Roze schimmel verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Roze schimmel verwijderen? Laat het over aan een specialist!

Roze schimmel laten verwijderen Roze schimmel is naast zwarte schimmel en witte schimmel de meest voorkomende schimmel in huis. Toch is de roze variant net wat anders dan de zwarte en witte variant. Roze schimmel is officieel helemaal geen schimmel, maar een bacterie. De wetenschappelijke naam van deze is: ‘Serratia marcescens’, en is een micro-organisme dat voorkomt in vochtige omgevingen. Daarnaast heeft roze schimmel een enigszins pluizige en slijmachtige structuur. Mocht het een klein plekje betreffen, dan kun je deze prima zelf verwijderen. Wel raden wij aan om de juiste beschermingsmiddelen te dragen. Wanneer het kwaad al is geschied en het een aanzienlijke plek betreft, kun je het beter overlaten aan een specialist om de roze schimmel te laten verwijderen. Zodoende weet je zeker dat het op een veilige en duurzame manier gebeurt. Dus, heb je roze schimmel in huis en wil je deze laten verwijderen en bestrijden door een expert? Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Dagelijks bestrijden wij roze schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat is roze schimmel?

Heb je last van een muffe geur, zie je een rare pluizige en enigszins slijmerige structuur in je badkamer en heeft deze een roze of rode kleur? Dan is de kans groot dat je last hebt van roze schimmel in huis. Roze schimmel is dus een bacterie en het grote verschil tussen beide is het aantal cellen. Een bacterie is een cel met één organisme en een schimmel kan een of meercellig zijn. Roze schimmel komt in de meeste gevallen voor in de badkamer zoals de muren of het douchegordijn (als je deze nog hebt). Toch kan het ook voorkomen op andere vochtige plekken zoals in kelders.

Roze schimmel verwijderen? Laat het over aan de specialisten van Bestrijdingsdienst.nl.

Waarom krijg ik last van roze schimmel?

Elke woning heeft schimmel. Dit komt door de sporen van schimmel die via ramen en deuren naar binnen waaien. Wel kun je voorkomen dat een schimmel (waaronder roze schimmels) zich gaan nestelen in jouw ruimte. Hanteer de volgende stappen om het te voorkomen, want voorkomen is beter dan bestrijden:

  • Check je huis op eventuele lekkages en slechte kozijnen: deze twee factoren zijn oorzaken waardoor roze schimmel zich kan nestelen in jouw woning.
  • Slecht geventileerde ruimtes: vocht moet kunnen ontsnappen uit jouw woning. Dit kun je gemakkelijk doen door een raampje open te zetten na het douchen.

bestrijding van roze schimmel

Wat kost roze schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de roze schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten voor het schimmel verwijderen worden gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die de roze schimmel heeft aangericht. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en wanneer dit het geval is, bespreken we de opties en kosten samen eerst goed door.

Wanneer heb ik een schimmel verwijderingsspecialist nodig?

Vaak voel je zelf al aan wanneer je een specialist nodig hebt om de roze schimmel te verwijderen of wanneer je zelf aan de slag kan met schimmelbestrijdingsmiddelen die je in de winkel kunt kopen. Wanneer het nog om een klein besmet plekje gaat, kun je het prima zelf bestrijden. Wel raden wij aan om altijd jezelf te beschermen. Draag bij het verwijderen van roze schimmel een veiligheidsbril, handschoenen en andere beschermende kleding. Volg daarnaast altijd de bijsluiter en zorg ervoor dat kinderen er niet bij kunnen. Is de schimmel al zo erg gegroeid, zoals op één van de foto’s op deze pagina? Dan kun je beter een specialist in de arm nemen, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Let op dat wij deze schimmel alleen in Midden-Nederland bestrijden. Neem met ons contact op en in de meeste gevallen heb je binnen 24 uur al een afspraak! Wil je meer informatie over schimmels en de verschillende kleuren, zoals: gele-, oranje-, bruine– en groene schimmel? Bekijk onze schimmelbestrijding pagina.

Veelgestelde vragen over roze schimmel

Is roze schimmel gevaarlijk voor de gezondheid?

Ja, roze schimmel kan gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij mensen met allergieën of een zwak immuunsysteem.

Welke producten kan ik gebruiken om roze schimmel te verwijderen?

Gebruik een verwijderingsmiddel dat specifiek is ontworpen voor schimmels. Lees de bijsluiter en volg de instructies op de verpakking. Buiten het gebruik van kinderen houden!

Hoe voorkom ik herhaling van roze schimmel?

Zorg voor goede ventilatie, los vochtproblemen op en houd de luchtvochtigheid onder controle in jouw huis.

Mike SpeldeRoze schimmel verwijderen