Spinnen bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Spinnenbestrijding binnen 24 uur een afspraak!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur heeft u een afspraak
  • Wij helpen u snel van uw spinnenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks spinnen in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Snel en effectief spinnen bestrijden

Hoewel spinnen in Nederland geen gevaar vormen, kan dit ongedierte toch voor veel hinder zorgen. Spinnen kunnen mensen de stuipen op het lijf jagen en de webben zorgen voor een vervuilde aanblik. Spinnenbestrijding is in dergelijke situaties noodzakelijk. Een spinnenplaag is zelf lastig onder controle te krijgen en bovendien zijn alleen werende middelen toegestaan. Schakel daarom onze professionals in. Zij hebben de nodige ervaring en werken met producten waarmee u voor lange tijd van dit ongedierte verlost bent.

Soorten spinnen

Spinnen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen insecten. Ze hebben namelijk acht poten en insecten zes. Ook hebben spinnen geen vleugels. Daarom behoren ze logischerwijs tot de spinachtigen. Er bestaan ruim 45.000 soorten spinnen, maar deze komen niet allemaal voor in Nederland. Veelvoorkomende spinnen in ons land zijn de gewone huisspin, trilspin, wolfspin en zakspin. Deze komen vooral in huis voor. Buitenshuis kom je vooral de kruisspin tegen. Spinnen zijn hele nuttige beestjes omdat ze insecten eten die een plaag kunnen vormen. Denk bijvoorbeeld aan muggen.

Waar komt u spinnen tegen?

Spinnen die in huis leven verstoppen zich graag op warme, donkere en nauwe plekjes waar ook insecten komen. Denk aan kieren in muren, hoeken van het plafond, ventilatieopeningen en achter spullen of meubilair. Ook vochtproblemen en lekkages kunnen een oorzaak zijn. Andere spinnen leven buiten en maken hun web in de tuin, bij de tuinverlichting, onder de dakgoot of in de schuur.

Hoe ontstaat een spinnenplaag?

In ieder huis of bedrijfspand komen spinnen voor, een spinvrije woning bestaat namelijk niet. Enkele spinnen vormen niet direct een probleem, maar om verschillende redenen kan er een spinnenplaag ontstaan:

  • In de herfst gaan de mannetjes op zoek naar een partner. Hiervoor kruipen ze uit hun holletjes en volgen ze de geurspoor die vrouwtjes achterlaten. Zo kunnen ze in uw huis terechtkomen. Om insecten te vangen worden er steeds meer webben geweven. De eitjes die gelegd worden tijdens de herfst komen uit in het voorjaar. Hierdoor kan opnieuw overlast ontstaan.
  • Vochtige woningen of panden zijn gevoelig voor een spinnenplaag. De beestjes houden nu eenmaal van vochtige plekken. Vooral bij vrijstaande woningen of huizen die aan het water liggen is de kans op een spinnenplaag groot. Meer vocht betekent meer spinnen in uw woning.
  • Hygiëne. Een spinnenplaag kan ook ontstaan doordat de vijand van de spin wordt aangetrokken, namelijk insecten. Deze komen af op slechte hygiëne en dat trekt op haar beurt spinnen aan. Een vieze woning zien zij als de perfecte voedselbron.

Signalen van een spinnenplaag

Spinnen komen dus in ieder huis of pand voor. We spreken van een spinnenplaag als er heel veel spinnenwebben te zien zijn. Dit kan zowel binnen als buiten het huis zijn. Ook kunt u steeds meer spinnen zien rondtrippelen.

