Mieren Bestrijden

085 0290 770

Vandaag een plaag? Morgen geen zorgen!

Ontvang een prijsopgave en maak direct een afspraak

Binnen 24 uur komen wij langs

U bent weer vrij van ongedierte

Mieren bestrijden? Binnen 24 uur contact!

  • Bel 085 – 0290 770 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur nemen wij contact met u op
  • Wij helpen u snel van uw mierenplaag af
  • U bent weer vrij van ongedierte

* Wij bestrijden in zomer mieren in o.a. Amsterdam, Amstelveen, Almere, Haarlem, IJmuiden, Hoofddorp, Uithoorn, Utrecht, ’t Gooi, Hilversum, Baarn, Soest, Woerden, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Den Haag, Zoetermeer, Delft en omstreken. 

Mieren bestrijden? Snel én Efficiënt


Hebt u last van mieren in of rond uw huis? Ons advies is om ze zo snel mogelijk te laten bestrijden. Deze diertjes verspreiden zich namelijk zeer snel en kunnen schade aanrichten aan uw tuin en veel overlast veroorzaken in huis. Mieren bestrijden kunt u het beste rond het voorjaar laten doen. Dan komen mieren namelijk massaal tevoorschijn, op zoek naar zoet voedsel. Een mierenplaag begint meestal in de tuin. Het hoeft dan echter niet lang te duren voordat de eerste mieren in uw huis verschijnen. In dat geval kunt u mieren bestrijden beter vandaag dan morgen laten doen. Wanneer de eerste mieren hun weg naar binnen gevonden hebben, volgt de rest namelijk al gauw.

Mieren in huis?

Wij van Bestrijdingsdienst Van der Velden Ongediertebestrijding begrijpen hoe vervelend het is om mieren in huis te hebben rondlopen. Het geeft een vies gezicht en mieren komen vaak af op zoet voedsel, zoals fruit. Mieren bestrijden doen we daarom zo snel mogelijk. Dankzij onze zeer effectieve methodes voor mierenbestrijding bent u voor eens en altijd van deze beestjes af. Full service Ongediertebestrijding is onze kracht en we staan 24 uur per dag voor u klaar. Mieren bestrijden is ons dagelijkse werk. We nemen dit dan ook uiterst serieus.

Hoe herkent u een mierenplaag?

Met mieren bestrijden wilt u het liefst zo snel mogelijk beginnen. Het is dan ook goed als u een mierenplaag zo snel mogelijk herkent zodat u direct kunt overgaan tot mierenbestrijding. Een mierenplaag in uw tuin herkent u aan hoopjes zand die door de mieren omhoog gewerkt worden. Heeft u schade aan houten vloeren? Dan kan het zijn dat houtmieren zich in uw tuin verscholen houden. Vervolgens zijn er nog de faraomieren. Deze mieren zijn schadelijk voor mensen en dieren. Ze verbergen zich in holle ruimtes zoals kabelgoten. Wanneer u deze mieren opmerkt is het zaak om zo snel mogelijk over te gaan op mierenbestrijding.

Mieren verdelgen – dit is waar u op moet letten

Eén mier vormt nog geen mierenplaag maar als u er enkele tientallen door uw keuken of op het aanrecht ziet lopen dan wordt het een ander verhaal. Meestal willen mensen snel van dit ongedierte af omdat ze in grote aantallen aanwezig zijn. Gelukkig zijn mieren niet zo hardnekkig als bijvoorbeeld kakkerlakken of bedwantsen. De mieren verdelgen is vaak wel de enige oplossing. Wilt u weten of het tijd is om de ongediertebestrijder te bellen? Lees dan de onderstaande punten goed door en bepaal of de mieren bestrijder langs mag komen.

  • U ziet mieren – De meest logische reden om de ongediertebestrijder te bellen is wanneer uw mieren ziet. Uiteraard belt u niet wanneer dit er maar één is maar wanneer het gaat om meerdere. Mieren hebben de eigenschap om elkaar te volgen. Wanneer u last heeft van een mierenplaag, dan ziet u vaak een karakteristieke slinger van mieren die naar éénzelfde plek heen en weer gaan. De plek waar ze naartoe gaan is vaak een voedselbron. Kleine kruimels en andere voedselbronnen worden door de mieren naar het nest gebracht.
  • Dode mierren – Een symptoom dat minder vaak voor komt maar wel degelijk wijst op een mierenplaag is wanneer u grote aantallen dode mieren aantreft in bijvoorbeeld een keukenla of een kast.
  • Verzakking – Mieren kunnen ervoor zorgen dat er verzakkingen ontstaan. Stoeptegels of zelfs delen van een weg kunnen door een mierennest verzakken. In dit geval heeft u echt een probleem, alleen grote nesten kunnen dit veroorzaken. Een bijkomend probleem is dat de koningin vaak diep verscholen zit wat het verdelgen minder makkelijk maakt.
  • Mierenbeet – Zwarte mieren zijn gelukkig relatief onschuldig en bijten meestal niet of nauwelijks. De rode mier daarentegen staat bekend om haar sterke kaken en pijnlijke beet. Met name kinderen kunnen hier wanneer zij in de tuin spelen veel last van krijgen.
  • Schade aan uw tuin – Mieren eten eigenlijk alles wat organisch is. Het zijn de opruimers van de natuur. Maar wanneer er weinig op te ruimen valt, dan vergrijpt de mier zich veelal aan verse groene planten en struiken. Gras, bloemen, groente in uw moestuin, uiteindelijk is niks veilig voor de mier.

Heeft u last van één van de bovenstaande symptomen, dan raden we u aan om een professionele mierenbestrijder te bellen.

Fabels rondom mieren bestrijden

Er bestaan heel veel verhalen rondom hoe je het beste mieren kunt bestrijden. Kokend water, azijn, koffiedik, peper, koper en vele andere remedies worden op het internet aangeboden als de oplossing. De waarheid is dat al deze oplossingen maar deels helpen en uiteindelijk de mierenkolonie, of het mierennest niet doen verdwijnen. Dit gebeurt alleen wanneer de koningin wordt gedood. Wanneer zij wordt weggenomen dan sterft het nest. Dit is vaak de enige oplossing om een mierenprobleem op te lossen.

Vliegende mieren

Een andere veel voorkomende plaag die wij terugzien in de zomermaanden is die van de vliegende mier. Het gaat hier om de Alate. Dit zijn de vruchtbare mannetjes en vrouwtjes die op zoek gaan naar een locatie om een nieuwe kolonie te stichten. Hieronder een voorbeeld van hoe dit eruit ziet:

Mieren in huis

Mieren bestrijden in uw huis doen we graag voor u. Dit geldt voor ieder soort mieren, ook wanneer u last heeft van vliegende mieren. Of u nu woont in Noord- of Zuid-Holland, Utrecht of Almere. Bestrijdingsdienst Van der Velden staat voor u klaar om de taak van het mieren bestrijden van uw schouders te halen en u definitief van dit ongedierte te verlossen. De kosten van mierenbestrijding zijn gegarandeerd lager dan de kosten die een mierenplaag kan aanrichten. Daarnaast nemen wij onze voorrijkosten op eigen rekening. Neem contact met ons op om te ontdekken wat de kosten zijn om uw mierenplaag te bestrijden. Dankzij onze nauwkeurige inschatting weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Bel 085 – 0290 770 of gebruik ons contactformulier.

adminMieren Bestrijden