Bruine schimmel verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Bruine schimmel verwijderen? Laat het over aan een specialist!

Bruine schimmel laten verwijderen Bruine schimmel, ook deze kleur en soort schimmel kan zich vormen in jouw huis. Naast groene, witte, roze, zwarte en gele varianten is bruine schimmel een van de meest voorkomende schimmels die in huis kan voorkomen. Vaak kom je deze tegen in slecht geventileerde- of in vochtige ruimtes in jouw woning. Deze schimmel is gemakkelijk te herkennen aan de kleur, maar wordt nog wel eens verward met de zwarte variant. Daarnaast heeft het een harige en pluizige structuur. Wanneer je pas laat ontdekt dat je last hebt van deze schimmel, dan kan het zelfs ontwikkelen tot een paddenstoelachtige vorm. Heb je last van bruine schimmel en wil je deze niet zelf bestrijden, maar laten verwijderen door een specialist? Wacht vooral niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Dagelijks bestrijden wij bruine schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat is bruine schimmel?

Bruine schimmel, ook wel bekend als Serpula Lacrymans, is een veelvoorkomende vorm van schimmel die hout aantast of groeit in badkamers. Deze schimmel groeit goed in vochtige omstandigheden en voedt zich met cellulose dat in hout zit. Deze schimmel kan een bedreiging vormen voor jouw huis als deze houten constructies heeft. Zeker als je nog oude palen in de kruipruimte van je woning hebt zitten, kan het de draagkracht verliezen met alle gevolgen van dien. Kom je er achter dat je schimmel in huis hebt en het echt al een grote oppervlakte beslaat? Dan doe je er verstandig aan om deze bruine schimmel te laten verwijderen door een specialist. Daarnaast geven wij ook preventieve tips om toekomstige schimmelvorming te voorkomen.

Bruine schimmel laten verwijderen? Laat het over aan de experts van Bestrijdingsdienst.nl.

Welke soorten schimmels zijn bruin?

Er zijn talloze soorten schimmels, maar er zijn een aantal bekende bruine schimmels die wetenschappelijke namen hebben die in jouw huis kunnen voorkomen. Dit zijn:

  • Cladosporium: deze schimmelsoort groeit zowel binnen als buiten. Deze heeft echt een donkerbruine kleur en kan gevaarlijk voor je zijn als je last hebt van astma en allergieën
  • Ulocladium: wanneer je een onderliggend vochtprobleem hebt of recentelijk last hebt gehad van waterschade, dan kan het goed zijn dat je last hebt van deze variant. Wij zien deze schimmel vaak terug in kruipruimtes en kelders. Ook deze variant kan net zoals Cladosporium leiden tot astma problemen en allergische reacties.
  • Pithomyces chartarum: deze variant groeit binnen en buiten net zo goed. Vaak zie je deze bruine schimmel in vochtige ruimtes, maar het kan ook snel groeien op de grond onder bijvoorbeeld herfstbladeren.
  • Taoeniella: deze bruine schimmel groeit vaak op hout en kan leiden tot houtrot, waardoor je houten constructies moet vervangen. .
  • Stemonitis: ook wel bekend als harige bruine slijmschimmel, chocoladeslijmschimmel of boomhaar. Het groeit snel in vochtige omstandigheden, zoals bij rottend hout of in badkamers.

Om het nog lastiger te maken, bevatten schimmelplekken vaak meerdere soorten schimmel. Bruine schimmel wordt vaak gezien als zwarte schimmel en kunnen ook sporen van gele of groene schimmel bevatten. Belangrijk is om schimmel altijd zo spoedig mogelijk zelf of door een specialist te laten verwijderen.

bruine schimmel laten bestrijden

Tips hoe je bruine schimmel zelf kan verwijderen

Wanneer je schimmel op kleine oppervlaktes aantreft, dan kun je deze gemakkelijk zelf verwijderen met een anti-schimmel-middel van bijvoorbeeld HG. Ook kun je zelf een middel maken. Dit doe je door schoonmaakazijn te mengen met water. Hanteer de verhouding 1:1 aan. Breng het middel vervolgens aan op de oppervlakte en laat het een paar minuten intrekken. Ga er daarna met een schuurspons overheen om de bruine schimmel weg te halen. Wij raden je aan om voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen door een mondkapje, handschoenen en eventueel een bril te dragen. Dit voorkomt irritaties aan de huid en je ademt de sporen die de bruine schimmel achterlaat niet in.

Is de besmette plek echt al groter zoals op de afbeelding is te zien? Dan doe je er verstandig aan om een professioneel schimmelbestrijdingsbedrijf in te schakelen, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Door onze jarenlange ervaring en duurzame bestrijdingsmiddelen ben je binnen de kortste keren af van de schimmel. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Helaas ontdekte ik pas laat een schimmelprobleem in mijn kruipruimte, waardoor ik een specialist moest inschakelen. Mark van Bestrijdingsdienst heeft uitstekend geholpen en gaf nuttige preventietips. Ik beveel Bestrijdingsdienst.nl van harte aan. |  Amsteldijk – Uithoorn

Wat kost bruine schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de bruine schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten door de schimmel bestrijding wordt gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die schimmel kan aanrichten. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden.

Veelgestelde vragen

Kan ik bruine schimmel zelf verwijderen?

Ja, je kunt deze schimmel variant zelf verwijderen wanneer het nog een kleine oppervlakte is. Let op: draag de juiste beschermingsmiddelen bij het verwijderen van schimmel.

Welke wetenschappelijke namen heeft bruine schimmel?

Enkele bruine schimmelsoorten zijn Cladosporium, Ulocladium, Pithomyces chartarum, Taoeniella en Stemonitis. Deze schimmels groeien goed in vochtige omgevingen en kunnen allergische reacties veroorzaken.

Mike SpeldeBruine schimmel verwijderen