Vliegen bestrijden

085 0290 770

Vliegenbestrijding binnen 24 uur een afspraak!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur heeft u een afspraak
  • Wij helpen u snel van uw vliegenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden dagelijks vliegen in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Snel en effectief vliegen bestrijden

Een vliegenplaag is niet alleen vervelend, het brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Vliegen verspreiden namelijk talloze ziektes omdat ze o.a. op rottend vlees, afval en stilstaand water neerstrijken. Om de overlast te beperken is vliegen bestrijding essentieel. Bij een aantal vliegen in uw woning of pand kunt u zelf vliegen bestrijden, maar bij grote aantallen dienen er professionals ingeschakeld te worden. Zij bezitten de kennis en middelen waarmee ze het probleem bij de oorzaak aanpakken. Voor alle soorten vliegen zoekt ons team naar een passende oplossing.

Soorten vliegen

In Nederland komen we verschillende soorten vliegen tegen. Afhankelijk van het seizoen kunnen vliegen een ware plaag vormen en voor overlast zorgen. Vooral in de zomer kunnen er problemen ontstaan. Door het warme weer gaat het rijpingsproces van fruit sneller. Fruitvliegjes zijn hier dol op.

Ook de normale huisvlieg, de bromvlieg en de strontvlieg zien we veel in de zomer. Deze soorten komen af op rottend vlees van dode dieren waarin de maden zich gemakkelijk kunnen nestelen. Steekvliegen en zweefvliegen vormen een minder grote plaag in deze periode. Aan het einde van de zomer of aan het begin van de herfst nemen de temperaturen af en worden de omstandigheden minder gunstig. Dit heeft als gevolg dat de vliegen gaan klusteren. In grote aantallen overwinteren ze tijdens de herfst, winter en het voorjaar. Om die reden worden de eerder genoemde soorten ook wel klustervliegen genoemd. Ze worden actief als hun overwinteringsplaats wordt verwarmd, bijvoorbeeld als u de verwarming aandoet. Ze kunnen dus vrijwel het hele jaar door voor overlast zorgen.

Dan zijn er ook nog de rioolvliegjes, ook wel motvliegjes of motmuggen genoemd. Ze komen vooral voor tijdens warme en natte zomers en zijn vaak te vinden rond afvoergoten, regenpijpen, wasbakken etc.

Wanneer is er vliegenoverlast?

Vliegen overwinteren in kleine gaatjes van spouwmuren, gevels, dakgoten, kozijnen etc. Een gaatje van 2 millimeter biedt al een goede overlevingsplek. Vliegen leggen een geurspoor aan in de gaatjes waar andere vliegen op af komen zodat ze kunnen paren. Zo kan een groot aantal vliegen zich schuil houden. Als het warmer wordt komen ze naar buiten. Bijvoorbeeld als u de verwarming aanzet of als de zon gaat schijnen in het voorjaar. Wanneer er openingen zitten aan de binnenkant van uw woning of pand kunnen de vliegen ook naar binnen komen. Daarbij komt dat vliegen zich razendsnel voortplanten. Hoewel het leven van een vlieg kort is (ongeveer 30 dagen), leggen ze in hun leven tussen de 400 en 600 eitjes. Zo ontstaat er binnen de kortste keren een plaag en is vliegen bestrijding noodzakelijk.

Vliegen die aangetrokken worden door rottend vlees zien we vooral buiten, maar kunnen op een gegeven moment ook uw huis binnenvliegen. Wederom leggen deze vliegen veel eitjes waardoor een plaag op de loer ligt.

Waar komt u vliegen tegen?

Vliegen zijn vaak te vinden in de buurt van hun favoriete voedselbron. Dit kan overrijp fruit zijn, mesthopen, rottend vlees, stilstaand water, afvoerpijpen etc. Deze plekken kunnen buiten uw bereik liggen, maar dat wil niet zeggen dat u geen overlast ervaart. Wanneer vliegen overwinteren in gaatjes van uw woning of pand kunnen ze binnen de kortste keren naar binnen dringen. Een vliegenplaag komt vaak voor op zolders, omdat vliegen daar ongemerkt hun gang kunnen gaan en rustig kunnen overwinteren. Soms ligt er een dode muis waar vliegen door worden aangetrokken.

