Zwarte schimmel verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Zwarte schimmel verwijderen? Laat het over aan een specialist!

verwijderen van zwarte schimmel in huis Van alle soorten schimmels die er in huis zijn, is zwarte schimmel het soort schimmel dat het meest voorkomt. Wanneer je ziet dat zwarte schimmel zich ontwikkelt in jouw huis, is het belangrijk om direct actie te ondernemen om deze zelf of te laten verwijderen. Wanneer je dit niet doet, kan het ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. Om deze reden is het belangrijk om zwarte schimmel snel en effectief te bestrijden. Dus, heb je zwarte schimmel in huis en wil je deze laten verwijderen en bestrijden door een specialist om er zeker van te zijn dat het op de juiste manier gebeurt? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Dagelijks bestrijden wij zwarte schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat is zwarte schimmel?

Zwarte schimmel, ook wel bekend onder Griekse naam: ‘Stachybotrys chartarum’, is de gevaarlijkste schimmel die bestaat voor mens en dier. Zwarte schimmel kom je het meest tegen in vochtige en slecht geventileerde ruimtes zoals een badkamer of kelder. De schimmel groeit door zich te voeden met organisch materiaal zoals papier, hout of gipsplaten. Deze schimmel staat er om bekend om bij mensen allergieën, ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen te veroorzaken. Dit komt door de sporen die het achterlaat in bepaalde ruimtes, die vervolgens in jouw systeem komen door ze in te ademen. Om deze redenen is het daarom belangrijk om deze zo spoedig mogelijk te laten bestrijden of zelf te verwijderen.

Hoe kan zwarte schimmel ontstaan?

Van alle schimmels die er bestaan, is zwarte schimmel de meest voorkomende. Naast zwarte schimmel heb je ook witte schimmel, roze schimmel en groene schimmel, en ook deze bestrijden wij. Gelukkig is zwarte schimmel gemakkelijk te herkennen. Deze schimmel kun je herkennen aan de zwarte vlekken in slecht geventileerde ruimtes of aan de muffe geur en donkere kleur die je opeens op de muur ziet. Herken je deze factoren? Dan kun je ervan uit gaan dat je te maken hebt met zwarte schimmel.

Hoe verspreidt zwarte schimmel zich?

Zwarte schimmel verspreidt zich door schimmelsporen. Helaas zijn deze voor de mens nauwelijks met het blote oog zichtbaar. Deze schimmelsporen hangen in de lucht en komen jouw huis binnen via ramen of deuren. Vervolgens zoekt het schimmelspoor een vochtige plek en oppervlakte waar het zich nestelt. Dit klinkt wellicht eng, maar schimmels zijn altijd aanwezig in huizen. Ze kunnen zich echter pas nestelen wanneer de plek en ondergrond perfect is. Dit zijn plekken waar het vochtig is, zoals de badkamer of kelder.

Zodra het schimmelspoor zich genesteld heeft op de ultieme plek, kan het gaan groeien en zich ontwikkelen. Zodoende begint een schimmel altijd met kleine puntjes in bijvoorbeeld je badkamer, kelder of onder het raamkozijn, maar als je deze niet tijdig bestrijdt of weghaalt, kun je binnen de kortste keren grote zwarte schimmelplekken hebben. Wanneer het zover is, raden wij aan om niet zelf meer de zwarte schimmel te verwijderen en te bestrijden, maar dit over te laten aan een gespecialiseerd schimmelbestrijdingsbedrijf, zoals Bestrijdingsdienst.nl.

Bestrijdingsdienst.nl, jouw specialist voor zwarte schimmelbestrijding

Zwarte schimmel in huis kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Door onze jarenlange ervaring, expertise en duurzame aanpak, zijn we jouw partner voor het bestrijden zwarte schimmel.

  • Ervaring: aan ervaring ontbreekt het niet. Wij bestaan ruim 35 jaar en beschikken over de juiste kennis om de zwarte schimmel aan te pakken bij de oorzaak. Wanneer je het probleem niet aanpakt bij de oorzaak, is de kans groot dat zwarte schimmel weer teruggroeit met alle gevolgen van dien.
  • Duurzame bestrijdingsmethoden: wij maken gebruik van nieuwe en duurzame bestrijdingstechnieken om de zwarte schimmel te verwijderen.
  • De klant staat op nummer 1: elk zwarte schimmeluitbraak is uniek. Wij gaan geen enkel schimmelprobleem uit de weg en bieden op maat gemaakte oplossingen.

