Bijennest bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Bijennest bestrijding en bijennest verwijderen: binnen 24 uur contact!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
  • Wij helpen u snel van uw bijenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

*Wij bestrijden dagelijks bijennesten in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken!

Snel en effectief bijennest bestrijden en mogelijk bijennest verwijderen

bijennest verwijderen

Heeft u een bijennest ontdekt en loopt u regelmatig door de aanvliegroute heen? Bijen kunnen bang worden en willen zich verdedigen waardoor ze gaan steken. Nog meer overlast en pijnlijke steken kunnen het volg zijn. Een nest op de verkeerde plek kan dus maar beter worden weggehaald. Doe dit vooral niet zelf! Omdat bijen nuttige dieren zijn moet eerst vastgesteld worden of het om bijen of wespen gaat. Een bijennest bestrijden is daarnaast niet zonder risico’s en kunt u beter overlaten aan mensen met vakkennis. Onze ervaren medewerkers hebben de benodigde kennis en middelen in huis en zorgen dat de overlast zo snel mogelijk is verholpen.

Het verschil tussen bijen en wespen

Allereerst is het belangrijk om het verschil uit te leggen tussen bijen en wespen. Het komt vaak voor dat mensen zich vergissen in het insect. Het gaat dan niet om een bijennest maar om een wespennest waar ze last van hebben. Maar wat is het verschil tussen een wesp en een bij?

Ten eerste de manier waarop ze kunnen steken. Een wesp heeft de mogelijkheid om meerdere keren te steken zonder dood te gaan. Een bij kan slechts één keer te steken en gaat daarna dood. Om die reden zal een bij nooit spontaan aanvallen. Ze steken alleen om zichzelf of het nest te verdedigen en zijn daarom onschuldig.

Een ander verschil zit hem in de angel. De angel van een wesp is glad en kan daarom meerdere keren gebruikt worden om te steken. De angel van een bij heeft een weerhaak. Dit zorgt ervoor dat de angel in de huid blijft zitten. Als de bij vervolgens wordt weggeslagen (een veel voorkomende reactie), blijft de angel zitten met het gif zakje. Dit gif zakje blijft het gif in de huid pompen tot de gehele angel is verdwenen. Mocht u ooit gestoken worden door een bij, zorg er dan voor dat de bij mét angel wordt verwijderd.

Wat is een bijennest?

Bijen gebruiken een nest om hun larven te laten groeien. Ze leggen hier hun eitjes in en voorzien het van stuifmeel. Er worden verschillende ruimtes gebruikt als bijennest, afhankelijk van de soort. Veelal wordt er een gangetje gegraven in de bodem of ze nestelen zich in een holle ruimte boven de grond. Denk aan holle plantenstengels, dood hout of spleten in de muur.

Bijennest en de gevolgen

In principe kan een nest weinig kwaad. Echter kan de ingang van het nest op een plek zitten die ervoor zorgt dat u door de aanvliegroute heenloopt. Om zichzelf of het nest te verdedigen kunnen bijen gaan steken. Wanneer een bij in de buurt vliegt kunt u beter niet om u heen gaan slaan. Ook nu zal de bij zich gaan verdedigen (steken) en dat wilt u juist voorkomen. Wordt u gestoken, dan kunt u last krijgen van zwelling, pijn en roodheid rond de plek van de steek.

Bijen verdelgen

Het hebben van een bijennest in of rond uw huis is niet erg prettig. Vooral als u kleine kinderen heeft of veel buiten zit. Bijen verdelgen is dan vaak de enige oplossing. Wat u niet moet doen is zelf proberen het bijennest te verwijderen. Dit werkt verdediging van de bij in de hand. Ook heeft het geen zin om het nest af te sluiten. De bijen zoeken dan een andere uitgang. Schakel altijd de hulp van een professional in!

Is bestrijding bijennest toegestaan?

Ja, maar alleen als de situatie erom vraagt en er echt sprake is van overlast. Bijvoorbeeld in een kinderzandbak. Bijen zijn namelijk enorm nuttige dieren en hebben een belangrijke functie bij de bestuiving van allerlei soorten planten.

Bijennest verwijderen: wat zijn de mogelijkheden?

Voordat we overgaan tot het bijennest verwijderen moeten we zeker weten dat het om bijen gaat. We merken dat het bij een groot deel van de oproepen gaat om een wespennest in plaats van een bijennest. In dat geval gebruiken we bestrijdingsmiddelen die ervoor zorgen dat de wespen komen te overlijden.

Een bijennest verwijderen kan alles wanneer het nest nog in het beginstadium van zijn ontwikkeling zit. Wanneer deze steeds groter wordt zal er overgaan moeten worden tot bijennest bestrijden.

Bijennest bestrijden en bijennest verwijderen kosten

De kosten van het bestrijden van een bijennest zijn afhankelijk van de locatie en het nest zelf. Voor een kostenindicatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 085 – 0290 760. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Goed om te weten: wij zullen bij onze werkzaamheden omtrent bijennestbestrijding nooit voorrijkosten in rekening brengen. Wilt u meer weten over onze werkwijze en de kosten? Klik dan hier.

Binnen 24 uur contact voor bijennest bestrijden

Om welke soort bij het ook gaat, we raden u in alle gevallen aan om een professionele bestrijder in te schakelen. Wij helpen u zo snel mogelijk van uw bijenplaag af en nemen binnen 24 uur contact met u op. Neem gerust contact op en bel ons op 085 – 0290 760. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bijennesten bestrijden doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Ongediertebestrijding Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte.

 

Oscar SimonsBijennest bestrijden