Mierennest bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Mierennest bestrijden? Wij maken een einde aan elke mierenplaag

mierennest en mieren bestrijden

Mieren, dat zijn één van de meest voorkomende ongediertes in Nederland. Ze kruipen in je huis, tuin en keuken, en zijn op zoek naar voedsel en water. Mieren zijn op zichzelf niet schadelijk, maar leiden doorgaans tot veel ergernis. Zeker wanneer er een kolonie je huis is binnengekomen dat je ziet lopen op plekken waar je je eten bewaart. Er zijn manieren om zelf mieren te bestrijden. Mocht dat niet lukken? Wacht het vooral niet af en neem contact op met Van der Velden Ongediertebestrijding.

  • Bel 085-0290770 of neem contact met ons op via het contactformulier
  • Binnen 24 uur nemen we contact met je op
  • Ontvang een offerte op maat

Voor professionele bestrijding van mierennesten zetten wij ons dagelijks in, in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan de Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken.

Direct naar:

Mierennest bestrijden in huis? Snel, efficiënt en duurzaam

Heb je last van mieren in of rondom je huis? Ons advies is dan om deze zo snel mogelijk te laten bestrijden of zelf over te gaan tot bestrijding. Deze diertjes verspreiden zich namelijk zeer snel, kunnen schade aanrichten aan jouw tuin, en zorgen voor overlast in huis. Mieren bestrijden kun je het beste rond het voorjaar laten doen. Rond deze tijd komen de mieren namelijk massaal tevoorschijn, op zoek naar zoet eten. Een mierenplaag begint meestal in de tuin en het hoeft niet lang te duren totdat de eerste mieren je huis binnenlopen. Wanneer de eerste mieren hun weg naar binnen hebben gevonden, volgt de rest al gauw. In dat geval kun je dus beter vandaag dan morgen een mierennest laten bestrijden.

Van wat voor soort mierenplaag heb ik last?

Je wilt het liefst zo snel mogelijk beginnen met het bestrijden van een mierennest. Het is daarom van belang dat je een mierenplaag spoedig herkent en gauw overgaat tot de bestrijding van het mierennest. Een mierenplaag in je tuin herken je aan hoopjes zand die door de beestjes omhoog worden gewerkt. Heb je schade aan houten vloeren? Dan kan het zijn dat houtmieren zich verschuilen in je tuin. Je zou ook last kunnen hebben van faraomieren, die zich verbregen in holle ruimtes zoals kabelgoten en schadelijk zijn voor mensen en dieren. Ook wanneer je deze mieren opmerkt, wil je vlug starten met het bestrijden ervan.

Geen last meer van mieren in huis dankzij de professionele mierenbestrijders van Bestrijdingsdienst.nl. Een mierenvrije omgeving begint hier!

Mierennest bestrijden – dit is waar je op moet letten

Eén mier vormt nog geen mierenplaag, maar wanneer je er enkele tientallen door je keuken of op het aanrecht ziet lopen, dan wordt het een ander verhaal. Meestal willen mensen snel van dit ongedierte af, omdat ze in grote aantallen aanwezig zijn. Gelukkig zijn mieren niet zo hardnekkig als bijvoorbeeld kakkerlakken of bedwantsen. De plaag aanpakken bij de bron, het nest, is vaak de enige oplossing. Wil je weten of het tijd is om ons te bellen? Lees dan de onderstaande punten goed door en bepaal of een mierennest bestrijder langs moet komen.

