Snel en effectief bijennest bestrijden en mogelijk bijennest verwijderen

Heb je een bijennest ontdekt en loop je regelmatig door de aanvliegroute heen? Dan wordt het tijd om een vakman, zoals bestrijdingsdienst.nl in te schakelen om effectief de bijen te bestrijden. Bijen kunnen bang worden en willen zich verdedigen waardoor ze gaan steken. Nog meer overlast en pijnlijke steken kunnen het volg zijn. Een nest op de verkeerde plek kan dus maar beter worden weggehaald. Doe dit vooral niet zelf! Omdat bijen nuttige dieren zijn moet eerst vastgesteld worden of het om bijen of wespen gaat. Een bijennest bestrijden is daarnaast niet zonder risico’s en kunt u beter overlaten aan mensen met vakkennis. Onze ervaren medewerkers hebben de benodigde kennis en middelen in huis en zorgen dat de overlast zo snel mogelijk is verholpen.

Kun je niet lekker in de tuin zitten, omdat je last hebt van bijen? Wacht niet af en neem z.s.m. contact met ons op! In de meeste gevallen kunnen wij de bijen binnen 24-uur bestrijden.

Het verschil tussen bijen en wespen

Allereerst is het belangrijk om het verschil uit te leggen tussen bijen en wespen. Het komt vaak voor dat mensen zich vergissen in het insect. Het gaat dan niet om een bijennest, maar om een wespennest waar ze last van hebben. Maar wat is het verschil tussen een wesp en een bij?

Ten eerste de manier waarop ze kunnen steken. Een wesp heeft de mogelijkheid om meerdere keren te steken zonder dood te gaan. Een bij kan slechts één keer te steken en gaat daarna dood. Om die reden zal een bij nooit spontaan aanvallen. Ze steken alleen om zichzelf of het nest te verdedigen en zijn daarom onschuldig.

Een ander verschil zit hem in de angel. De angel van een wesp is glad en kan daarom meerdere keren gebruikt worden om te steken. De angel van een bij heeft een weerhaak. Dit zorgt ervoor dat de angel in de huid blijft zitten. Als de bij vervolgens wordt weggeslagen (een veel voorkomende reactie), blijft de angel zitten met het gifzakje. Dit gifzakje blijft het gif in de huid pompen tot de gehele angel is verdwenen. Mocht je ooit gestoken worden door een bij, zorg er dan voor dat de bij mét angel wordt verwijderd.

Wat is een bijennest?

Bijen gebruiken een nest om hun larven te laten groeien. Ze leggen hier hun eitjes in en voorzien het van stuifmeel. Er worden verschillende ruimtes gebruikt als bijennest, afhankelijk van de soort. Veelal wordt er een gangetje gegraven in de bodem of ze nestelen zich in een holle ruimte boven de grond. Denk aan holle plantenstengels, dood hout of spleten in de muur.

Bijennest verwijderen en de gevolgen

In principe kan een nest weinig kwaad. Echter kan de ingang van het nest op een plek zitten die ervoor zorgt dat je door de aanvliegroute heenloopt. Om zichzelf of het nest te verdedigen kunnen bijen gaan steken. Wanneer een bij in de buurt vliegt kun je beter niet om je heen gaan slaan. Ook nu zal de bij zich gaan verdedigen (steken) en dat wil je juist voorkomen. Word je gestoken, dan kun je last krijgen van zwelling, pijn en roodheid rond de plek van de steek.

Kun je een bijennest in de grond verwijderen?

Wanneer je erachter komt dat er een bijennest in de grond zit, raden wij aan om niet zelf het nest in de grond te gaan verwijderen. Schakel een professionele bestrijder in. Je weet immers niet hoe diep het nest zit en of het gaat om een beginnend nest of een volgroeit nest. Bovendien zullen doe-het-zelf bijen bestrijdingsmiddelen niet het gewenste resultaat opleveren.

Bijen verdelgen

Het hebben van een bijennest in of rond je huis is niet prettig. Vooral als je kleine kinderen hebt of veel buiten zit. Bijen verdelgen is dan vaak de enige oplossing. Wat je niet moet doen is zelf proberen het bijen nest te verwijderen. Dit werkt verdediging van de bij in de hand. Ook heeft het geen zin om het nest af te sluiten. De bijen zoeken dan een andere uitgang. Schakel altijd de hulp van een professional in!

Is bestrijding bijennest toegestaan?

Ja, maar alleen als de situatie erom vraagt en er echt sprake is van overlast. Bijvoorbeeld in een kinderzandbak. Bijen zijn namelijk enorm nuttige dieren en hebben een belangrijke functie bij de bestuiving van allerlei soorten planten.

Bijennest verwijderen: wat zijn de mogelijkheden?

Voordat we overgaan tot het bijennest verwijderen moeten we zeker weten dat het om bijen gaat. We merken dat het bij een groot deel van de oproepen gaat om een wespennest in plaats van een bijennest. In dat geval gebruiken we bestrijdingsmiddelen die ervoor zorgen dat de wespen komen te overlijden.

Een bijennest verwijderen kan alleen wanneer het nest nog in het beginstadium van zijn ontwikkeling zit. Wanneer deze steeds groter wordt zal er overgaan moeten worden tot bijennest bestrijden.

Bijennest bestrijden en bijennest verwijderen kosten

De kosten van het bestrijden van een bijennest zijn afhankelijk van de locatie en het nest zelf. Voor een kostenindicatie kun je contact opnemen met onze klantenservice op 085 – 0290 760. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Goed om te weten: wij zullen bij onze werkzaamheden omtrent bijennest bestrijding nooit voorrijkosten in rekening brengen. Wil je meer weten over onze werkwijze en de kosten? Klik dan hier.

Binnen 24 uur contact voor bijennest bestrijden

Om welke soort bij het ook gaat, we raden u in alle gevallen aan om een professionele bestrijder in te schakelen. Wij helpen u zo snel mogelijk van uw bijenplaag af en nemen binnen 24 uur contact met u op. Neem gerust contact op en bel ons op 085 – 0290 760. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak.

bijen nest laten verwijderen

 

adminBijennest verwijderen