My Blog

Aziatische Tijgermug: exotische mug ook in Nederland

Alles over de Aziatische Tijgermug

Ook ongediertebestrijders merken dat de wereld steeds kleiner wordt. Uitheemse insectensoorten komen namelijk steeds vaker voor in Nederland. Zo ook de Aziatische Tijgermug. Via handelsgoederen of vanaf vakantiebestemmingen komen deze muggen ons land binnen. De Aziatische Tijgermug, die knokkelkoorts kan overbrengen, zorgt de laatste tijd voor steeds meer overlast. Bestrijdingsdienst Van der Velden bespreekt dan ook graag de bijzonderheden van deze muggensoort.

Aziatische Tijgermug: hoe herken ik deze muggensoort?

De Aziatische Tijgermug is een zwart-witte mug. Opvallend is dat het uiteinde van zijn achterpoten en monddelen wit zijn. Zonder sterke vergroting zijn deze kenmerken echter niet zichtbaar. De Aziatische Tijgermug heeft ook een lange witte streep die vanaf de kop tot aan het begin van zijn vleugels loopt. In Nederland zijn er meerdere muggen die qua uiterlijk op de Aziatische Tijgermug lijken al zijn die qua kleurstelling verschillend. Het is lastig om met het blote oog de Aziatische Tijgermug te herkennen.

Welke overlast kan een Aziatische Tijgermug veroorzaken?

Net als de muggen die u in Nederland al gewend bent steekt de Aziatische Tijgermug u ook. In tegenstelling tot de gewone mug steekt de Tijgermug overdag. Door de steek kan deze muggensoort ziektes overbrengen. Een voorbeeld hiervan is knokkelkoorts. De ziekte wordt overdragen doordat de mug een besmet persoon heeft gestoken en u vervolgens daarna steekt.

Knokkelkoorts is een exotische ziekte die niet met medicijnen of injecties bestreden kan worden. Van knokkelkoorts kunt u heftige hoofdpijn krijgen en flinke koorts met rillingen krijgen. Zorg dus dat u bij één van deze verschijnselen contact opneemt met een arts.

Welke maatregelen u kunt nemen tegen de Tijgermug

Om overlast van de Aziatische Tijgermug te voorkomen kunt u een aantal belangrijke maatregelen nemen. Denk hierbij aan:

  • Draag bedekkende kleding: lange broek, shirt met lange mouwen en sokken;
  • Gebruik horrengaas voor de ramen;
  • Vermijd plaatsen waar de Tijgermug is aangetroffen van zonsopgang tot zonsondergang;
  • Gebruik muggen werende middelen zoals DEET.

Waar komt de Aziatische Tijgermug voor?

De Aziatische Tijgermug vindt zijn oorsprong in Zuidoost-Azië. De Tijgermug heeft zich de afgelopen 20 jaar over alle continenten verspreid. Vandaar dat u de Tijgermug ook in Nederland kunt vinden.

In Nederland komt de Aziatische Tijgermug uitsluitend voor in gebieden waar importbedrijven van autobanden en handelaren in bamboeplanten gevestigd zijn. Dat komt omdat de Tijgermug eitjes legt in kleine laagjes stilstaand water. Bloempotten, gebruikte banden, emmers, vazen, dakgoten en regentonnen zijn geschikte plekken voor het leggen van eitjes voor deze muggen.

Aziatische Tijgermug gezien; en nu?

U heeft de Aziatische Tijgermug bij u in de buurt waargenomen. Het is dan belangrijk dat u in actie komt. Schakel een professionele ongediertebestrijder in en laat hen de locatie waarnemen. Wij kunnen beoordelen of deze muggensoort inderdaad actief is op uw locatie en of deze bestreden moeten worden.

Hoe wordt de Aziatische Tijgermug bestreden?

Een professionele ongediertebestrijder zoals Bestrijdingsdienst Van der Velden gebruikt uitsluitend middelen die door de Nederlandse overheid zijn toegestaan. Wij gaan dus uiterst nauwkeurig te werk en voldoen aan alle strenge wet- en regelgeving. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

  • Bel 085 019 3288 of neem direct contact op
  • Ontvang de kosten en maak direct een afspraak
  • Binnen 24 uur komen wij langs
  • Wij helpen u snel van uw Aziatische Tijgermuggen af
  • U bent weer vrij van ongedierte

Lees hier meer over muggen bestrijding…

Meer weten over de Aziatische Tijgermug? Neem contact op met Van der Velden!

Wilt u meer weten over de Aziatische Tijgermug en hoe wij die voor u kunnen bestrijden? Neem dan contact op met ongediertebestrijder Van der Velden. Onze ongediertebestrijders hebben jarenlange ervaring met het bestrijden van muggen en helpen u dan ook graag bij een muggenplaag. Bel direct 085 019 3288 en maak een afspraak!

Van der VeldenAziatische Tijgermug: exotische mug ook in Nederland