Witte schimmel verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Witte schimmel verwijderen? Laat het over aan een specialist!

witte schimmel laten bestrijden door een specialist Helaas komen er in woningen en bedrijfspanden verschillende soorten schimmels voor. De meest bekende woningschimmel is zwarte schimmel. Naast deze schimmel komt witte schimmel ook vaak voor in woningen. Wanneer je erachter komt dat je deze in huis hebt, dien je de witte schimmel te bestrijden en te verwijderen. Wanneer de schimmel nog niet zo’n grote plek beslaat, kun je deze zelf verwijderen. Is het kwaad al geschied en beslaat de schimmel een grote oppervlakte, dan raden wij aan om de witte schimmel te laten verwijderen door een specialist. Gelukkig wordt deze schimmel als minder gevaarlijk beschouwd dan zwarte schimmel, maar je dient deze wel weg te halen om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Dus, heb je witte schimmel in huis en wil je deze laten verwijderen en bestrijden door een specialist om er zeker van te zijn dat het op een juiste en duurzame manier wordt verwijderd? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Dagelijks bestrijden wij witte schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat is witte schimmel?

Wanneer je last hebt van een rare geur in huis en een vreemde pluizige aanslag op de muur ziet, dan is de kans groot dat je last hebt van witte schimmel. Naast zwarte schimmel en roze schimmel is witte schimmel de meest voorkomende schimmelsoort in woningen en nestelt deze zich graag in vochtige woningruimtes.

Het is wel belangrijk om te weten dat witte schimmel geen losstaande schimmelsoort is zoals zwarte schimmel. Witte schimmel verwijst naar meerdere soorten schimmel die de kleur wit hebben. Je dient de schimmel vooralsnog wel te laten verwijderen.

Heb ik last van een witte schimmel of van salpeterzuur?

Wellicht heb je er nog nooit aan gedacht, maar vaak wordt witte schimmel verward met salpeterzuur uitslag. Salpeterzuur uitslag is te herkennen aan witte afzettingen. Salpeterzuur uitslag wordt in woningen gevormd door een combinatie van vochtproblemen, bacteriën en zouten in het grondwater. Deze elementen reageren zorgen voor van chemische reactie met het metselwerk in jouw woning. Het resultaat: een witte en pluizige afzetting wat lijkt op witte schimmel. Wanneer je hier last van hebt, dien je dit wel aan te pakken. Salpeterzuur op de muren kan jouw woning namelijk vochtig maken, waardoor je alsnog last kunt krijgen van een witte of zwarte schimmel.

Wat is het verschil tussen witte schimmel en zwarte schimmel?

Het verschil tussen beide schimmels zit in de kleur, ideale groeiomstandigheden, en mogelijke gezondheidsrisico’s. Wij hebben ze voor je onder elkaar gezet:

  • Uiterlijk: zoals de naam van beide schimmels al zegt, is witte schimmel wit en zwarte schimmel zwart. Daarnaast is witte schimmel minder goed zichtbaar en heeft het een pluizige en poederachtige structuur. Zwarte schimmel heeft daarentegen een meer slijmerige en harige textuur.
  • Ideale groeiomstandigheden: beide schimmels groeien graag in vochtige ruimtes. Toch geeft zwarte schimmel de voorkeur aan extreme vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders. Witte schimmel kan daarentegen ook groeien op droge materialen.
  • Gezondheidsrisico’s: bij zwarte schimmel kun je eerder potentiële gezondheidsklachten krijgen, zoals ademhalingsproblemen en allergische reacties. Witte schimmel kan ook gezondheidsklachten veroorzaken, maar deze worden minder gevaarlijk beschouwd vergeleken met de zwarte schimmel.

Wel is het belangrijk om in acht te nemen dat elke vorm van schimmel in huis gevaarlijk kan zijn en slecht is voor jouw gezondheid. Wanneer je erachter komt dat je last hebt van schimmel in huis, raden wij altijd aan om deze te laten bestrijden en verwijderen. Zodoende weet je zeker dat het op een duurzame manier gebeurt. Daarnaast geven wij ook tips om nieuwe schimmelvorming te voorkomen. Vaak heb je namelijk te maken met een onderliggend vochtprobleem. Als je echt ernstige witte schimmelproblemen hebt, dien je sowieso een specialist zoals Bestrijdingdienst.nl in de arm te nemen.

