Klustervliegen bestrijden

085 0290 770

Klustervliegen bestrijden: binnen 24 uur contact!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
  • Klustervliegen verwijderen doen we snel & effectief
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks klustervliegen in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Klustervliegen bestrijden: snel en efficiënt

Bent u op zoek naar professionals die snel en efficiënt klustervliegen bestrijden kunnen? Schakel ons dan in en wij komen binnen snel bij u langs. U kunt online contact met ons opnemen of bellen naar telefoonnummer 085 – 0290 760. Zo bent u snel verlost van uw klustervliegenplaag. U krijgt van ons eerst een prijsopgaaf voor het klustervliegen bestrijden, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

Wat zijn klustervliegen?

Klustervliegen is de benaming voor een aantal vliegensoorten die in het voorjaar, de herfst en de winter in zwermen of klusters aanwezig zijn. De drie soorten die hiervan in Nederland voorkomen zijn de klustervlieg, de herfstvlieg en de grasvlieg. Een klustervlieg is zo’n 8 millimeter groot en heeft goudkleurige haartjes op de bovenzijde van het borststuk. De larve van een klustervlieg nestelt zich vaak in het lichaam van een regenworm en neemt daar voedsel uit op.

Hoe herkent u een klustervliegenplaag?

Alledrie de soorten klustervliegen overwinteren in grote zwermen en de eerste vliegen zoeken al in het vroege najaar hun overwinteringsplaats op. Ze worden actiever als de plek waar ze verblijven in de winter wordt verwarmd. Als de klustervliegen dus uw woning hebben uitgekozen voor hun overwintering, is de kans groot dat ze actief worden als u bijvoorbeeld de verwarming aan doet.

Klustervliegen verwijderen, hoe doen wij dat?

Voordat we aan de slag kunnen met het klustervliegen bestrijden, is het belangrijk om eerst na te gaan waar de vliegen zich precies ophouden. De bestrijding kan daarna op verschillende manieren plaatsvinden:

  • door het gebruik van een speciale grote stofzuiger waarbij de vliegen die in rust zijn gemakkelijk verwijderd worden;
  • met bestrijdingsmiddelen als we er zeker van zijn dat de dode vliegen kunnen worden opgeruimd (anders kunnen andere insecten de dode vliegen als voedselbron voor hun larven gebruiken).

Klustervliegen verwijderen uit uw woning of bedrijfspand lukt meestal niet in één keer. U heeft daarom meerdere behandelingen nodig. Dit wordt aan de hand van de ernst van de situatie bepaald.

De kosten van klustervliegen bestrijden

Bent u getroffen door een grote zwerm klustervliegen en wilt u voor eens en voor altijd een einde maken aan de overlast hiervan? Schakel ons dan in zodat wij op basis van uw situatie een prijsopgaaf kunnen doen om de klustervliegen te bestrijden. U krijgt dan een nauwkeurige inschatting van de te verwachten kosten zodat u weet waar u rekening mee moet houden. Nadat u uw akkoord hebt gegeven, kunnen we snel aan de slag om de klustervliegen te bestrijden.

Ziet u onze werkwijze wel zitten voor uw klustervliegenplaag of wilt u ons uitnodigen om de situatie op te komen nemen? Neem dan contact met Ongediertebestrijding Van der Velden op zodat wij zo snel mogelijk kunnen starten met het klustervliegen bestrijden.

Vliegen in Nederland

Vliegen kunnen op verschillende momenten in het jaar een ware plaag vormen in Nederland. Midden in de zomer zijn het vooral fruitvliegjes die voor problemen zorgen. Rijp fruit dat op een open plek wordt bewaard is dan een prachtige plek voor deze vlieg om zich te vermenigvuldigen. Hierbij zijn bananen en ander tropisch fruit prachtige broedplaatsen voor deze vlieg.

Naast fruitvliegjes zijn de normale huisvlieg, de bromvlieg en de strontvlieg ongenode gasten in de zomer. Door het warme weer nestelen de maden zich makkelijk in rottend vlees van dode dieren en weten deze vliegen zich bijzonder snel voort te planten.
Steekvliegen en zweefvliegen vormen een iets minder grote plaag in deze periode.

Aan het einde van de zomer of het begin van de herfst, dan worden de omstandigheden voor deze vliegen minder gunstig. Dit zorgt ervoor dat de vliegen zich gaan klusteren. Vandaar ook de naam klustervliegen.

Wat er normaliter gebeurt is dat de vliegen vanuit buiten een warme plek op zoeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de hoek van een garage of onder een overkapping. Dit doen ze met honderden tegelijk. Als daar een kier of gaatje zit dat naar binnen leidt, dan komen de vliegen massaal je huis binnen. Erg vervelend en vies.

Klustervliegen Verdelgen

Wilt u dat wij uw klustervliegen verdelgen, neem dan contact op met bestrijdingsdienst.nl. Wij staan u graag telefonisch te woord en en kunnen in de meeste gevallen direct een prijsopgave geven. Bel: 085 – 0290 760.

adminKlustervliegen bestrijden