My Blog

Wespen: van wespenplaag tot wespen bestrijden

Laat een wespenplaag door professionals bestrijden

Ieder voorjaar is het weer feest. U zit op een zonnig terras met vrienden van een koud drankje of ijsje te genieten en hoort plots luid gezoem. Wespen laten zich graag zien bij zonnig weer en komen op iedere vorm van zoetigheid af. Veel mensen schrikken van deze insecten en weten zo gauw niet wat ze moeten doen. Het is van belang dat u altijd op uw hoede bent wanneer u wespen ziet. Een wespennest kan dichter bij zijn dan u denkt. In dit artikel leest u alles over wespen. Van kenmerken tot het herkennen van een wespenplaag tot het uiteindelijk bestrijden van wespen.

Wanneer komen wespen voor?

Zoals hierboven beschreven komen wespen in het voorjaar al voor. Hun aanwezigheid duurt tot het einde van de zomer. In het voorjaar bouwen jonge wespenkoninginnen aan een nest. Uiteraard doen ze dit op een beschutte plaats want ze willen tijdens dit proces niet gestoord worden. Favoriete plekken zijn zolders en vlieringen, spouwmuren, onder dakpannen, in holle bomen, oude muizengaten, in machines en naden en kieren van woningen. Wespennesten worden slechts 1 jaar bewoond.

Waar komen wespen voor en waar komen ze op af?

Heel Nederland heeft te maken met wespen. In het voorjaar en in de zomer kun je, zoals gezegd, niet aan deze vliegende insecten ontsnappen. Ze zijn vooral verzot op zoetigheid. Denk hierbij aan ijsjes en frisdank, maar ook aan (appel)taart en honing.

Wespen: irritant maar ook nuttig

Hoewel wespen heel irritant kunnen zijn, zijn het ook enorm goede ongediertebestrijders. Ze gaan graag achter andere vliegende insecten aan zoals kamervliegen, steekvliegen en vleesvliegen. Daarnaast nemen wespen ook muggen te grazen wanneer ze deze tegenkomen.

Hoe gevaarlijk zijn wespen eigenlijk?

Wespen kunnen enorm gevaarlijk zijn. Wanneer u zich in de aanvliegroute van hun nest bevindt ben u de pineut. Wespen reageren dan enorm agressief en doen er alles aan om de aanwezige te verjagen. Dit doen zij door u heel veel te steken. Zelf en/of met meerdere wespen. Van deze steken kunt u allerlei nare reacties krijg. Blijf dus altijd uit de buurt van een wespennest!

Wanneer u op een terras zit heeft u minder van een wesp te vrezen. Wanneer u ze laat vliegen of op een rustige wijze verjaagd zullen ze niet snel steken. Pas wanneer u in paniek raakt en op een (te) drukke wijze de wesp probeert te verjagen kan hij agressief worden. Blijf dus rustig wanneer u een wesp tegenkomt.

Een wespensteek kan zeer pijnlijk zijn en in sommige gevallen ook gevaarlijk. Vooral wanneer een slachtoffer in de mond gestoken wordt. Zorg bij een wespensteek dan ook dat het gif uit uw lijf gezogen wordt met speciale hulpmiddelen. Deze kunt u bij een apotheek of drogist verkrijgen. Krijgt u naast zwellingen andere klachten? Kom dan snel in actie en raadpleeg een dokter. Wespengif kan gevaarlijker zijn dan u denkt.

Hoe kan ik wespen zelf op afstand houden?

Zelf kunt u weinig doen tegen een wespenplaag. Het aanschaffen van een bijenbekje behoort wel tot de mogelijkheden om een wespenplaag te voorkomen. Een bijenbekje plaatst u in open voegen van uw woning zodat wespen en andere insecten zich hier niet in kunnen nestelen. Bijenbekjes zijn in bestaande woningen en gebouwen te plaatsen. U ziet het nauwelijks en qua kosten hoeft u het ook niet te laten.

Probeer in geen enkel geval zelf een wespennest weg te halen! Steken, allergische reacties en alle gevolgen van dien wegen in geen enkel geval op tegen de kosten van het professioneel laten bestrijden van een wespennest door een ongediertebestrijder. Bel voor het bestrijden van een wespennest daarom met Van der Velden en voorkom ernstige ongelukken!

Wespenplaag herkennen

Het herkennen van een wespenplaag is niet heel lastig. Er zijn verschillende signalen waarmee u een wespenplaag kunt herkennen. U kunt een wespenplaag herkennen aan de hoeveelheid wespen rondom uw huis of gebouw. Wanneer dit grote aantallen zijn dan is de kans groot dat zich ergens in de buurt van uw woning of gebouw een wespennest bevindt. Gezoem kan ook een wespennest verraden. Dit is een uniek en bijzonder geluid. U zult dus snel in de gaten krijgen dat het niet om een enkele wesp gaat! Daarnaast kan een papieren bal ook de aanwezigheid van een wespennest verraden. Een duidelijke papieren bal in de hoek van een ruimte verraad de aanwezigheid van een nest. In de avond zitten wespen in hun nest en vormen ze geen gevaar. Blijf overdag echter uit de buurt!

Wespen bestrijden: schakel een ongediertebestrijder in!

We kunnen het niet vaak genoeg zetten. Schakel bij het bestrijden van wespen een expert in! Voor het verwijden van een wespennest volgen wij de volgende stappen:

  1. Bepaling waar het nest zit, hoog of laag;
  2. Is er een invlieg route zichtbaar of juist niet;
  3. Bepaling of het staande bestreden kan worden of met behulp van een ladder;
  4. Inspecteur komt op locatie om het wespennest te verdelgen met beschermende kleding;
  5. De invlieg route wordt door middel van een 3 bar druk ingespoten met een bestrijdingsmiddel.

Wij kunnen u al binnen 24 helpen op het gebied van wespenbestrijding. Wacht dus niet langer en schakel Bestrijdingsdienst Van der Velden in! Wij geven garantie op wespen bestrijding. Na 2 weken garandeert onze aanpak dat alle wespen dood zijn. Lees hier meer over wespen bestrijden.

Meer weten over wespen en wespen bestrijden? Neem contact op met Van der Velden!

Wilt u meer weten over wespen en wespen bestrijden? Neem dan contact op met ongediertebestrijder Van der Velden. Onze ongediertebestrijders hebben jarenlange ervaring met het bestrijden van wespennesten en helpen u dan ook graag bij een wespenplaag. Bel direct 085 – 0290 760 en maak een afspraak!

Van der VeldenWespen: van wespenplaag tot wespen bestrijden