Eikenprocessierups bestrijden Blaricum

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Eikenprocessierups bestrijden in Blaricum en omgeving

bestrijden eikenprocessierups Blaricum Wanneer je Blaricum of in de directe omgeving woont, kun je last hebben van de eikenprocessierups. Zie je een eikenboom waar de eikenprocessierups in zit? Wacht niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Onze specialisten zullen effectief, snel en duurzaam de eikenprocessierups bestrijden in Blaricum.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
  • Ontvang een offerte op maat

Tijdens het seizoen dat de eikenprocessierups actief is, bestrijden wij dagelijks de rups in de Blaricum en omgeving.

Processierups bestrijding in de gemeente Blaricum

Blaricum is een prachtig dorp dat in het Gooi ligt. Van origine is het dorp een brinkdorp. Een brinkdorp is een drop waarbij vroeger in de Middeleeuwen de kerk in het midden stond. Hierom heen werden vervolgens huizen en boerderijen gebouwd. Wanneer je door Blaricum heen loopt of rijdt, zie je dat er verschillende boerderijen bewaard zijn gebleven. Het is een echt authentiek dorp in een prachtig natuurgebied.

Bovendien maakt Blaricum deel uit van het Groene hart en het Gooise natuurreservaat. En helaas, waar natuur is, heb je insecten en bomen. En in eikenbomen leeft de eikenprocessierups. Wanneer je door Blaricum loopt en je ziet een boom waar de eikenprocessierups inzit, maar zie je nog geen rood/wit lint omheen. Neem dan snel contact op met de gemeente of een ongediertebestrijder, zoals bestrijdingsdienst.nl. Zo help jezelf en de mede mens. Want wanneer je in contact komt met de brandharen van de eikenprocessierups kan dat vervelende irritatie met zich meebrengen.

Last van de eikenprocessierups in Blaricum? Wacht niet af, maar neem contact met ons op.

Eikenprocessierups; hoe herken je die?

Krijg je opeens last van rode ogen, jeuk en/of zwellingen, maar zie je niet direct een insect om je heen? Dan bestaat de kans dat er in je omgeving een eikenboom staat met de eikenprocessierups erin. Een nest van de eikenprocessierups kun je gemakkelijk herkennen. Wanneer je op een eikenboom dichte, witte spinsels aantreft, heb je last van de eikenprocessierups. Weet je het niet zeker? Kijk dan naar de zonnige zuidkant van de eikenboom. De rups houdt van warmte en nestelt zich voornamelijk op de zuidkant.

Waarom is de eikenprocessierups bestrijden in Blaricum nodig?

Helaas heeft de eikenprocessierups niet genoeg natuurlijk vijanden. Elke processierups heeft 700.000 tot 800.000 brandhaartjes. Deze brandhaartjes laten los in de maanden mei en juni. De haartjes kunnen tot wel 100 meter verder terechtkomen. De brandhaartjes zijn namelijk zeer ligt. Daarnaast hebben de brandhaartjes weerhaken, waardoor ze in je kleding of in de huid blijven zitten. Wanneer je loopt of fietst door Blaricum en je ziet de eikenprocessierups, dan is het van belang dat deze zo snel mogelijk worden bestreden. Het liefst voor de maanden mei en juli. De brandhaartjes zijn namelijk niet alleen gevaarlijk voor jou, maar ook voor je omgeving en je huisdier.

Hoe gaat bestrijdingsdienst.nl te werk?

Wanneer je de eikenprocessierups aantreft in Blaricum, dien je de rups duurzaam, snel en effectief te bestrijden. De veiligheid van jou en je direct omgeving staat voorop. Wij raden af om de eikenprocessierups zelf te bestrijden of te verwijderen. Wanneer je dit wel doet, kunnen de brandharen op je huid of zelf in je ogen komen met alle gevolgen van dien. Bel daarom direct een eikenprocessierups specialist om het te bestrijden.
Onze experts hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van de eikenprocessierups in Blaricum en wij hanteren de volgende werkwijze:

  • Je neemt contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier;
  • We nemen samen met je de situatie door en bepalen of een hoogwerker nodig is om de Blaricumse processierups te bestrijden;
  • Onze specialisten hebben bij het bezoek beschermende kleding aan tegen de brandhaartjes;
  • De nesten van de processierups worden verwijderd middels een specialistische stofzuiger met microfilter;
  • De bomen worden na het verwijderen van de processierups beneveld met een speciale biologische bacterie, waardoor de laatste rupsen worden gedood.

Doordat wij dagelijks aan het werk zijn in de gemeente Blaricum, staan wij in bijna alle gevallen binnen 24-uur op locatie.

Wat kost het bestrijden van de eikenprocessierups in Blaricum?

Ten opzichte van andere ongediertebestrijders rekenen wij geen voorrijkosten. Wanneer we op locatie zijn (meestal binnen 24-uur), nemen we nauwkeurig de omvang van het probleem op. Dit doen wij voor zowel particulieren- als zakelijke klanten. Vervolgens krijg je een offerte op maat. Neem vooral contact met ons op om de processierups te bestrijden. Op basis van ons bezoek geven we je een nauwkeurige indicatie van de kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Wil je meer lezen over de eikenprocessierups en wat je kunt doen als je aanraking bent gekomen met de brandharen? Kijk dan op onze eikenprocessierups bestrijden pagina.

eikenprocessierups bestrijden in de gemeente Blaricum

Priscilla KimberlyEikenprocessierups bestrijden Blaricum