Gele schimmel verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Gele schimmel verwijderen? Laat het over aan een specialist!

Gele schimmel laten verwijderen Kies voor een professioneel schimmelbestrijdingsbedrijf voor het verwijderen van gele schimmel. Gele schimmel komt naast bruine-, groene-, roze-, zwarte– en witte schimmel het meest voor in huizen. Toch is gele schimmel gemakkelijk te herkennen aan de gele kleur. De wetenschappelijke naam van deze schimmel is: ‘Apergillus’. Deze schimmel groeit het beste in vochtige ruimtes, zoals in badkamers en/of kelders. Wanneer de besmette plek nog klein is, kun je deze zelf verwijderen. Draag wel de juiste beschermende kleding en houd het anti-schimmel-middel buiten het gebruik van kinderen. Wanneer de besmette plek groot is, kun je beter de een specialist de gele schimmel laten verwijderen. Ben je van mening dat je last hebt van gele schimmel in huis en wil je deze laten bestrijden? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Dagelijks bestrijden wij gele schimmel in West-Nederland in plaatsen zoals: Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat is gele schimmel?

Gele schimmel is één van de soorten schimmels die je in huis kunt hebben. In elke woning zitten duizenden schimmels die door openstaande ramen en deuren met hun sporen binnen in jouw huis komen. Niet elke schimmel is gevaarlijk of nestelt zich in jouw woning. Gele schimmel is er hier helaas wel één van. Gele schimmel groeit het beste in vochtige en donkere plaatsen, zoals kelders, kruipruimtes en badkamers. Wanneer je denkt last te hebben van deze schimmel, dien je deze z.s.m. te (laten) verwijderen. Schimmel in de kleur geel is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar kan ook de draagkracht van jouw huis verminderen.

Gele schimmel kan verschillende kleuren aannemen. De schimmels met de wetenschappelijke naam: ‘Apergillus’ hebben in de meeste gevallen en felgele kleur. Daarnaast is er nog een andere wetenschappelijke naam en dat is: ‘Serpula Lacrymans’ – deze schimmel heeft eerder een goudgele of donkergele kleur. Deze schimmels kunnen op verschillend vormen te zien zijn. Het kan zichtbaar worden door plekken op de muur, zoals we dat allemaal wel kennen van verschillende schimmels en let dan op de kleur. Maar het komt ook voor in een draderige en in een pluizige structuur. Herken je één van deze eigenschappen en wil je die gele schimmel niet zelf bestrijden? Laat het dan over aan een specialist, zoals Bestrijdingsdienst.nl.

Waarom krijg ik last van gele schimmel?

Zoals je hebt kunnen lezen, komen er in elke woning schimmels voor. De reden waarom jij last hebt van een gele schimmel is omdat deze de kans krijgt om zicht te nestelen in bepaalde ruimtes in jouw huis. Wij zeggen altijd: ‘voorkomen is beter dan bestrijden’ en vaak als je online zoekt naar gele schimmel verwijderen is het in de meeste gevallen al te laat en heb je hier last van in jouw woning. Gele schimmel groeit in woningen door de volgende oorzaken:

  • Slechte ventilatie: gele schimmel groeit, net als zwarte, roze, witte en groene schimmels, het beste in ruimtes waar geen tot slechte ventilatie is. Probeer deze ruimtes toch te voorzien van enige ventilatie.
  • Lekkages en slechte kozijnen: wanneer water zich ophoopt, ontstaan er vochtige plekken die een broedplaats vormen voor schimmel. Zorg er altijd voor dat je de plekken droog maakt en de lekkage z.s.m. laat verhelpen.
  • Donkere plekken: gele schimmel en andere schimmels groeien het beste op donkere plekken, denk aan de hoeken tussen plafonds en muren tot kruipruimtes of kelders.

bestrijding van gele schimmel in kelder

Wat kost gele schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de gele schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie en foto’s die je ons stuurt, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten door het schimmel verwijderen wordt gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die de gele schimmel heeft aangericht. Dit komt gelukkig bijna nooit voor.

Gele schimmel verwijderen? Laat het over aan de specialisten van Bestrijdingsdienst.nl.

Wanneer heb ik een schimmelbestrijdingsbedrijf nodig?

Wanneer je last hebt van beginnende schimmelvorming, dan heb je in de meeste gevallen nog geen specialist nodig en kun je deze zelf verwijderen met een anti-schimmel-middel dat je kunt kopen in de winkel. Ons advies: draag bij het verwijderen van gele schimmel, een veiligheidsbril, handschoenen en andere beschermende kleding. Lees ook goed de bijsluiter en houdt het buiten gebruik van kinderen. Is het geen beginnende schimmel meer, maar omvat het echt al een grote plek? Kies dan voor een specialist, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Let op dat wij deze gele schimmel alleen in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland bestrijden. Neem contact met ons op en in de meeste gevallen heb je binnen 24 uur al een afspraak!

Veelgestelde vragen over gele schimmel

Wat kost gele schimmel laten verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van gele schimmel variëren afhankelijk van de situatie. Neem contact met ons op en stuur foto’s voor een kostenindicatie en offerte.

Wat zijn de oorzaken van gele schimmel?

Gele schimmel kan zich in jouw huis nestelen door factoren zoals slechte ventilatie en lekkages. Het groeit ook het beste in vochtige en slecht geventileerde ruimtes.

Mike SpeldeGele schimmel verwijderen