Spinnenoverlast en de gevolgen

Hoewel spinnen er voor veel mensen angstaanjagend uitzien, zijn de soorten die in Nederland voorkomen volstrekt ongevaarlijk voor ons. Toch kunnen ze voor veel overlast zorgen om de volgende redenen:

  • Veel mensen zijn bang voor spinnen en daarom kunnen ze bijzonder hinderlijk zijn. Weghalen is in veel gevallen geen optie en dit trekt vervolgens nieuwe spinnen aan.
  • Spinnen weven webben om insecten te kunnen vangen. Dit kan zowel binnen als buiten voor een onfraai aanzicht zorgen. Spinnenwebben ogen onhygiënisch en rommelig.
  • Door het eten van insecten produceren spinnen logischerwijs uitwerpselen. U herkent het aan de kleine zwarte puntjes op bijvoorbeeld kozijnen. Wanneer dit lang blijft zitten kan het lastig zijn om spinnenpoep te verwijderen. Door de zuurgraad kan het ook de verflaag aantasten.

Zelf spinnen bestrijden

Heeft u een spinnenplaag gesignaleerd? Dan is het tijd voor spinnen verdelgen, ofwel bestrijden. Spinnen bestrijden met insecticide is echter verboden omdat het geen insecten zijn. Wat kunt u dan doen om van deze enge beestjes af te komen? Voor spinnen bestrijden buiten of spinnen in huis bestrijden zijn verschillende (preventieve) manieren:

  • Opzuigen met de stofzuiger. Gooi daarna meteen de zak weg, anders lopen de spinnen via de slang terug naar buiten.
  • Gaten en kieren dichten. Spinnen verstoppen zich in de kleinste gaatjes. Door deze zoveel mogelijk te dichten maakt u het spinnen moeilijker om uw huis binnen te dringen.
  • Spinnen zijn dol op vocht. Zorg daarom dat u vochtige ruimtes goed ventileert en vermijd stilstaand water in de tuin.
  • Insecten weghouden. Door het voedsel van spinnen, ofwel insecten, geen kans te geven in uw huis is de kans op spinnen ook kleiner. Maak daarom goed schoon en haal vuilnis en overrijp fruit weg.

Spinnen rag verwijderen heeft helaas niet het gewenste effect. De webben zullen opnieuw gemaakt worden omdat u spinnen hiermee niet ontmoedigt.

Spinnenbestrijding op professionele wijze

Een volwaardige spinnenplaag is erg moeilijk om zelf op te lossen. Ook begrijpen we het volkomen als u het niet ziet zitten om zelf aan te slag te gaan. De specialisten van der Velden lossen het voor u op. Zoals gezegd is spinnenbestrijding of spinnen verdelgen verboden. Spinnen weren is wel toegestaan. Daarom gebruiken wij een product met een werende werking. Dit vernevelen we middels een airless methode op het betreffende oppervlak. Alles wat vliegt en kruipt wordt hiermee geweerd, dus ook spinnen en insecten. Deze bestrijding werkt tot wel 3 maanden!

Preventief spinnenplaag bestrijden

Om voorgoed van uw spinnenplaag af te zijn raden wij aan om in het voorjaar te starten met een eerste behandeling. Tijdens de zomermaanden is er weinig overlast van spinnen. Vervolgens herhalen we de behandeling in het najaar, zodat spinnen geen eitjes kunnen leggen in uw woning. Op deze manier kunnen spinnen preventief bestreden worden. Vooral bij woningen of panden aan het water is dit zeer effectief.

Spinnen bestrijding kosten

De kosten voor spinnen bestrijding zijn afhankelijk van de ernst van de spinnenplaag. Om een prijsindicatie voor u op te kunnen stellen komen we graag bij u langs om de situatie te bekijken. Op basis daarvan kunnen we een plan van aanpak opstellen en een reële inschatting maken van de te verwachten kosten. Wilt u alvast een globale schatting? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice op 085 029 0770. Na akkoord op de kosten gaan wij direct aan de slag. Voorrijkosten nemen wij voor eigen rekening.

Binnen 24 uur spinnen bestrijden

Jaagt het aantal spinnen in uw huis u de stuipen op het lijf? Kies dan voor professionele bestrijding van uw spinnenplaag, ofwel spinnen weren. Voorkom woonongemak en onderneem direct actie. Neem gerust contact met ons op en bel naar 085 029 0770. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bestrijding spinnen doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminSpinnen bestrijden