Zwarte schimmel verwijderen? Laat het over aan de specialisten van Bestrijdingsdienst.nl.

Waar komt zwarte schimmel het vaakst voor?

Zwarte schimmel kan in elke ruimte van jouw huis voorkomen. Maar, over het algemeen zijn er enkele kamers waar zwarte schimmel zich het vaakst nestelt, namelijk in de slaapkamer, badkamer, keuken en kelder. Deze kamers zijn over het algemeen slecht geventileerd, krijgen weinig ventilatie of hebben te maken gehad met een lekkage. Naast de genoemde plekken komt zwarte schimmel ook vaak voor bij ramen en kozijnen, en ook op houten of betonen muren, plafonds of vloeren. Verder zit er ook nog wel eens zwarte schimmel achter kasten en gordijnen. Als laatste kan de schimmel voorkomen bij leidingen van bijvoorbeeld de vaatwasser, wasmachine en toilet.
kelder zwarte schimmel bestrijden

Wat kost zwarte schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de zwarte schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten voor het schimmel verwijderen worden gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die de zwarte schimmel heeft aangericht. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit het geval is, bespreken we de opties en kosten samen eerst goed door.

5 tips om zwarte schimmel zelf te verwijderen

Wanneer de schimmel nog niet zo erg is en er in de desbetreffende ruimte alleen nog maar een paar zwarte plekken of zwarte puntjes zichtbaar zijn, kun je de schimmel prima zelf bestrijden. Als zwarte schimmel groot is, zoals op de onderstaande foto, raden wij aan om een specialist in de arm te nemen om de zwarte schimmel te verwijderen. Hieronder staan een aantal tips die je kunnen helpen om de zwarte schimmel zelf te verwijderen:

  1. Veiligheid voorop: voordat je begint met het verwijderen van zwarte schimmel, is het belangrijk om de juiste beschermende kleding te dragen. Draag een masker, handschoenen en een veiligheidsbril, om jezelf te beschermen tegen schimmelsporen en chemicaliën die mogelijk worden gebruikt bij de verwijdering. Wanneer wij een zwarte schimmel verwijderen, dragen onze vakmannen altijd beschermende kleding.
  2. Verbeter de ventilatie: zorg voor goede ventilatie in de ruimte waar je de schimmel verwijdert. Open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten en zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is. Dit helpt om schimmelsporen te verminderen.
  3. Schimmel verwijderen met reinigingsmiddelen: koop een speciaal schimmelverwijderingsmiddel dat is gemaakt om zwarte schimmel aan te pakken. Volg de instructies op het product zorgvuldig en breng het aan op de geïnfecteerde oppervlakken. Gebruik een borstel of spons om de schimmel weg te schrobben. Spoel grondig af en zorg ervoor dat je alle resten verwijdert.
  4. Droog de ruimte goed: na het verwijderen van de schimmel is het cruciaal om de ruimte goed te drogen. Dit helpt bij het voorkomen van hergroei van schimmel.
  5. Identificeer en corrigeer de oorzaak: zorg ervoor dat je de oorzaak van het vochtprobleem aanpakt om herhaling te voorkomen. Controleer op lekkages, slechte isolatie of onvoldoende ventilatie. Repareer eventuele problemen om de ruimte droog te houden en verdere schimmelvorming te voorkomen.

Wil je meer weten over schimmels zoals de verschillende kleuren: roze, gele-, oranje-, bruine– en groene schimmel? Bekijk onze schimmelbestrijding pagina.

professioneel schimmel verwijderen

Veelgestelde vragen over zwarte schimmel

Hoe herken ik zwarte schimmel in mijn huis?

Zwarte schimmel heeft meestal een donkere tot zwarte kleur en kan er pluizig of korrelig uitzien. Het komt vaak voor in vochtige gebieden zoals de badkamer, keuken of kelder. Wanneer je een onaangename muffe geur opmerkt of verkleuringen op muren, plafonds of andere oppervlakten ziet, kun je te maken hebben met zwarte schimmel.

Is het veilig om zwarte schimmel zelf te verwijderen?

Kleine oppervlakten met zwarte schimmel kunnen meestal veilig zelf worden verwijderd, zolang de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt, de ruimte goed ventileert, en specifieke schimmelverwijderingsmiddelen gebruikt. Bij grote of ernstige schimmelproblemen kun je het beste een professioneel schimmelbestrijdingsbedrijf inschakelen vanwege de gezondheidsrisico’s en optimaal resultaat.

Mike SpeldeZwarte schimmel verwijderen