Vliegenoverlast en de gevolgen

Vliegen lijken door hun kleine formaat misschien onschuldig, toch kunnen ze flinke overlast veroorzaken. Allereerst kunnen ze voedsel besmetten met schadelijke bacteriën, schimmels, virussen en parasitische wormen. Wanneer dit voedsel geconsumeerd wordt kan men flink ziek worden. Denk bijvoorbeeld aan salmonella. Daarnaast hindert een vliegenplaag natuurlijk het wooncomfort. Niks is vervelender dan vliegen die op uw eten gaan zitten of continu een zoemend geluid maken.

Signalen van een vliegenplaag

Wanneer u een paar vliegen in uw huis of rondom uw woning aantreft kunnen we nog niet spreken van een plaag. Herkent u de volgende signalen, dan is er sprake van een vliegenplaag:

  • Bruine of zwarte puntjes op spullen en meubels. Omdat vliegen van licht houden komt u de kleine donkere vlekjes ook vaak tegen op vensterbanken en lampenkappen.
  • U ziet dode vliegen liggen.
  • Veel rondvliegende vliegen of ze zitten in grote aantallen op de muur of andere oppervlakken.
  • Er zitten veel vliegen in de afvalbak, eventueel ook witte maden. In dat geval is dit de broedplaats.

Vliegjes in huis bestrijden en buitenshuis

Om een vliegenplaag te voorkomen is het belangrijk dat u hygiënisch bent. Ruim hiervoor afval netjes op, sluit containers goed af en zorg dat er geen stilstaand water in uw tuin aanwezig is. Ervaart u toch overlast? U kunt vliegen aanpakken wanneer het er maar enkelen zijn. Sprays, lijmvallen of een ouderwetse vliegenmepper biedt in dat geval uitkomst. Wanneer u last heeft van honderden vliegen moeten er professionele bestrijders langskomen om het ongedierte te kunnen bestrijden. Dit is ook noodzakelijk wanneer de vliegen op onbereikbare plekken zitten, bijvoorbeeld op gevels en dakgoten.

Vliegenbestrijding op professionele wijze

Om een vliegenplaag effectief te bestrijden is het belangrijk dat het probleem bij de oorzaak aangepakt wordt. Onze specialisten kunnen de soort vlieg herkennen en weten hoe ze deze het beste kunnen bestrijden. In de meeste gevallen doen we dit door het innevelen van oppervlakten middels een airless methode. Dit heeft een dodende en werende werking voor het deel van het seizoen waarin we bestrijden. U kunt voor alle soorten vliegen bij ons terecht: klustervliegen, fruitvliegjes, rioolvliegjes etc. Ook doen wij aan vliegen bestrijden binnen (zoals balken en spouwmuren) én vliegen bestrijden buiten (zoals gevels en kozijnen).

Preventief vliegenplaag bestrijden

Naast vliegjes in huis bestrijden en buitenshuis kunnen we ook preventief te werk gaan. We behandelen buitengevels, dakgoten, kozijnen, deurposten etc. middels de eergenoemde airless methode. Zo kunnen vliegen niet meer in de gaatjes kruipen. Dit doen we meestal in het najaar of voorjaar zodat u goed voorbereid bent. Heeft u eerder last gehad van een vliegenplaag? Laat het ons dan weten. We kunnen in dat geval preventief oppervlakken behandelen, zodat de kans op een nieuwe plaag op die specifieke plek minimaal is. Wederom geldt dat wij preventief vliegen bestrijden binnen en preventief vliegen bestrijden buiten.

Vliegen bestrijding kosten

De kosten voor vliegenbestrijding zijn afhankelijk van de grootte van het probleem. Om een prijsindicatie voor u op te kunnen stellen komen we graag bij u langs om de situatie te bekijken. Op basis daarvan kunnen we een reële inschatting maken van de te verwachten kosten. Indien u een globale schatting wenst kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 085 019 3800. Na akkoord op de kosten gaan wij direct aan de slag. Voorrijkosten nemen wij voor eigen rekening.

Binnen 24 uur vliegen bestrijden

Vermoedt u last te hebben van een vliegenplaag? Om gezondheidsrisico’s te beperken en woonongemak te voorkomen kunt u het beste direct actie ondernemen. Neem in dat geval contact met ons op en bel gerust naar 085 – 0290 770. U kunt ons ook bereiken via het contactformulier. Vraag een offerte aan, ontvang de kosten en maak direct een afspraak. Bestrijding vliegen doen wij in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. Met Bestrijdingsdienst Van der Velden bent u snel weer vrij van ongedierte!

adminVliegen bestrijden