Oranje schimmel verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Oranje schimmel verwijderen? Laat het over aan een specialist!

Oranje schimmel laten verwijderen Schimmel is een veelvoorkomend probleem in huizen. Dit komt doordat schimmels goed kunnen groeien in slecht geventileerde ruimtes of bij vochtproblemen in je woning. Oranje schimmel is een van de schimmels die voor kan komen in je woning. Toch verschilt deze schimmel met de groene, witte, roze, zwarte, bruine en gele varianten. Dit komt doordat de textuur van de oranje variant anders is. De oranje variant onderscheidt zich door een slijmerige, sponsachtige textuur, terwijl de andere kleuren schimmels een harige textuur hebben. Naast dat oranje schimmel voorkomt in slecht geventileerde ruimtes, zien wij ook dat deze schimmel vaak groeit in huizen die van hout zijn gemaakt. Heb je last van oranje schimmel en wil je deze laten verwijderen door een specialist? Wacht vooral niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Dagelijks bestrijden wij oranje schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat is oranje schimmel?

Oranje schimmel, ook bekend onder de wetenschappelijke naam: Aspergillus, is een schimmelsoort die vaak voorkomt in vochtige ruimtes of op hout. Deze schimmel groeit goed in warme en vochtige ruimtes en kan zich snel verspreiden als het niet wordt verwijderd. In woningen komt oranje schimmel vaak voor op muren, plafonds, badkamers of in specifieke ruimtes waar veel hout aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan houten vensterbanken of blootliggende balken in kelders.

Oranje schimmel laten verwijderen? Laat het over aan de experts van Bestrijdingsdienst.nl.

Is oranje schimmel slecht voor je gezondheid en kan je het zelf bestrijden?

Ja, oranje schimmel kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Dit komt doordat de sporen die de schimmel achterlaat allergische reacties kan veroorzaken bij mensen. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor schimmelallergieën is het gevaarlijk. Wanneer je tijdig erachter komt dat je last hebt van oranje schimmel en het een klein plekje betreft, kun je prima de schimmel zelf verwijderen. Wel adviseren wij om de juiste beschermende kleding te dragen. Denk hierbij aan een mondkapje, handschoenen en een bril. Lees daarnaast ook altijd de bijsluiter van het anti-schimmel-middel. Heb je nog geen anti-schimmel-middel? Dan kun je zelf ook een goedje maken met schoonmaakazijn en water. Hanteer de verhouding 1:1. Laat het goedje vervolgens goed intrekken voordat je er met een doek overheen gaat.

Wanneer je dit liever zelf niet doet en het een grote oppervlakte betreft, raden wij aan om de oranje schimmel professioneel te laten verwijderen door de specialisten van Bestrijdingsdienst.nl.

Preventieve maatregelen tegen schimmel

Om te voorkomen dat schimmel terugkeert (elke variant) en de bestrijding van oranje schimmel niet voor niets is geweest, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen:

  • Zorg voor goede ventilatie in jouw woning om de mate van vocht te verminderen.
  • Lekkage met als uitkomst een onderliggend vochtprobleem? Repareer het onmiddellijk.
  • Houd jouw woning schoon en droog, vooral in vochtige plekken zoals de badkamer en de keuken.
  • Gebruik luchtreinigers en ontvochtigers om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Bestrijdingsdients.nl is jouw partner voor het verwijderen van oranje schimmel

Wat kost oranje schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de oranje schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten door de schimmel bestrijding wordt gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die de oranje schimmel heeft aangericht. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik oranje schimmel effectief bestrijden?

Gebruik een schimmelwerend middel (of maak deze op basis van schoonmaakazijn en water, verhouding 1:1), laat het middel even intrekken en schrob vervolgens de aangetaste oppervlakte grondig. Zorg ervoor dat je beschermende kleding aan hebt en dat je de ruimte voldoende ventileert.

Is oranje schimmel gevaarlijk voor de gezondheid?

Ja, oranje schimmel kan allergische reacties veroorzaken en in sommige gevallen mycotoxinen produceren die schadelijk kunnen zijn.

Mike SpeldeOranje schimmel verwijderen