Boktor bestrijden Hilversum

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Boktor bestrijden in Hilversum? Wij maken snel een einde aan de boktor plaag

hilversum boktor bestrijden

Woon je in Hilversum of omgeving en heb je last van de boktor? Lig je in bed en hoor je een knaaggeluid in je kozijnen of zie je kleine hoopjes zaagsel liggen? Wacht niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding. Onze professionals helpen je snel en effectief met de boktor bestrijden in Hilversum.

  • Bel 085 029 0770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
  • Ontvang een offerte op maat

* Het gehele jaar door zijn onze ongediertespecialisten actief in de regio Hilversum om de boktor te bestrijden. Hierdoor kunnen wij snel op locatie zijn om de situatie te beoordelen en een passend besluit nemen. Op deze manier weet je direct waar je aan toe bent.

Boktor bestrijden in Hilversum? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel af van je boktor plaag

Professioneel boktor bestrijden in Hilversum

Om de boktor in Hilversum te kunnen bestrijden, moet je eerst nagaan of je last hebt van een actieve plaag. Het kan namelijk ook voorkomen dat de boktor niet meer in je huis zit. De volgende punten kunnen er op wijzen dat je last hebt van een actieve boktor besmetting en dat je deze dient te laten bestrijden door een vakman, zoals de boktor bestrijders van Bestrijdingsdienst.nl.

Hoorbare geluiden van de boktorlarf

Vooral in de nacht, wanneer het muisstil is in huis, kun je de boktorlarven horen knagen in het hout. Wanneer je dit niet hoort wanneer je in bed ligt, kun je er al enigszins van uitgaan, dat je geen last hebt van een actieve boktorplaag. Het is wel belangrijk om te weten dat een jonge boktor larf weinig geluid maakt. Ze maken het meeste geluid wanneer ze zich bijna gaan ontpoppen tot volwassen boktor. Mocht je twijfelen, dan kun je eventueel met een stethoscoop naar de aangetaste plekken luisteren. Wanneer je dan iets hoort, is de kans aanwezig dat je last hebt van een actieve plaag.

Kleine hoopjes met zaagsel

Normaliter blokkeren de larven de ingangen in het hout. Door kunnen er kleine hoopjes ontstaan dat bijvoorbeeld kan liggen in het raamkozijn. Deze hoopjes ontstaan door trillingen in het houtwerk. Ook hier geven zichtbare hoopjes zaagsel niet het doorslaggevende bewijs dat je last hebt een actieve boktorplaag.

Zichtbare dode of levende boktorren

Een duidelijke aanwijzing is natuurlijk wanneer je boktor echt ergens in je huis in Hilversum ziet lopen. Dode boktorren kun je tegen komen tijdens een bouwkundige inspectie. Echter, deze kunnen hier al een aantal jaar liggen, afhankelijk van de plaats en de omstandigheden. Het is lastig om te zeggen of je last hebt van een actieve boktorplaag wanneer ze dood zijn, want de larven kunnen nog wel in het hout zitten.

Zichtbare larven in het hout

Het duidelijkste bewijs van een actieve aantasting is wanneer je echt de boktor larven ziet in hout. Wanneer je een boktor aantasting vermoedt, kun je eventueel delen van het oude hout/aangetaste hout verwijderen. (belangrijk! Verwijder geen hout wat steunt op dragen delen). Je kunt het hout verwijderen door middel van een hamer en beitel, handbijl of zaag. Wanneer je een handbijl gebruikt kunt je een hoekje eruit hakken om de vervolgens in de scheuren van het hout te kijken of hier mogelijk de boktorlarf zit.

Besmette gebieden afplakken

Wanneer de vier bovenstaande mogelijkheden niet tot resultaat leiden en denk je nog steeds dat de boktor actief is in Hilversumse huis, dan kun je er voor kiezen om de aangetaste balken en andere houten delen in het voorjaar tot het najaar af te plakken met bijvoorbeeld plakband. Wanneer je in het najaar uitvliegopeningen en/of gaatjes in de tape ziet, kun je aannemen dat er sprake is van een actieve besmetting. Doe dit steekproefgewijs en plak niet elke houten balk af. Dit is in bijna alle gevallen al voldoende.

Wanneer er een actieve boktorplaag is ontdekt, ben je in de meeste gevallen al te laat en is het probleem hardnekkiger. Bestrijd niet zelf de boktor, maar laat het een vakman doen. Er kan gekozen worden voor drie soorten bestrijdingstechnieken, dat zijn de hete lucht methode, oppervlaktebehandeling methode of de injectie methode. Meer informatie hierover? Bekijk de algemene boktor bestrijden pagina.

Snel op locatie in Hilversum voor het boktor probleem

Onze ongediertebestrijders zijn vaak aan de slag in Hilversum en omgeving om boktorren te bestrijden. Dit doen wij in: Hilversum: Centrum, Noordwest, Noordoost, Oost, Zuid, Zuidoost, Zuidwest en Hilversumse Meent.

Wat kost boktor bestrijden in Hilversum?

De boktor bestrijden is een lastige klus en dient op speciale manier te gebeuren. Wanneer je de boktor ontdekt en deze wil laten bestrijden, neem dan contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij je langs in Hilversum en rekenen geen voorrijkosten. Vervolgens schatten we de situatie in en maken een offerte op maat maken. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Hilversum bestrijding boktor

Meer weten? Neem contact op met Van der Velden!

Meer weten over het bestrijden van boktorren in Hilversum? Neem contact op! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van ongedierte en kunnen je dus ook helpen bij het bestrijden van de boktor. Bel 085 – 029 0770! In de meeste gevallen staan wij al binnen 24-uur bij je voor de deur om de situatie te beoordelen. Of stuur ons een e-mail op info@bestrijdingsdienst.nl. Benieuwd naar welke ongediertes we nog meer in de regio bestrijden? Bekijk onze ongediertebestrijding Hilversum pagina.

Priscilla KimberlyBoktor bestrijden Hilversum