Hoe kan witte schimmel in een woning ontstaan?

Voorkomen is beter dan bestrijden. Daarom is het belangrijk om een aantal oorzaken te benoemen over hoe witte schimmel kan ontstaan.

  • Slecht onderhoud door bijvoorbeeld lekkages: lekkages en slechte kozijnen zijn één van de grootste boosdoeners wanneer het gaat om vocht in jouw huis.
  • Weinig ventilatie in huis: wanneer vocht niet kan ontspannen uit jouw woning, zijn dit de ideale omstandigheden voor een witte schimmel om zich te nestelen in jouw huis en om vlot te groeien. Zorg ervoor dat je jouw huis voldoende ventileert.
  • Een kelder met opstijgend vocht: heb je een wat ouder huis waar kelders niet op de juiste manier vocht tegenhouden? Dan kun je last krijgen van opstijgend vocht. Het grondwater onder jouw woning kan op een gemakkelijke manier jouw woonruimte inkomen.

Herken je één van bovenstaande oorzaken en heb je last van witte schimmel in huis? Onderneem actie en laat de schimmel verwijderen door een specialist.

Witte schimmel verwijderen? Laat het over aan de specialisten van Bestrijdingsdienst.nl.

Waar komt witte schimmel het vaakst voor?

Witte schimmel kan zich in verschillende ruimtes van een huis bevinden. Vooral de slaapkamer, badkamer, keuken en kelder zijn plekken waar het vaak voorkomt. Dit komt meestal doordat deze kamers niet goed geventileerd zijn, weinig ventilatie krijgen of in het verleden te maken hebben gehad met lekkages. Bovendien is witte schimmel ook regelmatig te vinden rondom ramen en deurkozijnen, en op de oppervlakten van houten of betonnen muren, plafonds en vloeren.

Witte schimmel laten verwijderen door een specialist

Wat kost witte schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de witte schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op, zodat wij samen de situatie kunnen bespreken. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen wij een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten voor het schimmel verwijderen worden gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die de witte schimmel heeft aangericht. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit het geval is, bespreken we de opties en kosten samen eerst goed door.

Kan ik zelf witte schimmel verwijderen en bestrijden?

Wanneer je ziet dat je in jouw woning last krijgt van een bepaalde kleur schimmel, dan dien je deze zo spoedig mogelijk te verwijderen. Wanneer het nog kleine plekjes zijn, kun je zelf aan de slag met antischimmelmiddelen die je in de winkel kunt kopen. Let wel op dat je goed het etiket leest en het buiten het gebruik van kinderen en dieren houdt. Ook dien je goed jezelf te beschermen tegen de schimmelsporen om gezondheidsklachten te voorkomen. Wij raden aan om beschermende kleding, een bril en een mondkapje te dragen wanneer je zelf witte schimmel bestrijdt. Is de schimmel al in een verder stadium en betreft het een aanzienlijke plek? Dan raden wij aan om de schimmel te laten verwijderen door een specialist, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Neem met ons contact op en in de meeste gevallen heb je binnen 24 uur al een afspraak! Wil je meer weten over schimmels zoals de verschillende kleuren: roze, gele-, oranje-, bruine– en groene schimmel? Bekijk onze schimmelbestrijding pagina.

Veelgestelde vragen over witte schimmel

Hoe herken ik witte schimmel in mijn huis?

Witte schimmel herken je aan zijn pluizige of poederachtige textuur. Het verschijnt vaak op vochtige plaatsen en kan variëren van helder wit tot grijs of lichtgeel.

Wat is de beste manier om witte schimmel te verwijderen?

Draag beschermende kleding, breng schimmelreiniger aan op de aangetaste plek en schrob grondig. Laat het middel inwerken volgens de instructies op de verpakking en veeg het daarna schoon met een vochtige doek. Laat het vervolgens opdrogen.

Hoe voorkom ik dat witte schimmel terugkeert?

Om witte schimmel te voorkomen, zorg je voor goede ventilatie en beperk je vochtigheid in huis. Repareer lekkages en gebruik een ontvochtiger indien nodig.

Mike SpeldeWitte schimmel verwijderen