Zwambestrijding Amsterdam

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Effectieve zwambestrijding Amsterdam? Binnen 24 uur staan wij voor de deur!

zwammen bestrijding in Amsterdam Woon je in Amsterdam en heb je last van zwam in huis of kelder? Wacht vooral niet af en neem contact op met Van der Velden ongediertebestrijding. Een zwam is een hardnekkig schimmelprobleem en slecht voor je gezondheid. Als expert op het gebied van zwambestrijding in Amsterdam bieden wij een uitgebreide en doeltreffende aanpak. Geen enkel zwam is hetzelfde en dient op een deskundige manier te worden verwijderd. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en kennis in het effectief verwijderen van een zwam in Amsterdam. Wij helpen je graag aan een schimmelvrije leefomgeving en gaan geen zwam uit de weg. Wij zijn jouw lokale specialist op het gebied van zwambestrijding in de hoofdstad.

Direct naar:

Zwambestrijding in Amsterdam en omgeving

Helaas komen er in Amsterdam het vaakst zwammen voor in huizen en gebouwen. Dit komt doordat vroeger in Amsterdam alle huizen op palen zijn gemaakt. Ook helpen de talloze grachten niet mee met onderliggende vochtproblemen in kruipruimtes van Amsterdamse huizen en gebouwen. Waar vocht is, is schimmel, wat betekent dat er een huiszwam of kelderzwam kan ontstaan. Wanneer je de zwam niet tijdig laat verwijderen, kan het ernstigste structurele schade veroorzaken aan jouw pand. Een zwam kan namelijk hout, isolatiemateriaal en andere bouwmaterialen aantasten. De gevolgen hiervan kunnen leiden tot verzwakking van de bouwstructuur en schade aan het gebouw.

Het verwijderen en bestrijden van een zwam is daarom altijd goedkoper dan de eventuele schade die het kan veroorzaken. Dus kom je erachter dat je een huiszwam of kelderzwam in Amsterdam en omgeving hebt? Wacht dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je binnen de kortste keren met het verwijderen en bestrijden van de zwam.

Zwambestrijding en verwijdering in Amsterdam? Van der Velden ongediertebestrijding helpt je snel van de zwam af.

Waarom lijkt een zwam op een paddenstoel?

Tussen paddenstoelen en zwammen zit geen verschil. De reden waarom een zwam op een paddenstoel lijkt, is omdat het zichtbaarste deel van een paddenstoel een zwam heet. Een zwam is net zoals een paddenstoel een schimmel. Wel is het belangrijk om te noemen dat de kelderzwam en de huiszwam schadelijk zijn voor je gezondheid en de meeste paddenstoelen niet.

Heeft Amsterdam een goed klimaat voor het groeien van zwammen?

Er zijn verschillende redenen waarom Amsterdamse huizen vaker last krijgen van een zwam in vergelijking met huizen op andere plekken in Nederland. Wij hebben ze voor je opgeschreven:

  1. Oude en historische gebouwen: Amsterdam bestaat ruim 700 jaar. Het oudste gebouw is de kerk op de wallen, die in 1306 is gebouwd. Het oudste huis van Amsterdam is ‘Het Houten Huys’ en deze is gebouwd rond 1425. De gebouwen, huizen en panden zijn niet gemaakt met het oogpunt op isolatie en het buitenhouden van vocht. Deze gebouwen kunnen last hebben van lekkages en condensatie, wat de schimmel- en zwamgroei bevordert.
  2. Slechte ventilatie: ventilatie is belangrijk om schimmel buitenshuis te houden. Wanneer een huis of pand slecht is geventileerd, zijn de omstandigheden voor de zwam het voordeligst om te groeien.
  3. Bouwkundige gebreken en slecht onderhoud: gebouwen dienen goed te worden onderhouden. Wanneer er ergens een slechte afdichting, beschadigde gevel, of lekkage is, kan er vocht naar binnen komen, wat dus de ideale omstandigheden zijn voor een schimmel om te groeien.
  4. Organisch materiaal: Veel Amsterdamse huizen staan nog op houten palen. Dit organische materiaal is een voedselbron voor schimmel.

Waarom is zwambestrijding in Amsterdam nodig?

Een schimmel/zwam kan nadelige gevolgen hebben, zoals:

  • Het is slecht voor je gezondheid;
  • Een zwam bevat schadelijke stoffen, zoals mycotoxinen. Deze stoffen verspreiden zich via de lucht door het huis en zorgen bij contact met de huid voor jeuk en een branderig gevoel;
  • Mensen kunnen ziek worden van een zwam;
  • Een zwam kan zorgen voor allergische reacties zoals, vermoeidheid, hoofdpijn, longproblemen, netelroos en soms zelfs chronische ontstekingen.

Zwambestrijdingsbedrijf in Amsterdam

Veilig een zwam verwijderen is een lastige klus en vereist vakmanschap. Een zwam is in de meeste gevallen een gevolg van een onderliggend probleem. Optrekkend vocht, een slecht geventileerd Amsterdams huis, of lekkages zijn veel voorkomende oorzaken van een huiszwam of kelderzwam in de kruipruimte van je huis.

Een zwam professioneel laten verwijderen kun je dus het beste overlaten aan een professioneel schimmelbestrijdingsbedrijf, zoals Bestrijdingsdienst.nl. Onze specialisten maken gebruik van effectieve en duurzame methodes om de zwam vakkundig te bestrijden. Daarnaast geven wij tips, zodat de zwam niet binnen de kortste keren weer teruggroeit. Bel ons op 085 – 0290 770 of neem direct contact op via het contactformulier.

Toen wij de kruipruimte opende kwam hier een muffe geur vandaan. Wij dachten dat het eerst om zwarte schimmel ging, maar er bleek een zwam in onze kelder te zitten. De mannen van Bestrijdingsdienst.nl hebben deze vakkundig en snel voor ons verwijderd, bedankt Neels en Mark! Voor professionele zwambestrijding in Amsterdam raad ik ze van harte aan! | Prinsengracht – Amsterdam

Wat zijn de kosten van Zwambestrijding Amsterdam?

De uiteindelijke kosten van de zwambestrijding zijn afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Heb je last van een zwam in huis in Amsterdam? Neem dan vooral contact met ons op, zodat wij samen de situatie kunnen bespreken. Op basis van de informatie die je ons geeft, kunnen we je een indicatie geven van de kosten. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Het kan echter voorkomen dat er extra kosten worden gemaakt voor het bestrijden van de zwam. Dit komt dan vaak door de (onvoorziene) schade die de zwam heeft aangericht. Denk hierbij onder andere aan houtrot, bruinrot en aangetaste draagbalken in de kruipruimte of andere delen van het huis. Wil je meer weten over zwammen en hoe wij deze bestrijden? Bekijk de zwambestrijding pagina.

Amsterdam zwam bestrijden .

Mike SpeldeZwambestrijding Amsterdam