My Blog

Bedwantsen: waar herken je ze aan en hoe kom je er van af?

Bed bug: lastig te bestrijden

Het is van iedereen één van de grootste nachtmerries. U ligt heerlijk in bed te slapen, maar het voelt alsof u niet alleen bent… U heeft jeuk maar het zal toch allemaal wel meevallen? De volgende dag staat u op en ziet u allemaal rode bultjes en andere kleine wondjes. Hoe kan dat? We hebben het over bedwantsen, ook wel bed bugs genoemd. Deze vervelende insecten verlaten 1x in de zes weken hun schuilplaats om zich te voeden, ze komen op uw bloed af! Het vervelende? Ze komen steeds vaker voor in Nederland, verstoppen zich in grote getalen in uw huis, zijn enorm lastig om te vinden én te bestrijden.

Hoe komen bedwantsen in mijn huis

Bedwantsen ontstaan vaak in vieze omgevingen maar kunnen ook prima voorkomen in schone omgevingen. Ook kunt u ze mee terug nemen van vakantie. De eitjes van bedwantsen zitten in uw kleding en koffer zonder dat u het in de gaten heeft. Daarnaast kunnen bedwantsen ook voorkomen in tweedehands meubilair. U weet immers niet wat u in huis haalt en hoe hygiënisch het in de huis van de verkoper is.

Waar kan ik bedwantsen aan herkennen?

Bedwantsen zijn erg lastig te zien én te herkennen, zeker als het nog eitjes of larven zijn. Ze zijn dan met het blote oog te klein om echt duidelijk waar te nemen. De volwassen bedwants is 5 mm groot. Hij is donkerbruin van kleur en heeft een geschubde huid. Op zijn kop heeft hij twee voelsprieten en in totaal 6 poten. Ze verstoppen zich op warme plekken in uw huis. Plekken waar u zelf niet veel komt. Heeft u een bedwants in huis gezien? Vaak is het dan al te laat. Ze zitten dan vaak in grote getalen al in uw huis!

Bedwantsen in huis: waar ze zitten

Bedwantsen verschuilen zich overal in huis. Niet alleen in bed, al zullen de meesten zich daar verschuilen. Bedwantsen gaan vooral op warmte af. Ze zitten dan ook vaak in:

  • Matrassen, kussens en dekbedden;
  • Tussen lattenbodems en in kieren van een bedombouw;
  • In vloerbekleding en tapijten;
  • Achter behang, schilderijen en posters;
  • In je auto en autobekleding;
  • In meubels en zelf lampen;
  • In elektronica zoals laptops en televisies.

Zijn bedwantsen gevaarlijk? En hoe zit het met huisdieren?

Bedwantsen zijn vooral vervelend. Vooralsnog is er nog geen bewijs dat ze met hun beten ook ziektes kunnen verspreiden. Deze insecten kunnen wel dragers zijn van bepaalde ziektes, maar of die ziektes zich dan ook kunnen doorontwikkelen in mensen of dieren is nog onduidelijk.

Hoe kan ik bedwantsen voorkomen?

Bedwantsen voorkomen is vrij lastig. Dit ongedierte komt vaak ongemerkt het huis is en nestelt zich op een warme donkere plek. Vaak uit het directe zicht. Bovendien is de bedwants een nachtdier. Op het moment dat het donker wordt en afkoelt zal hij pas tevoorschijn komen en zich tegoed doen aan het bloed van mens en dier. Kortom, bedwantsen worden pas ontdekt in een vrij laat stadium als zich al een grote kolonie heeft ontwikkeld.

Bedwantsen in huis, en nu?

Het zelf bestrijden van bedwantsen is niet aan te raden. De kans is namelijk groot dat ze resistent zijn tegen de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die hiervoor in de omloop zijn. Bovendien is de kans groot dat u plekken mist waar bedwantsen zich verschuilen aangezien ze zo klein zijn. Bovendien laten bedwantsen zich over het algemeen slechts 1x in de 6 weken ‘zien’ om zich te voeden. Ook dan is de kans groot dat u ze niet in huis tegenkomt. Schakel daarom een professionele ongediertebestrijder in voor bedwantsen bestrijden! Pas dan weet u zeker dat u van deze vervelende plaag afkomt.

Bedwantsen bestrijden door Van der Velden

Bedwantsen zijn bijzonder vervelend en zorgen voor veel overlast. Om er 100% zeker van te zijn dat dit ongedierte wordt uitgeroeid is één van de oplossingen het invriezen van kledingstukken, schoeisel en andere producten die regelmatig worden gebruikt. Het bestrijden van bedwantsen is goedkoper dan u denkt. Wanneer u contact met ons opneemt controleren we allereerst de ernst van de situatie. Op basis daarvan kunnen we een nauwkeurige offerte opstellen voor het bedwantsen bestrijden. Wij rekenen in elk geval geen voorrijkosten bij onze werkzaamheden.

Naast de bestrijdingswerkzaamheden in uw huis kunt u ook bij Van der Velden Ongediertebestrijding kleding invriezen. U kunt uw kleding, die niet op 60 graden gewassen kan worden, aanbieden in stevige plastic zakken van maximaal 4 kilo. Uw kleding wordt vooraf gewogen en kunt u na 2 dagen weer ophalen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Meer weten over het bestrijden van bedwantsen? Neem contact op met Van der Velden!

Heeft u thuis last van een bedwantsen plaag? En wilt u deze door een professioneel bedrijf laten bestrijden? Neem dan contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen u dus ook helpen bij het bestrijden van bedwantsen. Heeft u dus overlast thuis? Bel direct naar Van der Velden Ongediertebestrijding, 085 – 029 0760! Wij kunnen u dan direct aan de telefoon helpen. Ook kunt u ons per e-mail bereiken op info@bestrijdingsdienst.nl.

Van der VeldenBedwantsen: waar herken je ze aan en hoe kom je er van af?