  • Je ziet mieren – De meest logische rede om de ongediertebestrijder te bellen is wanneer je mieren ziet. Uiteraard bel je niet wanneer dit er maar één is, maar wanneer het gaat om meerdere mieren. Mieren hebben de eigenschap om elkaar te volgen. Wanneer je last hebt van een mierenplaag, dan zie je vaak een karakteristieke slinger van mieren die naar éénzelfde plek heen en weer gaan. De plek waar ze naartoe gaan is vaak een voedselbron. Kleine kruimels en andere voedselbronnen worden door de mieren naar het nest gebracht.
  • Dode mieren – Een symptoom dat minder vaak voor komt, maar wel degelijk wijst op een mierenplaag, is wanneer je grote aantallen dode mieren aantreft in bijvoorbeeld een keukenla of een kast.
  • Verzakking – Mieren kunnen ervoor zorgen dat er verzakkingen ontstaan. Stoeptegels of zelfs delen van een weg kunnen door een mierennest verzakken. In deze gevallen draait het voornamelijk om grotere nesten, wat vaak problematisch is. Dit grote mierennest zorgt er namelijk voor dat de koningin diep verscholen kan zitten, wat het bestrijden van het nest minder makkelijk maakt.
  • Mierenbeet – Zwarte mieren zijn gelukkig relatief onschuldig en bijten meestal niet of nauwelijks. De rode mier daarentegen staat bekend om haar sterke kaken en pijnlijke beet. Met name kinderen kunnen hier tijdens het spelen in de tuin veel last van krijgen.
  • Schade aan jouw tuin – Mieren eten eigenlijk alles wat organisch is, en als opruimers van de natuur hebben ze een belangrijke functie. Maar, wanneer er weinig op te ruimen valt, vergrijpt de mier zich veelal aan verse groene planten en struiken. Gras, bloemen, groente in jouw moestuin, uiteindelijk is niks veilig voor de mier.

Heb je last van één van de bovenstaande symptomen, dan raden we je aan om een professionele mierenbestrijder te bellen.

Fabels rondom mierennesten bestrijden

Er bestaan veel verhalen rondom de beste manieren van mieren bestrijden. Kokend water, azijn, koffiedik, peper, koper en vele andere remedies worden op het internet aangeboden als oplossingen. De waarheid is dat al deze oplossingen maar deels helpen en uiteindelijk de mierenkolonie of het mierennest niet doet verdwijnen. Dit gebeurt namelijk alleen wanneer de koningin wordt gedood. Het nest sterft wanneer zij wordt weggenomen. Dit is vaak de enige oplossing om een mierenprobleem voor eens en altijd op te lossen.

Elk jaar kwamen de mieren weer terug, tot we waren overgegaan op een professionele bestrijder. Rick van Bestrijdingsdienst.nl heeft ons probleem goed verholpen, dus ik kan dit bedrijf zeker aanbevelen. Daarnaast gaf Rick tips om terugkeer te voorkomen. Nu maar hopen dat ze niet meer terugkomen! | Zwanenwater – Amstelveen

Wat werkt echt tegen mieren en mierennesten?

Zoals je hebt kunnen lezen, is het enige wat echt werkt het bestrijden van de koningin. Wanneer de koningin dood is, gaat het nest vanzelf dood, omdat de andere mieren het nut niet meer inzien van het nest onderhouden. Anderen zeggen dat lavendel, gist, kaneel of nootmuskaat werkt. Dit werkt alleen niet, omdat je dan niet weet of de koningin dood is. Je moet het bestrijden van mieren aanpakken bij de bron van het nest, en dat is de koningin.

Wat maakt mieren dood?

Wij van bestrijdingsdienst.nl gebruiken alleen professionele en duurzame bestrijdingsmiddelen, die je normaal niet in de winkel kunt kopen. Het bestrijdingsmiddel is hardnekkiger, wat ervoor zorgt dat de mieren én de koningin efficiënter worden aangepakt. Zelf kan je ook proberen om de mieren te bestrijden door bijvoorbeeld een plantenspuit met afwasmiddel te vullen en deze op de mieren te spuiten. Echter zorgt dat er alleen voor dat een aantal mieren dood gaat. Het is echt het belangrijkst om de koningin aan te pakken, maar deze kan ver onder de grond zitten.

Wat te doen tegen mierennesten tussen tegels?

Mieren lopen waar ze willen, maar er zijn manieren om ze zo min mogelijk onder je tegels te laten kruipen:

  • Plaats kruiden naast het terras: mieren hebben over het algemeen een hekel aan sterk geurende kruiden, zoals nootmuskaat, munt, en rozemarijn. Wanneer je deze kruiden in potjes op het terras zet of naast het terras legt, is de kans groot dat de mier op afstand blijft.
  • Ruim je etensresten op: mieren zijn de hele dag op zoek naar zoet voedsel, en willen graag meegenieten wanneer er bijvoobeeld tijdens een barbeque in de lente en zomer etensresten op de grond vallen. Ruim dit zo snel mogelijk op.

