Eikenprocessierups bestrijden Zeist

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Eikenprocessierups bestrijden in Zeist

effectief de eikenprocessierups bestrijden in Zeist Ben je woonachtig in Zeist of in de gemeente Zeist? Dan woon je in een prachtig natuurgebied en kun je last hebben van de eikenprocessierups. Zie je de eikenprocessierups? Wacht vooral niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Onze professionals zullen professioneel en snel de eikenprocessierups bestrijden.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met u op
  • Ontvang een offerte op maat

Tijdens het seizoen van de eikenprocessierups, bestrijden wij dagelijks de eikenprocessierups in de gemeente Zeist.

Gemeente Zeist; eikenprocessierups bestrijding

Zeist is een prachtige gemeente met een gelijknamig dorp midden in de provincie Utrecht. De gemeente Zeist ligt in een geweldig bosrijk- en natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug. De gemeente staat bekend om de groene uitstraling.

In een bosrijk gebied, zoals in de gemeente Zeist, heb je eikenbomen. En helaas waar je eikenbomen hebt, kun je last krijgen van de eikenprocessierups. Wanneer je door het bos of natuurgebied van Zeist loopt en je ziet een eikenboom waar de eikenprocessierups in zit, dan is het belangrijk om de boswachter of een ongediertebestrijder, zoals bestrijdingsdienst te waarschuwen.. De eikenprocessierups is namelijk niet alleen gevaarlijk voor jou, maar ook voor je hond. Zeker in de tijd wanneer de brandharen van de eikenprocessierups los laten in de maanden mei en juni.

Last van de eikenprocessierups in Zeist en omstreken? Neem z.s.m. contact met ons op!

Hoe kun je de eikenprocessierups herkennen?

Ben je een mooie wandeling aan het maken en krijg je opeens last van rode ogen, zwellingen en jeuk? Maar heb je geen idee waar dat opeens vandaan komt? Dan is de kans groot dat tijdens je wandeling de eikenprocessierups bent tegengekomen. Het kan natuurlijk ook dat je al van een afstand een eikenboom ziet met witte spinsels. Loop hier dan niet naartoe, maar omheen. Want als je in aanraking komt met de brandharen van de rups, dat ben je verder van huis. De eikenprocessierups zit voornamelijk aan de zonnige kant van een eikenboom.

Waarom is de eikenprocessierups bestrijden in Zeist nodig?

Mensen komen van heinde en verre om in het prachtige natuurgebied van Zeist wandelen. Wanneer er een boom is, die compleet onder de eikenprocessierups zit, dan dient deze boom zo snel mogelijk bestrijdt te worden. Daarnaast raden wij aan aan om altijd tenminste 35 meter afstand te houden van de boom meet de Eikenprocessierups.

Een eikenprocessierups heeft zo’n 700.000 tot 800.000 brandhaartjes en deze brandhaartjes zorgen voor de overlast. Elk brandhaartje heeft weerhaken en zijn voorzien van een giftige stof. Helaas komen deze brandharen los in de maanden mei en juni. Wanneer je in aanraking komt met deze brandharen, kan dat tot ernstige tot zeer ernstige gevolgen leiden voor jou en jouw huisdier. Het is van belang dat de eikenprocessierups spoedig wordt, bestrijd in de gemeente Zeist. Het liefst, voordat de brandharen los laten.

Hoe gaat bestrijdingsdienst te werk?

Wanneer je de eikenprocessierups aantreft in Zeist, dien je de rups te bestrijden. De veiligheid van jou en je direct omgeving staat voorop. Wij raden ten strengste af om de eikenprocessierups zelf bestrijden of te verwijderen. Bij verkeerde bestrijding kunnen de brandharen van de processierups tot wel 100 meter verder terecht komen. Het advies luidt: bel een eikenprocessierups specialist en laat het bestrijden aan een specialist over.
Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van de eikenprocessierups in Zeist. Wij hanteren de volgende werkwijze:

  • Je neemt contact met ons op door te bellen naar 085-0290770 of via ons contactformulier;
  • We nemen samen met je de situatie door en bepalen of een hoogwerker nodig is om de processierups te bestrijden;
  • De nesten van de processierups worden verwijderd middels een specialistische stofzuiger met microfilter;
  • Onze specialisten hebben bij het bezoek beschermende kleding aan tegen de brandhaartjes;
  • De bomen worden na het verwijderen van de processierups beneveld met een speciale biologische bacterie, waardoor de laatste rupsen worden gedood.

Doordat wij dagelijks aan het werk zijn in de gemeente Zeist, staan wij in bijna alle gevallen binnen 24-uur op locatie.

Wat kost het bestrijden van de eikenprocessierups in Zeist?

Wij rekenen geen voorrijkosten. Wanneer wij op locatie zijn, kunnen wij afhankelijk van de omvang het probleem zo goed mogelijk beoordelen. Dat doen wij voor zowel particulieren als voor zakelijke klanten. Daarna maken wij een offerte op maat. Neem vooral contact met ons op om de processierups te bestrijden. Zo weet je waar je aan toe bent en kunnen wij al snel het probleem verhelpen.

Wil je meer lezen over de eikenprocessierups en wat je kunt doen als je aanraking bent gekomen met de brandharen? Kijk dan op onze eikenprocessierups bestrijden pagina. Benieuwd naar welke ongediertes we nog meer in de regio bestrijden? Bekijk onze ongediertebestrijding Zeist pagina.

eikenprocessierups bestrijden in Zeist en omstreken

Priscilla KimberlyEikenprocessierups bestrijden Zeist