My Blog

Grauwe schildwants bestrijden: steeds vaker in Nederland

Onschuldig insect, maar pas wel op!

De grauwe schildwants is slechts 1,5 centimeter groot en komt steeds vaker voor in Nederland. Dit insect, ook wel veldwants genoemd, ziet er onschuldig en ongevaarlijk uit. Toch moet u wel oppassen! Wanneer de grauwe schildwants bang is laat hij een enorme stank vrij. Zijn ze gevaarlijk en is die stank alleen vervelend? En kan hij ook andere problemen veroorzaken? Bestrijdingsdienst Van der Velden legt het uit!

Waar komt de grauwe schildwants vandaan?

Voordat de grauwe schildwants in Nederland terechtkwam, was hij vooral actief in Midden-Europa. Door het veranderende klimaat is hij bezig te verhuizen naar het noorden van Europa, waaronder dus Nederland. De grauwe schildwants kan bij iedereen in de tuin zitten. En als het kouder wordt gaan ze op zoek naar een warmere plek en proberen ze om uw huis binnen te komen.

Waar kunt u de grauwe schildwants aan herkennen

De grauwe schildwants is vooral in parken en tuinen te vinden. Hij is zoals gezegd zo’n 1,5 centimeter groot en heeft zwart-witte antennes op zijn kop. Daarnaast heeft hij een grijzige kleur en is hij aan de zijkant zwart-wit geblokt. De grauwe schildwants heeft een steeksnuit waar hij overigens niet mee steekt. Hij valt geen mensen aan en u kunt er ook niet ziek van worden. Wanneer hij bang is laat hij een enorm vervelende lucht vrij. Dus probeer hem niet dood te slaan!

Wat gebeurt er als de schildwants zijn vieze geur vrijlaat?

Wanneer de grauwe schildwants bang wordt verspreidt hij zoals gezegd een enorm vervelende en vieze lucht. Het goede nieuws is dat u hier niet ziek van kan worden of er andere vervelende klachten van krijgt. Het slechte nieuws is dat deze lucht andere wantsen aantrekt die ook uw huis proberen binnen te dringen. Ook lieveheersbeestjes en cluster vliegen komen op deze geur af. Een insectenplaag is dus een goede mogelijkheid.

Waar nestelt de grauwe schildwants zich?

In tegenstelling tot wespen en bijen heeft de grauwe schildwants geen nest. Om soortgenoten aan te trekken scheiden ze een waarschuwing feromoon uit. Hiermee laat de schildwants weten dat hij een plek heeft ontdekt waar ze veilig kunnen overwinteren. Dat betekent dat als u één schildwants in huis ontdekt dat er waarschijnlijk veel meer te vinden zijn!

Hoe kunt u de grauwe schildwants bestrijden?

Mocht u de grauwe schildwants in huis herkennen moet u hem absoluut niet doodslaan. Dat zorgt niet alleen voor een enorme stank, het zorgt ook dat andere insecten zich uw in huis proberen te nestelen. U kunt ze dus beter buiten uw huis zetten. De schildwantsen zitten in deze tijd van het jaar het liefst binnen en hebben maar een minimale opening genoeg. Laat ze daarom bestrijden door Bestrijdingsdienst Van der Velden! Wij kunnen u bovendien van tips voorzien om het voor schildwantsen moeilijker te maken weer bij u naar binnen te komen.

De kosten van grauwe schildwants bestrijden

Wilt u weten wat schildwantsen bestrijden via ons kost? Of wilt u ons inhuren voor andere ongediertebestrijding? Neem dan contact met ons op. De behandeling is meestal afhankelijk van de grootte van de ruimte waar ze zitten en de ernst van de plaag. Laat ons vooraf een prijsopgaaf doen zodat u weet waar u aan toe bent. Wij rekenen in elk geval geen voorrijkosten bij onze werkzaamheden.

Schildwants en andere wantsen bestrijden: binnen 24 uur komen wij langs!

  • Bel direct 085 – 029 760 terug of Neem Direct Contact Op;
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak;
  • Wantsen bestrijding binnen 24 uur;
  • Grauwe schildwants in huis? Wij helpen u snel van uw plaag af!;
  • U bent weer vrij van ongedierte.

Meer weten over wantsen bestrijden? Neem contact op met Van der Velden!

Heeft u thuis ook last van de grauwe schildwants? En bent u bang dat de schildwants andere insecten aantrekt? Neem dan contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen u dus ook helpen bij grauwe schildwants bestrijden. Heeft u dus overlast thuis? Stuur dan een mail naar info@bestrijdingsdienst.nl.

Van der VeldenGrauwe schildwants bestrijden: steeds vaker in Nederland