Groene schimmel verwijderen

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Groene schimmel verwijderen? Laat het over aan een specialist!

Groene schimmel laten verwijderen Wellicht herken je groene schimmel, omdat je het weleens hebt aangetroffen bij bedorven etenswaren. Denk hierbij aan brood of kaas. Wanneer dit niet in een afgesloten bakje of iets anders zit, kunnen de groene schimmelsporen zich een weg vinden in jouw woning. Hoewel groene schimmel niet zo vaak voorkomt als witte schimmel, roze schimmel, zwarte schimmel en gele schimmel kan het wel problemen veroorzaken in jouw woning. Groene schimmel groeit niet alleen op etenswaren, maar kan ook groeien in vochtige ruimtes. Het is te herkennen aan (zoals de naam al doet vermoeden) de kleur. Wanneer het een klein plekje is, kun je dit gemakkelijk zelf weghalen met anti-schimmel-middelen. Is de besmette oppervlakte al groter? Dan kun je het verwijderen van groene schimmel beter overlaten aan een specialist. Wacht vooral niet af, maar neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

Dagelijks bestrijden wij groene schimmel in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Wat is groene schimmel?

Groene schimmel is een micro-organisme dat bijna overal op kan groeien als de omstandigheden gunstig zijn. Dit zijn plekken waar het enigszins vochtig is en waar weinig tot geen ventilatie is. De meest voorkomende groene schimmels hebben de wetenschappelijke namen: groene meeldauw, aspergillus en penicilium. De kleur van deze schimmel is groen of blauwgroen en heeft een meercellige, pluizige structuur. De schimmel groeit net zoals andere schimmels goed in vochtige omgevingen, maar onderscheidt zich van de anderen doordat het ook kan groeien op andere materialen zoals: voedsel, papier en planten. Wanneer je last hebt van groene schimmel, dien je deze te verwijderen omdat het anders slecht kan zijn voor je gezondheid.

Groene schimmel laten verwijderen? Laat het over aan de experts van Bestrijdingsdienst.nl.

Waarom krijg ik last van schimmel?

Groene schimmel is vaak de oorzaak van een onderliggend vochtprobleem. Nu kun je de groene schimmel verwijderen, maar je dient ook op zoek te gaan naar het onderliggende probleem. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het weer terugkomt. De meest voorkomende problemen die wij tegenkomen zijn:

  • Opstijgend vocht waardoor de schimmel zicht gaat nestelen in muren.
  • Condensatievocht: dit kan ontstaan in de hoeken van je ramen, doordat het binnenshuis warmer is dan buiten.
  • Doorslaand vocht: dit ontstaat door de regen die in de buitengevel trekt. Hierdoor kan je er binnenshuis ook last van krijgen.
  • Lekkages: het lekt ergens in je huis, waardoor er vocht in jouw woning ontstaat.
  • Vocht in de kelder.

bestrijden van groene schimmel

Tips om zelf groene schimmel te verwijderen

Wanneer het een klein plekje is, kun je het zelf bestrijden door speciale schimmelverwijderaars te kopen bij bijvoorbeeld de bouwmarkt. Lees altijd goed de bijsluiter, laat het middel intrekken, draag de juiste beschermende kleding (denk aan handschoenen, een mondkapje en een bril) en zorg ervoor dat je daarna de ruimte goed ventileert. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een anti-schimmel-middel te maken met schoonmaakazijn en water. Zorg ervoor dat de verhouding ongeveer 1:1 is en laat het eerst goed intrekken voordat je het met een doekje weghaalt.

Wat kost groene schimmel laten verwijderen?

De uiteindelijke kosten van de groene schimmelbestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een schimmel? Neem dan vooral contact met ons op en dan bespreken we samen de situatie. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan voorkomen dat er extra kosten door de schimmel bestrijding wordt gemaakt. Dit kan komen door de (onvoorziene) schade die de groene schimmel heeft aangericht. Je kunt hierbij denken aan de schade aan houten constructies of aan het overmatige vocht in de wanden.

Wanneer heb ik een schimmel verwijderingsspecialist nodig?

Zoals benoemd kun je groene schimmel prima zelf bestrijden en verwijderen als het een kleine oppervlakte betreft. Is het groter? Dan is het beter om een specialist in te schakelen. Wij komen altijd eerst vrijblijvend bij je langs (mits je in de regio van Midden-Nederland woont) en bekijken het probleem vakkundig. In de meeste gevallen bieden we een oplossing op maat en bespreken we samen de kosten door. Bij akkoord gaan wij vaak direct over tot de bestrijding van groene schimmel. Neem met ons contact op en in de meeste gevallen heb je binnen 24 uur al een afspraak! Wil je meer informatie over schimmels? Bekijk onze schimmelbestrijding pagina.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik groene schimmel op voedsel voorkomen?

Bewaar voedsel in een droge omgeving en in luchtdichte bakjes om vochtigheid te vermijden.

Kan ik groene schimmel zelf verwijderen op oppervlaktes?

Ja, gebruik een mengsel van water en azijn of een schimmelverwijderingsmiddel dat je koopt bij de bouwmarkt. Laat het middel goed intrekken en borstel de schimmel vervolgens weg.

Mike SpeldeGroene schimmel verwijderen