5 handige tips om zelf mieren te bestrijden

Wil je eerst zelf proberen een miereninvasie te bestrijden? In dat geval hebben wij hieronder vijf handige tips voor je opgesomd:

Tip 1: Plaats geen mierenlokdozen in huis – een veel gemaakte fout!
Plaats geen mierenlokdozen in huis. Deze lokken mieren aan, terwijl je juist van ze af wilt.

Tip 2: houd de mieren weg van voedsel
Mieren zijn altijd op zoek naar voedsel. Het is daarom belangrijk om direct voedselresten en kruimels op te ruimen en je etenswaren in luchtdichte bakken te bewaren.

Tip 3: dicht kieren en naden
Minimaliseer zoveel mogelijk de toegangswegen van mieren door kieren en naden in je huis af te sluiten. Vergeet ook niet om ventilatieopeningen te bedekken met fijn insectengaas.

Tip 4: verstoor de geursporen
Mieren volgen altijd vaste looproutes via geursporen (en hier wijken ze nauwelijks vanaf). Door dagelijks schoon te maken en een doekje langs de looproute te halen, kun je deze geursporen onderbreken en de mieren in verwarring brengen.

Tip 5: Alleen gebruiken buitenshuis! mierenspray en mierenpoeder
Wanneer je mierenpoeder of mierenspray gebruikt, doe dit dan alleen buiten je huis. Deze goedjes kunnen namelijk schadelijk zijn voor kind en dier.

Let op! Hoewel bovenstaande tips zeker het proberen waard zijn, kunnen ze waarschijnlijk niet alle mieren permanent verwijderen. Voor blijvende oplossingen heb je de expertise van een professionele ongediertebestrijder nodig, zoals de vakmannen van Bestrijdingsdienst.nl.

Wat kost een mierennest bestrijden?

Een mierennest bestrijden brengt kosten met zich mee en is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wanneer je van het mierennest af wilt, kun je ons bellen op: 085 – 0290 770. Naar aanleiding van een telefonisch consult kunnen wij een nauwkeurige indicatie van de kosten aan je geven. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Vliegende mieren

Een andere veel voorkomende plaag die wij terugzien in de zomermaanden is die van de vliegende mier. Het gaat hier om de Alate. Dit zijn vruchtbare mannetjes en vrouwtjes die op zoek gaan naar een locatie om een nieuwe kolonie te stichten. Hieronder een voorbeeld van hoe dit eruit ziet:

Mierennest bestrijding door Van der Velden Ongediertebestrijding

Mieren bestrijden in jouw huis doen wij graag voor je. Dit geldt voor alle soorten mieren, ook wanneer je last hebt van vliegende mieren. Of je nu woont in Noord- of Zuid-Holland, Utrecht of Almere, bestrijdingsdienst Van der Velden staat voor je klaar om om jouw mierenplaag te bestrijden en je definitief van dit ongedierte te verlossen. De kosten van mierenbestrijding zijn gegarandeerd lager dan de kosten die een mierenplaag kan aanrichten. Daarnaast nemen wij onze voorrijkosten op eigen rekening. Neem contact met ons op om te ontdekken wat de kosten zijn om jouw mierenplaag te bestrijden. Dankzij onze nauwkeurige inschatting weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Bel 085 – 0290 770 of gebruik ons contactformulier. Kies Bestrijdingsdienst.nl voor de professionele bestrijding van mierennesten.

Veelgestelde vragen over mierennest bestrijden

Hoe diep zit een mierennest?

Een mierennest bevindt zich als snel 30 cm onder de grond en telt meerdere vertakkingen. In extreme gevallen kan een mierennest zelfs tot meters in de grond zitten, maar dat hangt af van de locatie waar het nest zich bevindt.

Wat is het beste moment om mieren te bestrijden?

Het beste moment om mieren te bestrijden is rond het voorjaar, wanneer ze massaal op zoek gaan naar zoet voedsel. Wacht niet als je een mierenplaag vermoedt, want ze verspreiden zich snel.

Hoe herken ik een mierenplaag?

Een mierenplaag herken je aan hoopjes zand in de tuin, schade aan houten vloeren, aanwezigheid van faraomieren in holle ruimtes, of grote aantallen mieren in je huis.

Wanneer moet ik een professionele mierenbestrijder bellen?

Bel een professionele mierenbestrijder als je meerdere mieren ziet, grote aantallen dode mieren vindt, verzakkingen opmerkt, mierenbeten ervaart, of schade aan je tuin door mieren ziet.

adminMierennest bestrijden